Deel

Voetbalclinic dankbare afleiding in meivakantie

Mooie opkomst bij goed voetbalweer

Voetbalclinic dankbare afleiding in meivakantie

De tweede editie van de voetbalclinic bij Zeevogels kan terugkijken op een mooie opkomst. Bij elkaar hadden 34 kinderen zich aangemeld en die lieten zich door Dennis Zwagerman (jeugdtrainer bij AZ) vertellen wat ze moesten doen om zich te verbeteren.

Organisator namens Zeevogels, Mike Twisk, kon ondanks een wat lagere opkomst terugkijken op een geslaagde dag. Er zijn tegenwoordig veel activiteiten voor de jeugd, dus de concurrentie is groot. Zo beschouwd was het een prima dag. De clinic begon om 9 uur en duurde tot 11.45 uur. Het was fris, maar goed voetbalweer, dus de jeugd kon er flink tegen aan! Tussen alle oefeningen door waren er breaks (om fruit te eten) en er was een voetbalquiz. Aan het eind van de ochtend streed de jeugd nog om een penaltybokaal.

Een wel bestede ochtend…

Foto’s (aangeleverd):

Trainer Dennis Zwagerman legt uit hoe hij het graag wil zien… De jeugd luistert geduldig. Het was een mooie voetbalochtend in de meivakantie

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Voetbalclinic dankbare afleiding in meivakantie Voetbalclinic dankbare afleiding in meivakantie Voetbalclinic dankbare afleiding in meivakantie Voetbalclinic dankbare afleiding in meivakantie Voetbalclinic dankbare afleiding in meivakantie

Meer 'Sport':

KNVB voetbalfestival tot en met O13 bij Zeevogels

14 mei 2021

Tijd voor iets leuks... dus op 1e Pinksterdag is het zo ver!

De jeugdcommissie van Zeevogels vond dat het tijd werd om eens iets leuks te organiseren, naast de onderlinge partijtjes en trainingen. Vandaar dat op zondag 23 mei (1e pinksterdag) het KNVB voetbalfestival plaats vindt op het sportcomplex aan de Hogedijk.

KNVB adviseert: biedt 7×7 zomervoetbal als alternatief

14 mei 2021

Het heeft lang geduurd, maar er zit nu echt beweging in

Met name voor de seniorengroep is het belangrijk dat er nog gevoetbald kan worden de komende maanden. Door de coronamaatregelen hebben zij het afgelopen seizoen bijna tot niet kunnen voetballen. Het 7x7 Zomervoetbal is ideaal om ze toch nog aan het voetballen te krijgen, vindt de KNVB. De huidige coronamaatregelen maken dat op dit moment alleen mogelijk voor de doelgroep t/m 26 jaar. Maar met versoepelingen in aantocht, is het hopelijk wel mogelijk om in de zomer 7x7 toernooien te organiseren voor alle senioren. En dat zou goed zijn, want de neiging bij leden om maar helemaal niet meer te gaan voetballen is de grootste angst van elke voetbalvereniging in de regio. Ook hier bestaat die angst. Uiteraard is alles afhankelijk van de geldende maatregelen, maar de KNVB roept clubs op om aan de slag te gaan met zomervoetbal en biedt daar ook de nodige ondersteuning voor.

Seniorenvoetbal in Regiocup wordt geschrapt

6 mei 2021

Opnieuw streep door voetbalplannen voor volwassenen (27+)

De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van minstens twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald. Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen extra voorbereidingstijd nodig hebben, wordt de optie voor de KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel langer opengehouden.

Definitief geen play-off in eredivisie zaalvoetbal

7 mei 2021

Vanaf 11 mei trainen zonder beperkingen blijkt onmogelijk

Het is niet mogelijk gebleken om een play-off reeks voor Europees voetbal in het zaalvoetbal te organiseren. De KNVB had deze play-off serie opgezet om te kunnen bepalen wie er vanuit Nederland wordt afgevaardigd naar de Futsal Champions League. Om de play-off te kunnen organiseren was als voorwaarde gesteld dat de clubs vanaf 11 mei zonder beperkingen moesten kunnen trainen in de sporthal. Door het opschorten van de coronaversoepelingen door de overheid is dit niet meer haalbaar. Het bestuur amateurvoetbal heeft eerder besloten dat indien de deelnemer aan de Futsal Champions League 2021/’22 niet op sportieve gronden beslist kan worden, dat dan de deelnemer van dit seizoen ook voor volgend seizoen wordt aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen in Europa. Dit betekent dat het Hoornse zvv Hovocubo door de KNVB wordt ingeschreven voor de Futsal Champions League seizoen 2021/'22. Voor de zaalvoetballers van het Egmondse White Stones was de competitie al eerder tot een vroegtijdig einde gekomen. Spelen van wedstrijden werd voorde Egmonders sowieso te duur (vanwege de coronatesten die steeds moesten plaatsvinden).

Zaalvoetbalinternational Lotte Hopman naar Marlène

5 mei 2021

Egmondse kiest voor nieuwe impulsen bij Heerhugowaardse eredivionist

De FC Marlène zaalvoetbalvrouwen hebben zich voor komend seizoen versterkt met Lotte Hopman. De 25-jarige speelster en Oranje-international maakt de overstap van Team Alkmaar/Sportstars naar de Heerhugowaardse eredivisionist.

