Deel

Rits Rats was bij Hump Soigné

Het werd weer Derper Rok en Lol

Rits Rats was bij Hump Soigné

Zondag 26 februari was er weer een akoestische muziekmiddag in Muziekcafé Soigne aan de Adelbertusweg te Egmond-Binnen. Dit keer met de Derper Rok en Lolformatie Rits Rats. De band is afkomstig uit Egmond aan Zee en opgericht in 1989. Zij brengen hits uit de jaren 60, 70, 80 en 90 ten gehore met stijl, humor en bravoure. Naast het standaard repertoire, dat uit zo’n 300 liedjes bestaat, beschikt Rits Rats over een geheim wapen: een blik ‘Hatsikiedee-liedjes’ dat openbarst als het écht gezellig wordt.

Een unieke ‘pretband’ dus, die het speelplezier hoog in het vaandel heeft staan. Rits Rats stelt zich ten doel om elk feest tot een spetterende party te maken, waar zowel publiek, band als uitbater met een glimlach op het gelaat aan terugdenkt. En zo was het ook op zondag 26 februari in Egmond-Binnen.

Bezetting Rits Rats: Koen Bosman (drums en percussie/zang), Cor Zwemmer (gitaar/leadzang), Herman de Jager (bas/ zang) en Hans de Jong (gitaar/zang).

Foto: Frans Tijssens

Meer 'Rechter kolom':

Yvonne Munnik

19 juli 2024

Wat wordt het mooi!

Op woensdag 17 juli heeft Yvonne een kijkje bij de verbouwing van Hoeve Overslot. Yvonne hierover ”Het is nog zeker niet klaar, maar wat wordt het mooi! Het zijn wat veel foto's maar ik let op detail”.

24 juli 1974

19 juli 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 24 juli 1974.

Jonge torenvalken: vier op een rij

19 juli 2024

Als de beruchte Daltons...

Ze zitten mooi op een rijtje 'voor het raam' en lijken net de vier Daltons: deze jonge torenvalken zitten in 'hun toren' bij Bas en Roos in de tuin in Egmond-Binnen.

Illegale kijker?

15 juli 2024

Muurbloempje

Er was sowieso best wel wat belangstelling op de finalezondag, maar er zijn er natuurlijk;ijk altijd die de fraaiste plek willen hebben. Liefst gratis. Zo ook deze vlinder die zich vasthechtend aan de glazen wand van de padelbaan kon meekijken naar de finales die daar werden gespeeld. Pas na de wedstrijd hield hij (of zij) het voor gezien en koos het luchtruim.

Huurovereenkomst voetbalcomplex VV Egmond getekend

12 juli 2024

Opening 1 augustus 2026?

De gemeenteraad stemde op 20 juni unaniem voor het plan om te investeren in het nieuwe voetbalcomplex voor voetbalclub VV Egmond. Wethouder Marco Wiesehahn en voorzitter Robert van den Bosch hebben op maandag 8 juli 2024 de handtekening onder de huurovereenkomst gezet. Met deze handtekeningen kan de volgende fase beginnen om het nieuwe sportpark te realiseren. In nauwe samenwerking tussen de vrijwilligers die bij VV Egmond betrokken zijn en de gemeente is de afgelopen jaren toegewerkt naar het moment om de aanleg van een nieuw sportcomplex te realiseren. Deze inspanningen zorgen ervoor dat het nieuwe complex een centrale plek wordt voor ontmoeting en activiteit in de Egmonden.

Oplichting door nep-agenten

12 juli 2024

Pogingen om mensen zowel aan de deur als telefonisch te misleiden

Er zijn meerdere meldingen van nep-agenten die een poging doen inwoners op te lichten. Deze oplichters doen zich voor als politieagent en proberen mensen zowel aan de deur als telefonisch te misleiden en geld of persoonlijke gegevens te ontfutselen.

Zomersluiting voor Dorpshuis De Schulp nadert

12 juli 2024

Gesloten van 22 juli tot en met 1 september

Dorpshuis de Schulp is straks 6 weken gesloten, van maandag 22 juli tot en met zondag 1 september. Nu hoor ik u denken, waarom? En dat begrijpen wij... De uitleg is simpel, we hebben geen mensen die dit willen/kunnen opvangen. Met het kleine vrijwilligersgroepje van zeer gewaardeerde mensen, is het soms even zoeken naar de mogelijkheden. Wij zijn onze vrijwilligers zo dankbaar, echt goud waard deze mensen! En wij hebben écht hele leuke mensen. Afijn, u voelt hem al aankomen, mocht u zin hebben in vrijwilligerswerk en iets voor de dorpsbewoners wilt betekenen, meld u aan. Het is zeer dankbaar en gewaardeerd werk. En u helpt ons enorm met een paar uurtjes hulp! Ver(nieuw)bouwing Leuk nieuws om te delen is dat wij een hele mooie nieuwe Schulp gaan krijgen! (misschien blijven we dan wel het hele jaar open;) De architect is gekozen en is bezig met de eerste schetsen. Zodra hier meer informatie over binnen is gaan we dat delen via onze nieuwsbrief, de socials en natuurlijk onze website. Overigens wordt de website op dit moment vernieuwd, waardoor het straks makkelijker wordt informatie te delen over al onze bezigheden. We blijven in beweging! Taal Wist u dat wij ook bereikbaar zijn voor diverse vragen, zoals taal, digitaal, zorg of anders? Bel ons gerust, of kom langs. Tijdens de vakantie Wilt u tijdens de vakantie fietsen met onze elektrische Duo-Fiets. Dit is mogelijk. Bel met Bert 06-10272105. Hij is de vrijwilliger die tijdens de zomer de fiets verhuurd. Na de vakantie Zet nu vast in de agenda voor na de vakantie: Klaverjassen begint 4 september om 13.30 uur. Bingo 11 september om 14.00 uur. Zingen begint donderdag 5 september om 10.30 uur. Voor alle activiteiten kunnen we nog extra mensen plaatsen, dus als u zin heeft, doe gezellig mee of kom eens langs.

17 juli 1974

12 juli 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 17 juli 1974. Met onder andere: Twee verdrinkingsgevallen in Egmond, verdeeldheid over bezetting wethouderszetels in Egmond aan Zee, De driejarigen Anja Bakker en Paulien Stam liepen de avondvierdaagse in Egmond-Binnen, verzet tegen hoogbouwplannen op de Boulevard, restauratieplannen voor de Hervormde Kerkje, een ingezonden brief van Joop Heddes en nog veel meer ….

Over 200 jaar KNRM

12 juli 2024

De historie van Station Egmond (23e en laatste deel)

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.500 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.500 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 4.000 mensen worden geholpen of gered.

Schoolreünie Jozefschool in de Hoef

12 juli 2024

Class of '76

Afgelopen weekend was er een schoolreünie, die van de kinderen van het geboortejaar 1963 en 1964 (ongeveer). Deze kinderen hebben zo ongeveer hun hele lagereschooltijd bij elkaar in de klas gezeten, dus het is niet speciaal een specifieke klas. 'Maar het is de groep die in 1976 van school is gegaan', aldus mede-organisator John de Waard. Het werd uiteraard een geweldig gezellig weerzien.

Egmond-Binnen in de bloemen

5 juli 2024

Fraaie bloembakken sieren het straatbeeld

De ondernemers in Egmond-Binnen hebben samen met de gemeente, 35 mooie bloembakken geplaatst. Dit jaar zijn ze wel heel mooi geworden en de hoop, bij de ondernemers, is dat alle inwoners en bezoekers van het dorp zo nog meer kunnen genieten van de gastvrijheid en fraaie leefomgeving zullen genieten.

Hospice Egmond zoekt kook-vrijwilligers

5 juli 2024

Wil jij 1 keer per week bij hen achter het fornuis staan?

Hospice Egmond is op zoek naar kook-vrijwilligers die eens per week bij hen achter het fornuis willen staan. Je hoeft geen Culinaire Vakschool doorlopen te hebben. Je hoeft geen sterren chef te zijn. Als je maar plezier hebt in koken en het leuk vindt om hun gasten iets lekkers voor te schotelen. Lijkt het je leuk of wil je meer info? Bel 072-8889161 of mail naar [email protected]

10 juli 1974

5 juli 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 10 juli 1974.

Over 200 jaar KNRM

5 juli 2024

De historie van Station Egmond (deel 19 tot en met 22)

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.500 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.500 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 4.000 mensen worden geholpen of gered.

Jeugdviswedstrijd was een succes

5 juli 2024

Veel deelnemers en toeschouwers

Op zaterdag 29 juni vond de Jeugdviswedstrijd plaats op de Slotgracht in Egmond aan den Hoef. De opkomst was met 35 deelnemers en 50 toeschouwers goed. Er werd prima vis gevangen met een totaal van 50 witvissen en voorntjes. Dit alles onder het genot van een ijsje

De 17e editie van Kortebaan Egmond is aanstaande

28 juni 2024

Op donderdag 11 juli

De organisatie van de Kortebaan Egmond meldt: De 16e editie was weer een succes! Het was afgelopen jaar geweldig om al die enthousiaste mensen op ons evenement te kunnen ontvangen. De samenwerking met de organisatie van het zomerfestival ging ook super. We kijken alweer uit naar de volgende editie.

Werk aan de winkel

28 juni 2024

Hooitijd betekent aanpoten maar ook de sloten moeten schoon

Na een aantal weken best nat weer en dan vervolgens een warme week betekent dat in de regel dat het gras omhoog schiet waar je bij staat. Dus moesten de boeren (of de loonwerkers) deze week flink aan de bak om de maaien, te persen, balen opstapelen en naar de boerderij rijden. Druk, druk, druk… Want voor je het weet regent het weer in Nederland.

Profiteren van andermans werk

28 juni 2024

Hier valt wat te halen

Deze reiger heeft het goed bekeken. Hij stond in de polder langs de kant van de sloot waar de loonwerker nog niet was geweest om de kanten te schonen, maar die zat er wel aan te komen. Dat betekent dat er al snel wat meer valt te halen dan anders. En een beetje zichzelf respecterende reiger weet dat uit ervaring. Geduld is een schone zaak, en reigers hebben veel geduld...

Warm klusje

28 juni 2024

Bruggenbouwer aan het werk

Omdat ook een kleine brug op zijn tijd onderhoud nodig heeft was bouwbedrijf Visser deze week in opdracht van de gemeente Bergen bij de vijver aan de Lamoraalweg in Egmond aan den Hoef bezig. De planken werden (deels) opnieuw van beslag voorzien en de dragende balken werden vervangen, net als de leuningen. Die werden meteen wat hoger. 'Alles is aan regels gebonden, bij een brug van deze breedte horen leuningen van zo'n 1,15 meter hoogte', aldus de bruggenbouwer van dienst. Maar het ziet er weer spic en span uit.

Heerlijk zomerweer zorgt ook voor kwallen

28 juni 2024

Wat te doen bij een beet?

Nederland geniet momenteel van prachtig zomerweer, waar we lang naar hebben uitgekeken. Nu de temperaturen stijgen, trekken zee-enthousiastelingen deze week massaal naar het strand.

3 juli 1974

28 juni 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 3 juli 1974.

Zingen met een intentie

28 juni 2024

Door Marion van Dam

Zondagmiddag 23 juni genoot een zaal vol publiek in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef van het zomerconcert van vocalgroup Erato. Begeleid door een vierkoppig combo, maakten de ongeveer 24 zangers en zangeressen een vrolijk bewegend entree met een Zuid Afrikaans lied. De sfeer was direct feestelijk en zomers.

De feestdag van Sint Adalbert

28 juni 2024

Deze was op zondag 23 juni op de Akker

Sint Adelbert van Egmond (+740) was een Angelsakische monnik uit Ierland die in het toenmalige Friesland als missionaris optrad. Hij wordt vereerd als de apostel van Kennemerland. Zijn relieken rusten in de naar hem genoemde abdij van Egmond.

In het Brabantse Deurne nabij Helmond

5 juli 2024

Een voormalig buurtschap maar tegenwoordig een straatnaam

De buurtschap Het Derp lag langs de Derpsestraat, de oude doorgaande route van Roermond naar Empel. Het ontstond in de late middeleeuwen langs de westrand van de Deurnese akker. De kern van de buurtschap lag langs de zijstraat van de Derpsestraat ter hoogte van de voormalige artsenpraktijk van dokter Gerrits. Hier was ook de schepenkamer gevestigd, waar de schepenen van Deurne vergaderden. De boerderij uit 1649, waarvan Tinus Joosten de laatste bewoner was, werd in de tweede helft van de 20e eeuw door een bungalow vervangen, maar de leilinden staan er nog.

Christine Dekker – De Waard in ‘Kopstukken’ bij RTV80

28 juni 2024

'Voor veel mensen ben ik een aanspreekpunt'

Christine Dekker-de Waard uit Egmond aan Zee is deze week de gast van Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV. De Egmondse groeide op in Egmond aan Zee en is een van de gezichten van de bekende boekhandel Dekker & Dekker in de Voorstraat in Egmond aan Zee.

Over 200 jaar KNRM

28 juni 2024

De historie van Station Egmond (deel 18 van 22)

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.500 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.500 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 4.000 mensen worden geholpen of gered.

Eindelijk avondzon

28 juni 2024

Daar is de zomer!

Met deze foto van Jos van der Heijden lijkt de zomer echt aangebroken. Dat willen we zien: mooie plaatjes van een heerlijke avondzon. Lange schaduwen die spelen met het licht. Avondwandelingen met je hond die ook de 'uitlater' dan voor zijn plezier doet. Er is al genoeg hondenweer geweest toch?

Egmonder Jent S. alsnog onderzocht in Pieter Baan Centrum (PBC)

28 juni 2024

Wil nu wel meewerken om meer openheid van zaken te geven

Nadat hij vorig najaar werd veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging heeft Jent S. deze week via zijn advocaat verklaard dat hij toch onderzocht wil worden in het Pieter Baan centrum (PBC).

Dries Roelvink tijdens de vrijdagmiddagborrel op 12 juli

21 juni 2024

Speciale gele zwembroek nu te koop voor € 12,00

Kom helemaal in stijl naar Dries Roelvink tijdens de vrijdagmiddag borrel op 12 juli. Eind mei zette Dries Roelvink de Johan Cruijff Arena nog op zijn kop. Tijdens het Zomerfestival doet hij dat in Egmond aan den Hoef!

Sjef Kenniphaas

21 juni 2024

‘Windstil spiegelend strand’

Sjef was op dinsdag 18 juni met zijn fotocamera op het strand en gaf deze serie de naam ‘Windstil spiegelend strand’ mee.

26 juni 1974

21 juni 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 26 juni 1974.

Zwaan kleef aan

21 juni 2024

In de polder

Het is weer zover, de familie Zwaan heeft flinke gezinsuitbreiding. Zwaan kleef aan zeg maar. Het is ieder jaar toch weer een genot om het te zien.

Gezien in de Peperstraat

21 juni 2024

Oranje fans die naar binnen willen!

Daar staan ze dan op het randje van de tuinbank. Twee, in het oranje gestoken, kleine kinderen die met hun neus tegen het raam door het venster naar binnen staren. Mogelijk dat ze zo ook het televisiescherm kunnen zien maar ik hoop dat ze op vrijdag om 21.00 uur toch even naar binnen mogen. Dan begint Nederland – Frankrijk immers en dat kijkt toch net wat lekkerder als je op de bank zit. Een fijne voetbalwedstrijd allemaal!

Over 200 jaar KNRM

21 juni 2024

De historie van Station Egmond (deel 15 tm 17 van 22)

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.500 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.500 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 4.000 mensen worden geholpen of gered.

Terug