Deel

Sanne Koopman verlengt contract bij Feyenoord

Egmondse blijft in Rotterdam spelen

Sanne Koopman verlengt contract bij Feyenoord

Feyenoord heeft de aflopende overeenkomsten van zeven speelsters verlengd. Cheyenne van den Goorbergh, Maxime Bennink, Isa Kagenaar, Zoï van de Ven, July Schneijderberg en Sanne Koopman tekenden bij tot medio 2024. Danique Ypema verlengde haar verbintenis met twee seizoenen tot medio 2025.

Manon Melis, Coördinator Vrouwenvoetbal bij Feyenoord, is content met het continueren van de overeenkomsten. ‘Nadat we in een eerder stadium afscheid hebben genomen van een achttal speelsters is het goed om te zien dat de selectie voor het nieuwe seizoen vorm gaat krijgen met onder meer het verleningen van een hoop sterkhouders en speelsters die al geruime tijd bij ons actief zijn.’

Zowel Van den Goorbergh, Bennink, Kagenaar als Schneijderberg zijn als sinds de start van Feyenoord Vrouwen 1 onderdeel van de selectie. Van de Ven, Koopman en Ypema maakten het afgelopen seizoen de overstap naar Varkenoord.


In het seizoen 2022 – 2023 eindigde Feyenoord in de eredivisie vrouwen op de 7e plaats. Van de 20 wedstrijden stond Sanne er 14 in de basis. Zij maakte 1 doelpunt en gaf 3 assists.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Sanne Koopman verlengt contract bij Feyenoord Sanne Koopman verlengt contract bij Feyenoord

Meer 'Sport':

Gaat ZVV White Stones wel of niet de Futsal eredivisie in?

14 juni 2024

Club zoekt nog naar eredivisie waardige spelers maar blijft liever in de eerste divisie

Het afgelopen seizoen was het al een thema. Het eerste elftal van het Egmondse White Stones, op dat moment uitkomend in de eerste divisie, stond al maanden lang aan kop maar hoefde eigenlijk niet te promoveren naar de eredivisie. Dat zou betekenen dat de club ook regelmatig op zondag moet spelen en dat gaat niet lekker samen met het veldvoetbal. Zonder ‘druk’ werd er echter week in week uit gewonnen en zodoende was op vrijdag 3 mei het moment daar. White Stones werd kampioen en promoveerde naar de eredivisie van het Futsal. Een groot deel van de betrokkenen bleef liever in de eerste divisie spelen. Achter de schermen werd er een beroep gedaan op de KNVB om dit verzoek te honoreren of om voor White Stones de zondagse eredivisie wedstrijden te verplaatsen. In het seizoen 2024-2025 zijn dat er maar liefst acht in verband met de deelname van het Nederlands team aan het WK.

Os Lusitanos haalt kampioensschaal op in het hol van de leeuw(in)

14 juni 2024

Opnieuw brachten pingels de beslissing...

Ook de achtste ontmoeting tussen de zaalvoetbalvrouwen van FC Marlène en Os Lusitanos uit Amsterdam werd een titanenstrijd. En opnieuw moesten er pingels aan te pas komen om een beslissing te forceren.

UPDATE: Geen finaleplek voor Timme Koster

8 juni 2024

Halve finale vormt eindstation op EK atletiek in Rome

Het EK atletiek in Rome is voor Timme Koster, de Egmondse hordeloper (twee keer Nederlands kampioen), goed begonnen. Met 13,70 sec was hij 5e in zijn serie, maar het betekende wel zijn beste seizoensprestatie tot nu toe.

Zaalvoetbalstrijd om landstitel bij de vrouwen met Egmonds tintje

5 juni 2024

Ploegen komen voor de derde keer uit in play offs

Vrijdagavond 7 juni staat de wedstrijd FC Marlene en Os Lusitanos op het programma. Nou en, zult u denken. Maar het gaat ten eerste om de landstitel in de hoogste klasse van het vrouwenzaalvoetbal en ten tweede heeft deze clash een Egmonds tintje. Bij het Heerhugowaardse FC Marlène maken (onder normaal gesproken) Juul van der Kolk en Mila Wittebrood deel uit van de selectie en bij het Amsterdamse Os Lusitanos speelt Lotte Hopman (ook nog eens ex-Marlène). Die laatset maakte in de vorige wedstrijd in de dying seconds de gelijkmaker (3-3) tegen haar oude ploeg.

Egmondse hordeloper Timme Koster probeert via Rome alsnog Parijs te halen

3 juni 2024

Vrijdagochtend 10.40 uur is het moment van de waarheid

Na een niet bepaald vlekkeloze voorbereiding is de Egmondse hordeloper Timme Koster komende vrijdag toch aan de start van de series 110 meter horden tijdens de EK Atletiek in Rome. Daar probeert hij alsnog zijn startbewijs voor de Olympische Spelen in Parijs te halen.

Swim to Fight Cancer: eerste Alkmaarse editie wil 100.000 euro aan donaties ophalen

7 juni 2024

De lat ligt gelijk hoog; deelnemers gemotiveerd

Dit weekend, op zondag 9 juni, wordt de stad Alkmaar voor het eerst het decor van Swim to Fight Cancer. Met nog een paar dagen te gaan en meer dan 170 deelnemers, is de opwinding bij de organisatie voelbaar. 'Ons doel is om 100.000 euro op te halen voor kankeronderzoek en de lokale Alkmaarse goede doelen 't Praethuys en de Noordwest Ziekenhuisgroep. Trots kunnen we melden dat we al 87.000 euro hebben verzameld, maar we hebben nog hulp nodig om dat magische bedrag te bereiken', roept Esmee Bakker van organisator DOSS Event Support op. De fondsen die worden opgehaald, dragen direct bij aan baanbrekend kankeronderzoek. Deelnemers zwemmen 1 of 2 kilometer door het Noordhollandsch kanaal en de grachten van de Alkmaarse binnenstad, waarbij elke slag bijdraagt aan de strijd tegen kanker. Dit evenement is meer dan een sportieve uitdaging; het is een kans om een verschil te maken in de levens van velen die door deze ziekte zijn getroffen. De ingeschreven deelnemers delen hun motivatie op hun donatiepagina. Zo is er bij Stefan te lezen: "Nog geen 2 jaar geleden altijd gezwommen met mijn lieve vader die ik helaas verloren ben vorig jaar door de vreselijke ziekte. Nu wil ik de 2 kilometer met hem in mijn gedachten zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek". Ook Fleur deelt haar verhaal: "In 2018 heb ik de diagnose Triple Negative borstkanker gekregen, een zeer agressieve, snelgroeiende vorm. Dankzij de vele onderzoeken die de afgelopen jaren al gedaan zijn, ben ik heel succesvol behandeld en beter geworden. Om andere patiënten dezelfde kans te geven is er nog veel meer onderzoek nodig. Daarom kom ik in actie om geld in te zamelen!" Met nog enkele dagen te gaan, roept de organisatie iedereen op om hun steentje bij te dragen. "Wij hopen dat mensen een donatie willen doen en nodigen iedereen uit om zondag langs de route de zwemmers aan te komen moedigen. Samen kunnen we ons doel van 100.000 euro bereiken en als stad een enorme impact maken," aldus Esmee Bakker. Je kan doneren aan een individuele zwemmer, of aan een team. Ken je niemand persoonlijk, maar wil je wel graag bijdragen? Dan kan je het fictieve team 'Vrienden van Alkmaar' sponsoren. Klein of groot; elke donatie telt! Kijk voor meer informatie op http://fightcancer.nl/alkmaar.

Nederlands kampioenschap Cornhole op Egmondse bodem

31 mei 2024

NK Cornhole in de Watertoren

Frank Jong en Jelle Schut van Sportbureau Egmond laten weten dat het Nederlands kampioenschap Cornhole definitief naar Egmond komt. Sporthal de Watertoren is op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september de arena waar dit kampioenschap gaat plaatsvinden. SE organiseert dit in nauwe samenwerking met de Nederlandse Cornhole Bond. Voor de liefhebbers is er ook een recreanten poule. Meer informatie volgt later.

VV Egmond 1 (zon) wint laatste wedstrijd en scoort 100e treffer

27 mei 2024

Andere aanpak bij Zaterdag 1 komend seizoen

De zondag van VV Egmond heeft een imponerend seizoen positief afgesloten. Van de 26 wedstrijden werden er 23 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en slechts 1 verloren. Alle drie de periodes zijn gewonnen wat natuurlijk uitmondt in een kampioenschap. Met de indrukwekkende doelcijfers van (exact) 100 voor en 29 tegen kwam het puntentotaal uit op 71.

Meidenteam MO-13 van VV Egmond ook kampioen

31 mei 2024

Grote vereniging brengt ook veel kampioenen voort...

Zaterdag jl. was het erop of eronder voor de meiden van VV Egmond MO-13. Om kampioen te worden moesten de meiden winnen van RCZ uit Zaandam en in Zaandam. Het team had al haar energie opgespaard om dit te kunnen waarmaken. Na een 1-0 achterstand bleef het team geconcentreerd spelen en lukte het toch om uiteindelijk met 2-4 te winnen van de koploper. Meiden wat een topprestatie. Ook coach/ trainer Kees Sprenkeling heeft de meiden, samen met trainers Anouk Dekker en Demi de Haan, laten groeien in alle facetten! Een dankjewel is daarom zeker op zijn plaats. Zaterdagmiddag werd natuurlijk nog een klein feestje gevierd met als afsluiting een ereronde door de 3 Egmonden.

Na 42 jaar gaat de scheidsrechtersfluit van Jaap Walta in de la

31 mei 2024

Dikverdiende erehaag na laatste fluitsignaal voor clubman in hart en nieren

Na 42 jaar scheidsrechteren zit het er nu op voor de 77-jarige Jaap Walta uit Egmond aan den Hoef. Afgelopen zondag floot Jaap voor het laatst een van de lagere teams van - in dit geval - VV Egmond. Ook tegenstander Limmen kon de inzet van Jaap wel waarderen en completeerde de erehaag na de wedstrijd.

Zeilen op het Alkmaardermeer? Doe eens mee met een zeilkamp!

24 mei 2024

De Splash is een bootje speciaal geschikt voor jongeren

Ook zo lekker gezeild op zeilkamp? Wist je dat dat op het prachtige Alkmaardermeer ook kan? Deze regionale schat ligt vlak bij! De ARZV traint vanuit Akersloot met onder andere een team Splashes; de boot die je op de foto ziet. Splash is een eenheidsklasse voor 12-21 jarigen die Cwo 1 en 2 hebben. Heb je dat nog niet, denk dan eens aan een zeilkamp in de zomer vakantie of stap eerst in een Optimist. De mate van avontuur kun je mooi opbouwen: eerst lichtere wind en binnenwater en als je je er klaar voor voelt de hogere golven van het IJsselmeer met hardere wind. En wat zeggen zeilers zelf?: “Het is gewoon een mooie sport. Je bent met de elementen, de wind het water bezig.” “De kick die je ervan krijgt. Van dat je hard gaat.” “De wind, het gevoel, de snelheid die je maakt op het water.” “De natuur, het zilte. En ja, je vaart gewoon met de wind en dat is gewoon geweldig!” Het Splashteam van de ARZV vaart ook wedstrijden. Wedstrijden zijn er niet ieder weekend, zodat je zeilen ook goed met andere sporten kunt combineren. Een wedstrijdweekend bestaat uit een zeilochtend en middag. Daar omheen is het leven op de wal ook een belevenis. Feesten, lekker kamperen met elkaar en vette avondprogramma’s, En om het af te toppen gaat de Splash regelmatig internationaal, zoals naar het Gardameer of naar de binnenzee van Morbihan. Meer weten? Lees hier hoe dat nu is, voor het eerst naar een wedstrijd? Op de website van de landelijke Splashklasse lees je er meer over: https://www.splashklasse.nl/wedstrijden-eerst.php Keertje kijken? Van harte welkom! Meld je aan door een mailtje te sturen aan: [email protected] Als je in een wetsuit komt kun je ook even meevaren. Of kijk even deze TikTok voor een sfeerbeeld https://vm.tiktok.com/ZIJnVLshp/

VV Egmond 1 (zon) neemt revanche op WSV ’30 met nipte zege

21 mei 2024

Zaterdag 1 in doelpuntrijk duel onderuit

De zondag van VV Egmond had nog een appeltje te schillen met WSV ’30. Het was dit team immers dat, tot heden toe, de drie punten wist te halen tegen de Egmondse kampioenen. Die ‘revanche’ kwam er maar wel heel bescheiden. Ondanks een tiental grote kansen vond de ploeg van trainer Rob Hersche het net slechts één keer. In de 17 e minuut schoot Tay Tervoort de bal hard en hoog in het doel: 0 – 1. Omdat de bezoekers verzuimden de score op te voeren bleef de thuisclub in de wedstrijd. Egmond doelman Joey Levering moest zelfs nog een aantal prima reddingen verrichten om de zege veilig te stellen. In de slotfase kreeg doelpuntenmaker Tay Tervoort twee gele kaarten waardoor, met nog één duel te gaan, zijn seizoen er op zit.

VV Egmond 1 (zon) haalt flink uit

13 mei 2024

Zaterdagteam ten onder in Oudorp

Zondag 1 van VV Egmond heeft flink uitgehaald tegen laagvlieger RKEDO. Toch was het geen zorgeloze wedstrijd. De bezoekers uit de Goorn namen namelijk in de beginfase een 0 – 1 voorsprong. Kampioen Egmond zette voor rust de boel weer recht: 3 – 1

Feestelijke Zwem4daagse in zwembad De Beeck

17 mei 2024

Nu nog tijd om alvast wat te oefenen...

Het Bergense zwembad De Beeck organiseert van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni een Zwem4daagse. Dit evenement is méér dan alleen zwemmen. Elke dag worden deelnemers getrakteerd op nieuwe verrassingen. De Zwem4daagse is voor jong en oud, voor iedereen met een A-diploma. De Zwem4daagse in De Beeck belooft een feestelijk evenement te worden. "We hebben het in een nieuw jasje gestoken en maken er echt een feestje van!" start een enthousiaste Jaquelien, een van de initiatiefnemers uit het bad. "In samenwerking met partners uit De Beeck en ondernemers uit de gemeente Bergen verrassen we de deelnemers elke dag opnieuw. We willen nog niet te veel vertellen maar denk bijvoorbeeld aan iets lekkers na het zwemmen, gezelligheid in de hal en een spetterend feest op de laatste avond." "Per leeftijd kan er worden gekozen uit 3 verschillende afstanden. Zo is er voor iedereen een leuke uitdaging," vertelt mede-initiatiefnemer Friso. "Je kunt individueel deelnemen aan de Zwem4daagse, maar ook met het gezin, met je sportteam of zwemclub. Van getrainde banenzwemmer tot enthousiaste beginner. Iedereen is van harte welkom!" Praktische informatie De Zwem4daagse vindt plaats van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 juni van 17.30 tot 19.00 uur. Deelname aan de Zwem4daagse kost € 15 p.p., een gezinskaart is verkrijgbaar voor € 50 (max. 4 gezinsleden per kaart). Kijk voor meer informatie of om je in te schrijven op www.debeeck.nl/zwem4daagse.

Derde Zaterdagteam VV Egmond kampioen

17 mei 2024

En dat wordt uiteraard gevierd

Niet alleen het eerste zondagteam, maar er ook het derde zaterdagteam van VV Egmond kan na het eerste 'fusiejaar' de kampioenstitel vieren. Afgelopen weekend kon de vlag uit en de champagne uit de koeling. Nou ja, een biertje was ook goed. Na het binnenhalen van de titel werd een mooi feestje gebouwd. Gefeliciteerd!

Eerste ‘gezamenlijke Hemelvaart’ leidt tot bomvol voetbaltoernooi aan de Hogedijk

10 mei 2024

Vermenging dorpen hier het best te zien

Het was altijd al een succesnummer bij vv Zeevogels, het Hemelvaarttoernooi, maar nu er een Egmondse voetbalclub is staan de sluizen blijkbaar volop open: maar liefst veertig teams deden mee. En het was nog lang onrustig langs de Hogedijk.

White Stones kampioen

4 mei 2024

Egmonders spelen komend seizoen weer in de eredivisie van het zaalvoetbal

Het is gelukt. White Stones had vooraf alles in eigen hand. Het moest alleen de laatste wedstrijd tegen Texel ’94 ‘even’ winnen om kampioen te worden en zo te promoveren naar de eredivisie van het zaalvoetbal.

White Stones staat op de drempel van de eredivisie

2 mei 2024

Egmondse zaalvoetballers spelen kampioenswedstrijd op vrijdag 3 mei in de Watertoren

White Stones heeft een hele grote stap gezet naar het kampioenschap en daarmee promotie naar de eredivisie van het zaalvoetbal. De Egmonders mochten op bezoek bij ‘angstgegner’ Zeemacht geen misstap maken om alles in eigen hand te houden. De equipe van coach Rogier Bunink nam in Den Helder al na 1 minuut spelen een 0 – 1 voorsprong door een doelpunt van Huib Sprenkeling. Halverwege de tweede helft bracht Daan Groot de stand op 0 – 2. Het slotakkoord was voor Jordin Koel die in de 35e minuut de 0 – 3 op het scorebord bracht en daarmee de wedstrijd definitief besliste. Concurrent PCK ’83 moest in Heiloo aantreden tegen HZV/Het Vennewater. De Groningers moesten winnen om in de titelrace te blijven en deden dat ter nauwer nood. In een spectaculair en enerverend duel wonnen de bezoekers uiteindelijk met 6 – 7. Door deze uitslag wordt het kampioenschap op de laatste speeldag beslist. White Stones heeft de beste papieren en speelt om 20.30 uur thuis tegen het altijd lastige Texel. PKC ’83 ontvangt een half uur eerder ZVV Zwaag.

Egmondse atleet Timme Koster kan Parijs nog halen…

3 mei 2024

Tijdens EK vanaf 7 juni in Rome

Na een aantal lastige blessures (hamstrings en bilspier) heeft de Egmondse atleet Timme Koster de draad weer opgepakt. In tegenstelling tot de marathonlopers heeft hij nog wel even tijd om zich te kwalificeren voor Parijs.

Bezittingen ‘oude’ voetbalclubs officieel overgedragen bij de notaris

26 april 2024

Leden, activa en passiva nu officieel naar VV Egmond

Op woensdag 24 april om 17.00 uur stond een afspraak in de agenda bij Overwegend Notariaat in Egmond aan den Hoef. Een viertal voorzitters en een secretaris kwamen een document ondertekenen. Een belangrijk document. De genodigden waren de voorzitters van de Egmondse voetbalverenigingen Sint Adelbert (Ben van Woezik), Egmondia (Jan de Jong) en Zeevogels (Monica van Hemert). Namens VV Egmond waren dat Robert van den Bosch (voorzitter) en Arnold Boon (secretaris).

Wandeling door nieuwe ‘Egmondse’ natuur: het Pollenvlak

26 april 2024

Op Bevrijdingsdag

Zondag 5 mei gaan gidsen van de IVN met een aantal wandelaars een kijkje nemen bij het nieuwe stuk natuurgebied, het 'Pollenvlak' (langs de Heerenweg ten noorden van Egmond aan de Hoef), waar PWN onlangs het bollenland heeft omgevormd tot een nieuw stuk natuur.

Zondag 1 van VV Egmond is kampioen

29 april 2024

White Stones staat op de drempel van de eredivisie

Wat verwacht werd is nu zeker; het zondag team van VV Egmond is kampioen. Op Sportpark Hogedijk stribbelde tegenstander Alcmaria Victrix in de eerste helft nog flink tegen. Toch wist het team van trainer Rob Hersche twee keer het net te vinden. Wesley Hof benutte een penalty en Finn Schaller tikte een voorzet van dichtbij in. In de loop van de eerste helft moest aanvoerder Mike Twisk het veld verlaten met (vermoedelijk) een zware knieblessure. Na de pauze trok VV Egmond, gadegeslagen door veel toeschouwers, de wedstrijd definitief over de streep. Wederom Finn Schaller en de ingevallen Jeffrey Kruijff waren succesvol. Met veel vuurwerk, muziek en andere feestelijkheden werd het kampioenschap uitbundig gevierd. In het eerste jaar als fusieteam onder de naam VV Egmond was er direct succes met als gevolg dat het team volgend seizoen in de Tweede Klasse mag uitkomen.

Egmonders lopen de Marathon van Rotterdam uit

19 april 2024

Alex Groot, Jacco Walta en Ramon Ooms

Op zondag 14 april hebben Alex Groot, Jacco Walta en Ramon Ooms 'De Mooiste' gelopen; de marathon van Rotterdam.

Hergebruik De Lange Plas in overleg met betrokkenen en dorpsvereniging

19 april 2024

Ligt wel binnen de begrenzing van Natuurnetwerk Nederland

De gemeente is eigenaar van de velden De Lange Plas waar voetbalclub Egmondia gevestigd is. Egmondia is na de fusie opgegaan in VV Egmond en deze verhuist straks naar het nieuwe complex aan de Hogedijk, waarbij de huidige velden achterblijven. De velden vallen binnen de begrenzing van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). De zoektocht naar toekomstige inrichting en gebruik van dit perceel zal plaats gaan vinden in nauwe afstemming met betrokken partijen, waaronder de dorpsvereniging en PWN. Hiervoor wordt door het college een procesvoorstel opgesteld. Dat proces (herbestemming De Lange Plas) staat los van het onderzoek naar het borgen van de sportieve evenementen die de oude voetbalvereniging op deze gronden faciliteerde. Dat aan de gemeenteraad toegezegde onderzoek en bijbehorende keuzen worden meegenomen in de besluitvorming rondom de bouw van een nieuw sportcomplex aan de Hogedijk. Het is uiteindelijk aan de raad om een besluit te nemen over de definitieve invulling van zowel dat proces als ook straks het gebruik van de vrijkomende gronden.

Geen limiet voor Jill Holterman, wel de race uitgelopen in ‘Rotterdam’

19 april 2024

Mentale opkikker voor de toekomst

'Het was een ware lijdensweg', memoreerde Jill Holterman een paar dagen na Rotterdam. Haar gezien alle omstandigheden voorafgaand aan Rotterdam nog altijd knappe 7e plaats (in 2 uur 44 minuten en 59 seconden) in het klassement om het Nederlands Kampioenschap Marathon doet haar niets. Daar ging ze niet voor.

VV Egmond (zon) kan zondag kampioen worden

15 april 2024

Ook White Stones ligt nog steeds op titelkoers

VV Egmond (zon) behaalde, zonder oogstrelend voetbal, een regelmatige overwinning op VV Zwanenburg; 0 – 5. De thuisclub speelt louter voor de eer omdat zij volgend seizoen overstappen van de zondag naar de zaterdag. Zij bungelen momenteel in de onderste regionen met slechts 19 punten. Toch kregen de gastheren tegen Egmond diverse mogelijkheden en kansen. De ploeg speelde een aantal keren een overtal situatie slecht uit, waren slordig in de eindpass of vonden Egmond doelman Joey levering op hun weg. Egmond wist de kansen wel te benutten. Jordin Koel was voor de rust twee keer trefzeker.

Eerste 100 deelnemers voor Swim to Fight Cancer Alkmaar

12 april 2024

Nog twee maanden te gaan

Op zondag 9 juni vindt de eerste Alkmaarse editie van de Swim to Fight Cancer Alkmaar plaats. Met nog twee maanden te gaan, heeft het evenement deze week haar eerste mijlpaal bereikt: 100 deelnemers. Zij trotseren straks samen de Alkmaarse wateren, om de strijd tegen kanker aan te gaan. De 100 deelnemers is een mooie mijlpaal, maar het is pas de helft van de totale capaciteit. "Het evenement verwelkomt maximaal 200 deelnemers die de uitdaging aangaan om 1 of 2 kilometer te zwemmen door de pittoreske wateren van Alkmaar. Elke slag die zij maken en elke meter die zij afleggen, staat symbool voor hun vastberadenheid om hoop te brengen aan degenen die getroffen zijn door kanker", vertelt Esmee Bakker van de organisatie. "Dus ik nodig nog 100 andere mensen uit Alkmaar en omgeving uit om deze mooie uitdaging aan te gaan, en er samen een onvergetelijke dag van te maken!" Swim to Fight Cancer is een evenement dat plaatsvindt in verschillende steden door het hele land, met als missie om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit jaar gaat ook Alkmaar bijdragen aan dit nobele doel, met de steun van lokale ondernemers. De hoofdsponsors zijn de drie local hero's Dé Verzekeringswinkel, Landman Assurantiën en Otterlo Financieel Advies en (overkoepelend) de coöperatie Nh1816 Verzekeringen. Andere belangrijke sponsors zijn Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, De Hooge Waerder en Knuwer Advocaten. Speciaal voor deze Alkmaarse editie heeft de organisatie ook twee lokale goede doelen gekozen. Een deel van de donaties gaat naar projecten van 't Praethuys en de afdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Iedereen is welkom om een steentje bij te dragen, of het nu is door te zwemmen, vrijwilliger te worden of een donatie te doen - elk gebaar telt en draagt bij aan het verschil dat we samen maken. Om deelnemers te laten wennen aan zwemmen in open water, mag elke zwemmer voorafgaand aan het evenement deelnemen aan een clinic, gegeven door professionals. Voor meer informatie over Swim to Fight Cancer Alkmaar en om in te schrijven, zie www.swimtofightcancer.nl/alkmaar.

De Kiem slaat dubbelslag bij Egmonds schoolvoetbal

12 april 2024

Hoevers winnen bij de meisjes en de jongens

Afgelopen woensdag werd het 46e schoolvoetbaltoernooi georganiseerd voor de vier Egmondse basisscholen. Elf teams (zes meisjes en vijf jongens) stonden klaar om te strijden voor de eer van de school! De plaats waar dit spektakel dit jaar plaats vond was Sportpark de Kwekerij in Egmond-Binnen.

Veel ophef om non-binaire keeper bij duel WV-HEDW VR1 tegen Alcmaria Victrix VR1

12 april 2024

Ook Vrouwen 1 van VV Egmond speelde tegen WV-HEDW

In ‘damesvoetballand’ maar ook ver daarbuiten is ophef ontstaan over het opstellen van een, en naar aanleiding daarvan geschorste, non-binaire keeper. Aanleiding is de op zondag 28 januari gespeelde wedstrijd WV-HEDW VR1 tegen Alcmaria Victrix VR1. De koploper uit Alkmaar verloor de wedstrijd met 1 – 0 en tekende achteraf bezwaar aan.

Jill Holterman gaat definitief limietpoging wagen in Rotterdam

8 april 2024

Ultieme poging om de Olympische Spelen te halen

De Egmonds atlete Jill Holterman gaat zondag definitief van start in de marathon van Rotterdam. Daar kan ze een ultieme poging wagen om 'haar' ticket voor de Olympische Spelen van Parijs te halen.

Gemengde gevoelens bij zaal- en veldvoetballers

8 april 2024

1 x gelijk, verlies en winst in één weekeinde

Egmond aan Zee, vrijdag 5 april 2024 - In een enerverende wedstrijd heeft koploper White Stones gelijk gespeeld tegen middenmoter Zwaag. De thuisclub nam al snel een voorsprong door een doelpunt van Daan Groot. Vervolgens waren het de bezoekers die twee keer toesloegen: 1 – 2. Na de gelijkmaker van Huib Sprenkeling ging Zwaag toch met een voorsprong rusten: 2 – 3.

VV Egmond (zat) verrast tegen De Zilveren Schapen

2 april 2024

Overige teams hadden een vrij paasweekeinde

Het zaterdagteam van VV Egmond verraste afgelopen zaterdag tegen DZS door met 4 – 1 te winnen. De ploeg uit Neck staat op de tweede plaats, op ruime afstand van koploper Sporting Andijk, maar wil heel graag de nacompetitie in. De Egmonders waren niet onder de indruk van De Zilveren Schapen en scoorden 4 keer voordat de bezoekers het net wisten te vinden. De doelpuntenmakers waren Melvin Duine, Rick Lek en Justin Recourt (2). Door deze overwinning kan de ploeg van trainer Marcel Blank de competitie nog een mooi slot geven. Momenteel heeft ‘de zaterdag’ meer overwinningen (8) dan nederlagen (7) bij elkaar gespeeld. Heel lang zag dat er niet naar uit maar na de winterstop is de opmars naar boven ingezet.

Strijd om KNVB beker vrouwenfutsal ook beetje strijd tussen Egmondse zaalvoetbalvrouwen

2 april 2024

Maar Amsterdamse ploeg trekt aan langste eind

Tijdens de KNVB bekerfinale vrouwenfutsal van afgelopen weekend tussen FC Marlene en OS Lusitanos was aan beide kanten Egmondse inbreng. Bij Marlène speelde Juul van der Kolk mee, aan de andere kant speelde ex-Marlene speelster Lotte Hopman. Na een spectaculaire eindfase van de wedstrijd (van 1-3 naar 3-3 en vervolgens in de verlenging 4-4) penaltyserie trok Hopman met haar ploeg aan het langste eind.

Cornhole Festival in de Watertoren: ‘Het waren twee fantastische dagen…’

5 april 2024

In 1 jaar tijd van 'geinig evenement' naar feest in drie delen voor iedereen

Na de eerste editie van het Cornhole Festival was al duidelijk dat Egmond warm loopt voor dit soort activiteiten. Het werd in de tweede editie een driedelig feest, op zaterdagavond voor de ondernemers, en op zondagmiddag eerst voor de tieners en vervolgens voor de inschrijvers. Die kwamen overal vandaan overigens.

Terug