Deel

Toch een beetje schoolvoetbal ‘gevoel’

Normaal een jaarlijks hoogtepunt

Toch een beetje schoolvoetbal ‘gevoel’

Op vrijdag 28 mei werd er er een begin gemaakt met een alternatief schoolvoetbaltoernooi. Obs De Driemaster uit Egmond aan Zee nam het, bij Egmondia, op tegen Kindcentrum de Kiem (fusie Jozef- en Boswaidschool) uit Egmond aan den Hoef. Het was prachtig voetbalweer en lekker warm. Helaas zonder publiek maar iedereen heeft wel genoten! Deze week spelen de Branding en de Driemaster tegen elkaar. Volgende week de Kiem tegen de Branding. Toch een beetje het gevoel van een schoolvoetbaltoernooi voor de afscheid nemende groep 8.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Toch een beetje schoolvoetbal ‘gevoel’ Toch een beetje schoolvoetbal ‘gevoel’

Meer 'Sport':

Conceptprogramma eerste fase Eredivisie zaalvoetbal bekend

21 juni 2021

Eindelijk is er weer iets in het vooruitzicht

De Eredivisie zaalvoetbal wordt in het seizoen 2021/’22 gespeeld in twee fasen en vervolgens afgesloten met de play-offs. White Stones speelt de start van de nieuwe competitie (op 10-11 september) uit in Roermond.

Rustige ‘transfermarkt’ bij Egmondse voetbalclubs

18 juni 2021

Blijkbaar geen behoefte aan verandering na coronajaar

Het is dit jaar opmerkelijk rustig op de 'transfermarkt' bij de Egmondse amateurclubs. Nu zijn er normaal ook geen tientallen die verkassen, maar dit jaar is het erg rustig.

Hap, Trap & Petanque toernooi voor 55+

18 juni 2021

Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Sportbureau Egmond organiseert op vrijdag 2 juli het eerste Egmondse Hap, Trap, Petanque Toernooi voor de 55+ in de Egmonden. Daarmee willen Frank Jong en Jelle Schut, de mannen achter Sportbureau Egmond, ook de jongere ouderen in beweging zetten.

Nog bepaald geen oranjegekte in de Egmonden

11 juni 2021

Dat doen we pas als ze de finale halen?

Zo aan de vooravond van de start van het EK voetbal is er nog bepaald geen sprake van oranjegekte in de Egmonden. Natuurlijk, hier en daar zijn wat straten waar dan de vlaggetjes over de straat staan gespannen. Maar daarna houdt het snel op.

Egmondse jeugdvoetbalteams vanaf dit weekend weer aan de bak

4 juni 2021

KNVB: 33.000 jeugdteams starten zaterdag met Regiocup

Acht maanden hebben ze er op moeten wachten, maar vanaf zaterdag 5 juni kunnen de jeugdteams in de categorieën t/m O18 jaar eindelijk weer wedstrijden spelen. Ook in de Egmonden.

Lotte Hopman: met NL Vrouwenteam Beach Soccer naar Portugal?

28 mei 2021

Crowd funding om op toernooi te kunnen

Het is een beginnende bond dus er zijn niet veel middelen. Maar toch is het Nederlands Vrouwenteam Beach Soccer uitgenodigd om van 16 tot 21 juni naar Portugal te komen voor een internationaal toernooi. De Egmondse zaalvoetbalinternational Lotte Hopman zit in de voorselectie voor dit keurkorps en wil graag mee. Maar ze laat tegelijk weten dat ze zelf min of meer (een deel van) hun reis moeten betalen.

Voetbalfestival bij Zeevogels was feest

28 mei 2021

80 jeugdleden deden mee aan 'VOLG JE VOETEN'

Op eerste pinksterdag was het een drukte van belang bij Zeevogels. Tachtig jeugdleden in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar waren drie uur druk met het 'VOLG JE VOETEN voetbal festival' van de KNVB. De jeugdcommissie van Zeevogels had diverse vrijwilligers bereid gevonden om ook te helpen. De activiteiten op het A-veld waren afwisselend en uitdagend voor de enthousiaste deelnemers. Slechts éen keer moest er heel even worden geschuild op de tribune voor een flinke regenbui. Al met al werd het een zeer geslaagde dag! 

