Deel

Speciaal voor obligatiehouders van Brouwerij Egmond

Rondleiding brouwerij in combinatie met een muzikaal optreden

Speciaal voor obligatiehouders van Brouwerij Egmond

Soms zijn er van die momenten dat je erachter komt dat een goede buur beter is dan een verre vriend. Op bedrijventerrein De Weidjes, waar Brouwerij Egmond is gevestigd, bevindt zich op loopafstand een hypermoderne muziekstudio, waar de band YOLINE met regelmaat oefent en optredens verzorgt. YOLINE bestaat sinds november 2021 als band. Vijf bandleden en een video editor vormen de vaste kern. De band maakt eigen bewerkingen van bekende stukken in de country-rock stijl met een knipoog naar jazz. Daarnaast maakt de band eigen composities.

Momenteel wordt onderzocht of wij een rondleiding + proeverij van vier bieren bij Brouwerij Egmond kunnen combineren met een bezoek aan een optreden van YOLINE. Speciaal voor onze obligatiehouders hebben wij twee pilotdagen gecreëerd, waar u als obligatiehouder tegen een gereduceerd tarief een rondleiding bij de brouwerij met proeverij van vier bieren kunt combineren met een optreden van YOLINE.

De eerste pilotdag is zondag 14 mei, jawel Moederdag! Zonen/dochters verras je moeder met een origineel cadeau! De aanvang van de eerste set is om 14.30 uur. Er is plaats voor 60 personen, die gesplitst zal worden in 2 groepen van 30 personen. De ene groep bezoekt eerst de brouwerij, de andere eerst een optreden van YOLINE. Halverwege rond 15.30 uur zal er gewisseld worden, waarna het programma rond 17.00 uur zal eindigen.

De volgende pilotdag is op zondag 16 juli, aanvang eveneens 14.30 uur. Ook dan kunnen we weer maximaal 2x 30 personen welkom heten.

Voor slechts € 25,– p.p. geniet u dus twee uur lang van een bezoek aan de brouwerij + proeverij van vier bieren in combinatie met een optreden van YOLINE.

Inschrijven kan via een mail naar: [email protected]. Geeft u daarbij op met hoeveel personen u wenst te komen en op welke dag. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst en vol = vol. Na uw inschrijving ontvangt u van ons een betaalverzoek, waarbij uw reservering na ontvangst van betaling definitief is.

Beluister en bekijk de band alvast op de bandpagina, of bekijk de onderstaande video.

 

Meer 'Horeca':

Belangrijke ‘Fjoertoer’ weersupdate

24 november 2023

Voor vrijdag 24 november

Naar aanleiding van de huidige weersvoorspellingen en de afgifte van code geel door het KNMI, nemen we voor vandaag enkele voorzorgsmaatregelen. De Fjoertoer Egmond gaat dus door, maar houd rekening met:

Tropical Saturday bij Eetcafé ’t Swintje

17 november 2023

Met muziek van Caribbean Punch

Vanwege het bedroevende weer van de laatste weken wil ‘t Swintje weer wat zonnestraaltjes in huis halen. Niemand minder dan Caribbean Punch komt aanstaande zaterdag vanaf 21.00 uur de tent weer op zijn kop zetten. ‘T Swintje is al jarenlang te vinden in de Zuiderstraat.

Feest bij Bruutt

14 november 2023

Tijdens en na de Fjoertoer

Tijdens en na de Fjoertoer is het vrijdag 24 én zaterdag 25 november feest bij Brasserie Bruutt! Zowel binnen als buiten hebben zij Disc-Jockeys staan. Mis dit niet en kom gezellig langs voor een drankje of een hapje. De entree is gratis en het zal ongetwijfeld een leuke avond worden maar niet zonder jou. Tot dan!

Irish Folk Avond bij Brasserie Bruutt

10 november 2023

Op zondag 21 januari

Bruutt presenteert op zondag 21 januari om 17.00 uur The Foxes band tijdens een Irish Folk Avond. Inclusief een driegangen menu kost dit € 39,50 diner. Brasserie Bruutt vindt u aan de Boulevard 2A in Egmond aan Zee. Reserveren voor deze avond kan via https://www.brasseriebruutt.nl/

Ingezegende ketels voor Brouwerij Egmond

10 november 2023

Teven presentatie van het XIV Jaarbier

Vorig weekend presenteerde Brouwerij Egmond haar jaarbier Sancti Adalberti XIV. Een speciale Triple van 9% alcohol met een twist van curacaoschil. Eenmalig gebrouwen met een oplage van 2500 flessen, die met voorrang te koop zijn voor hun obligatiehouders. Eveneens werden deze dag onze nieuwe 120 hectoliter-vergistingstanks ingezegend door Vader Abt, Thijs Ketelaars, waarmee de onlosmakelijke band met de Sint Adelbertabdij nog maar weer eens werd onderstreept! 's Middags mochten wij gastheer zijn van het eerste kleinschalige abdijbierfestival van de Nederlandse abdijbierbrouwers Berne Abdijbier, Brouwerij Kleiburg en Nieuw Sion in de Slotkapel Egmond. Hiermee werd eveneens de aftrap verricht voor de samenwerking tussen deze echte Nederlandse abdijbierbrouwers. Een dag om trots op te zijn dus, die wij weer met heel veel van onze obligatiehouders mochten vieren! Wilt u voortaan ook betrokken zijn bij dit soort mooie gelegenheden? Wacht dan niet langer en wordt ook obligatiehouder via onderstaande link. Tevens een mooi cadeau, of relatiegeschenk, voor de komende feestdagen.

Restaurant Jooi! is jarig

3 november 2023

Patricia en Jeroen zijn alweer 2 jaar de trotse eigenaren

Deze week zijn Patricia en Jeroen alweer 2 jaar de trotse eigenaren van restaurant Jooi! In deze 2 jaar hebben ze al heel veel gasten mogen ontvangen en hopelijk kunnen ze in de komende jaren nóg meer mensen welkom heten in hun fijne restaurant aan Westeinde 2 in Egmond aan Zee.

Fjoertoer menu bij Brasserie Bruutt

3 november 2023

Lekker eten in een gezellige en relaxte sfeer

Brasserie Bruutt ligt direct aan de Boulevard van Egmond aan Zee, vlak naast de bekende van Speijk vuurtoren en op enkele minuten lopen van het gezellige dorp. In het restaurant heerst een relaxte sfeer en kunt u genieten van een lekkere lunch, een gezellige borrel of een geweldig diner.

Abdijbierfestival in de Slotkapel

27 oktober 2023

Op zaterdag 4 november

Brouwerij Egmond gaat een kleinschalig abdijbierfestival organiseren. Samen met andere echte Nederlandse abdij-/kloosterbrouwers Berne Abdijbier, Brouwerij Kleiburg en Sion Kloosterbier vindt dit festival op zaterdag 4 november plaats in de Slotkapel van het historische Slotkwartier in Egmond aan den Hoef.

Proef Egmond op zaterdag 11 november

27 oktober 2023

Het lekkerste evenement van Egmond

Doe mee aan het lekkerste evenement van Egmond aan Zee! Van 11.30 tot 17.00 uur kun je op zaterdag 11 november genieten van heerlijke hapjes en drankjes in 7 restaurants. Dit zijn: Brasserie Bruutt, Restaurant Natuurlijk, Beach Club Chill, Het Wapen van Egmond, Restaurant Comer, Nautilus aan Zee en Bobby’s Pancakes.

Dries Roelvink bij Bruutt

23 oktober 2023

Op zondag 10 december

Brasserie Bruutt aan de Boulevard in Egmond aan Zee kondigt de 3e dinnershow aan. Niemand minder dan Dries Roelvink en Jeffrey Lind komen op zondag 10 december om 17.00 uur naar de Boulevard in Egmond aan Zee. De optredens zijn wederom met een prachtig 4-gangen menu, een onvergetelijke avond en natuurlijk een lekker glaasje wijn! Het menu en de entree kost bij elkaar € 69,50. Kaarten zijn te bestellen via de website www.brasseriebruutt.nl

Brass Kaatje kookt verse maaltijden voor thuis

20 oktober 2023

Bestellen voor een betaalbare prijs kan op de website

Brass Kaatje uit Egmond aan Zee is begonnen met het leveren van gezonde maaltijden aan huis voor een betaalbare prijs. "We kwamen op het idee omdat mijn oma geen gezonde, voedzame en vooral lekkere maaltijden aan huis kon krijgen", aldus Joey Becker chef-kok van Kaatje. Kaatje heeft wekelijks verschillende gerechten die worden bezorgd binnen de Egmonden op maandag middag tussen 15:00-17:00. Er is keuze tussen 3 of 4 gerechten per week. Het hoeft alleen nog even opgewarmd te worden.

Informatieplicht over energiebesparingen voor horeca

13 oktober 2023

Grotere energiegebruikers moeten vanaf 1 december actief informeren over besparende maatregelen

Als een horecagelegenheid meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas (equivalent) verbruikt, krijgt die te maken met de zogenaamde informatieplicht energiebesparing. Dit houdt in dat een horecazaak alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder uit moet voeren. Ook moet die hierover iedere vier jaar rapporteren. De deadline voor de rapportage is 1 december aanstaande. D-Day nadert met rasse schreden. Om horecaondernemers te helpen aan de energiebesparingsplicht te voldoen, is er het platform Duurzaam Energie Besparen (DEB) opgezet door MKB Nederland. DEB is op 2 oktober gestart met de campagne ‘Weet wat kan en wat moet’. Deze campagne helpt jou als ondernemer met de wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing. De deadline voor de rapportage is 1 december aanstaande. Wat is de energiebesparingsplicht? Om erachter te komen hoe je aan de energiebesparingsplicht kunt voldoen, gebruik je de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML). Dit is een door de overheid opgestelde lijst met 150 energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Alle maatregelen die op jouw horecagelegenheid van toepassing zijn, dien je uit te voeren. Voor elke toepasselijke erkende maatregel die je niet uitvoert, moet je een gelijkwaardige of betere alternatieve maatregel uitvoeren. De alternatieve maatregel moet net zoveel of meer energie besparen dan de erkende maatregel. Wat is de informatieplicht? Naast het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen, ben je verplicht om hierover eens in de vier jaar te rapporteren. In deze rapportage staat welke energiebesparende maatregelen je van de EML hebt genomen en welke je nog moet nemen. Deze rapportage moet je indienen bij het RVO.

‘Zorgeloos’ tafelen in Rinnegom

13 oktober 2023

Angreth Knook is terug

Op donderdag 12 oktober opende Restaurant Zorgeloos haar deuren. Na 12, 5 jaar weggeweest te zijn heet Angreth Knook iedereen weer van harte welkom in 'de huiskamer van Rinnegom'. Buurman Arie Tromp kreeg de eer om Restaurant Zorgeloos te openen. Tromp, een geboren Rinnegommer, mocht dit doen omdat hij al jarenlang veel voor de familie doet. Na het doorknippen van het lint kon het openingsfeest gaan beginnen. Het was dubbel feest want Angreth was ook nog eens jarig op deze dag.

BIZ Egmond aan Zee tevreden over vernieuwde opzet zomerbraderie

6 oktober 2023

Vooral veel positieve geluiden

Uit een evaluatie van BIZ Egmond aan Zee is gebleken dat de vernieuwde opzet is aangeslagen en kan rekenen op enthousiaste reactie van de betrokkenen.

Kim de Boer bij Brasserie Bruutt

18 oktober 2023

De laatste kaarten voor de Dinnershow op zondag 22 oktober

Op zondag 22 oktober vanaf 17.00 uur is het eindelijk zo ver! Brasserie Bruutt begint het Dinnershow seizoen met niemand minder dan Kim de Boer.  Een avond vol entertainment, inclusief een drie gangen verrassingsmenu, voor € 39,50. Je vindt Brasserie Bruutt aan de Boulevard 2A in Egmond aan Zee

Twee hagelnieuwe tanks voor Brouwerij Egmond

6 oktober 2023

Elk goed voor 120 hectoliter

De brouwerijsector maakt al langer een moeilijke tijd door. De resultaten van veel lokale brouwerijen staan door alle kostenstijgingen zwaar onder druk. Daardoor zijn er diverse brouwerijen die helaas hun deuren hebben moeten sluiten. Brouwerijen maar ook de horeca knokken om te overleven, maar staan nu nog eens extra onder druk door een opeenstapeling van maatregelen die worden opgelegd vanuit de politiek.

De Kidz-DJ Disco Show bij Bobby’s Pancakes

25 september 2023

Op zondag 1 oktober van 13 tot 16 uur

De discoshow is een 1,5 tot 2 uur durend feestje met de leukste muziek, de gaafste Tik Tok hits en onze eigen kidz-dj liedjes.

Kermis in Egmond-Binnen

29 september 2023

Dit weekeinde

In Egmond-Binnen hebben ze er zin in. Gewoon weer kermis vieren zoals hoort en voor iedereen wat wils. Het programma ziet er als volgt uit:

Egmondse Bokkentocht

20 oktober 2023

Op zaterdag 21 oktober

Op zaterdag 21 oktober vanaf 14.00 uur vindt de Egmondse Bokkentocht plaats. Daarbij staat het herfstbockbier centraal. De uitbaters van 8 etablissementen in de Egmonden staan voor je klaar met bockbier vol herfstachtige oogstsmaken, soms met een beetje live muziek en in elk café of restaurant een borrelhapje. In alle cafés en restaurants is de prijs voor een bockbiertje € 5,- inclusief het hapje. De bokkentocht duurt tot 21:00 uur.

Le Champion wil Egmondse horeca meer betrekken bij evenementen

29 september 2023

Onder andere bij de Floertoer en de Wandel Marathon

Binnenkort worden er weer verschillende evenementen door Le Champion georganiseerd in Egmond aan Zee. BIZ Egmond aan Zee wil graag aanhaken bij deze evenementen. Enerzijds om het dorp beter te presenteren en anderzijds om meer omzet vanuit de bezoekers te genereren. Le Champion wil graag dat de Egmondse horeca de evenementen beter omarmen en biedt verschillende mogelijkheden. Tijdens de Fjoertoer investeert BIZ Egmond aan Zee al in live muziek en verlichting in het dorp maar er zijn ook kansen voor horeca ondernemers.

Voorproeven jaarbier van Sancti Adalberti

8 september 2023

Komt u ook naar de Abdijmarkt op zaterdag 9 september?

Op zaterdag 9 september is Brouwerij Egmond aanwezig tijdens de Abdijmarkt bij de Abdij van Egmond. Maak kennis met (en proef!) de vele producten van onze abdij.

Extra Zomerbraderie in Egmond aan Zee

1 september 2023

Op woensdag 6 september

Normaal is er in de maanden juni, juli en augustus op de woensdagen braderie. Als er één editie wordt afgelast wordt deze in september ingehaald. Dat is deze zomer het geval geweest. Daarom wordt er op woensdag 6 september in het centrum van Egmond aan Zee een gezellige Zomerbraderie georganiseerd. Van 16 uur tot 21.30 uur vind je een grote verscheidenheid aan kramen. Het hele dorp is gevuld met muziek, marktkramen en vooral veel gezelligheid. Kom ook en geniet!

Gemeente wil overtreding ‘alcoholwet’ aanpakken en biedt ondersteuning aan verenigingen en ondernemers

18 augustus 2023

Desastreus resultaat bij steekproef met 'mysterie shoppers'

Bij verschillende verkooppunten binnen de gemeente Bergen hebben getrainde mysteryshoppers van 16 en 17 jaar geprobeerd alcohol te kopen. In de gemeente Bergen zijn in totaal 28 verkooppunten bezocht in het kader van het nalevingsonderzoek. Deze locaties variëren van cafetaria’s, slijterijen, strandpaviljoens, uitgaansgelegenheden en sportclubs. Slechts bij 2 locaties (horecagelegenheden) is de leeftijdsgrens nageleefd. Dit betekent dat bij de overige 26 locaties de wet is overtreden en er alcohol is verstrekt aan een minderjarigen. Regionaal is er sprake van een daling van de naleving van 56% in 2019 naar 38% in 2022. Gezien de doelstellingen van het Preventieakkoord en de achteruitgang van de naleving in onze regio zet het college in op de aanpak “Verbeteren van de naleving Alcoholwet”. Deze aanpak richt zich zowel op preventie, handhaving als communicatie en heeft als doel de naleving binnen de gemeente Bergen te verbeteren. Het uitgangspunt is dat ondernemers en verenigingen in de eerste plaats zelf verantwoordelijk zijn voor een correcte naleving van de Alcoholwet. De gemeente biedt daarbij ondersteuning aan . Dit ondersteuningsaanbod bestaat uit: informeren, adviseren en trainen. De aanpak bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Briefmetuitslagvanhetonderzoek-Verengingenenondernemerswordenschriftelijk geïnformeerd over de uitslag van het onderzoek en hun eigen resultaat. De brief bevat informatie over mogelijkheden voor preventie en verbetering. 2. Terugkerendagendapuntbinnenbestaandeoverleggen-Binnenbestaandeoverleggen met ondernemers en sportvereniging wordt naleving geagendeerd en terugkerend besproken. 3. Adviesgesprekken op maat Ondernemers en verenigingen kunnen een ‘op maat’ adviesgesprek met ‘In Control of Alcohol en Drugs’ aanvragen, waarbij zij geïnformeerd, getraind en ondersteund worden bij de verbetering van hun naleving. 4. Handhaving-Handhavingdientinditgevalindeeersteplaatsalsextrastimulansom actief aan de slag te gaan met het verbeteren van de naleving (stok achter de deur), echter bij herhaaldelijke overtredingen is handhaving noodzakelijk als consequentie van de wetsovertreding. Met deze aanpak bieden wij ondernemers en verenigingen kansen en mogelijkheden om hun naleving te verbeteren.

Het jaar 2023: veel (nieuwe en aangescherpte) regels in de horeca

18 augustus 2023

En er is nog meer in aantocht...

Als ondernemer heb je te maken met regels. De laatste tijd komt er weer veel op de horecabranche af. Soms heb je te maken met proefballonnetjes, of oude lijstjes die in de media opduiken. Maar welke regels gelden echt? Koninklijke Horeca Nederland heeft de geldende regels en wetten met de juiste links verzameld. Welke wetgeving is definitief? Verbod op recreatief lachgas 1 januari 2023: Verbod op recreatief gebruik lachgas per 1 januari 2023 | KHN Knaagdierbestrijding 1 januari 2023: Nieuwe wetgeving voor knaagdierbestrijding | KHN TEK regeling 21 maart 2023: TEK-regeling opent op 21 maart | KHN Statiegeld blikjes 1 april 2023: Vrijwillig statiegeld blikjes inzamelen, hoe doe je dat? | KHN WML 1 juli 2023: Wettelijk minimumloon +3,12% | KHN Sociale hygiëne 1 juli 2023: Zorg dat je registratie sociale hygiëne niet vervalt | KHN Single use plastic 1 juli 2023 en 1 januari 2024: KHN | De Single Use Plastic richtlijn en Ben jij al klaar voor de nieuwe regels voor wegwerpplastic? | KHN Pensioenwet 1 januari 2024: Pensioenwet: meer individueel en vanaf 18 jaar premie | KHN Verplicht CO2 registratie vanaf 100 medewerkers voor woon-werk verkeer: Vanaf 2024 verplichte CO2-registratie woon-werk en zakelijk… | KHN Belastingregels over 2023: Nieuwe wetten en regels voor de horeca in 2023 | KHN

Paviljoen Zilverzand al jarenlang ‘secret hide-away’ aan het strand van Egmond-Binnen

11 augustus 2023

Jonge Egmondse ondernemers jagen hun droom na

Twee jonge Egmondse ondernemers zijn sinds deze zomer de uitbaters van strandpaviljoen Zilverzand. Een al jarenlang bekende 'secret hide-away' voor de toerist, de passant en de Egmonder die net even wat meer rust en persoonlijke aandacht zoekt.

’You can’t make everybody happy, you’re not a pancake’

4 augustus 2023

Douwe Bob opende zijn Bobby's in Egmond

Het was een gezellige bijeenkomst afgelopen zondag bij de opening van Bobby’s. Fans, buren, vrienden, familie en andere belangstellenden proosten met een glas Aperol Spritz op de opening van de nieuwe bistro. Bedrijfsleider Nando Korton zal samen met John Bekkering (bekend van de Pannenkoekenvallei in Den Helder) de dagelijkse leiding in handen hebben. Zij beloven dat er, naast al het lekkers op de menukaart, ook elke twee weken live muziek zal zijn. Quote van Douwe Bob ’You can’t make everybody happy, you’re not a pancake’ staat er op de bar geschreven. Het is een quote van Douwe Bob zelf. Als alle gasten er ook zo over denken zal het wel goed komen met het nieuwe restaurant.

Eetcafé het Swintje en café De Werf presenteren:

11 augustus 2023

Caribbean weekend 2023

Het leukste weekend van het jaar staat voor de deur! Caribbean Weekend 2023 staat gepland van 11 tot en met 13 augustus. Zorg dat je erbij bent en neem al je vrienden en familie mee naar de Zuiderstraat in Egmond aan Zee!

Afzien voor de horeca met terrassen en de strandpaviljoens

4 augustus 2023

Hopen op beter (en zonniger) tijden

Het is deze laatste weken afzien voor de horeca met (buiten)terrassen en de strandpaviljoens. Natuurlijk, ze zijn er, de (Duitse) toeristen, maar dat de terrassen nu elke dag bomvol zitten is wat overdreven. Om het maar zacht uit te drukken.

Bobby’s gaat open

28 juli 2023

Douwe Bob heeft vergunning rond

De exploitatievergunning is nu wel afgegeven door de gemeente dus hij kan los! Douwe Bob opent op zondag 30 juli zijn pannenkoeken-bistro Bobby’s om 15.00 uur. Het nieuwe restaurant aan de Boulevard 2 wordt een combi van pannenkoeken, barbecue en muziek.

Nog 700 ‘Tranen van Adelbert’ voor het goede doel…

28 juli 2023

Brouwerij Egmond doet duit in het zakje van de wandelmusketiers

Na alle publiciteit en goede berichten over het succes van de sponsoractie van de Alkmaarse Wandelmusketiers voor 't Praethuys hoefden ze bij Brouwerij Egmond niet zo lang na te denken om ook deze actie te steunen: ze hadden nog wel wat tranen over...

Een live optreden en een 4-gangen diner bij Bobby’s

24 september 2023

Op vrijdag 29 september de Bluegrass Boogiemen

Voortaan is er elke vrijdag live muziek in Bobby’s Pancakes Bistro. Het zullen gezellige avonden worden met live muziek en een overheerlijk 4 gangen diner! Kies uit een selectie van Bobby’s hoogstandjes. De prijs is € 44,95 en de aanvang is steeds om 19:00 uur.

Zomermuziek programma Egmond aan Zee

28 juli 2023

Dick Raat op zondag 30 juli om 18.00 uur

Op zondag 30 juli staat de altijd enthousiaste Dick Raat op het Pompplein. Hij zal voor een ontspannen sfeertje op het plein zorgen deze zondag vanaf 18.00 uur. Deze lokale held speelt lekkere muziek uit alle hoeken. Van reggae tot Nederlandstalig.

Heusy’s haringparty bij de ‘Hendrik’

18 juli 2023

Bewoners Prins Hendrik verwend met Hollandse nieuwe

Hij is zijn afkomst niet vergeten. Michel Heusy heeft nu een fraaie visspeciaalzaak in Bergen en woont daar ook, maar ooit, veertig jaar geleden, stond de geboren Derper nog met zijn haringkar in de Egmonden.

Zomermuziekprogramma in Egmond aan Zee

7 juli 2023

Om het centrum en het strand gezelliger te maken

Deze zomer gaat BIZ Egmond aan Zee het centrum en het strand gezelliger maken met verschillende optredens. Zowel op het Eymaplein, Pompplein als op het strand hebben ze op onderstaande zondagen optredens gepland:

Terug