Stevige rode wijn bij het gerecht van deze week
Een smaakvol gerecht vraagt om een stevige wijn
Gepubliceerd: 8 november 2024
Lekker bij het gerecht van deze week is een glas Castaño Monastrell Bio. Dat is een rode, stevige wijn uit Spanje. Perfect bij een stevig stuk vlees, zoals deze week de varkensrollade.
Wanneer we spreken over een stevige wijn, dan heeft deze wijn body en veel kracht in zijn smaak. Bordeaux, Barolo of Rioja wijnen zijn stevige wijnen, maar ook de wijnen van Cabernet zijn stevig van smaak. Wanneer een stevige wijn gemaakt wordt, heeft u daarvoor ook een stevige druif nodig.
Kenmerkend voor een Monastrell-wijn zoals we deze week adviseren is zijn intens fruitige smaak met een vleug kruiden. Deze biologische wijn is gemaakt van de monastrell druif. Hij komt uit Yecla, een wijnstreek in de buurt van Valencia. Daar drinken ze deze rode wijn in de zomer ’t liefst gekoeld. Dan komt de fruitige smaak het beste uit. Hij past ook goed bij spareribs en vis van de BBQ. Van de monastrell worden lichte, frisfruitige wijnen en krachtige, houtgerijpte wijnen gemaakt. Voor deze wijn zijn geen houten vaten gebruikt. Hij heeft in vaten van roestvrijstaal gerijpt. Daarin behoudt hij de jonge, vieve fruitsmaak en de frisse zuren het beste.
Door zijn soepele structuur is hij dus gekoeld ook lekker. Aanrader bij de BBQ, zoals we al aangaven. Maar ja, die tijden zijn nu wel even geweest. Ook al is het overdag prima herfstweer met een lekker zonnetje, eind van de middag koelt het snel af.
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.