Deel

Scheepsbar van 10 x 5 x 5 meter verkocht

Waar komt d' Oude Clipper terecht?

Scheepsbar van 10 x 5 x 5 meter verkocht

Wat is een complete scheepsbar van 1000 x 500 x 500 cm waard? Het is maar net wat ‘een gek’ er voor geeft. Je moest deze zelf demonteren en waar laat je zoiets ooit terug komen? Dat zal de gedachte zijn geweest bij veel mensen. De opbrengst was dan ook ‘bescheiden’; € 1.345,-. Net even meer als de  Inomak koelwerkbank 225 x 70 x 91 cm die geveild is voor € 1.200,-. Wij zijn benieuwd waar de scheepsbar van d’ Oude Clipper zijn/haar volgende leven gaat leiden? Weet jij meer? Mail dan even naar [email protected]


Gepubliceerd op 13 mei 2022: Momenteel staat de complete horeca inventaris van het voormalige Restaurant d’ Oude Clipper in Egmond aan Zee te koop. De veiling is gestart op 5 mei en sluit op dinsdag 17 mei vanaf 19.00 uur en bevat 299 kavels. Op maandag 16 mei is er van 10:00 tot 12:00 uur kijkdag op het bekende adres in de Smidstraat.

Op 1 januari 2022 sloten Arno en Elly Duijf de populaire horecagelegenheid. Zij waren sinds 2005 eigenaar van het restaurant. In 2014 kwam daar het tapas restaurant Casa Paloma bij. Het pand is verkocht door het enthousiaste Egmondse horecapaar. Zij waren eerder onder andere eigenaar van strandpaviljoen de Schelp.

Het huidige pand van d’ Oude Clipper wordt op termijn gesloopt. Hier komen zestien vakantieappartementen voor terug. Het bestemmingsplan gaf ruimte voor woningen, horeca maar ook recreatieappartementen. Het plan om woningen te bouwen is gestruikeld over de door de gemeente gehanteerde parkeernorm. Voor woningbouw moeten meer parkeerplaatsen worden gerealiseerd op eigen terrein dan voor recreatieappartementen. Dat kan niet uit volgens de berekeningen van de ontwikkelaar en daardoor gaat woningbouw niet door op deze locatie.
Nu wordt er een half verdiepte inpandige parkeergarage met veertien plaatsen gerealiseerd voor de gasten van de recreatieappartementen.

De getoonde foto’s komen van de website van het veilingbedrijf. 

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Scheepsbar van 10 x 5 x 5 meter verkocht Scheepsbar van 10 x 5 x 5 meter verkocht Scheepsbar van 10 x 5 x 5 meter verkocht Scheepsbar van 10 x 5 x 5 meter verkocht Scheepsbar van 10 x 5 x 5 meter verkocht Scheepsbar van 10 x 5 x 5 meter verkocht Scheepsbar van 10 x 5 x 5 meter verkocht

Meer 'Food & wine':

Als we dan toch zo lekker Grieks bezig zijn…

27 mei 2022

Haal een Griekse wijn vooral bij de slijter

Naast wijn drinken de Grieken ook Ouzo. Het is een geliefd aperitief op anijsbasis dat wit kleurt als je er water bij doet. De Grieken drinken het puur, maar er wordt altijd een glaasje water bij geserveerd. De Griekse cognac heet Metaxa.

Kent u Pastitsio? Zou ik zeker eens doen!

27 mei 2022

Onbekend maakt zeker niet onbemind

Pastitsio wordt vaak de Griekse variant van lasagne genoemd. Het gerecht is opgebouwd uit laagjes pasta, een vleessaus met opvallende kaneelsmaak en een romige bechamelsaus. Heb je wat over? Bewaar het voor de volgende dag, want net als bij lasagne is de pastitsio de volgende dag nog lekkerder!

Frisse drankjes voor bij de BBQ

20 mei 2022

Met of zonder alcohol, net wat je wilt

Maak je barbecue compleet met een zomers drankje. Wat dacht je bijvoorbeeld van watermeloenlimonade, alcoholvrije sangria, of piña colada?

