Smakelijk Spaanse schotel met kabeljauw en chorizo: dit is echt smullen
Binnen een half uur op tafel
Gepubliceerd: 27 oktober 2023
Herfst is bij uitstek de tijd voor overschotels. Vandaar deze week een heerlijk recept voor een Spaanse ovenschotel met kabeljauw en chorizo. Om je vingers bij af te likken.
Witte bonen, tomaat, chorizo, paprika, olijfolie, witte wijn en kippenbouillon zijn de hoofdingrediënten van onze heerlijke Spaanse ovenschotel met kabeljauw en chorizo. Het is echt smullen. Het gerecht wordt afgemaakt door het te bestrooien met peterselie en citroen.
Benodigdheden (2 personen):
- 3 el Extra vierge olijfolie
- 1 Uien
- 1 Teen Jumbo Knoflook
- 1 tl Sambal oelek
- 2 Tomaat
- 0,5 tl Paprikapoeder gerookt
- 500 g Witte bonen
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper zwart
- 100 ml Sherry
- 250 ml Kippenbouillon, bereid
- 50 g Chorizo
- 0,5 Rode paprika
- 250 g Kabeljauwfilet
- 2 el Peterselie vers
- 1 Citroen
Bereiding:
Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ovenbestendige koekenpan of hapjespan en bak hierin de uisnippers en de knoflook op een middelhoge warmtebron glazig. Bak de sambal (of Spaanse peper) even mee.
Voeg de stukjes tomaat toe en bak deze op hoge warmtebron mee tot het meeste vocht is verdwenen. Voeg nu de bonen en het (gerookte) paprikapoeder toe en bak omscheppend 5 minuten mee.
Blus af met de sherry of witte wijn en laat het vocht weer iets inkoken. Giet de kippenbouillon (250ml=1/4 ltr) erbij en breng alles aan de kook.
Zet de pan 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Voeg na 10 minuten de blokjes chorizo en de stukjes paprika toe.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bestrooi de vis met peper en zout en bak de kabeljauwhaasjes snel om en om tot de vis een beetje bruine kleur heeft gekregen. Leg de vis dan op de bonen in de oven en bak de vis nog 5 minuten nét gaar.
Haal de pan uit de oven en bestrooi met peterselie en nog wat gewone milde paprikapoeder. Dien op met parten citroen en overgoten met nog wat goede olijfolie.
Bron: jumbo.com