Deel

Steun de eigen horeca

Corona is nog steeds niet uit ons leven

Steun de eigen horeca

Het blijft een wankel evenwicht: corona en ons sociale leven. Steeds vaker zijn protesten te horen over de (zin en onzin van) maatregelen, de consequenties voor de diverse branches, in inconsequenties vanuit den Haag (wel 70.000 mensen bij een F1 wedstrijd, maar een festival of nachtclub kan niet), kortom, het is niet altijd even duidelijk.

En het is al helemaal niet duidelijk welke kant het opgaat. Besmettingscijfers schommelen, er is (nog) geen grote toeloop naar het ziekenhuis, maar er zijn nu al geluiden over tekorten bij de IC-afdelingen die straks dreigen.

We zijn er dus nog niet en uw steun voor de lokale horeca is nog steeds nodig. Kijk hier voor het totale aanbod.

Klik op www.horecabergen.nl voor een totaal overzicht en maak uw keuze.

Eet smakelijk!

Meer 'Horeca':

Dit weekend gaat het gebeuren: coronacontrole

24 september 2021

...of toch niet?

Dit weekend is het D-Day voor onder meer de horeca. Vanaf dan moeten bezoekers worden gecontroleerd op huin vaccinatie, testbewijs of bewijs van 'al corona gehad'.

Jaarbier XII – Weizen Dubbelbock

24 september 2021

Het meesterstuk van Sebastiaan Rafaèl Hoffmann

Op 4 december 1992 zag Sebastiaan Rafaèl Hoffmann het levenslicht. Als zoon van meesterbrouwer Albert Hoffmann was hij al vanaf jongs aan tussen de ketels van Brouwerij Maximiliaan in Amsterdam te vinden. Na het afronden van zijn middelbare school en vele baantjes verder kreeg hij een visioen en besloot in de voetsporen van zijn vader te treden. In de leer bij Brouwerij Egmond en een dag naar school in Rotterdam. De vele goede cijfers en uitstekende resultaten stemde vader tevreden en ook de praktische ontwikkeling bleef niet onopgemerkt. Sebastiaan boekte mooie resultaten.

Horeca nog steeds onder druk, steun hard nodig

10 september 2021

Alles uit de kast halen voor verlenging van steun na 1 oktober

KHN pleit voor verlenging van de coronasteun per 1 oktober en presenteerde daarom een steunbegroting voor de horeca aan Kamerleden. Bij de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer ging KHN onder het genot van ‘(G)een Haags bakkie’ met verschillende Kamerleden in gesprek over de financiële uitdagingen in de horeca na anderhalf jaar coronamaatregelen en welke steun er nodig is om de branche perspectief te bieden. De steunbegroting voor de horeca werd symbolisch overhandigd in een koffertje met een link naar Prinsjesdag en de kabinetsplannen voor komend jaar.

KHN: Sneller alles open en langer steun

27 augustus 2021

Branchevereniging zet lobby in voor steun in den haag

Recent kwam de Tweede Kamer terug van reces voor een coronadebat. Voorafgaand aan het debat heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de woordvoerders van de fracties van input voorzien. KHN dringt bij de politiek aan op verschillende aanpassingen in het coronabeleid. Kort samengevat: sneller alles open en langer steun. In wat uitgebreidere vorm pleit KHN ervoor om per direct de beperkingen op sluitingstijden en entertainment los te laten. Ten tweede kunnen clubs en nightlife bedrijven met Testen voor Toegang eerder open dan november en moeten zij meer perspectief en steun krijgen. Ook moet Testen voor Toegang gratis blijven voor gasten en medewerkers. En tot slot is langere financiële steun voor de sector noodzakelijk, en dus verlenging van de steunpakketten na 1 oktober.

Coronamaatregelen betekenen vooral ‘zitten en genieten’

20 augustus 2021

OPINIE: waar is het wachten op eigenlijk?

Als een ding duidelijk is geworden in alle hectiek rondom steeds weer aangepaste coronamaatregelen is het wel dat er veel kan, mits je maar kunt zitten. Dan kun je zelfs met 70.000 mensen naar een Formule 1 wedstrijd kijken.

Koninklijke Horeca Nederland ‘not amused’

20 augustus 2021

Te weinig beweging in loslaten maatregelen

Demissionair premier Rutte en minister De Jonge hebben een pas op de plaats gemaakt. De beperkingen voor de horeca zoals het sluiten tussen 00:00 en 06:00 uur, geen entertainment, placeren op 1,5 meter afstand en het sluiten van de dansvloer, blijven in ieder geval tot 20 september gelden.

Ook zonder braderie is het een mooie drukke woensdagavond

13 augustus 2021

Drukte in Egmond bij mooi weer

Of het nu komt doordat veel winkels open zijn of gewoon omdat het weer eens lekker weer was, woensdagavond was het bommetje vol in Egmond aan Zee. Ook zonder dat de traditionele braderie er was.

UPDATE: Kunnen we nu eindelijk eens helemaal los?

13 augustus 2021

Wordt 1 november de nieuwe Bevrijdingsdag?

Na de persconferentie van vrijdag 13 augustus van premier Mark Rutte, samen met Hugo de Jonge, over de stand van zaken rond het coronavirus, was het duidelijk: als het aan hen ligt wordt 1 november de nieuwe Bevrijdingsdag.

Personeelstekort in de horeca gaat steeds meer knellen

6 augustus 2021

Werken in de horeca is een feestje...

Het zijn uitzonderlijke tijden, niet in de laatste plaats voor onze horecaondernemers in Nederland. Na maanden gesloten te zijn geweest, zijn de meeste horecazaken weer open. En terwijl gasten staan te springen om een vers getapt biertje of weekendje weg, staan horecaondernemers te springen om nieuwe medewerkers.

Internationale kookavonden opnieuw groot succes

6 augustus 2021

In september weer de eerstvolgende kookavond

De succesvolle kookavonden bij PostaanZee zijn na de versoepelingen in mei weer van start gegaan met iets grotere groepen. Tijdens de gehele coronaperiode met zijn beperkingen zijn de kookavonden wel doorgegaan maar in kleine vorm. Dat werd toch wel als heel prettig ervaren. Zowel voor de gasten als ook voor de vrijwilligers koks die zodoende meer tijd hebben om contact met hun gasten te kunnen krijgen. Daarom is er besloten niet meer terug te gaan naar 50 maar naar maximaal 25 gasten per avond. De eerstvolgende kookavond staat gepland voor donderdag 9 september. En verder iedere tweede donderdag van de maand. Er is nog voldoende plaats voor 9 september. U kunt zich aanmelden bij PostaanZee tegen betaling van € 6,00. De avonden starten altijd om 18.00 uur met een inloop vanaf 17.30 uur. PostaanZee bevindt zich aan de Voorstraat 82a in Egmond aan Zee. Tel. 072-5822310

Zucht van verlichting?

30 juli 2021

Besmettingscijfers lopen weer terug, maar straks...?

Het zag er even heel beroerd uit voor alles en iedereen die het moet hebben van gasten, toeristen en andere manieren van mensen die bij elkaar komen. De besmettingscijfers schoten omhoog en nieuwe maatregelen - of het terugdraaien van versoepelingen - dreigden.

Horecatycoon Henk Sterk

30 juli 2021

Oud eigenaar van 't Rode Hert en de Kooperen Visch

Zijn stem draagt minder ver, de bulderlach is gedimd en zijn benen torsen zijn lichaam steeds moeizamer. De gezondheid is broos, maar het vuur gloeit in zijn ogen. Henk Sterk (74), voormalig eigenaar van café de Vrije Vogels, voelt zich ver na zijn pensionering nog altijd een horecadier. Zijn devies? ,,Zelf ondernemen. Nooit alleen de deuren openzetten en wachten tot de klant binnenkomt.’’

Toch wat extra winkelopening tijdens woensdagavonden

23 juli 2021

Genoeg voor een gezellig avondje Egmond

Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu lijkt het er ook te komen: op de woensdagavonden waarop normaal de braderie zou zijn blijven winkels langer open in Egmond aan Zee.

Bomvolle woensdag, ook zonder braderie

23 juli 2021

Maar het zou toch wel weer leuk zijn...

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij wegblijft, de braderie. Maar woensdag was het ook zonder deze publiekstrekker bomvol in Egmond aan Zee. het mooie weer, de kermis en het reuzenrad lieten beelden zien 'uit vervlogen tijden'.

Gebrek aan personeel laat zich nu al voelen in Egmond

16 juli 2021

Dan maar een dag in de week dicht...

Wie de komende tijd merkt dan misschien zijn favoriete horecazaak in Egmond is gesloten hoeft zich niet meteen ongerust te maken: het is niet dat het niet goed gaat, maar er is simpelweg tekort personeel om continu open te blijven.

Rekening komt weer bij de horeca

16 juli 2021

Voorlopig geen testen voor toegang meer

Het kabinet wil het snel stijgende aantal coronabesmettingen tegengaan, door het ontmoedigen van samenzijn zonder dat de 1,5 meter is gewaarborgd.

UPDATE Welke maatregelen gelden vanaf nu?

10 juli 2021

Weer stappen terug

Het demissionaire kabinet heeft vrijdagavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de snelle verspreiding van het coronavirus, vooral onder jongeren, tegen te gaan. Dit zijn de nieuwe maatregelen voor de horeca, evenementen en locaties voor cultuur en sport.

Afbouw steunpakketten komt veel te vroeg, vindt KHN

9 juli 2021

Maatwerk meer dan ooit nodig

De abrupte afbouw van de coronasteunpakketten komt veel te vroeg. De horeca is sinds 26 juni (met 1,5 meter beperkingen) weer open maar voor veel horecazaken zal het herstel nog lang duren.

UPDATE: Team De Bourgondiër pakt de draad weer op na verongelukken eigenaar

5 juli 2021

Restaurant is inmiddels weer geopend

Ondanks de ellende waarin de onderneming door het wegvallen van de eigenaar nu zit, is restaurant De Bourgondiër toch weer open gegaan voor haar gasten. Via social media laat het team weten erg blij te zijn met en zich gesteund voelt door alle steunbetuigingen. Afgelopen zaterdag is de eigenaar van Brasserie de Bourgondiër aan de Boulevard in Egmond aan Zee, Lukas Broekmeulen, om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Middelie. Zijn vrouw en twee jonge kinderen zaten ook in de auto. Zij liggen nog in het ziekenhuis. In de andere auto die bij het ongeval betrokken was, zaten drie vrouwen. Een van hen, een 34-jarige zwangere inwoonster van Volendam, kwam ook om het leven. De twee andere vrouwen worden nog in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld. Hoe de frontale botsing heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. De Bourgondiër was nog maar amper begonnen in Egmond. Tijdens een nieuwjaarswandeling op het strand van Egmond aan Zee zagen Lukas en zijn vrouw dat het pand waar voorheen Zilte Zoen gevestigd zat, te huur stond. In een periode waarin veel andere ondernemers het niet aandurven of kunnen om nieuwe zaak te openen midden in coronatijd, opende Brasserie de Bourgondiër de deuren in april 2021. Lukas Broekmeulen is 40 jaar geworden.

Van volle terrassen naar goed gevulde restaurants

2 juli 2021

Alleen het weer mag wel weer wat beter...

Het is niet gauw goed; nu mag de horeca weer open onder redelijke omstandigheden en dan is het weer een paar dagen baggerweer. Maar goed dat de binnenruimtes ook weer benut mochten worden.

Personeelstekort tempert vreugde bij horeca een beetje

25 juni 2021

Veel personeel heeft inmiddels iets anders

Wellicht zie je ook hier de oproepjes voor serveersters, barmedewerkers en koks voorbij komen. De horeca smeekt na de coronacrisis om personeel. En het lijkt erop dat het de komende maanden niet makkelijker wordt.

Aan de vooravond van grote versoepelingen

25 juni 2021

KHN blij dat lobby (eindelijk) heeft gewerkt

KHN is enorm blij dat het merendeel van de restricties per 26 juni wordt losgelaten. Hiermee komt het kabinet tegemoet aan de wensen die de afgelopen weken zijn aangekaart.

Bergense brouwers brouwen eigen ongefilterd biertje

18 juni 2021

Bergens biertje ook in Egmond verkrijgbaar

Heel gemeente Bergen is enthousiast over de nieuwe Bergense brouwerij STOKED! De 'Unfiltered Lager' is enthousiast ontvangen door zowel particulieren als de plaatselijke horeca. Iedereen heeft de meerwaarde van een lokaal biertje enorm kunnen waarderen. Inmiddels is het ook verkrijgbaar in Egmond bij onder meer paviljoen de Uitkijk. Na het succes van batch 1 zijn de brouwers gelijk weer gaan brouwen en zijn er de hele zomer al brouwdagen gepland. Bierliefhebbers die komend weekend STOKED! drinken, drinken dus bier wat dezelfde week is gebotteld. Hiermee lijkt te gaan lukken wat de brouwers voor ogen hadden: een lokale brouwtraditie realiseren en elke 3-4 weken knettervers bier op de markt brengen. Het bier is inmiddels al bij meer dan 25 verschillende winkels en horeca in de omgeving van Bergen verkrijgbaar. Maar ook in Egmond aan Zee hebben ze het bier ontdekt. De eerste locatie in Egmond is een feit. Een van de compagnons, Pieter Vader, zelf getogen in Egmond aan den Hoef, was er op gebrand om ook een locatie te vinden in Egmond: 'Ik ben superblij dat Barry ons een kans geeft. Barry is een echte liefhebber van lokaal bier en heeft al diverse mooie bieren van Sancti Adalberti en Brouwerij Leeghwater op tap en fles in zijn assortiment. Dit zijn over het algemeen allemaal bovengistende bieren dus onze craftlager is daar een hele mooie aanvulling op. Dat je ons bier nu kunt drinken met je voeten in het zand, vind ik dan ook super!' Met een percentage onder de 5% is het in de huidige tijd een licht bier te noemen. Ondanks dat het bier niet wordt gefilterd is hij wel helder door de bodemfermentatie en de langere tijd die we het bier geven om te conditioneren. Dustin Paul, brouwer van STOKED!, licht toe: "We filteren het bier bewust niet om zo maximale smaak en aroma mee te geven. Het bier laat zich omschrijven als een zacht, helder, malty, licht tot medium bitter, fris en toegankelijk bier met een volle afdronk. Dustin voegt daaraan toe: "eigenlijk zijn we niet zo van de smaakomschrijvingen en hebben we liever dat mensen het zelf gaan proeven. Smaak is immers enorm persoonlijk". Verschillende kenners die de nieuwe ondernemers het bier hebben laten proeven zijn erg enthousiast en van mening dat het zeker genoeg karakter heeft om hem te kunnen onderscheiden van lokaal gefilterd export bier.

De Egmond krant is weer uit!

18 juni 2021

Alles over de Egmonden en de regio

Het is weer zo ver. Vorig jaar verscheen de krant wel, maar werd het door corona voor de toeristen/gasten niet veel soeps, maar dit jaar is hij er weer en kan er meer. De Egmond krant begeleid je bij alles wat jij - of je gasten - willen weten over wat er is te doen, welke gelegenheden je kunt bezoeken en waar iets is te doen, het staat er in. Kijk op Egmond Krant om te zien waar hét dit jaar gebeurt.

Horeca leeft weer op

2 juli 2021

Na alle versoepelingen ziet de wereld er weer heel anders uit.

Dat de versoepelingen van kracht werden en steeds ruimer werden maakt dat de wereld er ineens heel anders uitziet. Niet dat het alle problemen meteen oplost, zeker niet de schuldenlast die is opgebouwd, maar nu kan er tenminste weer wat worden verdiend. We kunnen op de terrassen genieten, maar… ook weer binnen lunchen en dineren. Kijk hier voor het totale aanbod. Klik op www.horecabergen.nl voor een totaal overzicht en maak uw keuze. Eet smakelijk!

Nog niet van de mondkapjes af?

11 juni 2021

Pas in de allerlaatste afbouwfase aan de orde, zegt de landsadvocaat

Wie denkt dat binnenkort door alle dalende coronacijfers ook de mondkapjes aan de kapstok kunnen, komt bedrogen uit. Volgens de landsadvocaat zijn te veel zaken nog onduidelijk.

Mooi weer helpt om corona-ellende te vergeten

4 juni 2021

Wat is er lekkerder dan te genieten van Egmond?

Deze week was het misschien wel heel erg mooi weer. Maar als dat een voorbode is van de zomer die ons staat te wachten, dan is hopelijk de ellende van de coronamaatregelen snel vergeten.

Lucht voor de horeca, maar met het EK…?

4 juni 2021

Onderscheid natte en droge horeca vervalt

De horeca kan én wil verantwoord en veilig weer open. Dat mag dus vanaf morgen (5 juni) ook weer. Demissionair minister Grapperhaus gaf aan af te willen van het onderscheid tussen ´natte´ en ´droge´ horeca. Wat er met het EK Voetbal precies wel of niet mag is nog onzeker.

Koninklijke Horeca Nederland wil meedenken over herstelplan

28 mei 2021

Vooral de schuldenberg is een zware last voor horeca

Recentelijk heeft KHN, samen met andere vertegenwoordigers van de door de coronacrisis zwaar getroffen sectoren, een gesprek gehad met informateur Mariette Hamer. Dit gesprek ging over het herstel van de economie ná corona. De schuldenlast is daarin een belangrijk onderwerp van gesprek. Zoals ook al in onze gemeente werd geconstateerd.

UPDATE: Besmettingen lopen terug, meer versoepelingen in beeld

28 mei 2021

versoepelingen per 5 juni nog verder dan verwacht

De persconferentie van vrijdag 28 mei bracht nog meer goed nieuws dan al werd aangegeven: de versoepelingen zetten in rap tempo door. Ook stap 4 van het proces om weer naar een normale samenleving te komen werden al aangekondigd voor eind juni.

Op weg naar volledige opening?

21 mei 2021

KHN wil graag per 2 juni volledige opening horeca

Deze week is bekendgemaakt dat de aangekondigde versoepelingen definitief mogen worden uitgevoerd. Concreet betekent dit voor de horeca met name dat de buitenterrassen open mogen van 06.00 uur tot 20.00 uur en dat de buitenterrassen bij sportaccommodaties nu ook open mogen. Met deze versoepelingen is een vervolgstap richting de heropening van de horeca gezet. Maar nu is het volgens KHN tijd voor het kabinet om door te pakken en de horeca per 2 juni volledig te heropenen.

Achterstand in de horeca inhalen?

21 mei 2021

Dat is toch een onhaalbare zaak?

Uit een analyse van onder meer de ABN Amro bank blijkt dat we aardig aan de bak moeten om de horeca weer wat lucht te geven. Om precies te zijn, zo'n 223 biertjes drinken (wijntjes mag ook, dat gaat bovendien sneller, want daar is de marge wat groter), om ze zo de belastingschuld weer te kunnen laten terugbetalen.

Versoepelingen (nog) op de handrem, maar…

14 mei 2021

De cijfers gaan de goede kant op, nu de omzetcijfers nog

Op het moment van schrijven zijn voor de achtste dag op rij de coronacijfers gedaald. Dat ziet er goed uit. Horecamensen zullen denken: bij mij zijn de cijfers voor de achtste maand op rij al gedaald. Wat gaan we daaraan doen?

Een mooie Hemelvaartsdag: lucht voor de horeca

14 mei 2021

Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar toch...

Natuurlijk, een zwaluw maakt nog geen zomer, maar het is misschien wel het begin van het einde. Het einde van een zware tijd voor de hele samenleving, die snakt naar meer ruimte. De ruimte was er een beetje en op Hemelvaartsdag werd daar gretig gebruik van gemaakt.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug