Volle rode wijn past perfect bij stoofpot van deze week
Smaakvolle stevige wijn bij een smaakvol gerecht
Gepubliceerd: 16 februari 2024
Het lijkt een logische keuze om bij stoofvlees met frieten een stevig biertje te serveren, maar voor de wijnliefhebbers onder ons zijn er zeker ook geschikte wijnen te vinden bij deze klassieker. Zeker bij de stoofpot van deze week die met rode wijn is bereid.
Het is een aanrader om sowieso te kiezen voor een uitgesproken volle, ronde en krachtige rode wijn. Stoofvleessaus bevat onder meer specerijen zoals kruidnagel en laurier, die een kruidige, maar ook zoete smaak geven aan dit gerecht. Oudere naslagwerken raden soms aan om hierbij wijn in een iets lichtere stijl te serveren, maar het is aan te raden voor een kruidige, volle stijl kiezen: wijnen uit klassiek Europa, zoals de Côte du Rhône en de Languedoc-Roussillon, die voldoende zon gehad hebben en de zoete kruidigheid van de saus te evenaren.
Een Château La Landotte uit Bordeaux past hier zeer goed bij, maar ook een Château Le Boscq Saint-Estèphe uit dezelfde streek.
Bron: wijnbroeders.nl en culinaireambiance.com