Tunamelt met gebakken aardappeltjes
Receptcategorie: voorraadkast leegmaken
Gepubliceerd: 5 juli 2024
Blikje tonijn in de voorraadkast? Maak dan eens deze snelle tunamelt met gebakken aardappeltjes naar recept van London Loy! Liever vega? Gebruik dan plantaardige tonijn. Bij fast food denk je al snel aan hamburgers of iets vergelijkbaars maar dit recept staat met een kwartiertje op tafel en even iets heel anders. Maar het is wel net zo snel klaar!
Benodigdheden (4 personen):
320 g tonijn in zonnebloemolie
800 g koelverse aardappelschijfjes
2 rode uien
200 g kidneybonen in blik
400 g cherrytomaten
Platte peterselie voor garnering
150 g cheddar
1 el water
Bereiden:
Giet de tonijn af, vang de olie op. Verhit 3 el tonijnolie (per 4 personen) in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes in 12 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen ½ ui in halve ringen. Bak de laatste 5 min. mee.
Spoel ondertussen de kidneybonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de cherrytomaten, snipper de rest van de ui en snijd de peterselie grof.
Verdeel de kidneybonen, tomaten, tonijn en cheddar over de aardappelschijfjes. Voeg water toe langs de rand van de pan. Laat de kaas 2 min. smelten met de deksel op de pan.
Bestrooi de tuna melt met de gesnipperde ui en de peterselie. Serveer direct.
Wil je een wat pittiger versie? Voeg dan naar smaak een Spaanse peper toe, of gebruik een wat pittiger kaas. Maar let op dat het niet te pittig wordt. Dan merk je weinig meer van de tonijn…
Bron: ah.nl