Nick Twisk is nu écht profvoetballer

3 mei 2021

Na debuut in het betaalde voetbal

Hoever Nick Twisk (onlangs 18 geworden) begon het seizoen 20-21 als speler van AZ O18. Sinds een aantal weken traint hij mee met Jong AZ dat in de eerste divisie speelt (zie onderstaand de film op AZ TV). Betaald voetbal dus  Op vrijdag 30 april maakte Twisk zijn debuut in Jong AZ in de uitwedstrijd bij Roda JC uit het Limburgse Kerkrade. 'Flessenpost uit Egmond' stelde hem wat vragen:

Aantal amateurverenigingen wordt alsnog gesteund

30 april 2021

Aanpassing NOW-regeling voor financiële steun

Het kabinet gaat aan amateurverenigingen waarvan de NOW-compensatie is afgewezen een oplossing aanbieden via de regeling Tegemoetkomingsregeling Amateursportorganisaties COVID 19 (TASO). Minister van Sociale Zaken, Wouter Koolmees, en minister van Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark, stellen de TASO-regeling ook open voor de gedupeerde amateurclubs die geen NOW-compensatie kregen. Hiermee komen deze verenigingen alsnog in aanmerking om een vergoeding te krijgen voor loonkosten die niet via andere regelingen (bijv. NOW of TOZO) zijn gecompenseerd. Eerder liepen sommige amateurverenigingen hun NOW-compensatie mis door een bureaucratische regel. Als referentiemaand heeft de overheid juni 2020 gekozen voor de NOW-regeling, uitgerekend de maand waarin veel amateurclubs vanwege de zomerstop (juni/juli) geen trainers op de loonlijst hebben staan. Amateurclubs deden in hun belastingopgave voor deze maand een zogenoemde nihilaangifte, met als gevolg dat zij nu ten onrechte geen NOW-compensatie krijgen toegewezen. Het kabinet hoopt met de aanpassingen van TASO-voorwaarden voor de eerste twee kwartalen van 2021 de amateurclubs tegemoet te komen.

Oud Adelbert- en Egmondia trainer geridderd

30 april 2021

Kampioenen- en sfeermaker Martin Rood

Burgemeester Peter Rehwinkel feliciteerde op maandag 26 april 2021 Martin Rood (77) omdat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen in de orde van Oranje-Nassau. Hij werd benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond geheel coronaproof plaats in Museum Kranenburgh. Martin heeft als hoofdtrainer bij Egmondia en Sint Adelbert gewerkt.

Driedaagse Outdoor Lente Loop bij Outdoor-park Alkmaar

7 mei 2021

Ga de strijd aan met allerlei obstakels...

Op 14, 15 en 16 mei organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met de sportregisseurs een 3-daagse coronaproof buitensportactiviteit voor outdoorliefhebbers van 8 tot en met 26 jaar bij Outdoorpark Alkmaar. Tijdens de Outdoor Lente Loop volgen de deelnemers 50 minuten lang een route over het park waarbij ze de strijd aangaan met de vele obstakels, de hoge heuvel en de 60-meterlange stormbanen. De entree bedraagt €2,50 en online inschrijven is verplicht. Tickets zijn verkrijgbaar via www.outdoorparkalkmaar.nl/OutdoorLenteLoop. Coronaproof sporten in de buitenlucht Wie van outdoor, sport en spelen houdt, kan op vrijdag 14 mei, zaterdag 15 mei en zondag 16 mei zijn geluk niet op bij Outdoorpark Alkmaar. Alkmaar Sport organiseert namelijk in samenwerking met de sportregisseurs van Alkmaar een Outdoor Lente Loop. Tom Leering, locatieverantwoordelijke van Outdoorpark Alkmaar vertelt: ‘’Wij hebben samen met het team van Outdoorpark Alkmaar en de sportregisseurs van Alkmaar een 3-daagse activiteit bedacht, waarbij plezier en sporten in de buitenlucht voorop staan. Voor andere sportaanbieders is het lastig om in deze tijd een sportactiviteit op touw te zetten, maar ons grote en overzichtelijke park is perfect geschikt om een coronaproof activiteit te organiseren''. Deze 3 dagen worden verdeeld in 3 leeftijdscategorieën en 3 tijdsblokken. Op vrijdag 14 mei kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar het park betreden, op zaterdag 15 mei is het park geopend voor jongeren van 13 t/m 17 jaar en op zondag 16 mei kunnen volwassenen van 18 t/m 26 jaar de obstakels overwinnen. Tom vervolgt zijn verhaal: ''Op dit moment hebben wij 3 tijdsblokken per dag gepland van 10.00 - 10.50 uur, 11.00 - 11.50 en 12.50 uur. Als we merken dat de kaartverkoop hard gaat, kunnen wij altijd nog extra blokken toevoegen''. Aanmelden en meer informatie Toegang tot het park is €2,50 en deelnemers mogen in 50 minuten zo veel mogelijk rondjes lopen of rennen. In verband met het Coronavirus zijn geïnteresseerden verplicht om vooraf in te schrijven via de website. Daarnaast is het voor ouders en toeschouwers niet toegestaan om het park te betreden. Tot slot houdt Outdoorpark Alkmaar zich uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie over het park is te vinden op www.outdoorparkalkmaar.nl/OutdoorLenteLoop.

Jill Holterman flikt het!

18 april 2021

Kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokyo is een feit

Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef heeft op zondag 18 april op vliegveld Twenthe de limiet gelopen voor de Olympische marathon in Tokyo. Haar tijd van 2.28.18 was twaalf seconden sneller dan de gestelde eis. Hierdoor gaat zij (samen met Andrea Deelstra) op zaterdag 7 augustus Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen! Jill liep in Enschede maar liefst 6 minuten sneller dan haar persoonlijke record. Een geweldige prestatie.

Indeling Regiocup jeugd bekend, maar verder…

16 april 2021

Zaalvoetbal gaat in ieder geval niet door

Dinsdagavond heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Jill Holterman moet het dit weekend doen…

16 april 2021

Acht keer Twente Airport in het rond...

Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef moet deze zondag (18 april) acht keer heel snel over de startbaan rennen van Twente Airport om kans te maken op een startticket voor de Olympische marathon in Tokyo.

Hardlopend langs de vroege Sterhyacint

9 april 2021

Beweging in de natuur

In het kader van bewegen in de natuur geeft een extra dimensie: onze vaste rondrennende IVN-gids, Rob Borst, heeft tijdens zijn hardlooprondje weer iets leuks ontdekt. Rob vertelt: 'Ik zag de sterhyacint, een vroegbloeier, die langs de Van Oldenborghweg richting Egmond-Binnen in grote aantallen te zien was. Het is een prachtig blauw/wit bloemetje met groene bladeren, wijd verspreid in de rand bij de loofbomen. De sterhyacint is een z.g. stinsenplant (stinzenplant mag ook).'

Sportieve activiteiten in de meivakantie

9 april 2021

BuitenGewone Spelen...

Tijdens de meivakantie organiseren de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen in samenwerking met Jongerenwerk Bergen weer sportieve vakantie activiteiten voor zowel kinderen als jongeren.

Individualisering in de sport neemt toe

2 april 2021

Corona werkt niet echt mee aan 'teambuilding'

De trend van individualisering in de maatschappij heeft ook invloed op sporten en bewegen. We zien dat Nederlanders steeds vaker alleen sporten. Drukke agenda’s, het streven naar meer flexibiliteit en de motivatie om gezonder te willen leven, uiten zich in een toename van fitness/aerobics en inspannings- en duursporten zoals fietsen en hardlopen. Twee onderzoeken beschrijven deze tendens. Het Mulier Instituut komt in haar onderzoek (2020) tot de conclusie dat het percentage mensen dat alleen sport is toegenomen van 38% in 2011 naar 42% In 2016. Daarbij zien we dat hoe ouder de respondenten zijn, hoe meer ze alleen sporten en bewegen. In de leeftijdsgroep van 20-49 jaar sport 41% alleen. Van de 65-plussers is dat 46%. Recreatief wandelen en fietsen zijn ook onderzocht en laten hetzelfde zien: een lichte toename van mensen die dat alleen doen, van 30% naar 33%. Ook daar wandelen de ouderen met 38% vaker alleen dan de groep van 20 tot 49, met 29%. De keuze om alleen te sporten en te bewegen kan per activiteit en moment verschillen. 72% van de sporters en bewegers doet dat soms wél en soms niet alleen. Het blijkt dat ongeveer een vijfde van de sporters (21%) uitsluitend alleen sport. Een derde (34%) sport uitsluitend samen met anderen. Het zal duidelijk zijn dat door de coronapandemie het alleen sporten niet zal zijn afgenomen. De toename van individuele (buiten)sporten en de afname van zaalsporten en zwemmen kunnen gevolgen hebben voor het gemeentelijk beleid, zo meldt het Mulier Instituut. Omdat vooral gemeenten het beheer en de exploitatie van sportaccommodaties voor hun rekening nemen, zullen zij moeten kijken of het sportaanbod nog aansluit bij de wensen van hun inwoners. Als de tendens naar meer sporten in de openbare ruimte toeneemt en het binnensporten afneemt, kan er verandering in de verhouding tussen vraag en aanbod ontstaan.

Zitten en liggen: dodelijk vermoeiend!

2 april 2021

Sporten hoeft niet ingewikkeld te zijn

De wetenschap bewijst het keer op keer: zitten en liggen is schadelijk voor de gezondheid. Soms zitten en liggen we meer dan 10 uur op een dag. Voor de televisie, achter de computer, tijdens het lezen of muziek luisteren en in de auto of (rol)stoel. Door bewegen houdt u uw hart, longen en bloedvaten gezond. Daarmee verkleint u de kans op het krijgen van chronische zieken als hart en vaatziekten en diabetes. U verhoogt uw weerstand en bent daardoor beter toegerust om infecties bij virussen te bestrijden. U traint met bewegen ook de spieren, deze worden sterker en dat is gunstig voor botten en gewrichten. En u verkleint hiermee ook het risico op vallen. Uit onderzoek blijkt dat bewegen ook gunstig is voor de geestelijke gezondheid (depressie) en het gaat overgewicht tegen. Alle beweging helpt! Een paar simpele tips: Ga in elk uur zitten in ieder geval 2 tot 3 keer minstens 2 minuten staan en lopen. Ga alleen voor de televisie zitten als u een programma echt wilt zien. Ga zitten op een hometrainer. Ga staan bij dingen die u normaal aan een tafel doet vanuit een stoel, bijvoorbeeld krant lezen of puzzelen. Neem vaker de trap, met of zonder hulpmiddelen voor extra beweging. Zie ook onze tips voor een veilige trap. Laat de rolstoel staan als u nog met de rollator ergens kan lopen. Stap een halte eerder uit de bus en loop naar huis. Tips met duidelijke uitleg en foto’s voor bewegen in huis als u wat ouder bent vindt u op de beweegposter. Een handig hulpmiddel bij bewegen met een handicap is de beweegwaaier, ontwikkeld door: Zo kan het ook! Het landelijk programma van het Nationaal Kenniscentrum Gehandicaptensport. Voor iedereen geldt: beweeg genoeg In de beweegnorm staat hoeveel u moet bewegen.

Test je eigen FIFA skills…

26 maart 2021

Bij deelname meteen een FIFA Skill Games kaart

Soms weet je als oudere niet meer helemaal waarover het gaat, maar voor de jeugd is er niets mooiers: FIFA Games. Maar hoe doe je dat in het echt? Op Tweede Paasdag (5 april) organiseert Sportbureau Egmond op het complex van Egmondia van 9.30 - 12.00u een heuse FIFA Skill Games bijeenkomst. Daar kun je als jongere van 7 t/m 15 jaar helemaal losgaan en je eigen kwaliteiten testen.

Compensatieregelingen voor voetbalclubs op een rij

26 maart 2021

Regelingen en voorwaarden terug te zien in webinar

Voor wie er niet aan toe was gekomen of het gewoon heeft gemist: onlangs organiseerden de KNVB en Sportsubsidie.nl een webinar voor amateurclubs over de diverse financiële compensatieregelingen die vanwege de gevolgen van de coronamaatregelen in het leven zijn geroepen door de overheid. Tijdens het webinar stond financieel specialist Ben Moonen stil bij de diverse regelingen, de voorwaarden en de wijze waarop je als vereniging aanspraak kan maken op een of meerdere regelingen.

TC Hogedijk klaar voor de zomer

19 maart 2021

Alles valt op tijd op zijn plek

TC Hogedijk heeft afgelopen week de twee nieuwe banen 5 en 6 in gebruik kunnen nemen. Net toen die paar kleine versoepelingen doorkwamen waardoor er gedubbeld kon worden, waren de banen klaar voor gebruik. Daarmee gaat de tennisvereniging weer een nieuwe fase in. Investeren in de toekomst is het motto en daarom zijn inmiddels zes van deze nieuwe zogenaamd Ace Court banen aangelegd. Er kan daardoor nagenoeg altijd worden gespeeld. Maar dan zou het wel lekker zijn wanneer het weer wat opknapt. Komende week houdt TC Hogedijk haar Algemene Ledenvergadering. 'Digitaal, want een andere optie is er voorlopig nog niet, maar we willen (en moeten) wel door', aldus bestuurslid Peter Slot. 'Maar digitaal kan ook. Zo hebben we tenslotte ook de leden geraadpleegd over de aanleg en financiering van deze nieuwe banen. Waar een wil is, is een weg.'

Vertier zomervakantie voor kinderen met GGZ indicatie

16 april 2021

VakantieFUN in sportcomplex De meent

Zes weken zomervakantie lang je kind bezig houden is voor veel ouders lastig te organiseren. Laat staan als je kind niet mee kan doen aan het reguliere aanbod, omdat het kwetsbaar is en niet zomaar in de groep past. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum. Van 12 juli t/m 6 augustus kunnen kinderen en jongeren meedoen met het programma in sportcomplex De Meent, onder professionele begeleiding. Aanmelden kan de gehele maand april via www.sport-z.org/vakantiefun. Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen en jongeren van 6 tot en met 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod en een GGZ-indicatie hebben. Stichting Sport-Z is de afgelopen jaren met succes deze uitdaging aangegaan om kinderen een mooi programma te bieden. Ook dit jaar staan er weer nieuwe sporten en creatieve activiteiten op het programma en de oudere doelgroep krijgt de keuze hun favoriete programma zelf op maat samen te stellen. Gezien het specifieke gedrag van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid, bekendheid en plezier. VakantieFUN vindt plaats in de eerste 4 weken van de zomervakantie van maandag t/m vrijdag. Ouders en verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in een van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind gedurende de maand april aanmelden voor VakantieFUN via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Voor vragen over VakantieFUN kunt u contact opnemen met Hester Zwart, via 06 52 49 32 64 of [email protected]

Ropeskipping begint waar touwtje springen ophoudt

12 maart 2021

27 maart, JOEB Egmond-Binnen

Ropeskipping is een nieuwe sport en is de verzameling van verschillende vormen van touwspringen. Met enkel en alleen een ‘touwtje’ krijg je een uitdaging op muziek aangereikt die tijden blijft hangen. Bij Ropeskipping moet je denken aan de volgende woorden: coördinatie, creativiteit, op muziek, ritme, kracht, lenigheid, doorzettingsvermogen én natuurlijk plezier en succes! Je gaat bewegen op een intensieve en gezonde manier en leert allemaal leuke trucjes met een rope! Geef je op voor deze gratis toffe activiteit! Ben je tussen de 10 en 14 jaar? Geef je op via: https://www.sportenbewegeninbergen.nl/ropeskipping-10-t-m-14-jaar *Wanneer: zaterdag 27 maart 2021 *Tijd: 15.00-16.00 uur *Leeftijd: 10-14 jaar *Locatie: Verzamelen buiten bij JOEB, Egmond Binnen *Kosten: deelname is gratis

Trainingen weer hervat…

12 maart 2021

Nog geen wedstrijden in het verschiet

Nu de maatregelen weer iets zijn versoepeld zijn de voetbalclubs weer begonnen met trainen. Rogier Bunink, trainer bij Adelbert: 'Natuurlijk is het jammer dat we nog geen wedstrijden hebben om naar toe te weken, maar we zijn allang blij dat we weer kunnen trainen. Het fanatisme spat ervan af. Om lekker fit te blijven doe ik zelf ook mee, heerlijk weer!' Ook bij Zeevogels zijn tot grote vreugde van trainer Dennis Kanne de trainingen weer begonnen. 'Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kunnen we weer iets doen op het veld. Alles moet wel voor de avondklok gebeuren, dus het is af en toe even organiseren om de veldbezetting rond te krijgen. Eventueel kunnen we natuurlijk de zondag er nog bij pakken. Wordt een lange voorbereiding naar volgend seizoen denk ik...' Tristan Ooms, trainer Egmondia kan zijn geluk niet op: 'We zijn afgelopen donderdag begonnen met de groep tot 27 jaar. Komende week sluiten de oudere spelers aan, maar wel binnen de richtlijnen, dus 1,5 meter. Ik weet nog niet helemaal hoe we dat gaan organiseren, maar daar komen we vast wel uit. Het is al mooi dat we weer kunnen beginnen.'

Lekker uitrazen in Egmond

2 april 2021

Bewegen na schooltijd, in de buitenlucht

Kom lekker in beweging en haal een frisse neus. Op verschillende locaties in gemeente Bergen wordt ná schooltijd een uurtje bewegen in de buitenlucht georganiseerd. Kinderen uit groep 3 t/m 8 kunnen zich hiervoor (gratis) aanmelden bij de betreffende vakleerkracht. Hier kan je zien op welke dagen en op welke locaties je kan deelnemen aan Uitrazen. • dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur o locatie: voor bij Hanswijk, Egmond a/d Hoef o aanmelden bij juf Lotte, [email protected] • woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur o locatie: vv Egmondia, Egmond aan Zee o aanmelden bij juf Melissa, [email protected] Voor meer informatie over de naschoolse buitensportactiviteiten, neem contact op met: Eefke de Vos via [email protected]

Lekker ballen in het donker… (filmpje)

26 februari 2021

Mooie opkomst voor LED voetbal bij Egmondia

Zo'n dertig jongeren hadden gehoor gegeven aan de oproep van Alkmaar Sport om mee te doen aan het LED voetbal bij Egmondia. Blijkbaar had de jeugd voldoende binnen gezeten in deze vakantie, want de belangstelling was zeker de moeite waard. na een korte uitleg - het is gewoon voetbal, maar dan in het donker - gingen de teams van start met twee potjes van elk een half uur; De rode lampjes tegen de witte lampjes. Moeilijker is het niet. En dan heb je nog een bal nodig die je ziet in het donker...

Hoe een Hoever de beste hockeyer ter wereld werd (deel 2)

26 februari 2021

Teun de Nooijer; De Johan Cruijff van het hockey (deel 2 van 3)

Teun de Nooijer: Wikipedia vermeldt het volgende over hem: Teun Floris de Nooijer (Egmond aan den Hoef, 22 maart 1976) is een voormalig Nederlands hockeyer. Hij won met het herenteam de gouden medaille op de Olympische Spelen in Atlanta (1996) en Sydney (2000). Eén keer werd hij wereldkampioen (1998), één keer Europees kampioen en zes keer won hij de Champions Trophy. Hij speelde 453 officiële interlands en maakte 214 doelpunten voor de nationale ploeg. In 2003, 2005 en 2006 wordt hij door de Wereldhockeybond uitgeroepen tot de beste speler ter wereld. Daarnaast verovert hij met hc Bloemendaal talloze keren het kampioenschap van Nederland

Tristan Ooms; ‘We moeten het er mee doen’

19 februari 2021

... en dus doen we niks.

Het wordt - uiteraard - een beetje herhaling van zetten. Ook Tristan Ooms (met zijn maat Gerard van Stralen) heeft als trainer van Egmondia niet bepaald veel om naar uit te kijken. 'We hebben al met al nog wel redelijk lang doorgetraind toen we nog met groepjes van vier mochten trainen. Dat was wel te doen. Maar toen ging dat terug naar tweetallen, tja... Dan wordt het wel erg minimaal allemaal. Beetje balletje overtrappen, nou, daar ben je snel mee klaar.' De situatie is voor Tristan misschien net iets leuker dan die van veel andere trainers, omdat hij nog wat betrokken is bij de jeugd van AZ. En die gaat wel 'gewoon' door. 'Dan kan ik tenminste nog wat wedstrijdjes op het veld kijken. Alleen maar kijken naar wedstrijden op de televisie ben je na een tijdje ook wel zat.' Toch zijn er nog af en toe wat lichtpuntjes. Op het moment dat we hem spreken heeft hij de dag ervoor net een online conferentie van AZ gevolgd over jeugdopleidingen. 'Dat was heel interessant en druk bezocht. Nou ja, bezocht, er waren zo'n 650 'kijkers' en ik denk dat er ook veel clubmensen bij waren. Dus niet alleen mensen die beroepsmatig met voetbal bezig zijn. Dat was een leuke afleiding moet ik zeggen. Maar goed, ik ben dan ook erg geïnteresseerd in het jeugdvoetbal.' Tristan ziet het net als zijn collega's in de Egmonden niet gebeuren dat de competitie nog wordt hervat. Maar ook hij zou wel blij zijn met wat wedstrijden in de regio, maar dan wel met publiek. 'Anders heb je er eigenlijk nog weinig aan. Er komt niets binnen bij de clubs, maar een aantal wedstrijden tegen bijvoorbeeld Adelbert, zeevogels, HSV, Foresters, Bergen zou wel leuk zijn. Dat trekt ook veel publiek. Als dat niet mag, laat dan maar zitten.' Wat betreft 'zijn' Egmondia-selectie zijn de contacten maar heel sporadisch. Tristan: 'In het begin werkte dat nog wel, zo'n app-groep. Toen hadden we nog geen idee hoe lang het allemaal zou duren, maar naar gelang de tijd vorderde werd het steeds rustiger in de app. De jongens willen nu eenmaal gewoon lekker voetballen. Wie niet in deze tijd? Maar ja, we moeten het ermee doen en dus doen we niks...'

Hoe een Hoever de beste hockeyer ter wereld werd

5 maart 2021

Teun de Nooijer; De Johan Cruijff van het hockey (deel 3 van 3)

Teun de Nooijer: Wikipedia vermeldt het volgende over hem: Teun Floris de Nooijer (Egmond aan den Hoef, 22 maart 1976) is een voormalig Nederlands hockeyer. Hij won met het herenteam de gouden medaille op de Olympische Spelen in Atlanta (1996) en Sydney (2000). Eén keer werd hij wereldkampioen (1998), één keer Europees kampioen en zes keer won hij de Champions Trophy. Hij speelde 453 officiële interlands en maakte 214 doelpunten voor de nationale ploeg. In 2003, 2005 en 2006 wordt hij door de Wereldhockeybond uitgeroepen tot de beste speler ter wereld. Daarnaast verovert hij met hc Bloemendaal talloze keren het kampioenschap van Nederland

Hoe een Hoever de beste hockeyer ter wereld werd

19 februari 2021

Teun de Nooijer; De Johan Cruijff van het hockey (deel 1 van 3)

Teun de Nooijer: Wikipedia vermeldt het volgende over hem: Teun Floris de Nooijer (Egmond aan den Hoef, 22 maart 1976) is een voormalig Nederlands hockeyer. Hij won met het herenteam de gouden medaille op de Olympische Spelen in Atlanta (1996) en Sydney (2000). Eén keer werd hij wereldkampioen (1998), één keer Europees kampioen en zes keer won hij de Champions Trophy. Hij speelde 453 officiële interlands en maakte 214 doelpunten voor de nationale ploeg. In 2003, 2005 en 2006 wordt hij door de Wereldhockeybond uitgeroepen tot de beste speler ter wereld. Daarnaast verovert hij met hc Bloemendaal talloze keren het kampioenschap van Nederland

‘Zo belangrijk is voetbal nu ook weer niet’

12 februari 2021

Dachten half januari wel weer te kunnen...

Dennis Kanne (trainer Zeevogels) kan er de relativiteit wel van inzien. 'Laten we eerlijk zijn: er zijn wel erger dingen dan dat we nu een tijd niet kunnen voetballen.' Natuurlijk. Hij mist het voetballen en het op het veld staan met de spelers. Zeker nu hij aan een nieuwe baan is begonnen waardoor hij veel binnen zit, mist hij de avonden op het trainingsveld. 'Maar ja, als je alleen al bedenkt hoe het voor al die verenigingen is, zonder inkomsten, zonder echte binding met al die vrijwilligers en leden, het publiek dat wekelijks zijn uitje naar het voetbalcomplex mist. Voetbal is de belangrijkste bijzaak, zeggen ze. Dat klopt. Het houdt je van de straat. Het houdt heel veel mensen van de straat. Het betekent sociale samenhang. Hoe vaak hebben we dat al niet gezegd? Maar het is echt zo. Niettemin, kijk eens naar de ziekenhuizen, de intensive care afdelingen, de zorginstellingen... Daar is het pas echt afzien.' Het ziet er met de verlenging van de avondklok tot in ieder geval maart niet naar uit dat er op korte termijn verandering komt in de situatie van niet trainen en niet voetballen. 'Maar ook dat overleven we wel', aldus Dennis. 'We waarderen het straks des te meer dat we wel weer aan de gang mogen en kunnen. Daar houd ik me maar aan vast.' Contact met de spelers heeft hij niet zo heel veel. 'In het begin nog wel, maar denk je dat die gasten zitten te wachten op een trainer die ze vraagt of ze wel wat oefeningen doen? Bovendien, als je nu naar buiten kijkt... Maar los daarvan, trainen doe je met een doel voor ogen en dat doel is nu even weg. Bewegen is leuk en gezond, uiteraard, maar als voetballer wil je gewoon wedstrijden spelen. Daar train je voor. Niet om ooit, ergens inde toekomst weer eens op een voetbalveld te kunnen staan. Want als we weer mogen beginnen, gaat er echt nog wel een tijdje voorbereiding aan vooraf voor we een wedstrijd kunnen spelen.'

De schaatscarrière van Marieke Stam

12 februari 2021

Egmondse schaatst op de Olympische Spelen

Dit weekeinde wordt er weer hard geschaatst in Heerenveen. De Wereldkampioenschappen afstanden op de langebaan staan op het programma. Tussen 1985 en 1993 deed de Egmondse Marieke Stam ook mee aan nationale en internationale wedstrijden. In 1989 werd Marieke Nederlands kampioen op de 3000 meter. Twee jaar later mocht zij zich Nederlands kampioene sprint noemen.

‘Herstart competitie lijkt mij niet realistisch.’

5 februari 2021

Rogier Bunink (Adelbert en White Stones) kan even helemaal niets

Rogier Bunink is een van die vele trainers bij amateurclubs die stil staat. Rogier is trainer/coach bij zowel Adelbert als White Stones (eredivisie zaalvoetbal) en kan even helemaal niets. Tot zijn eigen grote verdriet. 'Ik train liever zo veel mogelijk, het kan me niet genoeg zijn. Maar het staat nu echt helemaal stil, ook in de zaal. Wat een drama.' In de zaal als trainer van White Stones heeft hij het nog lang kunnen volhouden. 'Tot even voor de feestdagen zo ongeveer konden we in de zaal nog wel trainen met viertallen en zo. Dat lukte prima, ook al was er geen vooruitzicht op een wedstrijd. Daarna werd het trainen in tweetallen, maar dan kun je net zo goed niet trainen. Dus toen zijn we gestopt. Het verhaal van de kosten van de tests om wedstrijden mogelijk te maken is inmiddels wel bekend, dus zelfs als topsporter is het niet te doen in deze tijd. Vanaf januari staat ook de zaal helemaal stil. Nu heeft de KNVB wel aangegeven dat wellicht in april nog gestart zou kunnen worden met de competitie, maar ik vraag me af of dat realistisch is, wanneer je nu nog in die strenge lockdown zit tot maart. Bovendien, en de clubs hebben dat ook al aangegeven, is het wel leuk zonder publiek? Ik wil heel graag voetballen met mijn teams en zodra het mag doen we dat hard hollend en zijn we heel blij. Maar of het nou echt leuk is als je zo ongeveer thuis moet douchen en je biertje drinken...?' De Regio Cup, zoals de KNVB die nog voorstaat, ziet Rogier nog wel zitten, maar dan wel met publiek. 'Zoiets toernooitjes hebben we al eerder gedaan, bijvoorbeeld met Adelbert tegen De Foresters uit Heiloo. Dan staat er normaal veel publiek en dat geeft nou juist dat extra sfeertje. Als je dat moet missen...'

Meer steun voor voetbalclubs

5 februari 2021

Deel van de huur wordt teruggestort

Nu er al weer zo lang niet wordt gesport op bijvoorbeeld de voetbalvelden, is de vraag gerechtvaardigd of dat gevolgen heeft voor het onderhoud of de huurprijs. In ieder geval komt Holland Sport de clubs waarvoor zij het beheer en de verhuur doen de clubs tegemoet. De organisatie heeft ze een brief gestuurd met daarin kwijtschelding van 45% van de huur van het laatste kwartaal van 2020, zo heeft Vincent Thijssen, directeur Holland Sport, laten weten. Het geld wordt binnenkort teruggestort. Informatie leert dat de clubs in een eerste fase ook korting hebben gekregen op de huurprijs, direct volgend uit maatregelen van de overheid. Het onderhoud en de verhuur van de sportvelden in de Egmonden wordt geregeld door Holland Sport, een dochteronderneming van Alkmaar Sport. Holland Sport heeft geregeld overleg met de clubs, over alle onder handen onderhoudswerkzaamheden bijvoorbeeld. 'Die werkzaamheden vinden plaats volgens de overeenkomsten met de clubs. We hebben regelmatig contact met ze over deze zaken. Die eerste lockdown-periode hebben de clubs, omdat ze niet konden spelen, huurkorting gekregen. Dat gebeurt dus nu ook voor het laatste deel van 2020. Wat er nu voor de rest van het lopende seizoen op stapel staat is nog niet duidelijk. Ook de KNVB weet dat nog niet', aldus Gudron Vis, communicatie Holland Sport. Met de recente verlenging van de strenge lockdown komt het moment dat dit seizoen helemaal niet meer gevoetbald gaat worden angstig dichtbij. Wat wel duidelijk is, er wordt immers niet of nauwelijks gebruik gemaakt van de velden, er is alleen wat trainende jeugd misschien. Dus veel schade aan de velden zal er ook niet zijn. Scheelt veel werk aan het eind van het seizoen zou je denken...

Tennis geeft iets meer mogelijkheden

29 januari 2021

Nu alleen singles, maar dubbelen kan eerder dan voetballen

Gevraagd naar de stand van zaken bij het tennissen, blijkt dat het daar net iets makkelijker gaat. Althans, om de sport te blijven uitoefenen. Qua financiën hebben de clubs te maken met dezelfde dilemma's en uitdagingen als de voetbalverenigingen. Echter, met zijn tweeën of zijn vieren tennissen is net iets makkelijker te realiseren dan een heel elftal met tegenstander op een veld. Voetbal is bovendien een contactsport, wat het nog net iets lastiger maakt, voor de amateurverenigingen vooral. Dat ziet bijvoorbeeld ook Peter Slot, bestuurslid TC Hogedijk: 'De competities werden wel uitgesteld en zijn dat ook nu weer, maar er mocht heel lang wel gewoon in clubverband getennist worden. Ook dubbelen mocht nog heel lang. Dan is het voor de wat oudere leden net allemaal wat leuker en makkelijker vol te houden dan wanneer je, zoals nu al weer even, alleen maar mag enkelen. Wij hebben wel gezien dat door de recente aanwas afgelopen jaar van wat jongere leden dat die wel lekker overdag singles gaan spelen tegen elkaar. Bij goed weer wordt althans behoorlijk gebruik gemaakt van ons tennispark. Maar ook voor ons geldt dat de kantine dicht is en dicht blijft.' Geen echte gezelligheid na afloop van je partijtje dus. Afgelopen zomer hebben de tennissers wel nog kunnen profiteren van de versoepelingen en mooie toernooien kunnen spelen met veel gezelligheid en drukte. Wel op afstand uiteraard, maar er mocht in ieder geval veel meer dan nu. Het goede nieuws is dat het dubbelen ook waarschijnlijk wel weer wat sneller mag als de maatregelen worden versoepeld. Alleen het mooie weer nog...

Het is een kwestie van uitzingen

29 januari 2021

Het sociale aspect wordt het meest gemist

Een (virtueel) rondje langs de voetbalvelden in de Egmonden leert dat de verenigingen het financieel allemaal nog redden. Er is nog wel genoeg vet op de botten en de leden zijn wel zo trouw dat de meesten 'gewoon' hun contributie betalen of hebben betaald, aldus de voorzitters Jan de Jong, Ben van Woezik en Monica van Hemert. Voor alle drie de clubs geldt dat de contracten met de trainers doorlopen of zijn verlengd. Voor die kosten is er ook steun vanuit de overheid (NOW-regeling). Dat scheelt een deel van de vaste kosten. Voor de facturen naar de sponsors ligt het iets anders. Jan de Jong (Egmondia): 'Wij zitten in Egmond aan Zee en hebben daarmee veel sponsors die in de horeca zitten. Die hebben het veel zwaarder dan wij. Dus wat kunnen wij dan klagen? We hopen dat ze ons nog willen en vooral nog kunnen steunen. En dan het beste er maar van hopen.' Ben van Woezik (Adelbert) heeft andere types sponsors. 'Wij zitten meer met bouwbedrijven en zzp'ers. Die doen het in de regel nog prima, ook in deze tijd. Voor dit jaar zijn alle contributies en sponsorfacturen betaald. Waar ik echter meer mee zit is wat er gaat gebeuren na de coronatijd? Krijgen we dan te maken met mensen die weer heel veel willen gaan sporten of juist met het tegengestelde?' Monica van Hemert (Zeevogels) ziet dat ook Zeevogels er nog wel redelijk voorstaat. 'Wat we echter vooral, naast de inkomsten, missen is het sociale aspect. Er is nu al zolang niet gespeeld en als er werd gespeeld was het zelfs nog een deel zonder publiek bij de laatste wedstrijden. Daar word je ook niet vrolijk van. Sport is juist iets wat verbindt. Waar publiek en de sociale samenhang bij uitstek belangrijk zijn.' Voor iedereen geldt dat de meest interessante evenementen in een seizoen voorlopig niet doorgaan. Van Hemelvaart-/familietoernooi tot Adelbertveiling en van strand6daagse tot Dinner Club. Het ziet er ook niet naar uit dat het op korte termijn anders gaat worden. Dat betekent een groot gemis aan inkomsten. Monica: 'En ook al heb je het nu nog redelijk voor elkaar, mede doordat inderdaad een groot deel van de leden hun contributie betalen, het moet ook weer niet al te lang gaan duren. Zo gaat het wel erg snel van je af.' De KNVB heeft nog geen beslissing genomen, maar geen van de drie voorzitters ziet het gebeuren dat er op korte termijn gevoetbald gaat worden. Met publiek. 'Want anders moet je je misschien wel afvragen of het interessant is', vindt Jan. 'Je hebt dan wel meer kosten, maar er komt nog steeds niets binnen.' Ben ziet nog wel een optie om, als dat mag met publiek en de competitie is afgeblazen, een onderlinge competitie op te zetten met clubs uit de regio. 'Maar alleen als er ook publiek bij mag.'

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug