Deel

Update werkzaamheden PWN nabij Bloedweg in Egmond aan Zee

PWN ziet ook het belang in van openstelling

Update werkzaamheden PWN nabij Bloedweg in Egmond aan Zee

De werkzaamheden aan het stukje duingebied tussen het zorgcentrum Prins Hendrik en de Bloedweg zijn gestart. Dat dit stukje duingebied een kwaliteitsimpuls nodig heeft dat is voor iedereen wel zonneklaar. Zodoende heeft PWN, die het stukje duingebied ongeveer anderhalf jaar terug heeft aangekocht, een plan van aanpak opgesteld in samenspraak met de directe omwonenden.

Echter ontstond er zo’n maand geleden enige commotie in Egmond aan Zee over het afsluiten van dit stukje duingebied voor publiek. De Vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘Parel’ aan Zee heeft daarop direct actie ondernomen door de vraag bij de PWN neer te leggen of het mogelijk is om dit stukje duingebied toegankelijk te houden voor wandelaars. ‘Dat zou kunnen door een zogenaamd tredpad aan te leggen, zodat je nog steeds van het mooie uitzicht over Egmond aan Zee op de hoge duin kan blijven genieten’, aldus ‘De Parel’.

PWN vindt het een goed idee en zal daarom ook het omheinde gebied voorzien van twee overstapjes in de nieuw te plaatsen afrastering (zie afbeelding), zodat wandelaars van dit stukje natuur en het mooie uitzicht kunnen blijven genieten. Omdat er schapen en geiten gedurende het jaar zullen grazen, zal het niet meer toegankelijk zijn voor honden, maar er blijft langs de Bloedweg nog voldoende hondenlosloopgebied over.

Foto: Er blijft nog een mogelijkheid om te wandelen in het stukje natuur achter de Prins Hendrik Stichting langs de Bloedweg.

Meer 'Natuur & Welzijn':

Column Wills: Ik heb ADHD en mijn vrouw is een control freak

1 maart 2024

Beste Wills: sinds ik de diagnose ADHD heb en daar medicatie voor krijg heb ik grip op mijn impulsieve gedrag waaronder scheuren op de motor, blowen, veel porno kijken en koopziek (gereedschap). Al vanaf het begin van onze relatie bemoeit mijn vrouw zich tegen mij aan en ik geef toe dat ze heel wat met mij te stellen heeft gehad. Zelfs nu het zoveel beter gaat vindt ze dat ze mij moet managen omdat ik dat zogenaamd zelf niet kan. Doodmoe word ik ervan; dit mag niet, dat niet, zij zit er bovenop en ik heb geen privacy meer. We gaan in relatietherapie, heb je tips voor me, Wills? Beste ADHD diagnose: weet niet wat je vrouw allemaal heeft moeten verdragen maar neem voetstoots van je aan dat het niet makkelijk was met jou te leven. Daar heeft ze punten voor verdiend. Dat gezegd hebbende, “Hou op, we zijn allebei volwassen”, is duidelijk maar vooruit, jouw ADHD heeft ongetwijfeld veel gedoe/zorgen/irritatie voor haar opgeleverd en is het reëel samen een nieuw evenwicht te zoeken. “Hoe kan ik ervoor zorgen dat jij me met rust laat, beter nog, respecteert als een volwassen man?”. Zeg wat helpt en wat niet (zeuren en kleineren). Dat ze het weet; je geeft pas op als je: ”Dankjewel, ik snap het”, hebt gehoord. Dit gaat niet over onzekerheden, politieke of religeuze overtuigingen of morele waarden. Dit gaat over controle en het ergste van ‘controlfreaks’ is dat ongeacht wat je doet of laat, het nooit genoeg is en de eisen steeds willekeuriger en irrationeler worden. Iedereen heeft recht op privacy, zelfs getrouwde mensen, Iedereen heeft recht op (erotische) autonomie, fantasieën, Lebensraum, zelfs getrouwde mensen. Mooi dat je met het ADHD etiket plus medicatie voor jezelf op gaat komen en andere hulpbronnen mobiliseert, om onder haar controlebehoefte uit te komen. Het hele idee achter de behandeling is dat jij, autonoom en onafhankelijk, zélf verantwoordelijkheid neemt voor je ADHD gedrag en de gevolgen voor anderen. Als jij dit overdraagt aan haar, is dat jóuw keus maar als zij dit naar zich toetrekt- staat zij vooruitgang in de weg. Zeg het tegen jullie therapeute zoals het is. www.beter-samen Relatietherapie Amsterdam, Bergen, Texel.

Column Margreet Frowijn-Druijven: Hij roept grutto, grutto, grutto… maar het is een zanglijster

1 maart 2024

Dinsdagmiddag, het wordt al schemerig en met mijn fietsverlichting alvast aan, rij ik over fietspad naar huis. Fietsend of al wandelend zie en hoor je veel meer dan in de auto. Zingende merels, koolmezen, pimpelmezen, heggenmussen en roodborsten.

Wandelroutes PWN duinen deels dicht door wateroverlast

1 maart 2024

Het water staat overal

Dat het overal erg nat is is al geen nieuws meer. Onlangs was er een bericht in de media over hardlopers in duin die van het pad afweken en daarvoor bekeurd werden. Het zorgde voor de nodige commotie op social media. Dat heeft er waarschijnlijk toe geleid dat PWN nu een aantal stukken in de duinen bij Egmond-Binnen heeft afgezet. Je kunt er ook gewoonweg niet langs vanwege de wateroverlast.

Opnieuw natte voeten op de Zeeweg naar Bergen aan Zee

21 februari 2024

Zeeweg naar Bergen aan Zee gedeeltelijk afgesloten

Vanwege hoog water heeft de provincie Noord-Holland de Zeeweg naar Bergen aan Zee deels afgesloten. Water staat op de weg bij de parkeerplaats bij de Uilenvangersweg. Hier is een rijstrook afgezet. De provincie Noord-Holland, eigenaar en beheerder van de weg, regelt het verkeer met behulp van verkeerslichten. Onder de duinen is een bel water te vinden dankzij overvloedige regenbuien. Het water komt hier omhoog omdat dit een laag deel van het duingebied betreft. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe de lang de wegafzetting er zal zijn. Ook is het niet bekend of de provincie gaat zorgen voor een betere afwatering. Ook het beeld van Herman Gorter staat inmiddels met de ‘voeten’ onder water. Foto: Hans Brouwers

Wat doe je met een lachgascilinder?

23 februari 2024

Gratis inleveren bij de milieustraat!

Als een cilinder in een restafvalcontainer terechtkomt, kan dat leiden tot een explosie in de huisvuilwagens of in de afvalverbrandingsinstallatie. Explosies zijn een gevaar voor de medewerkers en kunnen schade aan bijvoorbeeld machines veroorzaken. Breng een cilinder dus naar de milieustraat. Hier kun je ze gratis inleveren. Zie je een lachgascilinder op straat liggen? Meld het dan via de Fixi- app of www.fixi.nl. Meer weten? Er is een landelijke campagne. Alle infor- matie over het veilig inleveren van cilin- ders vind je op: www.veiliginleveren.nl.

‘Kopstukken’ van RTV80 met Jaap Kramer uit Egmond-Binnen

16 februari 2024

Maandag 19 februari om 19 uur bij RTV80

Ruud Bredewold praat in de tiende aflevering van het tv-programma Kopstukken met Jaap Kramer uit Egmond-Binnen. Hij is als vrijwilliger actief om zijn dorp nog mooier en leuker te maken en verknocht aan Egmond-Binnen. Kramer praat over zijn jeugd, de oorlog, zijn werkzame periode als leraar in oa Bergen en laat - als dichter - een kort gedicht horen. Deze aflevering is vanaf maandag 19 februari 19.00 uur een week lang te zien op RTV80 TV. Jaap Kramer vertelt over zijn werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dít gesprek heeft beeldend kunstenaar Pauline Bakker weer een uniek kleiportret gemaakt van de gast. Speciaal voor de lezers van de Flessenpost is hier de primeur van de tiende aflevering van Kopstukken, gast is Jaap Kramer uit Egmond-Binnen. Klik op de link voor het filmpje: https://youtu.be/GhXHfq7XQ2A

De meest geëlektrificeerde gemeentes in een oogopslag

16 februari 2024

Bergen scoort bovengemiddeld bij vergelijkingsplatform Slimster

Eén getal dat aangeeft hoe het er in elke gemeente voorstaat met elektrificatie: dat is de Eco-Electric Index (EEC) die duurzaamheidsplatform Slimster ontwikkelde. Speerpunten zijn de productie van eigen stroom, elektrisch verwarmen en elektrisch rijden. Met een EEC van 7,1 mag Blaricum zich met afstand de meest geëlektrificeerde gemeente van Noord-Holland noemen . Ook in Drechterland, Dijk en Waard en Heiloo is sprake van een hoge score, terwijl er in Zandvoort nog veel werk aan de winkel is.

Nieuwe bestuurssamenstelling Stichting Dorpshuis Hanswijk

6 februari 2024

Kennismaking gebruikers met nieuwe bestuursleden

Het bestuur van de Stichting Dorpshuis Hanswijk heeft een nieuwe samenstelling gekregen. Gebruikers van het dorpshuis konden afgelopen weekend even kennismaken.

Fris en fit de lente in? Doe mee met GGD-actie 30dagengezonder

23 februari 2024

Wie daag jij uit? Van 1 tot en met 30 maart.

Na het succes van vorig jaar daagt GGD Hollands Noorden alle inwoners weer uit om in maart mee te doen met de actie ‘30dagengezonder’. Steeds duidelijker wordt wat het belang is van een gezonde leefstijl. Met de actie 30dagengezonder stimuleert GGD Hollands Noorden inwoners om het heft in eigen hand te nemen voor een gezonde leefstijl. Door van 1 tot en met 30 maart mee te doen aan de actie, kunnen mensen ervaring opdoen met een gezondere leefstijl. Iedereen, jong en oud, kan mee doen. Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden. Denk aan elke dag een ommetje of 10.000 stappen, koud afdouchen, 30 dagen vegetarisch eten, niet snoepen, alcoholvrij of elke dag je smartphone een uurtje uit. Meer ideeën staan op www.30dagengezonder.nl. Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hem/haar gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpt de GGD om samen met veel anderen in maart in actie te komen. Samen is nog leuker en het werkt. Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen volhoudt. Op de website www.30dagengezonder.nl vind je diverse ideeën voor uitdagingen en kun je je aanmelden. Meld je aan met een uitdaging en wij ondersteunen je om het vol te houden Iedereen kan zich tot 1 maart 2023 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart inspirerende tips en adviezen en uitnodigingen voor webinars die helpen het doel vol te houden. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers. Samen gaat het lukken! Alleen of samen; wie daag jij uit? Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen. Iedereen kan ook kiezen voor een eigen uitdaging. Steeds meer GGD’en doen mee Vorig jaar deden er bijna 8.000 mensen mee aan de actiemaand, waaronder individuele deelnemers, scholen en bedrijven. 71% van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden. In 2024 doen 7 GGD’en mee. Naast GGD Hollands Noorden zijn dat GGD Zaanstreek- Waterland, GGD Kennemerland, GGD Gooi- en Vechtstreek, GGD West Brabant, GGD Hart voor Brabant en GGD IJsselland.

Eerste Alkmaarse editie van Swim to Fight Cancer op 9 juni

16 februari 2024

Zwemmen door het water in de stad voor het goede doel

Op 9 juni 2024 vindt de eerste Alkmaarse editie van de Swim to Fight Cancer plaats. Deelnemers zwemmen door de wateren in de stad en zetten onmacht om in kracht. Samen halen zij geld op voor Stichting Fight Cancer en twee lokale projecten: de Heart Pillows van 't Praethuys en comfortmanden voor de verpleegafdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Schrijf je in, word vrijwilliger of doneer Aanstaande zondag (op 4 februari, Wereldkankerdag) openen de inschrijvingen voor de Swim to Fight Cancer Alkmaar. Er zijn drie afstanden: 500 meter voor kinderen (vanaf 10 jaar) en 1.000 meter of 2.000 meter voor volwassenen (vanaf 16 jaar). Deelnemers die twee kilometer afleggen, starten aan de Noorderkade, zwemmen via het Noordhollandsch Kanaal langs het Victoriepark richting de Accijnstoren, maken daar een lusje en steken over naar het Luttik Oudorp, waarna ze via de Zijdam en Voordam finishen op de Noorderkade. Een monumentale route, waarbij de oude én nieuwe stad met elkaar verbonden zijn. Deelnemers die 500 en 1.000 meter zwemmen, blijven op het Noordhollandsch Kanaal. Wil je meezwemmen en tegelijkertijd geld ophalen voor Fight Cancer en de twee Alkmaarse projecten? Dat kan als individu, maar het is ook mogelijk om een familie-/vriendenteam te vormen met andere zwemmers die je kent. Wil je actief een steentje bijdragen, maar blijf je liever op het droge? De organisatie zoekt ook vrijwilligers voor talloze taken tijdens het evenement. Alles over inschrijven als deelnemer of vrijwilliger en doneren is te vinden op de website: swimtofightcancer.nl/alkmaar. Fight Cancer en onderzoek Alle deelnemende zwemmers halen geld op voor Fight Cancer, een landelijke stichting die zorgt dat de donaties ten goede komen aan baanbrekend (door KWF goedgekeurd) kankeronderzoek, uitgevoerd door jonge onderzoekers op eigen bodem. Onderzoek is heel belangrijk, want alleen al in Nederland krijgen meer dan 124.000 mensen per jaar te horen dat zij kanker hebben. Dat zijn meer dan 300 mensen per dag, 14 mensen per uur. De kans dat je ergens in je leven de diagnose kanker krijgt, is 50 procent. Er zijn echter ook lichtpuntjes. Onderzoek werkt, zo blijkt. De kans dat iemand vijf jaar na de diagnose nog leeft, is in de afgelopen vijftig jaar met maar liefst 90 procent gestegen. Maar we zijn er nog niet. Daarom organiseert en ondersteunt Fight Cancer tientallen sportevenementen per jaar, waar de Swim to Fight Cancer Alkmaar er in 2024 één van is. Lokale projecten Lokaal heeft de organisatie twee projecten gekozen om te steunen. Een deel van de opbrengst uit donaties van de Alkmaarse editie van de Swim to Fight Cancer komt ten goede aan de Heart Pillows die worden gemaakt tijdens bijeenkomsten met lotgenoten in 't Praethuys aan de Westerweg. Dit zijn kussens in de vorm van een hart die vrouwen met borstkanker na hun operatie onder de oksel kunnen klemmen, wat het herstel bevordert en comfort biedt - zowel fysiek als mentaal. "Als je de diagnose borstkanker hebt gekregen en net geopereerd bent, is het ontvangen van een Heart Pillow hartverwarmend. Met de donatie van de Swim to Fight Cancer Alkmaar bestellen we materialen om straks nieuwe kussens mee te maken", vertelt Jannie, gastvrouw bij 't Praethuys. De verpleegafdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep ontvangt een ander deel van de opbrengst. De afdeling gaat hier comfortmanden van samenstellen voor patiënten - met daarin boeken, creatieve materialen, een Nintendo Switch, bordspellen en puzzelboekjes. Sanne Visser, afdelingsmanager van de verpleegafdeling Oncologie, licht toe: "Het is fijn dat we patiënten die opgenomen zijn op de afdeling straks de comfortmanden kunnen aanbieden voor afleiding en ontspanning - en dat zij samen met hun naasten iets leuks kunnen doen als die op bezoek zijn." Hoofdsponsor: Nh1816 Verzekeringen Het team van de Swim to Fight Cancer Alkmaar is (mede) afhankelijk van sponsorgelden om het evenement te kunnen organiseren. De hoofdsponsor van de Swim to Fight Cancer Alkmaar is inmiddels bekend: Nh1816 Verzekeringen, met hun local hero's Landman Assurantiën B.V., Otterlo Financieel Advies en Dé Verzekeringswinkel. "Samen met onze lokale adviseurs en verzekerden in Alkmaar zijn we trots om als hoofdsponsor onderdeel te zijn van dit evenement op deze mooie plek en het verschil te maken voor iedereen die met kanker te maken heeft", aldus de directie van Nh1816. Team STFC Alkmaar De Swim to Fight Cancer Alkmaar wordt belangeloos georganiseerd door DOSS Event Support (o.a. bekend van Kaeskoppenstad en Wonderlicht) en een groep lokale professionals, die zich allen met veel liefde inzetten om het evenement mogelijk te maken. Meer informatie Alles over de Swim to Fight Cancer Alkmaar, inschrijven als deelnemer of vrijwilliger, sponsormogelijkheden en doneren is terug te vinden via swimtofightcancer.nl/alkmaar. Gerichte vragen over het evenement kunnen gesteld worden via [email protected]. Volg de Swim to Fight Cancer op Instagram (@​​swimtofightcancer.alkmaar), Facebook, LinkedIn en X voor het laatste nieuws.

De aalscholver eet helemaal niet zo veel aal…

9 februari 2024

De vrouwtjes hebben ook baarden

Door velen verguisd, maar wat is de aalscholver toch een prachtig mooie vogel. De Aalscholver lijkt een zwarte vogel, maar is eigenlijk grotendeels diep bronsgroen. Elk veertje van de bovenvleugels heeft een prachtig subtiel zwart randje. Dit geeft de vogel een iets wat geschubd uiterlijk. Rond deze periode worden ze op hun mooist. Na een paar weken van ruien, verandert hun verenkleed naar een prachtkleed. Ze krijgen een mooie zilverwitte kop, welke wel iets heeft van de manen van een leeuw en aan de zijkant bij zijn dij komt, aan beide kanten, een heldere witte vlek, ook wel broedvlek genoemd. Hun onbevederde keel kleurt mooi geel. Dit prachtkleed verdwijnt in de loop van het broedseizoen. Geen aal Hoewel zijn naam doet vermoeden dat hij voornamelijk aal eet, bestaat meer dan zeventig procent van de vis die hij vangt uit kleine pos en blankvoorn. Hun broedperiode begint al heel vroeg, soms zelfs al in december. Aalscholvers broeden in kolonies, redelijk dicht bij visrijk water. In het Zwanenwater zit zo'n kolonie in de bomen en struiken langs het eerste water. Deze kolonie is goed te zien vanuit de drijvende hut, langs de bruine wandelroute. Ze zijn niet alleen goed te zien, wanneer de wind uit hun richting komt zijn ze ook heel goed te ruiken. Vooral op warmere dagen kan deze, niet echt smakelijke vislucht, heel erg overheersen. Ze maken niet alleen nesten in bomen. Op de Schorren op Texel bijvoorbeeld maken ze hun nest op de grond. En ook in het Zwanenwater lagen de nesten in vroegere tijd op het Bokkeneiland. De laatste jaren hebben ze echter geen gebruik meer gemaakt van dit eilandje in het Tweede water. De vrouwtjes worden aangetrokken door de witte dijen Het baltsritueel vindt plaats op het nest. Het overvliegende vrouwtje wordt daarbij voornamelijk aangetrokken door de de fel afstekende witte dijen (eigenlijk de scheenbenen) van de man. Als het mannetje een vrouwtje veroverd heeft zal zij 3 tot 4 grijze eieren in het nest leggen. De eieren van de Aalscholver doen mij wel iets denken aan de eieren van een dinosauriër. Na een broedduur 27 tot 31 dagen worden de jongen geboren. Deze jongen zijn vliegvlug na zo'n 50 dagen. De jonge vogels maken een typerend geluid, ze kokken en kekkeren wat af. Kolonies zijn dan ook niet alleen erg geurend, maar ook erg luidruchtig. Geen kleintje De aalscholver is met zijn 80 tot 100 centimeter lang en een spanwijdte van 121 tot 149 centimeter geen kleintje. Je ziet deze spanwijdte vaak goed wanneer ze met uitgespreide vleugels op een paaltje of lantaarnpaal bij het water zitten. Het gaat hierbij meestal om het laten drogen van hun verenkleed, zodat ze weer goed kunnen vliegen. Voorheen werd gedacht dat dit kwam omdat ze een kleine of gebrekkig functionerende vetklier hadden. Met het vet uit deze vetklier smeren watervogels zich namelijk in om waterafstotend te worden, samen met lucht tussen de veren krijgen vogels zo een goed geïsoleerd verenkleed. Na studie blijkt echter dat vogels, welke aan hun eten komen door te duiken, geen al te groot drijfvermogen mogen hebben. Ook de vrouwen hebben baarden Aalscholvers hebben dan ook zwaardere botten dan een doorsnee watervogel. De baarden aan hun veren staan ook nog eens betrekkelijk ver uit elkaar, zodat binnendringend water vrij spel krijgt en bijna alle lucht tussen hun veren verdwijnt. (De schacht is de basis van de veer, hieraan zitten hoofdvertakkingen: de baarden.) Dit uitpersen van lucht tussen hun veren lijkt een nadeel aangezien veel watervogels juist veel voordeel hebben van een goed isolerend verenpak. Aalscholvers duiken echter vaak diep en langdurig achter een vis aan. Doorweekt gaat dit een stuk gemakkelijker, omdat er dan minder opwaartse druk is. Weetje De aalscholver wordt ook wel scholver, scholverd, schollevaar, waterraaf of koolgans genoemd. Margreet Frowijn-Druijven Natuurfotograaf en vrijwillig boswachter Natuurmonumenten www.mfnf.nl www.facebook.com/MFNF.Natuurfotografie

Werken bij Evean als Verzorgende IG Thuiszorg Egmond?

16 februari 2024

0 – 28 uur per week, MBO Niveau 3, dienstverband voor bepaalde tijd met kans op vast

Zoek jij een baan waar jij waardering uit kunt halen? Waar jij tijdens jouw werk ook even langs het strand kunt rijden? En waar jij iedere dag weer iets nieuws ontdekt? Dan is deze vacature verzorgende IG Thuiszorg Egmond echt iets voor jou!

Werken bij Evean als Helpende plus Thuiszorg Egmond?

16 februari 2024

0 – 28 uur per week, MBO Niveau 2, dienstverband voor bepaalde tijd met kans op vast

In deze functie ben jij niet alleen helpende plus maar ook de ambassadeur van de Thuiszorg. Wil jij samen met jouw collega's ervoor zorgen dat onze cliënten langer in hun thuis kunnen blijven wonen? Houd jij van diversiteit in jouw werk en de dorpsmentaliteit van deze regio? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet! Klik op de onderstaande link van deze vacature, druk op de sollicitatie button en vul het formulier in! Dan maken wij snel een afspraak met elkaar.

Wat bepaalt de keuze voor je studie? Interesse of salaris en arbeidskansen?

9 februari 2024

Moet je doen wat je leuk vindt, of waar vraag naar is?

Deze week kwam in het nieuws dat jongeren steeds vaker kiezen voor een opleiding die aansluit bij wat ze leuk vinden en wat ze kunnen. In plaats van waar vraag naar is in de arbeidsmarkt.

Fear of Missing Out: stress door sociale media neemt toe

9 februari 2024

'Minder gelukkig en keuzestress door gebruik sociale media'

Zo'n 2,2 miljoen mensen in Nederland zeggen zich minder gelukkig te voelen door het gebruik van sociale media, zo viel afgelopen week in de media te lezen en bij onderzoeksbureau newcom.nl.

Bijna 114.000 tuinvogeltellers kwamen tot iets meer dan 1,6 miljoen tuinvogels

2 februari 2024

De huismus staat stijf bovenaan, gevolgd door koolmees en pimpelmees

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels.

Het waren twee fantastische dagen!

29 januari 2024

Perfect wandelweer maakt Wandelmarathon weer tot een feestje voor de deelnemers

Om maar eens een cliché uit de reclamewereld uit de kast te halen: het waren twee fantastische dagen. De Wandelmarathon Egmond kon zich wentelen in mooi zonnig weer. Na alle winterse, winderige en waterige weersomstandigheden een ware weldaad voor voor de bijna 10.000 wandelaars.

Dit weekeinde is de Nationale Tuinvogeltelling

26 januari 2024

Hoe werkt het?

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig! Je kunt je telling invoeren vanaf vrijdagochtend tot maandag 12.00 uur via de web-app MijnTuinvogeltelling, die je kunt gebruiken via mijntuinvogeltelling.nl.

EHBO vereniging de Egmonden organiseert cursussen

26 januari 2024

EHBO voor beginners en een reanimatiecursus

Op zaterdag 23 maart, 30 maart en 6 april organiseert EHBO vereniging de Egmonden een beginnerscursus EHBO. Tijdens deze drie zaterdagen leert u EHBO volgens de normen van het Oranje Kruis incl. reanimatie en kinder EHBO. De eerste twee zaterdagen zullen in het teken staan van het aanleren van zowel theorie als praktijk. De theorie en praktijk staan tevens beschreven in het EHBO boek dat tijdens de eerste cursusdag uitgereikt wordt.

Wateroverlast proberen in de toekomst beter te bedwingen

26 januari 2024

'Er is beleid nodig om structureel bescherming te kunnen bieden.'

Eind vorig jaar, begin dit jaar kampte Bergen aan Zee met flink wat wateroverlast. Nu is dat iets wat we waarschijnlijk in de toekomst vaker gaan zien, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het er bij moet laten zitten, vindt het college.

Zo help je vogels de winter door: in 5 stappen

26 januari 2024

De winter is echt nog niet voorbij

In de winter is er voor vogels heel wat minder voedsel te vinden in je tuin. Tijd om de vogels in je tuin een handje te helpen. Boswachter Mathiska Lont van Natuurmonumenten legt uit hoe je in 5 stappen van je tuin een vogelparadijs maakt.

Sportorganisatie Le Champion haalt € 1,6 miljoen op voor goede doelen

26 januari 2024

Deelnemers zetten zich in door het maken van een eigen actiepagina

Deelnemers aan de fiets-, hardloop- en wandelevenementen van Sportorganisatie Le Champion hebben in 2023 ruim 1,6 miljoen euro gedoneerd aan goede doelen. Jeroen Wouda, Senior Event Manager Le Champion: "Door het organiseren van toonaangevende sportevenementen hebben we in 2023 ruim 250.000 deelnemers in beweging gebracht. Het afgelopen jaar hebben we belangrijke stappen gezet, waardoor we goede doelen nog meer kunnen faciliteren om fondsen te werven. Het is voor ons belangrijk om ook op deze manier onze maatschappelijke rol te vervullen. We zijn trots op het mooie bedrag en de bijdrage door onze deelnemers''. Deelnemers zetten zich in voor het goede doel Aan alle sportevenementen die Le Champion organiseert, is een goed doel gekoppeld. Deelnemers kunnen daar bij inschrijving een vrijwillige bijdrage aan leveren. Sinds september 2023 is Le Champion een samenwerking aangegaan met Supporta. Hierdoor kunnen deelnemers naast de donatiemogelijkheid in de inschrijfmodule, ook zelf een eigen actiepagina aanmaken om zo meer geld op te halen voor een gekozen goed doel. Dit alles bij elkaar heeft maar liefst 1,6 miljoen aan goede doelen opbrengsten opgehaald. ANBI Goede doelen die in 2023 zijn gesteund, hebben een ANBI-status (algemeen nut beogende instelling) en zijn op verschillende terreinen actief; van gezondheid, welzijn tot natuurbeheer. Naast grote goede doelen worden ook lokale projecten in Noord-Holland ondersteund. Hardlopen Deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon hebben een recordbedrag van € 1.122.370,- bij elkaar gerend voor onderzoek naar kanker in samenwerking met KWF Kankerbestrijding en het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam. Bij de Zandvoort Circuit Run is er een prachtig bedrag van € 34.000,- opgehaald voor Villa Joep. Een opbrengst van € 18.400,- bij de Dam tot Damloop werd gedoneerd aan MIND Us. Fietsen Bij de Ronde van de Westfriese Omringdijk is er een recordbedrag van € 11.205,- gedoneerd aan KWF. Het Longfonds mocht namens de Saxo Dam tot Dam FietsClassic deelnemers een cheque in ontvangst nemen van € 6.000,-. Tijdens de Omloop van Zandvoort hebben fietsers zich ingezet voor Stichting ALS Nederland en doneerden € 5.549,50. Wandelen KiKa was dit jaar voor het eerst titelpartner en goede doel bij de KiKa Haarlem City Walk wat resulteerde in een recordbedrag van € 63.204,-. Bij de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht werd een fantastisch bedrag van € 392.539,- gedoneerd aan Pink Ribbon. Deelnemers aan de Wandel4daagse Alkmaar hebben een mooi bedrag van € 14.043,- bij elkaar gewandeld voor 't Praethuys Alkmaar.

Mondzorg Verstandig

2 februari 2024

‘Lachen leuk maken is ons vak’

Ze doet er alles aan om het haar klanten zo comfortabel mogelijk te maken: geen steriel witte ambiance, en televisies boven de behandelstoel voor de nodige afleiding: “Zo probeer ik, naast de professionele behandeling, de gehele ervaring ook leuk te maken”, aldus mondhygiëniste Eslie Hopman. Er wordt gebruikgemaakt van verwarmd water tijdens behandelingen, ze gebruikt zo min mogelijk haken in je mond én ze vertelt wat ze aan het doen is. “Communicatie is de sleutel: de klant geeft de controle uit handen en toch kan je met heldere communicatie en het voorleggen van keuzes ervoor zorgen dat de klant grip heeft.”

Meedenken nieuwe visie Toerisme en Recreatie regio Alkmaar

26 januari 2024

Op donderdag 1 februari 2024

De Visie Toerisme en Recreatie van Regio Alkmaar wordt vernieuwd. Ook gemeente Bergen werkt hieraan mee. Daarom is de mening van de Bergense ondernemers heel welkom.

Opnieuw Gouden Kans-project van start

26 januari 2024

Voor jongeren tussen 18 en 27 jaar

Jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich aanmelden voor het Gouden Kans project. In maart starten er weer 2 groepen. Het Gouden Kans project is bedoeld voor jongeren in Noord-Holland Noord, die gestopt of klaar zijn met hun studie, een tussenjaar hebben genomen, impact willen maken in de maatschappij, of thuis zitten en geen idee hebben wat ze willen als volgende stap.

Donatie van 5000 euro voor ’tHuis Lioba

19 januari 2024

Grote steun voor Respijthuis

Het jaar 2024 kon niet beter beginnen voor de vrijwilligers en zorgprofessionals van ‘tHuis Lioba. In restaurant Zorgeloos kregen de aanwezigen scholing en werd er uitleg gegeven over het opnamebeleid en de financieringsvormen. Hoogtepunt was de onthulling van een nieuw promotiefilmpje voor een duofiets en de overhandiging van een royale cheque. 'tHuis Lioba is een (palliatief) respijthuis voor ontspanning en herstel. Zij richt zich op de zorg voor ongeneeslijk zieken en mensen met langdurige gezondheidsproblemen of beperkingen. Deze plek, gevestigd op het terrein van het Sint Lioba klooster, wordt vaak beschreven als een 'oase van rust'. De sfeer was uitstekend in het pas geopende restaurant. Dit kwam mede door de goed verzorgde en gevarieerde borrelplankjes, geschonken door één van de gasten van ‘tHuis Lioba. Een lang gekoesterde wens van het huis is een duofiets. Op deze elektrische fiets met twee zitjes kunnen bewoners gemakkelijk de natuur en omgeving van Egmond verkennen. Om aan deze wens gehoor te geven maakten Milo Raven en Sofie Buitenhuis, studenten en vrijwilligers in de pr, een promotiefilmpje. Bikeshop Egmond stelde hiervoor een duofiets ter beschikking. Mark de Niet van Nh1816 Verzekeringen en Sander Weel van Weel Verzekeringen & Hypotheken verrasten alle vrijwilligers met een leuk pakket van Zuivelhoeve Kaashuis Tromp. Voor Mark is ‘tHuis Lioba extra speciaal omdat zijn vader meerdere malen te gast is geweest. Om het initiatief van de duofiets te ondersteunen en de feestvreugde te verhogen, overhandigden Mark en Sander een cheque ter waarde van 5000 euro. Dit deden zij om iets terug te geven aan de regio. Interesse in vrijwilligerswerk of het doen van een donatie? Kijk op https://thuis-lioba.nl/ Geschreven door Milo Raven

Bijna tienduizend wandelaars komen over een week naar Egmond aan Zee

19 januari 2024

Wandelmarathon Egmond vroegtijdig uitverkocht. De voorpret kan beginnen

De benen zijn nog niet eens goed afgekoeld van het ene sportevenement of het volgende staat alweer op de agenda: de wandelmarathon. Op zaterdag 27 en zondag 28 januari staat Egmond aan Zee en omgeving in het teken van de uitverkochte 19e editie van de Egmond Wandel Marathon. De deelnemerslimiet die was ingesteld om alle wandelaars voldoende ruimte op het parcours te geven, werd vanmiddag bereikt. Ruim 9.700 deelnemers gaan genieten van een van de mooie routes van 10,5, 15 en 21,1 km over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. Vanuit Sporthal de Watertoren starten 7.500 wandelaars op zaterdag 27 januari aan de Zuidroute. Een dag later wandelen 5.500 deelnemers de Noordroute. Ruim 3.300 deelnemers hebben een weekendticket en wandelen op beide dagen van de Egmond Wandel Marathon mee. Naast Nederlandse deelnemers staan ook wandelaars uit onder meer Duitsland, België, Zwitserland en Italië aan de start in Egmond aan Zee. Aangepaste routes De routes van de Egmond Wandel Marathon zijn dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. Als gevolg van de regenval is het grondwater in de duinen te hoog en dit heeft ervoor gezorgd dat veel wandelpaden niet begaanbaar zijn. Voor de Zuidroute op zaterdag betekent dit dat de route over meer verharde paden loopt dan tijdens voorgaande edities. Deze wijziging heeft vooral invloed op de deelnemers die de 21,1 km wandelen. Voor de Noordroute op zondag heeft het overtollige water in het duingebied invloed op het parcours tussen Schoorl en Het Woud, waar voor andere paden gekozen wordt. Ook deze wandelpaden brengen de deelnemers door het Noordhollands Duinreservaat waar zij volop kunnen genieten van de mooie natuur en verrassende vergezichten. De organisatie houdt het parcours de komende week nauwlettend in de gaten en brengt zo nodig nog wijzigingen aan om te zorgen dat alle wandelaars met droge voeten bij de finish kunnen komen. Een zo klein mogelijke voetafdruk Sportorganisatie Le Champion heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en de Egmond Wandel Marathon is, met routes over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat, bij uitstek het evenement dat zich goed voor dit thema leent. Het doel van de Egmond Wandel Marathon is om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en een bijdrage te leveren aan het behoud van de mooie natuur in de omgeving. Zo is duinbeheerder PWN ook dit jaar als het officiële goede doel aan de Egmond Wandel Marathon verbonden. Dit jaar gebruikt PWN de bijdragen van deelnemers om zich in te zetten voor de konijnen in het Noordhollands Duinreservaat. Het doel is om een echte duinsoort terug te brengen en de natuur een handje te helpen. Naast de vrijwillige bijdragen aan PWN en het doel van de organisatie om zelf zo duurzaam en ecologisch mogelijk te zijn, worden deelnemers gevraagd om zwerfafval van het strand en uit de duinen mee te nemen naar de finish. Daar kan het ingeleverd worden bij de eigenaren van Gejut uit Egmond aan Zee, die mooie kunstwerken maken van zwerfafval om aandacht te vragen voor milieuvervuiling. In Sporthal de Watertoren staat gedurende het wandelweekend een afvalhub, waar wandelaars en bezoekers van de sporthal hun afval in moeten leveren. Door bij de afvalhub afval te scheiden kunnen er zoveel mogelijk afvalstromen apart worden ingezameld en kan er meer worden gerecycled. Het hele weekend gezelligheid Het wandelweekend begint al op vrijdag 26 januari in Sporthal de Watertoren. Hier kunnen deelnemers tussen 17.00 en 20.00 uur genieten van livemuziek en met een reservering aanschuiven bij de Boerenkoolmaaltijd, waar oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst wordt geserveerd. Ook op zaterdag 27 en zondag 28 januari wordt er in de sporthal voor livemuziek gezorgd en is de Wandel Expo met stands van verschillende exposanten voor iedereen gratis toegankelijk.

Natuur(lijk) Egmond: nieuwe natuur in de binnenduinrand

12 januari 2024

Op voorheen bollenland van familie Van der Pol

Dit krijg je er straks te zien: bloemen zoals de Grote ratelaar, Echte koekoeksbloem en Rietorchis. Langs stromende duinbeekjes zie je straks vlinders als het Icarusblauwtje, wilde bijen en andere insecten en vanuit het struweel hoor je de Nachtegaal. In Egmond aan den Hoef verandert grond waar eerder de familie Van der Pol bloembollen kweekte straks in binnenduinrandnatuur. Er komt een speciale wandelroute dwars door het gebied, zodat iedereen na de herinrichting de komst van planten en dieren van dichtbij kan volgen. Het gebied waar de nieuwe natuur zich kan ontwikkelen, ligt ten zuiden van Sportcentrum Wimmenum in Egmond aan den Hoef. Naast dat het gebied na de herinrichting een fijne plek is om te genieten en ontspannen, speelt de nieuwe natuur ook een belangrijke rol in het veranderende klimaat. We krijgen steeds vaker te maken met extreme buien en natte periodes. Dat vele water leidt steeds vaker tot overlast. Na de herinrichting kan juist hier water worden opgevangen. Het zoete water kan vervolgens vastgehouden worden voor droge periodes. Kortom: ruimte voor water, natuur en recreatie in Egmond aan den Hoef. Natuurlijke groei We zorgen voor omstandigheden waarin de natuur zich op eigen kracht kan ontwikkelen. Zo zie je straks dat bomen niet overal aangeplant hoeven te worden, maar vanzelf gaan groeien. Dat geldt ook voor planten: die verschijnen vanzelf. Natuurlijke ontwikkeling gaat niet van de ene op de andere dag en heeft tijd nodig. Door de herinrichting ontstaan de ideale omstandigheden voor natuur in de binnenduinrand. Er komt variatie in hoge en lage gedeelten. Water krijgt de ruimte om via een duinbeekje door het gebied te stromen. Alleen op een paar plekken langs de randen van het gebied worden wat lage struiken aangeplant. Voor bezoekers is het groeiproces van de natuur interessant om te volgen. Zij kunnen het gebied via een nieuw wandelpad verkennen met vlonders in de natte gedeelten. Dit wandelpad sluit aan op het huidige noord-zuid lopende wandelpad langs de duinrand. De ingang achter de tennisbanen komt te vervallen. Het gebied is niet toegankelijk voor fietsers. Planning Het project wordt uitgevoerd door drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN in samenwerking met de provincie Noord-Holland. De werkzaamheden starten rond half januari 2024 en duren naar verwachting tot half maart 2024. Er is zeer beperkt transport van en naar het werkterrein waardoor de overlast beperkt blijft. Omwonenden worden tijdens de uitvoering van het project persoonlijk op de hoogte gehouden.

Henk Biesboer, oud rechercheur en woordvoerder KNRM in ‘Kopstukken’

5 januari 2024

Te zien en te horen op RTV80

Ruud Bredewold praat in de vierde aflevering van het tv-programma Kopstukken met Henk Biesboer. Hij is onder andere bekend als oud rechercheur bij de Rijkspolitie en woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij Nederland (KNRM), afdeling Egmond. Deze aflevering is vanaf maandag 8 januari 19.00 uur een week lang te zien op RTV80 TV. Biesboer vertelt over zijn werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Boeiend is eveneens bijvoorbeeld het interview met Martin de Zwart, voormalig directeur van de Rabobank en nu rentmeester van de Hervormde Kerken in Schoorl en Groet. Dit programma is vanaf maandag 15 januari te zien op RTV80 TV. Speciaal voor de lezers van de Flessenpost is hier de primeur van de vierde aflevering van Kopstukken, gast is Henk Biesboer, oud technisch rechercheur Rijkspolitie en woordvoerder KNRM, klik op de link voor het filmpje: https://youtu.be/cRzEJ_buUbA

Wie steunt ’t Huis Lioba op weg naar de duofiets?

5 januari 2024

Crowdfunding actie voor financiering

Op 9 januari wordt het jaar feestelijk ingeluid met de nieuwjaarsborrel van ‘t Huis Lioba. Dit zal gebeuren bij restaurant Zorgeloos in Egmond aan den Hoef. Tijdens deze besloten borrel overhandigen Sander Weel en Mark de Niet van verzekeringsmaatschappij Nh1816 een cheque. Daarnaast vindt de onthulling plaats van een nieuw promotiefilmpje, gemaakt door vrijwilligers Milo Raven en Sofie Buitenhuis. ´t Huis Lioba is een plek voor ontspanning en herstel, gelegen aan de Herenweg in Egmond-Binnen. Dit respijthuis richt zich op zorg voor ongeneeslijk zieken, maar biedt ook ruimte aan mensen met langdurige gezondheidsproblemen of beperkingen. Wanneer je het terrein van het Sint Liobaklooster betreedt, heerst er een ´oase van rust´ en ervaar je een betoverend gevoel. Naast de prachtige locatie ligt het duingebied op een paar minuten afstand. Toch is dat laatste voor veel gasten lastig te bereiken. Daarom heeft ´t Huis haar zinnen gezet op een zogenaamde duofiets met elektrische ondersteuning en twee zitjes. Een gast kan vanaf de bijrijderstoel genieten van de omgeving terwijl een begeleider meegaat voor trapondersteuning en gezelligheid. Maar aan een duofiets hangt een prijskaartje, daarom heeft t’ Huis Lioba een crowdfundingactie opgezet. Dat gaat de goede kant op, mede dankzij de cheque die 9 januari overhandigd wordt. Wil jij dit initiatief ook steunen? Dat kan via onze website. Ook verwelkomen wij graag nieuwe vrijwilligers. Wil je ons steunen neem dan een kijkje op de site: https://thuis-lioba.nl/ Geschreven door Milo Raven en Sofie Buitenhuis

KNRM Station Egmond rukt 28 keer uit in 2023

3 januari 2024

Landelijk gezien relatief rustig jaar voor KNRM

KNRM Station Egmond moest afgelopen jaar 28 keer uitrukken om mensen bij te staan die in nood verkeerden op zee. In een geval was dat om een overledene te bergen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kijkt terug op een relatief rustig jaar, met gemiddeld minder hulpvragen dan de afgelopen zes jaar. Tegelijkertijd een spannend jaar vanwege de voorbereidingen van het 200-jarig jubileum in 2024. Met speciale evenementen, bijzondere producten en tentoonstellingen staat de KNRM sinds 11 november een jaar lang stil bij de verhalen uit het verleden en kijkt zij vooruit naar de komende jaren vol vernieuwing. De KNRM komt onder alle weersomstandigheden in actie bij noodoproepen en assistentieverzoeken op het water. Daarvoor liggen 75 reddingboten langs de kust paraat, die bemand worden door ongeveer 1.200 vrijwilligers. Aan de wal zorgen nog eens 300 vrijwilligers voor ondersteuning. Afgelopen jaar werden 3.397 personen (4.005 in 2022) en 123 dieren door de reddingboten veilig aan wal gebracht. De 45 reddingstations werden in totaal 2.363 keer (2.520 in 2022) gealarmeerd voor zoek- en reddingsacties. KNRM Egmond aan Zee is afgelopen jaar 26 keer gealarmeerd. Daarbij zijn 9 personen gered en heeft het reddingstation een keer te maken gehad met (het bergen van) een stoffelijk overschot.

Bosuilenexcursie voor de jeugd

5 januari 2024

Spannende avondexcursie onder leiding van ervaren gidsen

Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland organiseert op de vrijdagavonden 12 en 19 januari 2024 twee spannende avondexcursies voor jongeren. Doel van deze excursies is om bosuilen waar te nemen. De leiding van beide excursies is in handen van Arend de Jong, samen met nog een excursieleider van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland Al in de winter vormen de bosuilen paren die zich voorbereiden op het nieuwe broedseizoen. Om te weten te komen hoeveel bosuilen er in het bos zitten doet de Arend de Jong het geluid van de bosuilen na. Als de bosuilen daarop reageren en terug roepen weet Arend dat ze er zijn en waar ze zitten. Op deze manier telt Arend al meer dan 40 jaar de bosuilen in het gebied en weet hij hoe het met ze gaat. Op die manier proberen we ook bij deze excursies de bosuilen te horen. En misschien laten ze zich ook nog zien. Het is altijd weer spannend of de bosuilen reageren. Met wat geluk antwoorden de bosuilen en heel misschien laten zij zich zelfs even zien. Kinderen en hun begeleiders worden van harte uitgenodigd om aan deze excursie mee te doen. De bedoeling is dat er bij deze excursies een volwassen begeleider mee gaat. Op vrijdagavond 12 januari wordt verzameld op de parkeerplaats van landgoed Marquette in Heemskerk en op vrijdagavond 19 januari bij de fietsenstalling bij Johanna’ s Hof aan de Zeeweg te Castricum. Beide excursies beginnen om 19:30 uur en duren ongeveer een uur. Aanmelden voor de bosuilenexcursies is niet nodig en aan de excursies zijn geen kosten verbonden. Naast deze bosuilenexcursies organiseert Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland het jaar rond excursies voor jeugdige vogelaars vanaf een jaar of 10. Wil je meer weten over deze excursies? Ga dan eens een keer mee of kijk op https://vwgmidden-kennemerland.nl/jeugdvogelclub/ of stuur een mailtje naar de coördinatoren van de jeugdexcursies [email protected]. Als je 10 jaar of ouder bent kun je lid worden van de jeugdvogelclub door je aan te melden op de pagina https://vwgmidden-kennemerland.nl/lidworden/ van de website van Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland.

Duizenden dappere duikers durven het aan in Egmond

1 januari 2024

Watertemperatuur zo'n 8 a 9 graden

Het waren uiteindelijk zo'n tweeduizend duikers die het aandurfden om op Nieuwjaarsdag het ruime sop in Egmond te kiezen.

Groep 8 van De Kiem gaat weer voor Nieuwjaarsduik met meester Jordy

29 december 2023

Traditie wordt voortgezet

Vlak voor de kerstvakantie was het zo ver! Groep 8 van de Kiem uit Egmond aan den Hoef werd uitgedaagd om met zijn allen mee te doen aan de Egmondse Nieuwjaarsduik. Zou deze groep 8 net zo stoer zijn als de vorige klassen die mee deden? Het wordt inmiddels een jaarlijkse traditie om mee te doen met de hele klas. Samen met meester Jordy, voor wie het ook een jaarlijkse traditie is, nam de klas de mutsen in ontvangst waarmee ze dapper de uitdaging aan gingen. Ze zullen op 1 januari om 13:30 uur aanwezig zijn om te beginnen aan de warming up. Daarna stormen ze met zijn alle het water in! Egmondse Nieuwjaarsduik brengt mensen samen Door een duik te nemen in de zee beginnen schoolklassen, vriendengroepen, en families het nieuwe jaar goed gemutst. Voorzien van vele supporters worden zij tijdens de warming-up en de duik aangemoedigd. Niet voor niets schrijft tijdschrift Linda "hier maken ze er echt een feest van". Zoals vorig jaar is er na de duik genoeg te doen in Egmond aan Zee. Er is voldoende horeca voor een hapje en een drankje. Sommige horecagelegenheden hebben zelfs livemuziek na de Nieuwjaarsduik. Een uitgelezen dag om mooie herinneringen te maken met elkaar. Egmondse Nieuwjaarsduik De Nieuwjaarsduik van Egmond aan Zee is met 5000 bezoekers één van de grootste en de gezelligste duiken van Nederland. De Egmondse Nieuwjaarsduik is uniek in de omgeving. Zo krijg je alleen in Egmond aan zee de inmiddels felbegeerde "Egmond" muts. De verse komt erwtensoep van lokale restaurants en de warming-up is een publiekstrekker. Onder leiding van Renate de Goede warmen alle deelnemers zich al dansende op. "Dit is echt een feestje" en "het leukste aan het evenement" aldus een deelneemster. Voor en na de Egmondse Nieuwjaarsduik zijn er volop horecagelegenheden en winkels om door te warmen. Een leuke dag voor het hele gezin, of je nu wel of niet de zee in duikt. Doneer aan Stichting ALS Wanneer je eenmaal de originele "Egmond" muts op je hoofd hebt staan kan iedereen zien dat jij het lef hebt gehad om mee te duiken en daarmee gedoneerd hebt aan Stichting ALS. Een ware heldendaad! Deelnemers doneren automatisch. Duik mee en laat deze mensen niet in de kou staan. Zorg dat je erbij bent en bestel je tickets alvast op www.nieuwjaarsduikegmond.nl.

Terug