HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Visclub De Egmonden weer in actie…

Maar de vis liet het afweten

Visclub De Egmonden weer in actie…

Afgelopen weekend was het weer zover: die eerste (?) viswedstrijd op de Slotgracht werd gehouden in een best frisse omgeving. Maar een dikke jas en goede muts (of pet) op en je kunt toch aan de gang.

Dit was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Deze ging op witvis (aantal) op de Slotgracht. Onder de ogen van de broedende watervogels gooiden – ondanks het frisse weer – maar liefst 12 vissers hun hengeltje uit. De vis had er echter nog weinig zin in. Zo weinig zelfs dat de wedstrijd ingekort werd.

De volgende wedstrijd is op 7 mei in de vijver op de Weidjes, opnieuw op witvis. Wie weet lukt het dan wel.

Foto (redactie): Best fris, maar een echte visser laat zich niet kisten.

 

Meer 'Rechter kolom':

Wim Groen

26 mei 2023

Zo'n driehonderd zondagmiddagen op pad

Wim Groen zal het komende seizoen bij VV Egmond niet als verslaggever van Radio80 langs de lijn staan maar als toeschouwer. Zo heeft hij laten weten. Wim volgde zo’n vijftien jaar lang het eerste elftal van Zeevogels uit en thuis. Zo hield hij Egmonders, die niet in staat waren om de wedstrijd live te bezoeken, op de hoogte van het wel en wee van de Hoever voetbalclub. Het moeten totaal iets van 300 zondagmiddagen geweest zijn. Tijd om de koptelefoon en microfoon aan een ander over te dragen zo vond Wim. Het is nog onzeker of het programma ZondagSport80 ook in het nieuwe seizoen weer te beluisteren is. Naast Wim stopten ook Kees Kager (Egmondia volger) en Adri Wittebrood (de presentator in de studio) ermee. Bedankt heren namens vele Egmonders!

Jeugdkamp voor de jongste VV Egmond leden

26 mei 2023

Bij Sint Adelbert

Afgelopen week was er bij Sint Adelbert op ‘De Kwekerij’ het jaarlijkse Jeugdkamp. De jeugd van VV Egmond tot en met 12 jaar was lekker in de weer met voetbalclinics, AZ kijken in de kantine, spelletjes, pannenkoeken eten, dropping, penalty bokaal, slapen en nog veel meer. De deelnemertjes bedanken de organisatie. Het was top geregeld!

Nog één keer het Zeevogels shirt dragen

26 mei 2023

Gezellige drukte op Sportpark Hogedijk (met veel foto's)

Wat was het een gezellige boel op zondag 21 mei op Sportpark Hogedijk! De laatste thuiswedstrijden onder de vlag van Zeevogels voor het tweede, derde en vierde, in combinatie met de kampioenswedstrijd van het Akersloter Meervogels‘31 tegen het eerste elftal, maakte het tot een ware happening. Dat het vlaggenschip van de Hoever voetbalvereniging verloor was heel even zuur maar mocht al heel gauw de pret niet drukken. De speciale wedstrijdbal (met tekst) was geschonken door Ans en Peter de Waard. Aanvoerder Sven Vermeeren nam na 13 jaar spelen in Zeevogels 1 afscheid. Wim Groen stopte na 16 jaar als verslaggever van Radio80. Oases zorgde voor de muzikale omlijsting en zo waren er nog heel veel andere activiteiten op deze speciale dag op Sportpark Hogedijk. Via de onderstaande link zijn de foto’s die Monica van Hemert maakte te bekijken!

Ze staan er weer

26 mei 2023

De snoeikorven

De snoeikorven staan weer op verschillende plekken in de gemeente Bergen. De komende weken kunt u in deze korven uw snoeiafval kwijt.

Wat zijn uw sieraden, zilver, goud en munten waard?

