Risotto met pesto en veldsla
Mooi groen is niet lelijk!
Gepubliceerd: 20 september 2024
Mooi groen is niet lelijk! Deze risotto met pesto combineren we met groene groenten zoals veldsla en broccoli. Binnen 30 min. op tafel.
Voor 4 personen:
1 liter water
1 groentebouillonblokje
2 grote uien
1 teen knoflook
400g broccoli
3 el milde olijfolie
300g risottorijst
200g zuivelspread light
80g koelverse pestospread
85g veldsla
Bereiding:
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en zet het vuur laag. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm, schil de stronk en snijd fijn.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en stukjes broccolisteel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. De risotto is klaar als het een romig geheel is, het mag zelfs nog een beetje nat zijn.
Roer halverwege het toevoegen van de bouillon de broccoliroosjes door de risotto. Voeg de zuivelspread, 2/3 van de pestospread en de veldsla toe (hou wat achter ter garnering), roer door en verwarm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer door.
Verdeel de risotto over diepe borden en verdeel de rest van de veldsla en de rest van de pestospread erover.
Bron: ah.nl