Rijstsalade met zalm, lekker en snel
Nu het toch een beetje lente-achtig begint te worden...
Gepubliceerd: 8 maart 2024
Rijst- en pastasalades zijn gerechten die op mooie zonnige dagen niet misstaan. Zonder nu te willen suggereren dat de zomer is aangebroken, kun je natuurlijk wel de zomer een beetje in huis halen. Zeker met zo’n snel en heelrijk gerecht. Deze rijstsalade met gegrilde zalm, kappertjes, wortel en paprika is een aanrader voor een lekkere lentedag. Staat binnen een half uur op tafel.
Ingrediënten:
- 150 gr rijst
- 1 zalmfilet circa 200 gr
- 150 gr peen julienne
- 1 paprika
- 1 bosui
- 50 gr kappertjes
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 5 el olijfolie
- 1 tl dille
Bereiden:
-
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
-
Breng de zalm op smaak met zalm en peper en smeer in met een beetje olijfolie.
-
Grill de zalm in een grillpan of op een tafelgrill aan mooi gaar in ongeveer 7-8 minuten (circa 3-4 minuten per kant afhankelijk van de dikte).
-
Snijd de bosui in kleine ringetjes, de paprika in kleine blokjes en de peen julienne eventueel nog iets fijner. Meng alle gesneden ingrediënten, de kappertjes en de zalm door de rijst.
-
Maak dan de dressing. Snijd de knoflook heel fijn. Doe de olijfolie in een bakje samen met de knoflook en dille. Doe de rasp van een halve citroen erbij samen met het citroensap van de hele citroen. Nog een klein snufje zout en peper erdoor en meng dan de dressing door de salade.
Bron: lekkerensimpel.com