Temperaturen blijven goed, af en toe kans op flinke bui

Weerbericht voor 4 juni tot 10 juni

Temperaturen blijven goed, af en toe kans op flinke bui

Vanochtend zijn er zonnige perioden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur loopt op naar ruim boven de 20 graden tegen het middaguur. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het broeierig warm aan.

Vanmiddag schijnt de zon volop en ontstaan stapelwolken. Hier blijft het waarschijnlijk droog, maar in het zuiden kunnen pittige buien ontstaan.

De maxima komen uit op 25-27 graden, met de hoogste waarden voor het zuiden en zuidoosten. De lucht blijft erg vochtig, waardoor het benauwd aanvoelt. Met dit zweetweer is het dan ook fijn om licht gekleed te zijn.

Er staat een zwakke tot matige noordenwind. In de kustgebieden is het door deze wind van zee met 20-23 graden wat aangenamer van temperatuur.

Vanavond krijgen de zuidelijke provincies met stevige onweersbuien te maken die vanuit België ons land binnentrekken.

Komende nacht blijft een kans bestaan op meer van die felle buien, maar deze zijn wel minder pittig dan in de avond. De bewolking neemt gedurende de nacht toe en die wolkenvelden houden de afkoeling tegen. Langs de kust komen de minima rond 15 graden uit.

Zaterdagochtend heeft bewolking de overhand en trekken buien over het land. Dit kunnen felle buien zijn met flinke plensregens en onweer. Ook in de middag hebben we nog met buien te maken. De meest felle buien zijn dan waarschijnlijk voor het noorden en oosten. Het blijft overwegend bewolkt, en de middagtemperatuur komt rond 15 graden uit. Als de zon even doorbreekt dan is het een paar graden warmer.

In de nacht naar zondag is er nog steeds veel bewolking en blijft kans op buien. De minimumtemperatuur komt rond 13 graden uit. Daarmee verloopt de nacht minder zacht dan de voorgaande nachten.

Zondag verloopt grotendeels droog. Hoe westelijker je zit, hoe meer ruimte er voor de zon is, dus wij zitten hier goed. De temperatuur stijgt naar 20-23 graden en er waait een matige noordenwind. Daarmee is het prima weer om je huis door te luchten en de temperatuur in huis te laten dalen.

Maandag blijft het grotendeels droog en zijn er zonnige perioden. De meeste zon is waarschijnlijk voor het noorden en westen. Het wordt zo’n 20 graden aan zee.

De dagen daarna verlopen nog steeds aan de warme kant voor de tijd van het jaar. Daarbij komen de temperaturen tussen 20 en 23 graden uit. In de loop van de week neemt de kans op maxima van 25 graden toe. Normaal is het 18-22 graden. Een groot deel van de tijd blijft het droog, maar vooral dinsdag en woensdag kan er regen vallen. Er is dus genoeg ruimte om nog een terrasje te pakken tussen het werk door.