Mooie jeugdvoetbaldag St. Adelbert met Sportbureau Egmond

21 mei 2021

Met in totaal 69 voetballertjes en voetbalstertjes en nog eens 14 kabouters kan vv St Adelbert tevreden terugkijken op de jeugdvoetbaldag die vorige week werd georganiseerd. In samenwerking met Sportbureau Egmond werd gewerkt aan de 'FIFA skills', pingels nemen, balletjes hooghouden en voetgolf over 10 holes.

Zico Buurmeester mocht aan het grote werk ruiken

21 mei 2021

Voor het eerst op de bank bij AZ 1

Oud Zeevogels jeugdspeler Zico Buurmeester vertrok in 2013 naar de jeugdopleiding van AZ. Acht jaar later mocht hij even ruiken aan het grote werk. Zico wordt op 7 juni  19 jaar en heeft een contract bij AZ tot 30 juni 2024. Wij stelden hem wat vragen:

Wel versoepeling, maar voor teamsporten nog niet soepel genoeg

21 mei 2021

Voetballen voor groepen ouder dan 27 nog steeds onmogelijk

Ofschoon er wel weer meer mag qua sport, zowel binnen als buiten, is het nog niet zo dat de vlag in top gaat bij de voetbalclubs bijvoorbeeld. Met name voor de groep ouder van 27 blijft het behelpen. Je mag dan weliswaar met een grotere groep trainen, maar de afstand van 1,5 meter blijft gehandhaafd en dan is het wel moeilijk om een bal af te pakken...

Inschrijving Dam tot Dam-loop start 18 mei

14 mei 2021

Begin maar vast te trainen...!

De inschrijving voor de 36e editie van de Dam tot Dam-loop is voor leden van Le Champion en VIP Business al geopend! Die voor individuele lopers en bedrijven start op 18 mei via www.damloop.nl. Inschrijven is mogelijk voor de volgende onderdelen: 5 Engelse Mijl 10 Engelse Mijl Business Run Goede doelenloop Mini Dam tot Damloop *inschrijving volgt later Op dinsdag 18 mei 9.00 uur start de inschrijving voor individuele deelnemers en reguliere bedrijven. Stond jij ingeschreven voor de editie van 2020? Dan ontvang jij 50% korting voor de editie van 2021. Voordat de reguliere inschrijving opengaat, zullen wij jou per e-mail informeren hoe je deze kortingscode kunt verzilveren.

KNVB voetbalfestival tot en met O13 bij Zeevogels

14 mei 2021

Tijd voor iets leuks... dus op 1e Pinksterdag is het zo ver!

De jeugdcommissie van Zeevogels vond dat het tijd werd om eens iets leuks te organiseren, naast de onderlinge partijtjes en trainingen. Vandaar dat op zondag 23 mei (1e pinksterdag) het KNVB voetbalfestival plaats vindt op het sportcomplex aan de Hogedijk.

KNVB adviseert: biedt 7×7 zomervoetbal als alternatief

14 mei 2021

Het heeft lang geduurd, maar er zit nu echt beweging in

Met name voor de seniorengroep is het belangrijk dat er nog gevoetbald kan worden de komende maanden. Door de coronamaatregelen hebben zij het afgelopen seizoen bijna tot niet kunnen voetballen. Het 7x7 Zomervoetbal is ideaal om ze toch nog aan het voetballen te krijgen, vindt de KNVB. De huidige coronamaatregelen maken dat op dit moment alleen mogelijk voor de doelgroep t/m 26 jaar. Maar met versoepelingen in aantocht, is het hopelijk wel mogelijk om in de zomer 7x7 toernooien te organiseren voor alle senioren. En dat zou goed zijn, want de neiging bij leden om maar helemaal niet meer te gaan voetballen is de grootste angst van elke voetbalvereniging in de regio. Ook hier bestaat die angst. Uiteraard is alles afhankelijk van de geldende maatregelen, maar de KNVB roept clubs op om aan de slag te gaan met zomervoetbal en biedt daar ook de nodige ondersteuning voor.

Seniorenvoetbal in Regiocup wordt geschrapt

6 mei 2021

Opnieuw streep door voetbalplannen voor volwassenen (27+)

De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van minstens twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald. Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen extra voorbereidingstijd nodig hebben, wordt de optie voor de KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel langer opengehouden.

Definitief geen play-off in eredivisie zaalvoetbal

7 mei 2021

Vanaf 11 mei trainen zonder beperkingen blijkt onmogelijk

Het is niet mogelijk gebleken om een play-off reeks voor Europees voetbal in het zaalvoetbal te organiseren. De KNVB had deze play-off serie opgezet om te kunnen bepalen wie er vanuit Nederland wordt afgevaardigd naar de Futsal Champions League. Om de play-off te kunnen organiseren was als voorwaarde gesteld dat de clubs vanaf 11 mei zonder beperkingen moesten kunnen trainen in de sporthal. Door het opschorten van de coronaversoepelingen door de overheid is dit niet meer haalbaar. Het bestuur amateurvoetbal heeft eerder besloten dat indien de deelnemer aan de Futsal Champions League 2021/’22 niet op sportieve gronden beslist kan worden, dat dan de deelnemer van dit seizoen ook voor volgend seizoen wordt aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen in Europa. Dit betekent dat het Hoornse zvv Hovocubo door de KNVB wordt ingeschreven voor de Futsal Champions League seizoen 2021/'22. Voor de zaalvoetballers van het Egmondse White Stones was de competitie al eerder tot een vroegtijdig einde gekomen. Spelen van wedstrijden werd voorde Egmonders sowieso te duur (vanwege de coronatesten die steeds moesten plaatsvinden).

Zaalvoetbalinternational Lotte Hopman naar Marlène

5 mei 2021

Egmondse kiest voor nieuwe impulsen bij Heerhugowaardse eredivionist

De FC Marlène zaalvoetbalvrouwen hebben zich voor komend seizoen versterkt met Lotte Hopman. De 25-jarige speelster en Oranje-international maakt de overstap van Team Alkmaar/Sportstars naar de Heerhugowaardse eredivisionist.

Nick Twisk is nu écht profvoetballer

3 mei 2021

Na debuut in het betaalde voetbal

Hoever Nick Twisk (onlangs 18 geworden) begon het seizoen 20-21 als speler van AZ O18. Sinds een aantal weken traint hij mee met Jong AZ dat in de eerste divisie speelt (zie onderstaand de film op AZ TV). Betaald voetbal dus  Op vrijdag 30 april maakte Twisk zijn debuut in Jong AZ in de uitwedstrijd bij Roda JC uit het Limburgse Kerkrade. 'Flessenpost uit Egmond' stelde hem wat vragen:

Voetbalclinic dankbare afleiding in meivakantie

3 mei 2021

Mooie opkomst bij goed voetbalweer

De tweede editie van de voetbalclinic bij Zeevogels kan terugkijken op een mooie opkomst. Bij elkaar hadden 34 kinderen zich aangemeld en die lieten zich door Dennis Zwagerman (jeugdtrainer bij AZ) vertellen wat ze moesten doen om zich te verbeteren.

Aantal amateurverenigingen wordt alsnog gesteund

30 april 2021

Aanpassing NOW-regeling voor financiële steun

Het kabinet gaat aan amateurverenigingen waarvan de NOW-compensatie is afgewezen een oplossing aanbieden via de regeling Tegemoetkomingsregeling Amateursportorganisaties COVID 19 (TASO). Minister van Sociale Zaken, Wouter Koolmees, en minister van Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark, stellen de TASO-regeling ook open voor de gedupeerde amateurclubs die geen NOW-compensatie kregen. Hiermee komen deze verenigingen alsnog in aanmerking om een vergoeding te krijgen voor loonkosten die niet via andere regelingen (bijv. NOW of TOZO) zijn gecompenseerd. Eerder liepen sommige amateurverenigingen hun NOW-compensatie mis door een bureaucratische regel. Als referentiemaand heeft de overheid juni 2020 gekozen voor de NOW-regeling, uitgerekend de maand waarin veel amateurclubs vanwege de zomerstop (juni/juli) geen trainers op de loonlijst hebben staan. Amateurclubs deden in hun belastingopgave voor deze maand een zogenoemde nihilaangifte, met als gevolg dat zij nu ten onrechte geen NOW-compensatie krijgen toegewezen. Het kabinet hoopt met de aanpassingen van TASO-voorwaarden voor de eerste twee kwartalen van 2021 de amateurclubs tegemoet te komen.

Oud Adelbert- en Egmondia trainer geridderd

30 april 2021

Kampioenen- en sfeermaker Martin Rood

Burgemeester Peter Rehwinkel feliciteerde op maandag 26 april 2021 Martin Rood (77) omdat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen in de orde van Oranje-Nassau. Hij werd benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond geheel coronaproof plaats in Museum Kranenburgh. Martin heeft als hoofdtrainer bij Egmondia en Sint Adelbert gewerkt.

Driedaagse Outdoor Lente Loop bij Outdoor-park Alkmaar

7 mei 2021

Ga de strijd aan met allerlei obstakels...

Op 14, 15 en 16 mei organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met de sportregisseurs een 3-daagse coronaproof buitensportactiviteit voor outdoorliefhebbers van 8 tot en met 26 jaar bij Outdoorpark Alkmaar. Tijdens de Outdoor Lente Loop volgen de deelnemers 50 minuten lang een route over het park waarbij ze de strijd aangaan met de vele obstakels, de hoge heuvel en de 60-meterlange stormbanen. De entree bedraagt €2,50 en online inschrijven is verplicht. Tickets zijn verkrijgbaar via www.outdoorparkalkmaar.nl/OutdoorLenteLoop. Coronaproof sporten in de buitenlucht Wie van outdoor, sport en spelen houdt, kan op vrijdag 14 mei, zaterdag 15 mei en zondag 16 mei zijn geluk niet op bij Outdoorpark Alkmaar. Alkmaar Sport organiseert namelijk in samenwerking met de sportregisseurs van Alkmaar een Outdoor Lente Loop. Tom Leering, locatieverantwoordelijke van Outdoorpark Alkmaar vertelt: ‘’Wij hebben samen met het team van Outdoorpark Alkmaar en de sportregisseurs van Alkmaar een 3-daagse activiteit bedacht, waarbij plezier en sporten in de buitenlucht voorop staan. Voor andere sportaanbieders is het lastig om in deze tijd een sportactiviteit op touw te zetten, maar ons grote en overzichtelijke park is perfect geschikt om een coronaproof activiteit te organiseren''. Deze 3 dagen worden verdeeld in 3 leeftijdscategorieën en 3 tijdsblokken. Op vrijdag 14 mei kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar het park betreden, op zaterdag 15 mei is het park geopend voor jongeren van 13 t/m 17 jaar en op zondag 16 mei kunnen volwassenen van 18 t/m 26 jaar de obstakels overwinnen. Tom vervolgt zijn verhaal: ''Op dit moment hebben wij 3 tijdsblokken per dag gepland van 10.00 - 10.50 uur, 11.00 - 11.50 en 12.50 uur. Als we merken dat de kaartverkoop hard gaat, kunnen wij altijd nog extra blokken toevoegen''. Aanmelden en meer informatie Toegang tot het park is €2,50 en deelnemers mogen in 50 minuten zo veel mogelijk rondjes lopen of rennen. In verband met het Coronavirus zijn geïnteresseerden verplicht om vooraf in te schrijven via de website. Daarnaast is het voor ouders en toeschouwers niet toegestaan om het park te betreden. Tot slot houdt Outdoorpark Alkmaar zich uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie over het park is te vinden op www.outdoorparkalkmaar.nl/OutdoorLenteLoop.

Jill Holterman flikt het!

