Deel

Timmerdorp Egmond aan Zee

140 kinderen genoten met volle teugen

Timmerdorp Egmond aan Zee

Meer dan 140 kids beleefden afgelopen week een geweldig timmerdorp in Egmond aan Zee. Het thema was film en theater en dat inspireerden de deelnemertjes tot het bouwen van de mooiste hutten. Dit alles onder begeleiding van hun ouders, vrijwilligers en een prima organisatie! Onderstaand een impressie.

Bron: Facebook pagina Timmerdorp Egmond aan Zee

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee Timmerdorp Egmond aan Zee

Meer 'Rechter kolom':

25 jaar bij Lamoraal!

19 april 2024

Fraai jubileum voor 5e generatie...!

Dit jaar is Jelle Wittebrood alweer 25 jaar officieel spelend lid in het orkest van Lamoraal van Egmont. Hij is daarvoor onlangs gehuldigd tijdens de ALV (9 april) waar het zilveren KMO speldje werd opgespeld. Al 25 jaar, eigenlijk wat langer, genieten ze bij Lamoraal van zijn enthousiasme, spontaniteit, maar met name zijn muzikaliteit. Volgens de voorzitter vormt Jelle een boegbeeld van een euphonium- of tenortubaspeler van de 5e generatie bij muziekvereniging Lamoraal van Egmont. Jelle bedankt en op naar de volgende 25 jaar!

24 april 1974

19 april 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 24 april 1974.

De promotiekaart Egmond aan Zee

19 april 2024

Uitgave van de plaatselijke BIZ

Met trots presenteert BIZ Egmond aan Zee haar nieuwe promotiekaart. Samen met Alkmaar Marketing hebben ze deze kaart gemaakt. Met deze brochure kan het 'merk' Egmond aan Zee beter in de markt gezet worden en het zorgt voor een betere zichtbaarheid bij accommodaties in de omgeving. De brochures komen te liggen bij de lokale winkels en horeca en regionale accommodaties en campings.

Andrea Rijtema

19 april 2024

Bezocht de Nollen, Wimmenum en 't Woud

Andrea Rijtema deed deze week een rondje door de Nollen, Wimmenum en ’t Woud. Haar conclusies waren: Lankies onder water, natuur in de maak, alpacas en veel bollenvelden... nog ff genieten Fotografie justbydré Dré Design april 2024

Sjef Kenniphaas

19 april 2024

'Schuim aan Zee'

Op dinsdag 16 april stond er een flinke bries uit de noord-west hoek. Sjef Kenniphaas was erbij toen het op het strand ook nog eens hoog water werd. Hij gaf deze prachtige serie de titel ‘Schuim aan Zee’ mee.

Groot onderhoud N242 Alkmaar uitgesteld

16 april 2024

Te nat en te koud voor goede kwaliteit asfalt

De werkzaamheden die gepland stonden van 18 tot en met 23 april aan de Ommering (N242) Alkmaar gaan niet door. Deze weg wordt ook door veel verkeer vanuit onze omgeving gebruikt. De provincie Noord-Holland stelt het onderhoud uit, omdat de weersvoorspellingen ongunstig zijn om het asfalt aan te brengen. Veel wind en lagere temperaturen kunnen de kwaliteit van het asfalt beïnvloeden, met opnieuw werkzaamheden en verkeershinder tot gevolg. Dat wil de provincie voorkomen. Het asfalt moet weer jaren mee kunnen. Daarom worden de werkzaamheden verplaatst naar 13 juni tot en met 18 juni 2024. Het uitstellen betreft alleen het werk aan 1 weghelft van de N242: de rijbaan richting de A9/ Alkmaar. Het asfalteren van de andere weghelft, de N242 richting Heerhugowaard, blijft zoals gepland staan voor 23 mei tot en met 28 mei 2024.

Vergroenen Egmond aan Zee in De Zuid

12 april 2024

Soms gaat het mis

Een aannemer is in opdracht van de gemeente in april actief met beplanten en het aanleggen van plantvakken uit fase 2. De werkzaamheden zijn weersafhankelijk, als het nodig is passen ze de planning aan.

Geen plaatsing van snoeikorven meer

12 april 2024

In het najaar komen er wel korven voor bladeren

De rolcontainers voor groente- fruit- en tuinafval (gft) worden tegenwoordig om de week geleegd, vaker dan voorheen. Daarom plaats de gemeente Bergen in het voorjaar geen snoeikorven meer. Snoeiafval kunt u dus kwijt in uw eigen gft-rolcontainer. En grotere takken en struiken kunt u gratis kwijt bij de milieustraten.

Sjef en Yvonne

12 april 2024

Geniet van de kleurenpracht!

Foto 1 tot en met 5 zijn van Yvonne Munnik. Zij schrijft: “We hebben weer een kleurrijk entree van de Egmonden aan de Egmonderstraatweg. Was zo genieten van die kleurenpracht! Foto 6 tot en met 16 zijn van Sjef Kenniphaas die in hetzelfde gebied actief was met zijn camera.

De voetbalcarrière van Jaap Zwaan

12 april 2024

Van Egmondia via Alkmaar '54, Telstar naar SC Cambuur

Jaap Zwaan speelde in de jeugd bij Egmondia en Alkmaar '54. Bij deze laatste club debuteerde hij in 1964 in de eerste divisie van het betaalde voetbal. In 1969 maakte Zwaan de overstap naar Telstar, dat toen in de eredivisie speelde. Zwaan maakte een succesvolle periode bij Telstar mee, waarbij in 1974 de zesde plaats in de eredivisie werd bereikt . Hij speelde 149 competitiewedstrijden voor de club uit Velsen-Zuid.

Een kijkje in het archief van Flierefluiters Toneel

12 april 2024

Periode 1970 - 1975

Flierefluiters Toneel is een Egmondse toneelvereniging die wekelijks met plezier repeteren in het Dorpshuis de Hanswijk voor het aankomende stuk. De beginnende Flierefluiters speelden in 1947 (toen nog met de toevoeging Arbeiders Toneelvereniging) de eerste voorstelling “Storm Eiland” in de Vergulde Valk in Egmond aan Zee. Dat was het begin van jaren volop met plezier op de planken staan. Onderstaand een overzicht van de voorstellingen uit de periode 1970 en 1975.

17 april 1974

12 april 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 17 april 1974.

Een Schotse Hooglander kalfje in duin

10 april 2024

Bijna vier minuten genieten

Deze week kwamen Piet en Marian Zwaan op hun pad twee Hooglanders met een kalf tegen en paardjes die de hoeven namen en van een veilige afstand het spul bekeken.

Een kijkje in het archief van Flierefluiters Toneel

5 april 2024

Periode 1965 – 1969

Flierefluiters Toneel is een Egmondse toneelvereniging die wekelijks met plezier repeteren in het Dorpshuis de Hanswijk voor het aankomende stuk. De beginnende Flierefluiters speelden in 1947 (toen nog met de toevoeging Arbeiders Toneelvereniging) de eerste voorstelling “Storm Eiland” in de Vergulde Valk in Egmond aan Zee. Dat was het begin van jaren volop met plezier op de planken staan.

10 april 1974

5 april 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 10 april 1974.

Rob Glas

5 april 2024

Ready for take-off ...... KNRM Egmond

De oefenavond van de KNRM station Egmond is weer op dinsdagavond. Rond de klok van 19.00 is het weer tijd om de reddingsboot 'Adriaan Hendrik' in Egmond aan Zee het water op te laten zoeken.

Het is weer zover: de NVM Open Huizen Dag!

3 april 2024

Op zaterdag 6 april van 11.00 tot 15.00 uur

De NVM Open Huizen Dag is een dag waarbij verkopers die hun huis te koop hebben staan bij een NVM-makelaar, hun huizen openstellen voor geïnteresseerde kopers. Dit geeft de kopers de mogelijkheid om de woning te bezichtigen en informatie te verzamelen voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Ophaaldag rommelmarkt Eensgezindheid

17 april 2024

De tweede inzamelactie is op zaterdag 20 april

De voorbereidingen voor de 54ste grote rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid die op zaterdag 8 juni plaatsvindt in Egmond-Binnen zijn in volle gang.

Ophaaldag rommelmarkt Eensgezindheid

2 april 2024

Op zaterdag 6 april

De voorbereidingen voor de 54ste grote rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid die op zaterdag 8 juni plaatsvindt in Egmond-Binnen zijn in volle gang.

JongerenTop NHN over belangrijkste thema’s: praat niet zonder ons over ons!

5 april 2024

Binnenkort grote bijeenkomst over belangrijke jongerenthema's

Hoe kunnen we samen beter kansen creëren voor jongeren op weg naar zelfstandigheid? Tijdens de derde editie van de JongerenTop NHN komen jongeren, bestuurders en professionals van gemeenten, onderwijs, jeugdhulp en zorg samen om deze vraag te beantwoorden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op: https://jongerentopnhn.nl/ Samen kunnen we meer Het doel van deze conferentie is betere kansen creëren voor jongeren in Noord-Holland Noord, op het gebied van school, werk en welzijn. Tijdens de JongerenTop NHN worden gezamenlijke uitgangspunten en inspanningen bepaald om betere kansen te creëren voor deze groep jongeren. Want iedereen is nodig om ervoor te zorgen dat zij krijgen wat zij nodig hebben: gemeente, scholen, ouders, jeugdhulp en andere (zorg)professionals. De bedoeling is tot concrete acties en adviezen te komen. 'Don't talk about us, without us!' In de voorbereiding zijn er in heel Noord-Holland Noord podcasts opgenomen, waarin jongeren hebben aangeven welke thema's zij belangrijk vinden. Uit alle thema's zijn uiteindelijk zes onderwerpen gekozen, waar werkgroepen met jongeren workshops voor hebben georganiseerd. De thema's die tijdens de workshops van deze editie van de JongerenTop aan bod zullen komen zijn mentale veerkracht, lesinhoud op scholen, woonkansen, inclusie en toegankelijkheid, taboe rondom drugs en seksueel grensoverschrijdend gedrag. De podcasts zijn terug te luisteren op Spotify: Podcasttour JongerenTop NHN 2024. Aanmelden Bij de jongerentop zijn jongeren tussen de 16 en 27 jaar én professionals die te maken hebben met jongeren welkom! Om ervoor te zorgen dat jongeren aan kunnen sluiten, heeft de organisatie besloten de JongerenTop na schooltijd te plannen. De JongerenTop zal plaatsvinden op 11 april, van 16:00 tot 20:30 op het Vonk en Regius College in Schagen. Deelname is gratis en het diner wordt verzorgd. Er is ruimte voor maximaal 200 personen, vol is vol. Aanmelden kan via jongerentopnhn.nl.

Fraaie paasstukjes voor mensen in de Prins Hendrik Stichting en Huize Agnes

1 april 2024

Inzet vrijwilligers Caritas zorgt voor blije gezichten

Met een aantal vrijwilligers is Caritas de Egmonden druk in die weer geweest om net voor de paasdagen zo'n 210 bloemstukjes in elkaar te zetten en te bezorgen. Daar hebben ze weer voor veel blije gezichten gezorgd, zowel bij leden als bij niet-leden van Caritas de Egmonden.

Afrastering tussen duin en strand is weer als nieuw

29 maart 2024

3500 palen over een lengte van ruim 10 kilometer

Zoals elke jaar is op Goede Vrijdag de klus geklaard: de afrastering tussen strand en duin van Wijk aan Zee tot Den Helder is als nieuw. Medewerkers van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) plaatsen meer dan 3500 palen over een lengte van ruim 10 kilometer. Ze worden vervolgens verbonden met een dubbele rij ijzerdraad. De afrastering markeert de grens tussen recreatiegebied en het kwetsbare duin. Het is bij alle strandopgangen een drukte van belang in de weken voor Pasen. Men maakt zich op voor het strandseizoen. De paviljoens en strandhuisjes worden opgebouwd en HHNK herstelt de afrastering. In het najaar worden alle palen weggehaald en opgeslagen tot de lente zich aandient. Want de afrastering kan door winterstorm worden bedolven onder zand of juist in zee belanden. En dat zou zonde zijn. De kastanjehouten palen kunnen dankzij opslag jarenlang worden hergebruikt. Tien dagen, tien man Het is elk jaar een uitdagende klus voor het team onderhoud want in de twee weken voor Pasen zijn dagelijks wel tien man nodig om de klus te klaren. Toch melden zich elk jaar voldoende collega's. Ook enkele collega's van kantoor zien hierin een uitgelezen kans om kennis te maken met het werk buiten. En zo wordt al samenwerkend op het strand de lente ingeluid.

3 april 1974

29 maart 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 3 april 1974.

Sjef Kenniphaas

29 maart 2024

Rondje Egmond

Sjef deed op woensdag 27 maart een rondje Egmond. Zie onderstaand het prachtige resultaat.

Drie aanhoudingen voor ontvoering Egmond aan Zee

29 maart 2024

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor een ontvoering in Egmond aan Zee. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Een 42-jarige man uit Beverwijk is in november 2023 bedreigd, gegijzeld en ontvoerd door criminelen die geld van hem eisten. Hij werd op zaterdag 11 november vanaf ongeveer 18.45 uur vastgehouden in een woning in Egmond aan Zee. Bijna zes uur later namen drie mannen hem tegen zijn wil mee naar Delft in zijn eigen auto. Daar wist de man uiteindelijk te ontkomen.

Een kijkje in het archief van Flierefluiters Toneel

29 maart 2024

Periode 1960 – 1964

Flierefluiters Toneel is een Egmondse toneelvereniging die wekelijks met plezier repeteren in het Dorpshuis de Hanswijk voor het aankomende stuk. De beginnende Flierefluiters speelden in 1947 (toen nog met de toevoeging Arbeiders Toneelvereniging) de eerste voorstelling “Storm Eiland” in de Vergulde Valk in Egmond aan Zee. Dat was het begin van jaren volop met plezier op de planken staan.

Alkmaarse oostelijke ringweg (N242) komende tijd deels dicht voor groot onderhoud

12 april 2024

Asfalt wordt vernieuwd; werkzaamheden in avond en nacht vanaf 18 april

De provincie Noord-Holland vernieuwt het asfalt op de N242 (Ommering) vanaf de Bestevaerstraat tot aan de Nollenweg (N508) in Alkmaar. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is eerst de N242 richting A9/Alkmaar van 18 april tot en met 23 april dicht. Het asfalt van de andere weghelft, de N242 richting Heerhugowaard, wordt aangepakt van 23 mei tot en met 28 mei 2024. Over de N242 rijden op werkdagen zo’n 80.000 voertuigen per dag. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in opdracht van de provincie in de avond/nacht en in het weekend. N242 dicht richting A9/Alkmaar 18 - 23 april De N242 is afgesloten voor verkeer vanuit Heerhugowaard richting de A9 op: • Donderdag 18 april 20.00 – 5.00 uur. • Vrijdag 19 april van 20.00 uur tot en met maandag 22 april 5.00 uur (weekendafsluiting). • Maandag 22 april 20.00 – 5.00 uur. N242 dicht richting Heerhugowaard 23 mei – 28 mei De N242 is afgesloten voor verkeer vanaf A9/Alkmaar richting Heerhugowaard op: • Donderdag 23 mei 20.00 -5.00 uur. • Vrijdag 24 mei van 20.00 uur tot en met maandag 27 mei 5.00 uur (weekendafsluiting). • Maandag 27 mei 20.00 -5.00 uur. Snelheidsbeperking Op de donderdagen vinden freeswerkzaamheden plaats. Het verkeer rijdt hierdoor vrijdag (tussen 5.00 en 20.00 uur) over een weg zonder de toplaag van het asfalt. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. In het weekend wordt de weg geasfalteerd, nieuwe belijning aangebracht en tijdens de afsluiting op maandag rondt de gebiedsaannemer de werkzaamheden af. Omleiding Het autoverkeer wordt omgeleid via de Nollenweg (N508), Huiswaarderweg (N245) en de Martin Luther Kingweg (N9), en vice versa.

En ja hoor, de lente is begonnen en …..

29 maart 2024

de hagelstenen vliegen om je oren

Je hebt het nog niet geschreven dat de lente gaat beginnen, inclusief allerlei leuke kleurige foto's als bewijsmateriaal, of de hagelstenen vliegen je alsnog ons de oren.

27 maart 1974

22 maart 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 27 maart 1974.

Drukte bij kruispunt Egmonderstraatweg-Voorstraat-Sportlaan

22 maart 2024

Verkeerslichten worden vervangen

Het was en is een drukte van belang deze week op het kruispunt Egmonderstraatweg-Sportlaan-Voorstraat.

Een kijkje in het archief van Flierefluiters Toneel

22 maart 2024

Periode 1955 – 1959

Flierefluiters Toneel is een Egmondse toneelvereniging die wekelijks met plezier repeteren in het Dorpshuis de Hanswijk voor het aankomende stuk. De beginnende Flierefluiters speelden in 1947 (toen nog met de toevoeging Arbeiders Toneelvereniging) de eerste voorstelling “Storm Eiland” in de Vergulde Valk in Egmond aan Zee. Dat was het begin van jaren volop met plezier op de planken staan.

Het oudste stuk van het Noord-Hollands Archief zetelt in Egmond-Binnen

22 maart 2024

Het stamt uit 1140

Het oudste originele stuk van het Noord-Hollands Archief zit in het archief van de abdij van Egmond en stamt uit 1140. Het is een bul, een pauselijke akte, waarbij paus Innocentius II de abdijen van Egmond en Rijnsburg in eigendom en bescherming neemt.

Nieuwe frisse uitstraling voor Mels Schoenmode

22 maart 2024

De voorjaarscollectie is binnen!

Mels Schoenmode heeft onlangs de winkel een nieuwe frisse uitstraling gegeven. Ze zijn klaar voor het nieuwe seizoen.

Lente in fullcolour…

22 maart 2024

Wat een beetje zon al niet kan doen

Natuurlijk komt het ieder jaar terug. Maar dat maakt het gezicht niet minder fraai. Lentekleuren in alle schakeringen maken dat je het gevoel krijgt dat het weer een beetje de goede kant op gaat. Ook al is er genoeg ellende in de wereld, de lente komt toch...

Terug