Veel regen komende dagen, maar hier ontspringen we (hopelijk) nog grotendeels de dans…

Weerbericht van 17 mei tot en met 23 mei

Veel regen komende dagen, maar hier ontspringen we (hopelijk) nog grotendeels de dans…

Het is bewolkt en vanuit Duitsland trekt een gebied met buiige regen steeds verder ons land binnen. De koers van de regen is nog redelijk onzeker, maar waarschijnlijk is de meeste regen weggelegd voor het zuiden en zuidoosten van het land. De noordelijke provincies hebben de beste papieren op een droger weertype, maar een enkele (onweers)bui is hier niet uitgesloten. Met wat ruimte voor de zon kan het hier nog 23 graden worden. In het westen en zuiden ligt het kwik ’s middags rond 15 graden. Op de meeste plaatsen staat niet al te veel wind.

Vrijdagavond: zuiden veel regen
Vooral in het zuiden van het land regent het, elders is het meestal droog. In de loop van de avond wordt het in het zuiden op steeds meer plaatsen droog, maar op sommige plaatsen kan het nog tot laat in de avond en nacht regenen. Dit gebied met regen kan dan ook veel regen veroorzaken, lokaal kan wateroverlast optreden. De minimumtemperatuur ligt rond 13 graden.

Zaterdag: landinwaarts enkele buien
Mogelijk gaat de dag in het zuiden regenachtig van start. In de rest van het land is het zo goed als droog met vooral in het noorden wat ruimte voor de zon. ’s Middags komen landinwaarts enkele buien tot ontwikkeling, lokaal met onweer. Naast wolkenvelden kan vooral in het noorden en noordwesten de zon doorbreken. De maxima liggen tussen 16 graden in Zeeland en 22 graden in Groningen bij een matige wind uit een noordelijke richting.

Zondag: noorden zon, zuidoosten een bui
’s Ochtends is het droog met een afwisseling van zon en wolken. In de middag komen vooral in het zuiden en zuidoosten van het land enkele buien voor. Elders blijft het waarschijnlijk droog. De meeste zonuren lijken vooralsnog weggelegd voor de noordelijke helft van het land. Bij een zwakke tot matige noordenwind stijgt het kwik naar zo’n 20 graden.

Daarna: eerst droog, daarna flink wat regen
Zowel maandag als dinsdag lijken zo goed als droog te verlopen met maxima tussen 19 en 21 graden. Tijdens de nachten koelt het af naar een 10 tot 12 graden. Voor woensdag is de verwachting nog onzeker, mogelijk komt het tot veel regen in heel het land.

Bron: weeronline.nl