HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Sportboekje om jongeren kennis te laten maken met (andere vormen van) sport en beweging

Zoek iets van je gading en kom in beweging

Na de voorjaarsvakantie konden de basisschoolkinderen uit Bergen, de Egmonden en Schoorl meteen actief van start. Vanaf begin maart zijn buurtsportcoaches Elles en Eefke de sportboekjes voor 2023 bij alle basisscholen gaan langsbrengen. Deze samenwerking van de gemeente Bergen, de buurtsportcoaches en de sportverenigingen en -clubs in Bergen, de Egmonden en Schoorl brengt ieder kind in de gemeente in beweging!

In het sportboekje staan sportactiviteiten van heel veel verenigingen en clubs in de gemeente waar je je voor kunt aanmelden. Je kunt ze gratis één of twee keer uitproberen. Datums en tijden staan vermeld bij de activiteit. In de gemeente Bergen is ook buurtsportcoach Lavinia van Stichting Sport-Z nauw betrokken. Samen vinden de buurtsportcoaches de activiteiten die bij jou passen. ‘Ons doel is om iedereen, jong en oud, met en zonder beperking te laten ervaring hoe leuk en fijn bewegen is.’

In het boekje vind je activiteiten als boksen en bootcamp, dansen en karate, maar ook tennis en indianen-scouts. Via www.sportenbewegeninbergen.nl kun je je inschrijven voor de lessen. Heb je het leuk gehad en wil je vaker trainen? Dan kun je je aanmelden bij de club of vereniging zelf. Mocht dat om financiële redenen niet lukken, dan kan de buurtsportcoach je helpen vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Op de website hierboven kun je ook daarover meer informatie vinden.

Tevens vind je op de website het Cultuuraanbod met workshops en andere activiteiten in de regio die kinderen gratis of voor een vriendelijk prijsje kunnen doen. Op www.sportenbewegeninbergen.nl, want daar kun je het boekje ook digitaal bekijken.

Foto: Wethouder Marco Wiesehahn ontvangt het sportboekje uit handen van buurtsportcoaches Eefke (links), Elles (2e van rechts) en Lavinia (rechts). 

Meer 'Sport':

E-bike testdag voor inwoners gemeente Bergen in Alkmaar

24 maart 2023

Zaterdag 1 april van 9 tot 16 uur bij ijsbaan De Meent

De buurtsportcoaches van Holland Sport organiseren i.s.m. Alkmaar Sport op zaterdag 1 april een E-Bike & hulpmiddelen event. Voor iedereen die overweegt een e-bike aan te schaffen of zijn of haar e-bike wil vernieuwen, presenteert Schilder Tweewielers zich op de 400-meterbaan van De Meent van 09.00 tot 16.00 uur.

Nieuwe serie ‘Big Aqua – Een betere versie van jezelf’

24 maart 2023

Laagdrempelig 12-weeks programma op weg naar een vitaal leven

Alkmaar Sport en gewichtsconsulent Bianca Holvast starten maandag 17 april een nieuwe serie van het beweeg- en afslankprogramma 'Big Aqua – Een betere versie van jezelf'. Dit laagdrempelige 12-weeks programma reikt mensen met overgewicht handvatten aan en begeleidt deelnemers naar een energiek en vitaal leven. Woensdag 5 april vindt een informatiebijeenkomst plaats in sportcomplex Hoornse Vaart. Meer informatie is te vinden via www.hoornsevaart.nl/bigaqua. Bij mensen met overgewicht kan de fysieke en mentale gezondheid het functioneren belemmeren. De dagelijkse dingen kunnen hierdoor vermoeiend worden. Big Aqua helpt mensen naar een betere versie van zichzelf. In het programma - dat geschikt is voor dames en heren - staan zwemmen, gezonde verantwoorde voeding en plezier centraal. Big Aqua duurt 12 weken en wordt gegeven in combinatie met workshops, individuele begeleiding en interactieve groepsbijeenkomsten. Het programma biedt handvatten die een leven lang gebruikt kunnen worden voor een energieker en vitaal leven. Tijdens Big Aqua staat blessurevrij bewegen centraal. Doordat de deelnemers bewegen in zwemwater, is de belasting op gewrichten en spieren minimaal en de intensiteit het hoogst. Deze voordelen zijn ideaal voor beginnende en herstellende sporters. Hoornse Vaart biedt een gevarieerd programma aan zodat de deelname leuk en uitdagend blijft. Er is een ruime keuze in tijdstippen, activiteiten en intensiteit. Ervaring leert dat deelnemers in 12 weken zo'n 8 tot 15 kg lichaamsgewicht verliezen. En daar blijft het niet bij. Deelnemers rapporteren dat zij beter scoren op andere gezondheidsindicatoren zoals bloeddruk en cholesterol, én hebben geleerd hun leefstijl structureel aan te pakken. Informatiebijeenkomst De kosten voor deelname aan Big Aqua zijn afhankelijk van de vergoeding van de zorgverzekeraar. Heeft u interesse om mee te doen, dan bent op woensdag 5 april van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Aanmelden kan via 06-28594007 of [email protected] Meer informatie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/BigAqua.

Outdoorpark Alkmaar laat publiek naam bedenken voor nieuw obstakel

24 maart 2023

Winnaar krijgt 1,5 uur obstakel run voor 10 personen

Outdoorpark Alkmaar heeft tijdens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen niet stilgezeten. Zo heeft het park - dat op zaterdag 1 maart de deuren heeft geopend - een opfrisbeurt gekregen, zijn er nieuwe activiteiten ontwikkeld en als klap op de vuurpijl is er een splinternieuw obstakel op het uitgebreide park te vinden. Outdoorpark Alkmaar heeft een prijsvraag uitgeschreven voor het verzinnen van een naam voor het kersverse obstakel. Degene die de leukste naam verzint voor het obstakel, wint een 1,5 uur durende Obstakel Run clinic voor 10 personen! Meer informatie is te vinden op www.outdoorparkalkmaar.nl/prijsvraag. Wensen van de klant Tom Leering, coördinator van Outdoorpark Alkmaar, is uiterst enthousiast over het spectaculaire obstakel. ‘’Wij vragen regelmatig feedback van onze bezoekers over wat er nog ontbreekt op ons park. Daaruit kwam duidelijk naar voren dat er behoefte is aan een nieuwe hindernis over het water. Na het bekijken van vele obstakels, kwamen wij uiteindelijk uit bij dit unieke obstakel''. Het nieuwe obstakel kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Leering vervolgt zijn verhaal: ''Het obstakel staat natuurlijk garant voor veel plezier tijdens de kinderfeestjes en schoolreisjes, maar we gaan het obstakel ook gebruiken bij de crossfit lessen waar kracht en uithoudingsvermogen centraal staat''. Prijsvraag Outdoorpark Alkmaar roept iedereen op om mee te doen met de prijsvraag en een naam in te sturen voor het obstakel. Dit kan tot dinsdag 28 maart via de Facebookpagina van Outdoorpark Alkmaar of door een mail te sturen naar [email protected] ''Uit alle inzendingen worden de drie beste namen gekozen. Vervolgens gaan wij samen met onze bezoekers, volgers en collega's brainstormen welke naam het beste bij het obstakel past. Op dinsdag 28 maart maken wij de winnaar bekend. De nummer één wint een 1,5 uur durende Obstakel Run clinic voor 10 personen! Meer informatie is te vinden op www.outdoorparkalkmaar.nl/prijsvraag.

VV Egmond is officieel opgericht!

17 maart 2023

Na een bezoek aan de notaris

Donderdag 16 maart 2023 zal voor altijd aan VV Egmond verbonden blijven. Het is namelijk de oprichtingsdatum van de nieuwe voetbalvereniging. De club komt op (korte) termijn in plaats van VV Zeevogels (sinds 3-11-1931), VV Egmondia (sinds 19 mei 1939) en SV Sint Adelbert (sinds 20 januari 1950).

VakantieFUN programma voor kinderen met indicatie

10 maart 2023

Voor kinderen van 6 to 17 jaar voor wie het reguliere aanbod niet geschikt is

Het is nog lang geen zomervakantie, de sneeuw is amper verdwenen, maar voor ouders die kinderen hebben met een indicatie is het lastig om iets te vinden waar hun kinderen plezier aan beleven. En dan moet je er tegenwoordig vroeg bij zijn.

Jeffrey Klijbroek naar VV Egmond

3 maart 2023

Mooie aanwinst voor fusieclub

Jeffrey Klijbroek speelt in het seizoen 2023-2024 voor de nieuwe fusieclub VV Egmond. Zo heeft hij laten weten. De 32-jarige Egmonder vertrekt dan bij tweede divisionist FC Lisse. De reisafstand naar Lisse is het belangrijkste motief om af te zwaaien in de Bollenstreek.

Volgend seizoen spelen alle Egmondse voetballers onder dezelfde clubnaam

24 februari 2023

VV Egmond: Nieuw tenue, nieuw (voorlopig) bestuur, maar nog geen nieuwe locatie

Met het voortschrijden van de tijd komt ook de daadwerkelijke fusie van de drie Egmondse clubs naderbij. Komend seizoen spelen alle voetballers al onder dezelfde clubnaam: VV Egmond.

Raymond de Waard verruilt ADO’20 voor DEM

24 februari 2023

Egmonder blijft in de IJmond spelen

Raymond de Waard (26) verlaat aan het einde van het seizoen het Heemskerkse ADO’20. Na de zomer speelt de aanvaller bij concurrent DEM uit Beverwijk.

Egmonder Timme Koster 3e op 60 meter horden tijdens NK Indoor Atletiek

24 februari 2023

Tevreden voor nu

Egmonder Timme Koster heeft zich prima gemanifesteerd op de NK Indoor Atletiek in Apeldoorn afgelopen weekend. Hij werd 3e in de finale op de 60 meter horden.

Twee Egmonders in Top 10 op NK Strandrace

24 februari 2023

Nek-aan-nek race bij de eerste zes renners

Tijdens de NK Strandrace afgelopen weekend bij Wijk aan Zee heeft ook Egmond zich goed laten zien: Bram Imming (Egmond-Binnen) werd negende, Tibor Zwaan (Egmond aan Zee) werd tiende. Bergenaar Ivar Slik werd tweede achter winnaar Jules De Cock.

Waar zijn de tafeltennistalenten (van nu en van weleer)?

17 februari 2023

Oproep aan de liefhebbers van recreatief 'pingpongen'

Ooit was tafeltennis in de Egmonden een druk beoefende sport. In Egmond aan Zee was er TOS69 en in Egmond aan den Hoef was er Effect. Die laatste heeft het niet zo heel lang voorgehouden, maar Erem van die liefhebbers van toen, Peter Groot, zou graag zien dat er toch weer wat activiteiten op tafeltennisgebied zouden komen.

Pilot met nieuwe sportgroep in Egmond voor jeugd verlengd

17 februari 2023

Kans op structureel aanbod in Egmond vergroten

Gedurende vier weken probeerde Stichting Sport-Z een nieuwe sportgroep op te starten in Egmond, voor jeugdigen die baat hebben bij extra begeleiding en structuur. Vanwege het succes in de eerste aanzet is besloten de aanloop te verlengen. Kinderen van 8-12 jaar kunnen ook op 21 februari, 7, 14 en 21 maart nog meedoen en kijken of de groep aansluit bij wat zij leuk vinden. Aanmelden kan (gratis) via bij pedagogisch sportcoach Sander Kager, via [email protected] De nieuwe sportgroep richt zich op kinderen die graag in een groep willen sporten, maar hierbij wel behoefte hebben aan extra begeleiding, regelmaat en voorspelbaarheid. “We krijgen heel verschillende vragen binnen en kijken bij iedereen hoe we hem of haar zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Afwijkend gedrag proberen we te duiden, heeft het te maken met angst, met onzekerheid, met de verwerking van prikkels of taal? Doordat we een veilige omgeving bieden en de groep klein houden zien we dat de kinderen opbloeien tijdens het sporten wat leidt tot een groei in hun eigen ontwikkeling,” aldus pedagogisch sportcoach Sander Kager namens Sport-Z. Sport-Z hoopt door de aanlooptijd te verlengen genoeg kinderen aan de groep te binden, zodat deze in Egmond kan blijven bestaan. “De groep is nu nog net te klein maar het zou zonde zijn als we deze kinderen straks geen plekje meer kunnen bieden. We hopen op nog wat meer aanmeldingen in de komende weken, omdat we kansen zien hier een structureel aanbod van te maken in deze gemeente,” aldus Lavinia Bijl, maatschappelijk sportregisseur in de gemeente Bergen. De extra lessen vinden plaats op dinsdag 21 februari, 7, 14 en 21 maart, elke dinsdag van 16.00-17.00 uur in sporthal de Watertoren aan de Watertorenweg in Egmond aan Zee. Je kunt je aanmelden bij Sander Kager, via [email protected] of 06-38326768. Kijk ook op www.sport-z.org/sportgroepEgmond.

Simon Debognies en Diane van Es winnen Groet uit Schoorl Run

17 februari 2023

Twee parcoursrecords en een Nederlands record op de 10 km

Bijna 9.500 hardlopers kwamen vandaag in actie tijdens de 43e editie van de Groet uit Schoorl Run. Het Nederlands kampioenschap 10 km stond voor de 12e keer op het programma in Schoorl. Bij de vrouwen won Diane van Es in een waanzinnige tijd, 30.29. Hiermee scherpte zij het Nederlands record (uit 2004) aan en is daarmee gekwalificeerd voor het WK en de Olympische Spelen. De winst ging bij de mannen naar Khalid Choukoud. Met een tijd van 28.34 schreef hij het Nederlands kampioenschap 10 km, voor de derde keer, op zijn naam. Overall werd de 10 km wedstrijd, met een parcoursrecord, door de Belg Simon Debognies gewonnen in een tijd van 27.48. Het snelle en bosrijke parcours van de Groet uit Schoorl Run is erg geliefd onder de Nederlandse atleten. Voor de heren klonk om exact 14.30 uur het startschot, de vrouwen volgden 5 minuten later. De Belg Simon Debognies liep al snel solo op kop en heeft de wedstrijd tot aan de finish alleen uitgelopen. Zijn goede vorm resulteerde in een verbetering van het parcoursrecord met 19 seconden. Achter Simon werd de strijd om het Nederlands kampioenschap uitgevochten. Waar Noah Schutte lang voorop liep, werd hij later ingehaald door Khalid Choukoud, Bas van Hooren en Frank Futselaar. De dameswedstrijd werd vandaag vroeg beslist. Diane van Es liep zeer sterk weg van Silke Jongman en Jacelyn Gruppen. Van Es bouwde haar voorsprong steeds verder uit. Met een Nederlands record én parcoursrecord kwam zij als eerste over de finish in 30.29. Diane van Es na de finish: "Ja deze overwinning is echt waanzinnig, ik wist dat ik goed in vorm was, maar dit had ik echt nooit verwacht. Ik had ingezet op de winst, maar dat dit erbij komt is echt fantastisch." Jongman werd tweede in 32.28 en Jacelyn Gruppen in 32.58. 21,1 km en 30 km Eerder op de dag vonden de 21,1 en 30 km plaats. De 21,1 km werd gewonnen door Kidane Keleta Gebremariam in 1.07.37. Stefan van den Broek eindigde na in 1.10.02 en Ambroise Uwiragiye werd derde in 1.11.04. De 30 km werd gewonnen door Roy Hoornweg in 1.34.28, op de tweede plaats eindige Wynfrith Meijwes in 1.46.32 en Roelof Oostra finishte als derde in 1.49.01. Opbrengst goede doel Ook dit jaar was het Staatsbosbeheer aan het evenement gekoppeld. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen met als resultaat een totale opbrengst van € 8.025,26. Deze opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan de Schoorlse Duinen. Editie 2024 Met bijna 9.500 nationale en internationale lopers is de Groet uit Schoorl Run ieder jaar een geliefd evenement. Er zijn niet veel plekken in Nederland met een mooier parcours dan in het schitterende duingebied van Schoorl. Organisator Le Champion kijkt terug op een zeer geslaagde editie. Volgend jaar vindt de Groet uit Schoorl Run plaats op zondag 11 februari 2024. Tijdens deze editie zal ook het NK 10 km weer plaatsvinden.

Thuiswerkers meer kans op gezondheidsklachten door te weinig beweging?

10 februari 2023

Meer aandacht voor klachten. En oplossingen.

Mensen die tijdens de coronapandemie thuiswerkten, hadden meer kans op lichamelijke klachten dan mensen die buitenshuis werkten (locatiewerkers). Denk aan klachten als pijn boven in de rug, pijn in de onderrug en pijn in armen, nek en/of schouders. Dat blijkt uit RIVM-onderzoek. De klachten zijn deels te verklaren doordat thuiswerkers meer zaten. Maatregelen gericht op meer bewegen en minder zitten kunnen bijdragen om deze klachten tegen te gaan.

Maak je trainingsschema maar vast klaar voor de Alkmaar City Run by Night

3 februari 2023

Dag voor Hemelvaart staat Alkmaar bol van de hardlopers

Hét Run & Swing feestje komt er weer aan! Inschrijven voor de Alkmaar City Run by night is vanaf vandaag weer mogelijk. Loop woensdagavond 17 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, mee door de versierde straten en over de gezellige horecapleinen van Alkmaar. Je kunt kiezen uit een 5 of 10 km. Belangrijke informatie over het startnummer Woon je in de woonplaats Alkmaar, Bergen, Bergen aan Zee, Broek op Langedijk, Egmond aan de Hoef, Egmond aan Zee, Egmond Binnen, Heerhugowaard, Heiloo, Koedijk, Oterleek, Oudorp, Sint Pancras of Stompetoren? Dan ontvang je jouw startnummer en eventueel bestelde extra's, niet per post, maar kun je je jouw exclusieve startpakket ophalen bij All4running in Alkmaar van dinsdag 9 mei 09:30 uur t/m woensdag 17 mei 17:00 uur. Bij het ophalen ontvang je een leuke attentie van All4running. Deelnemers uit andere woonplaatsen krijgen het startnummer en de bestelde extra's vooraf per post thuisgestuurd.

Sportspektakel en dreumesochtend in sporthal De Watertoren

3 februari 2023

Voorjaarsvakantie staat weer bol van activiteiten

Bijna anderhalve ton euro’s van Le Champion voor goede doelen

3 februari 2023

Ook KNRM en ERB profiteerden

Totale opbrengst via externe platformen 1,2 miljoen Deelnemers aan fiets-, hardloop- en wandelevenementen van Sportorganisatie Le Champion hebben in 2022 ruim € 142.000 gedoneerd aan goede doelen. Vanaf maart 2022 was het weer mogelijk om fysieke sportevenementen te organiseren. Jeroen Wouda, Senior Event Manager Le Champion: "Met het organiseren van grootschalige sportevenementen bieden wij goede doelen weer een platform om fondsen te werven. Het is voor ons belangrijk om ook op deze manier onze maatschappelijke rol optimaal in te vullen. We zijn trots op dit prachtige bedrag en daarmee de bijdrage die we afgelopen jaar hebben gedaan." Aan alle sportevenementen die Le Champion organiseert, is een goed doel gekoppeld. Deelnemers kunnen daar bij inschrijving een vrijwillige bijdrage aan leveren. Naast deze donatiemogelijkheid bieden verschillende goede doelen ook zelf een platform aan waar deelnemers hun eigen actie kunnen starten. Dit alles bij elkaar heeft maar liefst 1,2 miljoen aan goede doelen opbrengsten opgehaald. ANBI Goede doelen die in 2022 zijn gesteund, hebben een ANBI-status (algemeen nut beogende instelling) en zijn op verschillende terreinen actief; van gezondheid, welzijn tot internationale hulp. Naast grote goede doelen worden ook lokale projecten in Noord-Holland ondersteund. Hardlopen Deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon hebben een recordbedrag van € 689.750,- bij elkaar gerend voor onderzoek naar kanker in samenwerking met KWF Kankerbestrijding en het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam. Bij de Zandvoort Circuit Run is er een ontzettend mooi bedrag van € 85.427,- opgehaald voor Stichting Usher. Een opbrengst van € 25.682,- bij de Dam tot Damloop werd gedoneerd aan Right To Play. Fietsen Bij drie fietsevenementen is er een recordbedrag van ruim € 5.000,- gedoneerd. Bij de Omloop van Zandvoort was dit aan Stichting ALS Nederland. Fietsers aan de Ronde van de Westfriese Omringdijk hebben geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding en het Longfonds was het officiële goede doel van de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic. Wandelen Bij de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht werd een gigantisch recordbedrag van € 474.656,- gedoneerd aan Pink Ribbon. Deelnemers aan de Wandel4daagse Alkmaar hebben een mooi bedrag van € 15.185,- bij elkaar gewandeld voor 't Praethuys Alkmaar. En bij de Fjoertoer Egmond mochten de KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond een cheque in ontvangst nemen van € 6.000,-. Le Champion; één van de grootste sportverenigingen ter wereld Met 16.000 leden en jaarlijks meer dan 250.000 deelnemers aan de sportevenementen is Le Champion één van de grootste sportverenigingen van Nederland. Hier werken 34 professionals in samenwerking met 3.500 vrijwilligers jaarlijks aan grote én kleine sportevenementen op hardloop, fiets- en wandelgebied. Bekende evenementen zijn de Dam tot Damloop, NN Egmond Halve Marathon, Zandvoort Circuit Run, TCS Amsterdam Marathon, Ronde van de Westfriese Omringdijk, Ronde van Noord-Holland, Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic, Egmond Wandel Marathon, Dam tot Dam Wandeltocht, Wandel4daagse Alkmaar en de Fjoertoer Egmond.

Eerste eredivisie doelpunt voor Zico

27 januari 2023

Tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - AZ op woensdag 25 januari scoorde Zico Buurmeester zijn eerste doelpunt in de eredivisie. Hij had er slechts 12 minuten voor nodig. In de 83e minuut kwam Zico in het veld bij een 0 – 2 stand in het voordeel van AZ. In minuut 105 maakte de 20 jarige Egmonder, spelend met rugnummer 28, de 1 – 4. Op de foto’s het doelpunt in beeld. Het huidige contract van Zico bij AZ loopt tot 30 juni 2024. Hij speelt in het huidige seizoen alle wedstrijden voor Jong AZ in de eerste divisie en zit daarnaast zo’n beetje alle wedstrijden op de bank bij AZ 1. De concurrentie bij de hoofdmacht is groot maar wij blijven allen hopen op de echte doorbraak van Zico.

Nederlandse titels te vergeven tijdens 10 km Groet uit Schoorl Run

27 januari 2023

Sterk deelnemersveld zowel bij de mannen als de vrouwen

Er staat op zondag 12 februari een breed en sterk deelnemersveld aan de start van het NK 10 km bij de Groet uit Schoorl Run. Khalid Choukoud, Luuk Maas, Filmon Tesfu, Frank Futselaar, Tom Hendrikse en Benjamin de Haan zijn de grootste kanshebbers voor de Nederlandse titel. Ook het startveld bij de vrouwen is van enorme klasse met Jip Vastenburg, Maureen Koster, Diane van Es, Jennifer Gulikers en Marcella Herzog. Maas is de huidige Nederlandse kampioen op de 10 km op de weg. Hij pakte vorig jaar de titel in Venlo door in de laatste meters voor de finish weg te lopen van Tesfu (tweede) en Hendrikse (derde). Eerder dat jaar pakte hij ook al de winst op het NK halve marathon. "Ik hoop de titel te kunnen verdedigen in dit sterke veld. In 2022 had ik een geweldig jaar met twee nationale titels. Ik loop graag in Schoorl, het is voor mij een van de favoriete voorjaarsklassiekers op de agenda", aldus Maas. Maar er zijn meer kapers op de kust. Choukoud was al twee keer kampioen op de 10 km, al was dat wel al in 2011 en 2013. De 36-jarige Hagenaar heeft een persoonlijk record van 28.34 minuten. Filmon Tesfu liep vorig jaar in Valencia zijn snelste 10 km in 28.35 minuten. Zijn zilveren medaille vorig jaar smaakt naar meer. In dezelfde wedstrijd in Valencia liep Benjamin de Haan naar 28.36 minuten. Frank Futselaar, met een persoonlijk record van 29.20, heeft wel al titels op de baan, maar nog niet op de weg. Tom Hendrikse stond vorig jaar al op het podium en heeft 29.31 minuten achter zijn naam staan. Begin deze maand was Hendrikse de snelste Nederlander bij de NN Egmond Halve Marathon, waar hij als tweede eindigde. Nog een aantal namen die voor een verrassing kunnen zorgen op zondag 12 februari: Noah Schutte, Stan Schipperen, Stan Niesten, Tom Hoogeboom en Lucas Nieuweboer. De strijd bij de vrouwen ligt helemaal open. Daar staan veel dames met een snel persoonlijk record aan de start. Jip Vastenburg liep in 2014 in Schoorl haar persoonlijke record van 32.49 minuten. De 28-jarige atlete is bezig aan een opmars: in oktober werd ze Nederlands kampioen op de cross tijdens de Warandeloop en liep in oktober een goede 10 km in 33.38 minuten. Hardlooptalent Diane van Es liep afgelopen najaar in Tilburg naar 32.50 minuten. Maureen Koster werd al driemaal kampioen op de 10 km en heeft met 32.15 minuten de snelste tijd. Eén van die overwinningen was in 2018 tijdens de Groet uit Schoorl Run. Daarnaast excelleerde ze afgelopen zomer op de 5000 meter op de baan door vierde te worden op het EK. Kan titelverdedigster Marcella Herzog dit hardloopgeweld aan? "Ik kijk erg uit naar een mooi spektakel tijdens het NK 10 km in Schoorl. Vorig jaar was voor mij een superseizoen met de dubbele titel op 10 km en ik ga dit jaar natuurlijk strijden om mijn titel te verdedigen. In een sterk vrouwenveld gaat het hoe dan ook een spannende race worden", aldus Herzog. Herzog domineerde het NK 10 km vorig jaar in 33.55 minuten en heeft een beste tijd van 33.35 minuten. Jennifer Gulikers werd tijdens het NK 10 km tweede en scherpte haar persoonlijk record op 31 december aan naar 33.47 minuten. Ze begon het jaar ook uitstekend door derde te worden bij de NN Egmond Halve Marathon. Aan de start staan nog een aantal opvallende namen: Leonie Balter, Julia van Veldhoven, Anne Luijten, Jacelyn Gruppen en Silke Jonkman. Inschrijven Groet uit Schoorl Run Inschrijven voor de Groet uit Schoorl Run is mogelijk t/m maandag 30 januari. Tijdens het evenement van Le Champion kun je kiezen voor de Mizuno 10 km, NK 10 km, 21,1 km, 30 km en Kids Run. De 21,1 en 30 km zijn momenteel bijna uitverkocht. De prachtige natuur waar je als deelnemer dwars doorheen loopt in Schoorl, is adembenemend mooi. Een groot deel van het parcours gaat door het bos- en duingebied van het Staatsbosbeheer. Meer info en inschrijven: www.groetuitschoorlrun.nl.

Warm welkom voor wandelaars in winters wandelweekend

23 januari 2023

Frisse 18e editie van de Egmond Wandelmarathon

Egmond aan Zee was dit weekend het toneel van de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon. Vanuit Sporthal De Watertoren in het kustdorp startten zaterdag 21 en zondag 22 januari ruim 9.300 wandelaars aan hun wandeltocht van 10,5 of 21,1 km door de prachtige natuur in de regio. Voor duinbeheerder PWN, het goede doel van het evenement, werd het mooie bedrag van € 6.410,65 ingezameld. Het is deze maand 20 jaar geleden dat de 1e wandeltocht van Le Champion georganiseerd werd. Op die januaridag in 2003 wandelden de deelnemers over een besneeuwd parcours in Egmond en omgeving. Dit weekend was er vorst, mist en een winterzonnetje. Met temperaturen net boven het vriespunt en weinig wind was het heerlijk wandelweer aan de kust. Ouderwets gezellig wandelfeest Na drie jaar wachten op de 18e editie had iedereen nóg meer zin in dit winterse wandelweekend. Er waren volop lachende gezichten te zien bij deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen. Naast het wandelen van de mooie routes, werd er ook gedanst, gezongen en bijgepraat op de Wandel Expo in Sporthal De Watertoren. Dit jaar vond de Wandel Expo voor het eerst op 3 dagen plaats. Naast de traditionele zaterdag en zondag, werden de deuren van de sporthal dit jaar ook op vrijdagavond geopend. Deelnemers konden hier hun stempelkaart ophalen, rondkijken bij informatieve stands van de partners en onder het genot van een drankje genieten van de liveoptredens van koren en zangers. Dierenleven en vergezichten Langs de 4 verschillende routes die de deelnemers dit weekend wandelden, viel veel te genieten. Meerdere zeehondjes lieten zich de afgelopen twee dagen zien aan de vloedlijn en de wandelaars spotten in het duingebied meerdere kuddes konikpaarden. Ook van de vergezichten vanaf de glooiende en soms uitdagende paden in het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste natuurgebieden van ons land, en bij de Kerf in de Schoorlse Duinen werd volop genoten. Nieuwe stap naar verduurzaming Sportorganisatie Le Champion heeft opnieuw stappen gezet in de verduurzaming van de Egmond Wandel Marathon. Zo is het wandelshirt gemaakt van gerecyclede petflessen, is er geen single use-verpakkingsmateriaal gebruikt en werden stempelkaarten niet opgestuurd, maar door deelnemers opgehaald. Ook hebben wandelaars na een oproep van de organisatie zwerfafval dat zij onderweg tegenkwamen opgeraapt en meegenomen naar de finish, waar het ingeleverd werd bij de eigenaren van Gejut. Zij maken kunstwerken van zwerfaval om aandacht te vragen voor milieuvervuiling. Mooi bedrag voor duinbeheerder PWN Deelnemers van de Egmond Wandel Marathon konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan PWN, de beheerder van het uitgestrekte Noordhollands Duinreservaat. Dankzij alle donaties van de wandelaars, mocht bestuurslid van Le Champion Jan Houtenbos zondagmiddag een cheque met het mooie bedrag van € 6.410,65 overhandigen aan Raymond Duindam van PWN. De duinbeheerder gaat dit bedrag gebruiken om de leefomgeving van amfibieën in de duinen veiliger en aantrekkelijker te maken. Meer wandelen Op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024 staat de 19e editie van de Egmond Wandel Marathon op de wandelagenda. De inschrijving opent medio augustus via www.egmondwandelmarathon.nl.

Leden TC Hogedijk gaan akkoord met investering voor twee padelbanen

20 januari 2023

Gaat om investering van rond de 200.000 euro

In een volle kantine hebben de leden van tennisvereniging TC Hogedijk donderdag ingestemd met de investeringen die nodig zijn om twee padelbanen aan te leggen.

Wil je wandelen, wandel dan mee

20 januari 2023

Zo'n 9.300 deelnemers aan Egmond Wandel Marathon komen genieten van de routes en livemuziek

Aankomend weekend staat Egmond aan Zee en omgeving in het teken van de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon. Vanuit Sporthal de Watertoren starten zaterdag en zondag ruim 9.300 deelnemers aan een van de verrassende routes over het strand en door de duinen. Op de voor iedereen gratis toegankelijke Wandel Expo wordt het hele weekend voor livemuziek gezorgd. In het weekend van de Egmond Wandel Marathon vindt in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee de Wandel Expo plaats. Hier halen de deelnemers hun stempelkaart op, is gedurende het hele weekend livemuziek en presenteren verschillende exposanten informatieve stands en mooie wandelartikelen. Deelnemers en toeschouwers kunnen gratis bij de Wandel Expo naar binnen. Winters wandelweekend Ruim 9.300 gaan op zaterdag 21 en zondag 22 januari al wandelend over routes van 10,5 of 21,1 km de mooie natuur van Egmond aan Zee en omgeving ontdekken. Ruim 3.200 deelnemers wandelen zowel op zaterdag als op zondag mee. Naast Nederlandse deelnemers staan er ook wandelaars uit Duitsland, België, Luxemburg, Spanje en Hongarije aan de start. Het wandelweekend wordt voor alle deelnemers extra leuk als zij bij de finish feestelijk onthaald worden! Openingstijden Wandel Expo De deuren van de Wandel Expo openen vrijdag 20 januari om 17.00 uur. Deze avond is het tot 20.00 uur mogelijk om stempelkaarten af te halen en onder het genot van een drankje te genieten van het zeemanskoor. Op zaterdag 21 en zondag 22 januari is de sporthal van 07.00 tot 17.00 uur geopend voor het afhalen van stempelkaarten, opdoen van wandelinspiratie en meedansen met de gezellige muziek. Livemuziek in de sporthal Met optredens van shantykoren De Skulpers uit Castricum en De Zâalnêelden uit Egmond aan Zee, DJ Dolphin en de zangers Gerard Borst en René Eshuijs wordt er het hele weekend een echt wandelfeestje gevierd in Sporthal De Watertoren. Iedereen is welkom om de finishende wandelaars te onthalen en gezellig een drankje te komen drinken. Sporthal De Watertoren vind je aan de Watertorenweg, aan de noordkant van Egmond aan Zee. Toeschouwers en bezoekers van de Wandel Expo wordt gevraagd zoveel mogelijk wandelend of met de fiets naar de sporthal te komen.

White Stones is op dreef

26 maart 2023

Adelbert wint weer eens

White Stones won op vrijdag 24 maart in Warmenhuizen van VIOS '79 met 3 - 6. Met de rust stonden de Witte Stenen nog met 2 - 1 achter. In de tweede helft walste de ploeg van coach Rogier Bunink over de tegenstander heen en nam een 2 - 6 voorsprong. In de slotminuuut deed de tegenstander nog iets terug; 3 - 6. De doelpunten aan Egmonder zijde kwamen van Mike Twisk (2) Huib Sprenkeling, Jamie Jong, Daan Groot en Jordin Koel. Door deze uitslag blijven 'De Stones', met nog drie wedstrijden te gaan, volop in de race voor de tweede periodetitel.

Sprenkeling Boys 2 begin jaren tachtig

27 januari 2023

De ideale mix

Van 1970 tot en met 1972 kende Zeevogels een zaalvoetbalafdeling. Daarna ging de zaalvoetbaltak zelfstandig verder onder de naam Sprenkeling Boys. Sponsor was natuurlijk jarenlang Jan Sprenkeling senior van het gelijknamige transportbedrijf uit Egmond aan den Hoef. Op de foto uit de begin jaren tachtig het tweede team van de Hoever club. Opvallende aanwezige op deze foto is doelman Kees Baaij. De nog jonge John de Waard maakte in dit team zijn debuut in de zaal.

Finaledag Egmond Toernooi

7 februari 2023

Het was een hele dag strijd!

Op zondag 5 februari was de vijfde en laatste speeldag van het Egmond Toernooi 2023. De FINALEDAG dus! De dag dat alle beslissingen gevallen zijn!

Voor eeuwig en altijd

13 januari 2023

Een Adelbert-veteraan!

De voorbereidingen op deze laatste -en dus al bij voorbaat legendarische wedstrijd-, begonnen al weken geleden. Coach Hans wist door gebruikmaking van al z'n diplomatieke gaven de wedstrijd te verplaatsen naar 2e pinksterdag. Een prima dag. Zeker omdat deze dag de spelers na de training van zaterdagmiddag nog enige hersteltijd bood.

Nienke Brinkman maakt favorietenrol waar; Soufiane Bouchikhi winnaar bij de heren

8 januari 2023

Egmondse Jill Holterman haakt geblesseerd af in laatste kilometers

Het natuurtalent Nienke Brinkman heeft haar favorietenrol bij de dames heeft volledig waargemaakt. Zij won afgetekend de Halve Marathon van Egmond bij de dames. De Belg Soufiane Bouchikhi won bij de heren eveneens met ruime voorsprong.

Jeugd in ‘eigen strandrace’ actief tijdens Egmond-Pier-Egmond

9 januari 2023

Ook dit jaar stond de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace op het programma. Aan deze officiële wedstrijd konden kinderen in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar meedoen, die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging.

Egmonders in de Egmond-Pier-Egmond strandrace

9 januari 2023

Zoek uw lokale favorieten

Ook in de Egmond-Pier-Egmond strandrace deed uiteraard een groot aantal Egmonders mee. De harde tegenwind op het eerste deel maakte de race behoorlijk pittig voor veel rijders, maar de terugweg voor de wind maakte weer veel goed.

Mensen met een beperking lopen ‘heroes run’ door het dorp

9 januari 2023

Zo'n 1,8 kilometer of 3 kilometer lang door het dorp toegejuicht worden

Er was dit jaar ook een zogenaamde 'Heroes Race'. Bewegen is belangrijk voor iedereen, ook als je een beperking hebt, zo redeneerde de organisatie. Daarom was dit jaar de NN Egmond Heroes Run toegevoegd aan het programma op de zondag. Aan dit onderdeel kon iedereen met een beperking of chronische aandoening meedoen. Het parcours van 1,8 of 3 km liep door het dorp en was zo toegankelijk mogelijk gemaakt. En iedereen die niet alleen wilde lopen, kon een buddy meenemen.

Alle ‘local Heroes’ in de Halve van Egmond op een rij zien?

9 januari 2023

Alle Egmonders in de 'Halve van Egmond' en de E-P-E

Natuurlijk bent u nieuwsgierig naar de tijden en prestaties van andere Egmonders die zich hebben gemanifesteerd in de strandrace Egmond-Pier-Egmond of in de Halve Marathon van Egmond. Die staan allemaal keurig op een rij, gerangschikt op tijd en geslacht.

Stijn Appel wint Egmond-Pier-Egmond 2023

7 januari 2023

Tibor Zwaan als zesde, Bram Imming als 15e over de streep

De editie 2023 van de Egmond-Pier-Egmond strandrace is gewonnen door Stijn Appel. Hij was ook de renner die al vrij snel met een tweetal vluchters wegsprong. op de terugweg maakt appel zich los van zijn vluchters en ze hebben hem pas op de finish weer terig gezien. Ondanks dat ze nog wel dichtbij kwamen.

Na vier jaar neemt Adelbert afscheid van trainer Rogier Bunink

11 januari 2023

Een van de langst zittende trainers

Aan alle mooie dingen komt een einde zullen we maar zeggen. Na dit seizoen neemt voetbalvereniging Sint Adelbert na vier jaar afscheid van trainer Rogier Bunink.

Onthulling bronzen beeld van Joop Smit

6 januari 2023

Een karakteristieke loper met een markante kop...

Vrijdag is een beeld van Joop Smit onthuld. Smit won de eerste Halve Marathon van Egmond in 1973, precies een halve eeuw geleden. De Parel aan Zee Initiatiefnemer Gerjan Zwaan is bestuurslid van vereniging De Parel aan Zee en is trots op het standbeeld, dat een prominente plek krijgt op de boulevard. Het komt te staan bij de hoofdafgang, tegenover waar ooit het Bellevue Hotel stond. “We wilden iets neerzetten dat het evenement markeert. En Joop Smit was de belichaming van de marathon van Egmond. Een karakteristieke loper met een markante kop en een grote baard.” Het bronzen beeldje is ontworpen door Fabio Pravisani. Het initiatief komt van De Parel. Het beeldje is betaald door De Parel, Le Champion en de gemeente. Martine Smit, de weduwe van Joop Smit zal samen met Cees Lansbergen, grondlegger van de Halve Marathon van Egmond, het beeld onthullen. Wethouder Ernest Briët is aanwezig tijdens deze bijzondere handeling. 50-jaar heroïek In 50 jaar tijd is de Halve Marathon van Egmond uitgegroeid tot een van de populairste en meest heroïsche lopen van Nederland. De eerste editie van de Le Champion halve marathon vond plaats op 11 maart 1973. De loop was in die tijd een van de eerste evenementen voor trimmers die over een dergelijke afstand werd gehouden. Des te opmerkelijker was het gigantische deelnemersaantal op de 21 en 6 kilometer. Het grote aantal van totaal 1.100 deelnemers bracht de organisatoren vele onverwachte probleempjes. In de loop der jaren groeide het evenement uit tot een internationaal evenement. Het organiserende Le Champion heeft altijd getracht naast de Nederlandse top ook een aantal buitenlandse toplopers aan de start te krijgen. In zowel 2021 als 2022 moest het evenement vanwege de coronapandemie worden afgelast. De 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon vindt plaats op zondag 8 januari.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug