Stoofperensmoothie met speculaas
Waar je een stoofpeertje al niet voor kan gebruiken...
Gepubliceerd: 2 december 2022
Als er één item niet mag ontbreken in deze tijd dan is dat voor veel mensen toch wel het stoofpeertje. Stoofpeertjes zijn lekker kruidig van smaak, zien er mooi uit en smaken echt heerlijk bij een stukje vlees. Wat je wellicht nog niet wist, is dat je er ook hele andere dingen mee kunt maken. Ze smaken bijvoorbeeld erg goed in een smoothie.
Ingrediënten:
- 3 stoofperen
- 250 ml rode wijn
- 100 ml kraanwater
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- snuf zout
- Griekse Yoghurt
- speculaaskruiden
- wat losse speculaasjes
Bereiding:
Begin met het schillen van de stoofpeertjes, snijd ze daarna in parten en verwijder het klokhuis. Leg nu de stoofperen in een pan. Voeg de wijn, het water, de suiker, het zout en kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat dit 90 minuten garen.
Haal de peren van het vuur en laat uitlekken in een zeef. Wacht tot ze zijn afgekoeld. Pureer de peren nu in de blender. Voeg hier 3 eetlepels Griekse yoghurt, twee flinke scheppen speculaaskruiden (en eventueel een verkruimeld speculaasje) aan toe. Schenk de smoothie in een glas en maak af door er een speculaasje in te zetten.
Bron: christmaholic.nl