18 april 2021

Kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokyo is een feit

Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef heeft op zondag 18 april op vliegveld Twenthe de limiet gelopen voor de Olympische marathon in Tokyo. Haar tijd van 2.28.18 was twaalf seconden sneller dan de gestelde eis. Hierdoor gaat zij (samen met Andrea Deelstra) op zaterdag 7 augustus Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen! Jill liep in Enschede maar liefst 6 minuten sneller dan haar persoonlijke record. Een geweldige prestatie.

Indeling Regiocup jeugd bekend, maar verder…

16 april 2021

Zaalvoetbal gaat in ieder geval niet door

Dinsdagavond heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Jill Holterman moet het dit weekend doen…

16 april 2021

Acht keer Twente Airport in het rond...

Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef moet deze zondag (18 april) acht keer heel snel over de startbaan rennen van Twente Airport om kans te maken op een startticket voor de Olympische marathon in Tokyo.

Hardlopend langs de vroege Sterhyacint

9 april 2021

Beweging in de natuur

In het kader van bewegen in de natuur geeft een extra dimensie: onze vaste rondrennende IVN-gids, Rob Borst, heeft tijdens zijn hardlooprondje weer iets leuks ontdekt. Rob vertelt: 'Ik zag de sterhyacint, een vroegbloeier, die langs de Van Oldenborghweg richting Egmond-Binnen in grote aantallen te zien was. Het is een prachtig blauw/wit bloemetje met groene bladeren, wijd verspreid in de rand bij de loofbomen. De sterhyacint is een z.g. stinsenplant (stinzenplant mag ook).'

Sportieve activiteiten in de meivakantie

9 april 2021

BuitenGewone Spelen...

Tijdens de meivakantie organiseren de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen in samenwerking met Jongerenwerk Bergen weer sportieve vakantie activiteiten voor zowel kinderen als jongeren.

Individualisering in de sport neemt toe

2 april 2021

Corona werkt niet echt mee aan 'teambuilding'

De trend van individualisering in de maatschappij heeft ook invloed op sporten en bewegen. We zien dat Nederlanders steeds vaker alleen sporten. Drukke agenda’s, het streven naar meer flexibiliteit en de motivatie om gezonder te willen leven, uiten zich in een toename van fitness/aerobics en inspannings- en duursporten zoals fietsen en hardlopen. Twee onderzoeken beschrijven deze tendens. Het Mulier Instituut komt in haar onderzoek (2020) tot de conclusie dat het percentage mensen dat alleen sport is toegenomen van 38% in 2011 naar 42% In 2016. Daarbij zien we dat hoe ouder de respondenten zijn, hoe meer ze alleen sporten en bewegen. In de leeftijdsgroep van 20-49 jaar sport 41% alleen. Van de 65-plussers is dat 46%. Recreatief wandelen en fietsen zijn ook onderzocht en laten hetzelfde zien: een lichte toename van mensen die dat alleen doen, van 30% naar 33%. Ook daar wandelen de ouderen met 38% vaker alleen dan de groep van 20 tot 49, met 29%. De keuze om alleen te sporten en te bewegen kan per activiteit en moment verschillen. 72% van de sporters en bewegers doet dat soms wél en soms niet alleen. Het blijkt dat ongeveer een vijfde van de sporters (21%) uitsluitend alleen sport. Een derde (34%) sport uitsluitend samen met anderen. Het zal duidelijk zijn dat door de coronapandemie het alleen sporten niet zal zijn afgenomen. De toename van individuele (buiten)sporten en de afname van zaalsporten en zwemmen kunnen gevolgen hebben voor het gemeentelijk beleid, zo meldt het Mulier Instituut. Omdat vooral gemeenten het beheer en de exploitatie van sportaccommodaties voor hun rekening nemen, zullen zij moeten kijken of het sportaanbod nog aansluit bij de wensen van hun inwoners. Als de tendens naar meer sporten in de openbare ruimte toeneemt en het binnensporten afneemt, kan er verandering in de verhouding tussen vraag en aanbod ontstaan.

Zitten en liggen: dodelijk vermoeiend!

2 april 2021

Sporten hoeft niet ingewikkeld te zijn

De wetenschap bewijst het keer op keer: zitten en liggen is schadelijk voor de gezondheid. Soms zitten en liggen we meer dan 10 uur op een dag. Voor de televisie, achter de computer, tijdens het lezen of muziek luisteren en in de auto of (rol)stoel. Door bewegen houdt u uw hart, longen en bloedvaten gezond. Daarmee verkleint u de kans op het krijgen van chronische zieken als hart en vaatziekten en diabetes. U verhoogt uw weerstand en bent daardoor beter toegerust om infecties bij virussen te bestrijden. U traint met bewegen ook de spieren, deze worden sterker en dat is gunstig voor botten en gewrichten. En u verkleint hiermee ook het risico op vallen. Uit onderzoek blijkt dat bewegen ook gunstig is voor de geestelijke gezondheid (depressie) en het gaat overgewicht tegen. Alle beweging helpt! Een paar simpele tips: Ga in elk uur zitten in ieder geval 2 tot 3 keer minstens 2 minuten staan en lopen. Ga alleen voor de televisie zitten als u een programma echt wilt zien. Ga zitten op een hometrainer. Ga staan bij dingen die u normaal aan een tafel doet vanuit een stoel, bijvoorbeeld krant lezen of puzzelen. Neem vaker de trap, met of zonder hulpmiddelen voor extra beweging. Zie ook onze tips voor een veilige trap. Laat de rolstoel staan als u nog met de rollator ergens kan lopen. Stap een halte eerder uit de bus en loop naar huis. Tips met duidelijke uitleg en foto’s voor bewegen in huis als u wat ouder bent vindt u op de beweegposter. Een handig hulpmiddel bij bewegen met een handicap is de beweegwaaier, ontwikkeld door: Zo kan het ook! Het landelijk programma van het Nationaal Kenniscentrum Gehandicaptensport. Voor iedereen geldt: beweeg genoeg In de beweegnorm staat hoeveel u moet bewegen.

Test je eigen FIFA skills…

26 maart 2021

Bij deelname meteen een FIFA Skill Games kaart

Soms weet je als oudere niet meer helemaal waarover het gaat, maar voor de jeugd is er niets mooiers: FIFA Games. Maar hoe doe je dat in het echt? Op Tweede Paasdag (5 april) organiseert Sportbureau Egmond op het complex van Egmondia van 9.30 - 12.00u een heuse FIFA Skill Games bijeenkomst. Daar kun je als jongere van 7 t/m 15 jaar helemaal losgaan en je eigen kwaliteiten testen.

Compensatieregelingen voor voetbalclubs op een rij

26 maart 2021

Regelingen en voorwaarden terug te zien in webinar

Voor wie er niet aan toe was gekomen of het gewoon heeft gemist: onlangs organiseerden de KNVB en Sportsubsidie.nl een webinar voor amateurclubs over de diverse financiële compensatieregelingen die vanwege de gevolgen van de coronamaatregelen in het leven zijn geroepen door de overheid. Tijdens het webinar stond financieel specialist Ben Moonen stil bij de diverse regelingen, de voorwaarden en de wijze waarop je als vereniging aanspraak kan maken op een of meerdere regelingen.

TC Hogedijk klaar voor de zomer

19 maart 2021

Alles valt op tijd op zijn plek

TC Hogedijk heeft afgelopen week de twee nieuwe banen 5 en 6 in gebruik kunnen nemen. Net toen die paar kleine versoepelingen doorkwamen waardoor er gedubbeld kon worden, waren de banen klaar voor gebruik. Daarmee gaat de tennisvereniging weer een nieuwe fase in. Investeren in de toekomst is het motto en daarom zijn inmiddels zes van deze nieuwe zogenaamd Ace Court banen aangelegd. Er kan daardoor nagenoeg altijd worden gespeeld. Maar dan zou het wel lekker zijn wanneer het weer wat opknapt. Komende week houdt TC Hogedijk haar Algemene Ledenvergadering. 'Digitaal, want een andere optie is er voorlopig nog niet, maar we willen (en moeten) wel door', aldus bestuurslid Peter Slot. 'Maar digitaal kan ook. Zo hebben we tenslotte ook de leden geraadpleegd over de aanleg en financiering van deze nieuwe banen. Waar een wil is, is een weg.'

Vertier zomervakantie voor kinderen met GGZ indicatie

16 april 2021

VakantieFUN in sportcomplex De meent

Zes weken zomervakantie lang je kind bezig houden is voor veel ouders lastig te organiseren. Laat staan als je kind niet mee kan doen aan het reguliere aanbod, omdat het kwetsbaar is en niet zomaar in de groep past. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum. Van 12 juli t/m 6 augustus kunnen kinderen en jongeren meedoen met het programma in sportcomplex De Meent, onder professionele begeleiding. Aanmelden kan de gehele maand april via www.sport-z.org/vakantiefun. Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen en jongeren van 6 tot en met 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod en een GGZ-indicatie hebben. Stichting Sport-Z is de afgelopen jaren met succes deze uitdaging aangegaan om kinderen een mooi programma te bieden. Ook dit jaar staan er weer nieuwe sporten en creatieve activiteiten op het programma en de oudere doelgroep krijgt de keuze hun favoriete programma zelf op maat samen te stellen. Gezien het specifieke gedrag van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid, bekendheid en plezier. VakantieFUN vindt plaats in de eerste 4 weken van de zomervakantie van maandag t/m vrijdag. Ouders en verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in een van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind gedurende de maand april aanmelden voor VakantieFUN via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Voor vragen over VakantieFUN kunt u contact opnemen met Hester Zwart, via 06 52 49 32 64 of [email protected]

Ropeskipping begint waar touwtje springen ophoudt

12 maart 2021

27 maart, JOEB Egmond-Binnen

Ropeskipping is een nieuwe sport en is de verzameling van verschillende vormen van touwspringen. Met enkel en alleen een ‘touwtje’ krijg je een uitdaging op muziek aangereikt die tijden blijft hangen. Bij Ropeskipping moet je denken aan de volgende woorden: coördinatie, creativiteit, op muziek, ritme, kracht, lenigheid, doorzettingsvermogen én natuurlijk plezier en succes! Je gaat bewegen op een intensieve en gezonde manier en leert allemaal leuke trucjes met een rope! Geef je op voor deze gratis toffe activiteit! Ben je tussen de 10 en 14 jaar? Geef je op via: https://www.sportenbewegeninbergen.nl/ropeskipping-10-t-m-14-jaar *Wanneer: zaterdag 27 maart 2021 *Tijd: 15.00-16.00 uur *Leeftijd: 10-14 jaar *Locatie: Verzamelen buiten bij JOEB, Egmond Binnen *Kosten: deelname is gratis

Trainingen weer hervat…

12 maart 2021

Nog geen wedstrijden in het verschiet

Nu de maatregelen weer iets zijn versoepeld zijn de voetbalclubs weer begonnen met trainen. Rogier Bunink, trainer bij Adelbert: 'Natuurlijk is het jammer dat we nog geen wedstrijden hebben om naar toe te weken, maar we zijn allang blij dat we weer kunnen trainen. Het fanatisme spat ervan af. Om lekker fit te blijven doe ik zelf ook mee, heerlijk weer!' Ook bij Zeevogels zijn tot grote vreugde van trainer Dennis Kanne de trainingen weer begonnen. 'Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kunnen we weer iets doen op het veld. Alles moet wel voor de avondklok gebeuren, dus het is af en toe even organiseren om de veldbezetting rond te krijgen. Eventueel kunnen we natuurlijk de zondag er nog bij pakken. Wordt een lange voorbereiding naar volgend seizoen denk ik...' Tristan Ooms, trainer Egmondia kan zijn geluk niet op: 'We zijn afgelopen donderdag begonnen met de groep tot 27 jaar. Komende week sluiten de oudere spelers aan, maar wel binnen de richtlijnen, dus 1,5 meter. Ik weet nog niet helemaal hoe we dat gaan organiseren, maar daar komen we vast wel uit. Het is al mooi dat we weer kunnen beginnen.'

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug