Sunday, sunny Sunday…

Levend Erfgoed leeft echt...

Sunday, sunny Sunday…

Het weekend zit er weer op. Geen gewoon weekend, maar een weekend, bloedheet, zonovergoten en met overal in en rond de Egmondse kernen aandacht voor Levend Erfgoed, het thema van de Open Monumentendagen dit jaar.

Ook de bijzondere appelrassen die in de boomgaard van de Abdij groeien behoren daar dan toe. De Pomologische Vereniging toonde (en verkocht) vol trots de resultaten van hun noeste arbeid. Net als de vertegenwoordigers van andere oude ambachten: van kaarsen maken en bewerken tot kaarten beschilderen, wol spinnen en houtbewerken, de Abdijmarkt werd daarvoor druk bezocht.

Misschien hoort Jos Apeldoorns werk ook wel tot ons Levend Erfgoed. Hij was op de Adelbertus-akker actief bezig met het maken van zijn volgende beeld. Op de foto poseert Jos bij zijn meest recente werk, Eggo, de vriend van Adelbert. Voor het werken aan zijn beeld had hij een wat schaduwrijker plekje gezocht, een mens zou het er warm van kunnen krijgen op deze dagen.

De Egmondse musea hadden hun deuren open, molens draaiden in de wind, Hoeve Overslot liet haar geheimen aan de bezoekers zien, je kon de vuurtoren beklimmen, kortom monumenten leven in onze dorpen. En evengoed was het nog druk op het strand en op de terrassen… Voor elk wat wils.

Op de foto’s (redactie) een kleine selectie van de sfeer op de Abdijmarkt en de Adelbertus-akker. 

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Sunday, sunny Sunday… Sunday, sunny Sunday… Sunday, sunny Sunday… Sunday, sunny Sunday… Sunday, sunny Sunday… Sunday, sunny Sunday… Sunday, sunny Sunday… Sunday, sunny Sunday… Sunday, sunny Sunday…