Scheepsbar van 10 x 5 x 5 meter verkocht
Waar komt d' Oude Clipper terecht?
Gepubliceerd: 18 mei 2022
Wat is een complete scheepsbar van 1000 x 500 x 500 cm waard? Het is maar net wat ‘een gek’ er voor geeft. Je moest deze zelf demonteren en waar laat je zoiets ooit terug komen? Dat zal de gedachte zijn geweest bij veel mensen. De opbrengst was dan ook ‘bescheiden’; € 1.345,-. Net even meer als de Inomak koelwerkbank 225 x 70 x 91 cm die geveild is voor € 1.200,-. Wij zijn benieuwd waar de scheepsbar van d’ Oude Clipper zijn/haar volgende leven gaat leiden? Weet jij meer? Mail dan even naar [email protected]
Gepubliceerd op 13 mei 2022: Momenteel staat de complete horeca inventaris van het voormalige Restaurant d’ Oude Clipper in Egmond aan Zee te koop. De veiling is gestart op 5 mei en sluit op dinsdag 17 mei vanaf 19.00 uur en bevat 299 kavels. Op maandag 16 mei is er van 10:00 tot 12:00 uur kijkdag op het bekende adres in de Smidstraat.
Op 1 januari 2022 sloten Arno en Elly Duijf de populaire horecagelegenheid. Zij waren sinds 2005 eigenaar van het restaurant. In 2014 kwam daar het tapas restaurant Casa Paloma bij. Het pand is verkocht door het enthousiaste Egmondse horecapaar. Zij waren eerder onder andere eigenaar van strandpaviljoen de Schelp.
Het huidige pand van d’ Oude Clipper wordt op termijn gesloopt. Hier komen zestien vakantieappartementen voor terug. Het bestemmingsplan gaf ruimte voor woningen, horeca maar ook recreatieappartementen. Het plan om woningen te bouwen is gestruikeld over de door de gemeente gehanteerde parkeernorm. Voor woningbouw moeten meer parkeerplaatsen worden gerealiseerd op eigen terrein dan voor recreatieappartementen. Dat kan niet uit volgens de berekeningen van de ontwikkelaar en daardoor gaat woningbouw niet door op deze locatie.
Nu wordt er een half verdiepte inpandige parkeergarage met veertien plaatsen gerealiseerd voor de gasten van de recreatieappartementen.
De getoonde foto’s komen van de website van het veilingbedrijf.
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.