24 mei 2023

Woensdag 31 mei in Dorpshuis Hanswijk

Woensdag 31 mei van 13.00 tot 17.00 uur komt taxateur David Knol weer naar Dorpshuis Hanswijk voor een taxatiedag. U kunt op deze dag sieraden, munten, goud, zilver, horloges, juwelen, streeksieraden, bestek, gouden tanden, antiek, zilver, enzovoorts laten taxeren. Alles waarvan u denkt dat het edelmetaal is kunt u laten zien. Bij een taxatie wordt eerst gekeken of er keurmerken aanwezig zijn. Anders kan er getest worden of iets van edelmetaal gemaakt is. Daarna wordt het object gewogen en wordt de prijs bepaalt. Soms kan het object meer dan edelmetaalwaarde hebben. Bijvoorbeeld bij historisch zilverwerk, juwelen met diamant of antieke sieraden. Desgewenst kunt u uw spullen direct verkopen. De betaling wordt dan ter plekke per bank gedaan. Vaak zijn mensen verbaasd over het hoge bedrag dat ze kunnen ontvangen. Nieuwsgierig hoeveel uw kostbaarheden waard zijn? Kom dan woensdag 31 mei voor een vrijblijvende taxatie naar: Dorpshuis Hanswijk, Hanswijk 1 in Egmond aan den Hoef

Nieuwe openingstijden Kledingbank Noord Holland Noord

26 mei 2023

Inbreng nodig van voedsel en kinderkleding

Kledingbank Noord Holland Noord, gevestigd aan de G. van IJsselsteinlaan in Egmond aan den Hoef, gaat haar openingstijden met ingang van maandag 29 mei wijzigingen. Vanaf die datum zijn zij alleen geopend op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Drie dagen per week dus voor het aanleveren van kleding en dergelijke door donateurs en het halen van kleding door minima.

Noord Hollands Archief

26 mei 2023

Café 't Haasje

Op foto 1 is Café ’t Haasje te zien aan de Herenweg te Egmond-Binnen. Het jaartal is onbekend.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

26 mei 2023

De letter S (pagina 49 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

30 mei 1973

26 mei 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in die dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 30 mei 1973. Met o.a. een opknapbeurt voor de speelplaats aan het Jacob Scholplantsoen, de plannen voor het Dorpshuis in Egmond-Binnen, een bedankje van Henk en Rita Gouda en nog veel meer …

Avondvierdaagse Egmond vanaf maandag 5 juni

19 mei 2023

Voorinschrijven is mogelijk

Op maandag 5 juni 2023 start alweer de tweeënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer. De routes zijn verdeeld over 5 dagen. Naar eigen keuze kan een ‘rustdag’ worden ingelast.

Het Regionaal Archief Alkmaar

19 mei 2023

De burgemeester trouwt in 1917

In 1917 trad de burgemeester van de gemeente Egmond-Binnen, Mr. P. van Sonsbeek, in het huwelijk met mw. Willy Hommes, een bekende altzangeres uit Groningen. Dit gebeurde te midden van vier echtparen die toen 50 jaar getrouwd waren. V.l.n.r. Anne Admiraal en Gert Tervoort, Maartje de Jong en Jacob van der Molen, burgemeester en echtgenote Van Sonsbeek, Neel Bes en Hein Bakker, Duif Pannekeet en Jan Liefting.

Langs de kust

19 mei 2023

Met een noordwestelijke wind wil er nog wel eens wat alg aanspoelen op strand. Dat was deze week ook het geval. Niets bijzonders, maar wel een leuk plaatje.

De vlag mocht uit

19 mei 2023

Niets is sterker dan dat ene woord

Het was er de dag voor: na de eclatante zege van Feijenoord kon je ook in de Egmonden op verschillende plaatsen de vreugde van de Feijenoord-supporters bijna proeven. Na lang wachten was het weer zo ver: de landstitel was binnen en dan mag de vlag uit!

23 mei 1973

19 mei 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in die dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 23 mei 1973. Met o.a. Arie Visser is 25 jaar betrokken bij Egmondia, Old Inn wint het Egmonds zaalvoetbaltoernooi, VVV kantoor Egmond aan Zee geopend, Adelbert mag 30.000 gulden lenen, S. Genet opent de Witte Pomp en mogelijk wordt er een schaakvereniging opgericht door de nieuwe directeur van de Prins Hendrik Stichting.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

19 mei 2023

De letter S (pagina 48)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

Doneer in de collectebus van Kledingbank NHN

19 mei 2023

Aangemaakt bij Stichting Armoedefonds

Ook dit jaar heeft Kledingbank NHN een collectebus aangemaakt bij Stichting Armoedefonds. Hiermee hopen zij donaties binnen te krijgen, zodat zij schoenen, sokken en ondergoed voor kinderen kunnen kopen. Het bedrag wordt verdubbeld! Hoe werkt het? Doneer in de Kledingbank NHN collectebus bij Stichting Armoedefonds tot 30 mei 2023. Stichting Armoedefonds verdubbelt het bedrag en storten daarna het gehele bedrag op de rekening van Kledingbank NHN. Help jij ook mee?

Marja Bak – Aal

19 mei 2023

De laatste thuiswedstrijd van Egmondia

Snifff... De allerlaatste thuiswedstrijd van Egmondia 1. Het was een prachtige dag en ik genoot niet alleen van de voetbal maar ook van de locatie. Zo mooi... maar ja 't is niet anders. Heel veel sterkte voor velen die dit in hun hart meedragen, afscheid nemen doet pijn. Anderzijds weten we ook dat niet alles kan blijven zoals het is. Soms is verandering ook mooi en nieuw. Laten we optimistisch blijven en hopen dat de toekomst weer heel mooi spel en vooral ook plezier mag brengen. Nou tabé dan...

Ruud de Raadt

19 mei 2023

Slotgracht

De zon scheen en alles leek mooier. Leek, want zonder de zon is er ook veel moois te zien langs en op de Slotgracht. Menno Mors wees me op een wespennest. Meestal niet geliefd, maar daarom niet minder mooi.

Winderige, maar wel geslaagde Reddingbootdag

19 mei 2023

Belangstelling voor reddingwerkers als vanouds goed

En natuurlijk was er weer volop belangstelling voor de Reddingbootdag bij KNRM Station Egmond. Al het materieel stond uitgesteld, het was gezellig, maar het was ook best wel winderig met een 'hobbelige' zee. Dat betekende dat de 'meevaarders' op de reddingboot in de loop van de middag teleurgesteld moesten worden.

Avondvierdaagse Egmond zoekt vrijwilligers

12 mei 2023

Word jij verkeersregelaar?

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni is de avondvierdaagse in Egmond. De organisatie geeft aan dringend behoefte te hebben aan vrijwilligers. En dan met name aan verkeersregelaars zonder wie dit evenement helaas niet door kan gaan. Wil jij ons helpen en lijkt het je leuk om voor een paar avonden gemachtigd te zijn om met slechts één gebaar het verkeer stil te leggen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]  Meld jij je aan als tweetal? Dan regelen we dat je samen wordt ingedeeld!

Waar Microben al niet goed voor zijn…

12 mei 2023

De 'microben' van kunstenares Louk van Meurs zijn blijkbaar een goede voedingsbodem voor bloemen. Deze tulpen doen het er in ieder geval prima op... Ze kleuren de zwarte microben aan de Sportlaan net iets fleuriger...

Het Regionaal Archief Alkmaar

12 mei 2023

De Jozefschool aan de Herenweg

Dit (inmiddels gesloopte) oude schoolgebouw op de foto’s aan de Herenweg te Egmond aan den Hoef stamt uit 1938. Het werd toen de jongensschool van de Rooms-Katholieke Sint Jozefschool. Van 1921 tot 1938 hadden de jongens samen met de meisjes in de klas gezeten aan de Slotweg, schuin tegenover de Kanunnikenhuisjes. Toen deze school te klein werd is dit pand aan de Herenweg gebouwd. Pastoor Nieveen van Dijkum drong er toen op aan om een aparte meisjes- en jongensschool te creëren. Deze situatie duurde tot 1960. Vanaf dat moment zaten jongens en meisjes weer gezellig samen in één klas.

Ingrid Groen

12 mei 2023

Oldtimers op het Pompplein

 Toerclub ‘Meer Uit’, afkomstig uit De Kwakel, bezocht afgelopen zondag tijdens een rondrit ook Egmond aan Zee. Op het Pompplein werd even gepauzeerd en de oldtimers trokken heel wat bekijks!

16 mei 1973

12 mei 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 16 mei 1973. Met o.a. De eerste geslaagden in zwembad Egmond, Kleuterschool 'De Hanselaer' heropende in de Hoef, Kapsalon Bout opende tweede filiaal, Mevrouw Stam 50 jaar bij dominee Roobol en de Flierefluiters traden (toen ook al) op.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

12 mei 2023

De letter R (pagina 46 en 47 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

Marja Bak – Aal

5 mei 2023

Marja brengt Koningsdag in beeld

Marja Bak - Aal vierde Koningsdag in Egmond aan Zee. Zij schreef hier het onderstaande over en via de link kan je een impressie van deze mooie dag krijgen door de vele foto's en filmpjes die Marja deze dag maakte.

Karveel, de verpleegafdeling van Zorgcirkel Prins Hendrik, is op zoek naar:

5 mei 2023

Vrijwilligers die het verschil willen maken in de dag

Karveel, de verpleegafdeling van Zorgcirkel Prins Hendrik, is naarstig op zoek naar vrijwilligers die het verschil willen maken in de dag. Welke dag maakt hen niet uit, daarin is het flexibel. Ook als je een keer niet kan.

Lichaam van 78-jarige man gevonden

5 mei 2023

In Egmond aan Zee

Afgelopen dinsdag is In Egmond aan Zee het lichaam gevonden van de 78-jarige man die al enkele dagen was vermist vanuit Wassenaar. Dat meldt de politie. Een misdrijf sluit de politie uit.

9 mei 1973

5 mei 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 9 mei 1973. Met o.a. verslag van de vliegreis van 'Bij Nacht en Ontij' naar Ierland, Voetbalvereniging Sint Adelbert bouwt nieuwe opstallen op hun nieuwe accomodatie, het popfestival voor Vietnam in de sporthal werd een succes.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

5 mei 2023

De letter R (pagina 45 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

De aftermovie over de lifesavers van straks

5 mei 2023

Bij de Egmondse Reddingsbrigade (ERB)

In de winter zijn de (jeugd)leden van de ERB voornamelijk te vinden in het zwembad. Onderstaand een filmpje van ruim 4 minuten die een indruk geeft hoe dat er dan aan toe gaat en voor ze zover zijn dat ze examen ogen doen. 

En het werd lente….

5 mei 2023

Voor een paar dagen dan in ieder geval

Na een koude Koningsdag volgde een vochtige vrijdag, vervolgens kwam er een zachte zaterdag en zalige zondag. Met het oplopen van de temperatuur zie je meteen dat alles tot leven komt, zowel mens als dier als boom en alles wat een beetje gedijt op lekker weer.

Moeder eend met kroost

5 mei 2023

Je raakt gewoonweg van je stuk

Tel je zegeningen. Moeder eend met een heel koppel jonge pulletjes. De vraag is hoeveel er over twee weken nog over zijn, maar daar moet je niet te veel over nadenken. Om met Dorus te spreken: je raakt gewoonweg van je stuk als je het ziet dat pril geluk...

Bijzondere jubilarissen in Huize Agnes

5 mei 2023

Bij elkaar meer dan tweehonderd jaar in het teken van god en de samenleving

Het komt niet zo heel vaak meer voor, maar afgelopen week was het groot feest in Huize Agnes. Maar liefst drie zusters in de orde van de zusters Augustinessen vierden hun jubileum. Zuster Laeta (75-jarig professiefeest), zuster Francisca (70-jarig professiefeest) en zuster Claudia (60-jarig professiefeest).

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug