Vegan pastasalade met gegrilde paprika en venkel
Net even anders, minstens zo smakelijk
Gepubliceerd: 30 juni 2023
De zomer in je bol én op je bord. Ontdek je nieuwe favoriete zomergerechten en haal de zon in je keuken, weer of geen weer. Van overvolle salades tot rokerige pulled pork van de barbecue en spannende cocktails. In het kader van niet alles hoeft meteen met vlees of andere dierproducten, deze week een vegan pastasalade.
Benodigdheden:
300 g biologische schelpjespasta
50 g pijnboompitten
295 g gegrilde rode paprika’s
150 g Violife alternatief voor witte griekse kaas
1 venkel
85 g rucola
50 g Kalamata-olijven zonder pit
2 el extra vierge olijfolie
Bereiden:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en doe met ⅔ van de vegan witte kaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng door de warme pasta.
Snijd harde stukken van de venkel en snijd de knol in de lengte in dunne plakjes. Schep de venkel en rucola door de pasta en verdeel de salade over een grote schaal. Bestrooi met de olijven, de pijnboompitten en olijfolie. Verkruimel de rest van de vegan witte kaas erover en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
bron: ah.nl