Het wordt weer tijd voor de BBQ

20 mei 2022

Wel op tijd beginnen...

Zon schijnt? BBQ aan! Of je nu zin hebt in een mooi stuk vlees, lekkere spiesjes of een heerlijk groentegerecht: de barbecue is een geweldige manier om je eten extra smaak te geven. En het is nog gezellig ook.

Luuk Koopman “beste proever buitenlandse kaas van Nederland”

13 mei 2022

Doel is om buitenslandse kazen te promoten

Elk jaar bekroont het buitenlandse kaasgilde de beste kaas-(her)kenner van Nederland met de Huuber-van-de-Weegen Bokaal. Dit jaar heeft Luuk Koopman eigenaar van Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp Egmond aan den Hoef deze prachtige titel weten te bemachtigen tijdens het 24e Buitenlandse Kaas Keur Concours. Het Guilde des Maîtres Fromagers aux Pays-Bas heeft als doel het gebruik van Franse en andere buitenlandse kazen te bevorderen. Elk jaar organiseert deze organisatie deze wedstrijd waarbij 12 Europese Kazen worden getoetst op naam, smaak, herkomst, melksoort, vetpercentage en kwaliteit. De deelnemers moeten de kazen op soort herkennen op basis van een heel klein stukje. Om het nóg moeilijker te maken, zijn er veel instinkers meegenomen in de wedstrijd. Luuk: “de Roqeufort wordt vaak verward met Bleu de Causses of Bleu d’Auvergne. Ook is het onderscheid tussen de Zwitserse Gruyere, Appenzeller of Comté een lastige om te herkennen”. Na een tweede plek in 2016, was Luuk dit jaar met 300 van de 360 punten een echte en terechte winnaar. Luuk mag naast de toonaangevende Huber van de Weegen Bokaal ook de prestigieuse titel “beste proever buitenlandse kaas van Nederland” meenemen naar huis. Deze bokaal staat trouwens niet alleen bij Luuk op de kast. Eind april won hij namelijk al de derde plek bij de nationale competities van het Vakcentrum Foodspecialiteiten in de categorie Speciaalbieren. Luuk: “bezig zijn met mijn passie is het mooiste wat er is, deze bekroningen geven deze passie toch een extra speciaal randje.”

Zomers weer, dus we kunnen aan de rosé

13 mei 2022

Op terras of in je tuin

Bij een zonnige dag hoort eigenlijk rosé wijn. Maar welke kies je? Of je nu van droog of zoet houdt, of van een lichte of vollere wijn het blijft lastig kiezen, maar gelukkig is er genoeg.

Lentequiche met salami en puntpaprika

13 mei 2022

Nu het mooie weer er echt aan komt...

Na een weekje fraai lenteweer en wellicht een weekend nog fraaier lenteweer op komst, is het weer tijd om even wat makkelijker te eten. Maar daarom niet minder smakelijk. Wat te denken van deze heerlijke quiche?

Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp in Top 3 ‘foodspecialist speciaal bieren’

6 mei 2022

Ambachtelijke passie beloond met fraaie ranking

“Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp Egmond a/d Hoef uitgeroepen tot Top 3 foodspecialist Speciaal Bieren van Nederland” Hilversum - Tijdens het jaarlijkse spectaculaire Branche-Event Foodspecialiteiten van het Vakcentrum Foodspecialiteiten zijn maandagavond in Studio 21 te Hilversum onder leiding van Humberto Tan de winnaars van de Nationale Competities bekend gemaakt. Ondernemers hebben hun liefde & vakmanschap voor delicatessen in de strijd gezet voor de begeerde titels; • Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak • Nederlands Beste Foodspecialist Buitenlandse Kaas • Nederlands Beste Foodspecialist Speciaal Bieren Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp Egmond aan den Hoef heeft zich weten te plaatsen voor de finale Nederlands Beste Foodspecialist in de categorie Speciaal Bieren. Diane Roerink, oprichtster Zuivelhoeve Winkelbedrijven: “Ik ben ontzettend trots op onze winkels. Een unieke prestatie in de nieuwe categorie en daarom voor ons al een echte winnaar!”. In de spannende competitie beoordeelt de vakjury op klantvriendelijkheid, klantgerichtheid, voedselveiligheid & hygiëne, winkeluitstraling en hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeelsbeleid en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een mystery shopper het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel. Uit de juryrapporten was duidelijk dat het niveau erg hoog was van alle finalisten en de resultaten erg dicht bij elkaar lagen. De jury was het er dan ook unaniem over eens dat juist de passie en uitmuntend vakmanschap onontbeerlijk zijn en onderscheidend vermogen zorgt dat ze tot de top in de branche van Nederland behoren. De Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp Egmond aan den Hoef is al een populaire plek voor de lekkerste speciaal bieren, maar heeft nu officieel de bronzen plaats bemachtigd van heel Nederland. Luuk Koopman: “Wat onze winkel zeer speciaal maakt is ons brede assortiment kaas in combinatie met ons brede bierassortiment. De Belgische bieren hebben in Nederland vaak een kleine twist gekregen. Ook die kun je heel mooi combineren met kaas. Daarnaast vind je in ons bier assortiment bijna alleen maar lokale bieren.” Om onderscheidend te zijn van de slijter en de supermarkt verkoopt Luuk bijna enkel bieren uit de regio. Zoals de Abdijbieren van Brouwerij Egmond, bieren van brouwerij De Moersleutel, Stoked Beer, Dampegheest en locals uit onder andere Den Helder, Purmerend, Alkmaar en Diemen. “lokale brouwerijen gezamenlijk zo’n breed aanbod, en daar zij wij trots op”. Met ons hechte & kleine team weten wij voor iedereen het perfecte biertje te vinden.”

Witte wijn bij asperges:

6 mei 2022

Klassieke Elzasser witte wijn voor klassiek gerecht

De klassieke combinatie is asperges met een witte wijn uit de Elzas. De mooie milde, elegante wijn, niet te vol of te krachtig, biedt een goed tegenwicht voor de subtiele bitters van de 'Koningin der groenten'. Daarnaast bevatten asperges een natuurlijke zoetstof, die perfect combineert met een licht zoetje in de wijn.

Asperges, het is er nu de tijd voor!

6 mei 2022

Ze zijn er maar een beperkte tijd

Witte asperges: we kijken er elk jaar weer naar uit! Het seizoen van het witte goud duurt niet lang, dus wanneer het zover is eten we ze het liefst elke week.

Hippe drankjes en desserts van ‘verspild fruit’

29 april 2022

Bizarre hoeveelheid nieuwe drankjes op de markt

Craft cocktails, gin in de mix, gerookt bier, speciaalbier en cactuswater of Aloë Vera sap. Het is zomaar een greep uit de geweldige nieuwe stroming drankjes die er momenteel op de markt zijn. Zo heeft in 2017 de cocktailtrend zich voortgezet met de komst van – ook – hartige cocktails (bijvoorbeeld met crispy bacon en bouillon ). En heb je weleens een geparfumeerde cocktail gedronken die in samenwerking met parfumhuizen zijn samengesteld? Maar misschien heb je liever een ‘pickled’ versie gemaakt met sterke drank, peper- of chilisiroop. Vergeet daarnaast de trend niet van drankjes die gemaakt zijn van verspild fruit.

Plantaardige kipfilet met frites en sperziebonensalade

29 april 2022

Met zoveel vogelgriep een mooi alternatief

Dit gerecht is heerlijk als hoofdgerecht als je eens iets meer wilt uitpakken. In dit recept bak je de Plantaardige kipfilet in citroen en tijm. Door de combinatie met zoete aardappelfriet en een frisse salade van cherrytomaatjes, ui, sperziebonen, balsamico vinaigrette en sla melange is dit een ideaal recept voor een wat feestelijke en verantwoorde maaltijd.

IJssalon Pravisani 75 jaar in Egmond!

22 april 2022

Naast ijs is beeldhouwen de passie van Fabio Pravisani

Fabio Pravisani is natuurlijk wel trots, maar hij bagatelliseert het heuglijke feit dat ijssalon Pravisani uit de Voorstraat dit jaar 75 jaar bestaat met ‘ach, het is gewoon een ijkjaar.’ Groot feest wordt het in elk geval niet. Het gaat wat ver om te veronderstellen dat de Duitse toeristen speciaal voor de lekkernij van Pravisani kwamen en komen, maar als je van je vakantie in Egmond aan Zee wil genieten, wil je - nee moet je - ook genieten van hun ijs, dat dus al 75 jaar in de smaak valt. En dat doen zij en zij niet alleen. Pravisani heeft een brede schare van vaste klanten. Het interieur van de winkel riekt historisch, met aan de muur de foto van Fabio’s grootvader Antonio. Hij ontvluchtte Italië vanwege dictator Mussolini, had eerst een ijssalon in Zaandam, maar zag kansen in Egmond met zijn toeristen. Hij begon in de Voorstraat in 1947. Pravisani is een echt familiebedrijf. Fabio is de derde generatie. Hij zette de ijssalon na het overlijden van zijn vader Dino voort. Hij leerde het vak van zijn vader en is nu de ijsmaker. ‘Ik ben ermee opgegroeid.’ Zijn moeder Marisa en zus Daniëla verwennen de klanten met zijn ijs. Ze doen het met plezier, kennen veel klanten en maken een gezellig praatje met hen. Zij maken vaak lange dagen. In het ijsvak is het hollen of stilstaan. Fabio gebruikt nog steeds het recept van grootvader Antonio. Wat het ijs zo bijzonder lekker maakt, weet hij niet….of hij wil het niet zeggen. ‘Ik hou het simpel. Niet te veel ingrediënten.’ Zijn hart ligt weliswaar bij iets anders, ijs maken doet hij niettemin met liefde. Anders was de 75 jaar niet gehaald. Die mijlpaal is geen reden voor een feestje. ‘De mensen komen voor het ijs,’ zegt Fabio. De winkel heeft de coronacrisis goed doorstaan. Was de winkel verplicht dicht dan was dat ook weer niet zo’n ramp. Het gaf Fabio extra tijd, want: ‘IJs is mijn werk, beeldhouwen mijn passie,’ zegt hij. Na de zomer wordt de ijsmakerij ingericht als atelier voor zijn artistieke werk, waar hij jaren geleden mee begon, omdat hij zich in de wintermaanden verveelde. In Egmond is het markante ‘Derper Vrauwtje’ dat vanaf het duin bij de vuurtoren over zee kijkt een bekend beeld van hem, in Alkmaar het ‘Kussende Kaasmeisje.’ Hij heeft ook buiten de regio naam gemaakt, vorig jaar nog met het bronzen beeld van de vergeten verzetsvrouw Jacoba van Tongeren uit de tweede wereldoorlog dat in Amsterdam staat. En met enige regelmaat zijn er tentoonstellingen van onder andere zijn gestileerde dieren in brons. Volgend jaar wordt ter gelegenheid van 50 jaar Halve Marathon van Egmond een bronzen beeld van de eerste winnaar Joop Smit van Fabio’s hand onthuld. Fabio praat weliswaar met meer passie over brons dan over ijs, hij kan niet ontkennen dat het plezierig is en voldoening geeft om te zien dat mensen van zijn ijs genieten. Vanaf Koningsdag (27 april) kan dat weer. Fabio zelf neemt zijn favoriete smaak stracciatella. Tekst: Berend Izaks Foto’s: Redactie Flessenpost uit Egmond

Vis moet zwemmen tenslotte…

22 april 2022

En het betere weer komt er aan

Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima. Een tanninerijke rode wijn is over het algemeen geen aanrader bij kabeljauw; het stroeve mondgevoel dat een tanninerijke rode wijn kan geven wordt in combinatie met de viseiwitten versterkt.

Kabeljauw in zoetzure saus

22 april 2022

Fris, licht voorjaarseten

Na een nogal volgepropt paasweekeinde met alle geneugten die bij deze 'lijdensweg' horen is het nu tijd voor een weekje met wat lichtere gerechten. Kabeljauw in zoetzure saus.

Een frisse cocktail met Pasen

15 april 2022

...om het lijden wat te verzachten

Met Pasen is er veel lekkers te eten. Denk aan een uitgebreid paasontbijt, een heerlijke paasbrunch of een gezellig diner.

Asperges met Pasen… heerlijk!

15 april 2022

Snel en lekker

Laten we nu niet ingewikkeld doen om een uitgebreide paasmaaltijd voor de dag te toveren. Het wordt prima weer (waarschijnlijk) dus dan gaan we geen dag in de keuken staan. Het is ook weer geen kerst... Maar het is wel aspergetijd.

Een zonnige rosé bij de Shakshuka gaat er wel in

8 april 2022

Rijpe fruitaroma's versterken de smaak van het gerecht

Zonnige rosé past bij het zonnige gerecht van deze week. Eentje met body en structuur om bij de volle (lichtzoete en aardse) smaak van de Shakshuka te kunnen aansluiten.

Shakshuka met gegrilde aubergine, zoete aardappel en bosui

8 april 2022

Mengeling van allerlei ingrediënten

Shakshuka? Kan je dat eten? Jazeker! Het gerecht zit vol smaak en is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Ook komt het gerecht de afgelopen jaren steeds meer onder de aandacht in Nederland. Shakshouka betekent ‘een mengsel’. Dit omdat de eieren langzaam worden gepocheerd in een pittige saus van tomaten met komijn, aangevuld met diverse groenten.

Bosvruchtenmilkshake met Dulce de Leche

1 april 2022

Hier kun je geen nee tegen zeggen

Tussendoortje of toetje? Deze bosbessenmilkshake is altijd een goed idee. Met als extra bijzonder ingrediënt: dulce leche. Nu kun je geen nee meer zeggen...

Frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika

1 april 2022

Voor als je even niet zo veel tijd hebt

Dit weekend even geen tijd om uitgebreid te koken? geen nood. Er zijn zoveel recepten die je in een mum van tijd op tafel kunt hebben. wat dacht je van deze frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika?

De zomer komt er aan: oh jee…

25 maart 2022

Er moeten wat kilo's af

Er komt een moment in je leven dat je wil of moet afvallen. En nee, daarmee houdt je leven niet op. Af en toe een snack? Kan gewoon. Koolhydraten? Niet zo dodelijk als iedereen beweert. Alcohol? Met mate blijven doen, anders wordt het wel heel saai. Nu is het maart, de laatste coronamaatregelen zijn zo ongeveer van tafel dus 2022 kan écht beginnen. Weet dat er genoeg mixjes en alcoholische dranken zijn met relatief weinig suiker. Kun je die ook eens bestellen op een terras.

Falafelbowl met riso, tuinerwten, munt en kip-hummus

25 maart 2022

Snel, gezond en lekker

Een goed gevulde bowl waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt, dat is deze falafelbowl met riso, tuinerwten, munt én kip-hummus.

Liever eens een Italiaanse Soave bij de pasta?

18 maart 2022

Eens een andere frisse witte wijn dan Chardonnay

Soave is een van de bekendste Italiaanse witte wijnen en is afkomstig uit een gebied in het oosten van de stad Verona. De wijn wordt uit de wijnsoorten Garganega, Trebbiano di Soave, Chardonnay en Pinot Blanc geperst.

Supersnelle pasta met ricotta en pomodorini

18 maart 2022

Snel en smakelijk

Dit supersnelle pastagerecht smaakt heerlijk vol en romig. De halfgedroogde tomaatjes (semi secchi pomodorini) zijn lekker zoet-zuur en kruidig.

Strawberry mojito: heb je iets te vieren?

11 maart 2022

Altijd reden voor een feestje!

Trakteer of troost jezelf met een goeie strawberry mojito! Hoe je het wendt of keert, je hebt er altijd wel eentje verdiend. Jarig, ontslagen of vandaag eindelijk weer naar de sportschool geweest?

Tian met aardappel en dilleyoghurt

11 maart 2022

In drie stappen een heerlijk maal

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om toch iets aparts neer te zetten.

Zelfgemaakte ice tea: gezonder en snel klaar

4 maart 2022

Gezonder dan al die pakken...

Ingredienten 1 liter water 1 zakje thee voor een hele kan (of 3 voor één kopje) 1 citroen ijsklontjes Honing of agavesiroop naar smaak Bereiding Kook het water in een waterkoker en giet in een kan. Hang het theezakje er 5 minuten in en laat trekken, verwijder het zakje. Roer de honing of agavesiroop er door (naar smaak). Laat de thee op kamertemperatuur afkoelen en voeg de citroenschijfjes toe en zet daarna in de koelkast tot hij helemaal koud is. Voeg voor het serveren wat ijsklontjes toe. Ik heb rooibos thee gebruikt in dit recept maar ook groente thee of (Moroccan) mint thee zijn lekker verfrissend.

Laat de lente maar komen

4 maart 2022

Zijn nu wel klaar met al die somberheid

Met de prachtige dagen van afgelopen weekend werd wel duidelijk hoezeer we klaar zijn met alle somberheid van corona en de winter die maar niet op gang kwam. Een paar dagen zon doet wonderen voor de stemming. Een lekker lenterecept ook...

Spicy hot almond drink

25 februari 2022

In het Nederlands: lekkere warme drank met amandelmelk...

In de categorie weer eens iets anders, deze week een drankje om even lekker om mee op te warmen: spicy hot almond drink! Een smaakvolle warme drank met amandeldrink, kaneelpoeder en kardemom.

Gestoofde preirolletjes met aardappelpuree, ham en kaas

25 februari 2022

Beetje voorjaarsidee en lekker snel klaar

Lekkere Hollandse ovenschotel met aardappelpuree, gestoofde preirolletjes gewikkeld in ham en een romige kaassaus. Om je vingers bij af te likken.

Horeca-problemen nog niet allemaal opgelost na opening

25 februari 2022

Personeelsgebrek vormt nog steeds belemmering

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is enorm blij dat het merendeel van de restricties per vandaag, 25 februari, wordt losgelaten. Hiermee komt het kabinet vrijwel volledig tegemoet aan de wensen die KHN de afgelopen weken heeft aangekaart. Zo keert de levendigheid in de horeca weer langzaam terug en zijn ondernemers niet langer afhankelijk van directe compensatie van de overheid. Het is belangrijk dat het kabinet nu zo snel mogelijk een herstelplan presenteert, waarmee we waarborgen dat ondernemers niet alleen deze acute fase, maar ook de komende jaren overleven. KHN heeft hiervoor al veel input geleverd. Voor Clubs & Nightlife bedrijven is het nog weer net even anders: die mogen vanaf 25 februari volgens de normale sluitingstijden wel weer open, maar wel mét een testplicht, het zogenoemde 1G. Een onwerkbare voorwaarde, die volgens KHN dan ook niet moet worden ingevoerd. KHN heeft de afgelopen weken flink ingezet op het loslaten van alle coronarestricties. Die inzet wordt beloond. Aanstaande vrijdag volgen de eerste extra versoepelingen. Dit betekent dat vanaf komende vrijdag horeca en cultuur hun deuren mogen openen tot 01.00 uur. Een week later wordt de sluitingstijd volledig losgelaten en verdwijnen ook de coronapas, de 1,5 meter afstand en de mondkapjesplicht.

Fris, fruitig wit wijntje bij de kabeljauw

18 februari 2022

Bij gebakken kabeljauw mag best een steviger wijntje

Kabeljauw is een magere vis. Hierdoor passen lichte wijnen die frisse zuren hebben het best bij kabeljauw. Dit zijn eigenlijk dit altijd witte wijnen zoals, sauvignon blanc, pinot grigio, chenin blanc en chardonnay.

Baskische kabeljauw met tomaat, paprika en peterselie

18 februari 2022

Lekker en gezond

Ook als Hartstichting moet je tegenwoordig aan de weg timmeren om duidelijk te maken waar je je voordeel kunt halen in het voorkomen van hart- en vaatziekten. vandaar dat de stichting ok met allerlei heerlijke recepten komt die lekker en gezond zijn.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug