HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Vrouwen FC Marlène winnen landelijke beker

Mede dankzij grote Egmondse inbreng

Vrouwen FC Marlène winnen landelijke beker

Mila Wittebrood en Juul van der Kolk hebben de eerste grote prijs van hun leven te pakken. De beide jeugdige speelsters, op het veld uitkomend voor Egmond JO17-1, wonnen de KNVB beker in de zaal voor vrouwen. In Topsportcentrum Rotterdam werd er gewonnen van het Amsterdamse OS Lusitanos met 2 – 4. Dit was de ploeg waar het vorig jaar nog mis tegen ging in de verloren finale. Nu wisten de blauwhemden na een 1 – 0 achterstand de stand om te buigen in Heerhugowaards voordeel. Dit tot grote vreugde van de meegekomen (veelal Egmondse) supporters.

Op de foto (DP Sportfotografie) Juul en Mila met de beker na de gewonnen finale.

Meer 'Sport':

Adelbert pakt overtuigend periodetitel

30 mei 2023

Op naar de volgende wedstrijd

Afgelopen zaterdag stond de kraker om de laatste periode in de 4e klasse A zaterdag tussen Kolping Boys en St Adelbert op de kalender. Op een zon overgoten sportpark De Nollen mochten de mannen van de geel rode brigade aantreden. De wedstrijd begon gelijkwaardig, van beide kanten werden er weinig kansen gecreëerd. De defensie van St Adelbert onder leiding van Tico Tervoort stond als een huis en had de wedstrijd volledig onder controle. In de 30ste minuut was het raak, een opstomende Sam Hopman gaf de bal over aan Tay Tervoort, Tay draaide naar de binnenkant open om vervolgens met een geplaatste bal vanaf de 16 in de rechter onder hoek te plaatsen 0-1. De wedstrijd kantelde direct vanaf dat moment, daarbij werden de kansen steeds groter. Tay Tervoort werd in de 42ste minuut op rechts weggestoken en zag aan de andere kant op links Barry Koppes aan komen stomen. Met een fantastische boog bal op de stropdas bracht Tay Barry in stelling, met een nog mooiere afwerking belande de bal diagonaal in de rechter kruising en werd de 0-2 aangetekend. Dit bleef niet lang de stand nog in de zelfde minuut werd een bal van achter uit naar voren gestuurd, De snelle Tay bedacht zich geen minuut en kwam één op één met de keeper ca 20 meter van de goal. Met een afgemeten boogbal verschalkte Tay de keeper en tekende zijn 20ste goal van het seizoen aan 3-0. Na de rust ging de geelrode brigade op de zelfde basis van start, Sam, Ian , Tico en Boet hielden de boel goed op slot. Behoudens in de 56ste minuut, door slap wegwerken kwam de bal via allerlei kluts ballen terecht bij Nick Korssen die hem hoog in de touwen jaagde achter een goed keepende Joey Levering. Kolping Boys probeerde de wedstrijd te kantelen maar dit lukte van geen kant. Adelbert was geduldig en wachtte op hun momenten. In de 75ste minuut werd Tay de diepte in gestuurd en kwam één op één met de keeper. De spits kon zich zelf met 21 goals de topscorer maken van de competitie, maar gunde Barry Koppes de eer om de 1-4 aan te tekenen. “The Chicken dans “ kon worden uitgevoerd door de twee mannen van de wedstrijd. Nog geen minuut later was het Tay uit een counter die de vrij staande Ezra Romijn inspeelde. En net binnen de zestienmeter krulde de centrale spits de bal in de linker kruising 1-5. De overige speeltijd werd gecontroleerd uitgespeeld en kon de zeer goed leidende scheidsrechter Berndt na 93 minuten de wedstrijd affluiten. Het feest kon gevierd worden. Veel waardering is er voor het zeer jonge middenveld tijdens deze wedstrijd, Rens, Melvin en Kane heerste over het middenveld waardoor de aanval kon renderen. Volgende week staat de nacompetitie wedstrijd tegen VVC fc in Nieuw Vennep op het programma, bij deze is iedereen daar van harte welkom. Verslag: Marco Tervoort

Weer winst voor bokser Toon Gaarthuis

26 mei 2023

Dankzij afwisselende series en lange 'reach'

Afgelopen weekend was Boksclub De Groot (i.s.m. Boksclub ABOV) actief op het boksevent ‘Battle of the Best’ in Enkhuizen. Egmonder Toon Gaarthuis kwam uit in het middengewicht. Hij gaf de tegenstander geen kans en strafte elke aanval af met zijn afwisselende series en lange 'reach'. Toon liet zich niet in de hoek duwen en won deze partij met 2-1.

Bob Beentjes ‘kocht’ zichzelf in bij Adelbert 1

26 mei 2023

Hoogste bieder bij kavel op veiling

Bob Beentjes (59) heeft afgelopen zaterdag het laatste kwartier van Sint Adelbert 1 tegen RCZ 1 in het doel gestaan bij de Binders. Beentjes had hiervoor een (gewilde) kavel gekocht op de jaarlijkse Adelbert veiling. Bob is oud doelman van Sint Adelbert en had zijn zinnen gezet om op deze historische en allerlaatste competitiewedstrijd van zijn club op de Kwekerij nog één keer (tijdelijk) het doel te verdedigen.

Jacco Walta gaat opnieuw ‘in de benen’ voor de Roparun

19 mei 2023

Maar ook dit jaar is het door Nederland

Het komende Pinksterweekend doet Jacco Walta uit Egmond aan den Hoef voor de negende keer mee met de bekende Roparun. Na een keer als chauffeur en zes keer als fietser mee te zijn geweest, gaat hij nu voor de tweede keer hardlopen met team 149 van Rijndam revalidatie uit Rotterdam.

Inschrijving Hogedijk Open 2023 weer mogelijk

19 mei 2023

Tennissen van 8 tot en met 16 juli

Liefhebbers van een lekker potje tennis kunnen zich weer inschrijven voor het Hogedijk Open-toernooi. Het “Hogedijk Open 2023” wordt gespeeld in de periode van zaterdag 8 t/m zondag 16 juli.

Einde van een tijdperk, maar niet van ‘ZondagSport 80’. Toch?

19 mei 2023

Drietal veteranen neemt zondag afscheid; waar zijn de opvolgers?

Bij elkaar zijn ze goed voor zo'n 70 jaar 'live' verslag van sport in de Egmonden: Adri Wittebrood (presentator), Wim Groen (verslaggever Zeevogels) en Klees Kager (verslaggever Egmondia) stoppen er na komende zondag mee.

Knappe overwinning Jong AZ op Jong Ajax

19 mei 2023

Belangrijke rol jonge Egmonders

Op sportpark de Toekomst vond de wedstrijd van twee beloftenteams plaats. Jong Ajax en Jong AZ kruisten de degens. Eigenlijk om de eer, want beide teams kunnen niet promoveren in de Keukenkampioendivisie. Leuk detail, er stonden twee oud-spelers van Zeevogels in de basis, Zico Buurmeester en Nick Twisk, beiden nog woonachtig in Egmond aan den Hoef. De uitslag was in het voordeel van Jong AZ: 1-2. Jong Ajax was daar gezien de overtredingen van enkele Ajacieden in de tweede helft, niet echt blij mee. De eerste minuten waren overigens wel voor Jong Ajax maar meer dan een buitenspeldoelpunt leverde dit niet op. Daarna bood Jong AZ meer tegenstand, maar ook Jong AZ wist het net niet te vinden. Die eerste helft werd dan ook afgesloten met een 0-0 stand. De tweede helft was duidelijk voor Jong AZ en in de 57ste minuut was Zico Buurmeester betrokken bij een mooie combinatie, die hij zelf keurig afrondde. In de 74ste minuut scoorde Griffith de 0-2. Daaraan ging een prachtige steekbal van Nick Twisk vooraf, die door tussenkomst van Ajax keeper de Graaff bij Griffith belandde. Een belangrijk aandeel van de Hoevers dus.

‘Trekker Trek’ in Geestmerambacht

12 mei 2023

Tractor Pulling: spektakel van begin tot eind

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei is het Powervalley evenement Tractor Pulling in recreatiepark Geestmerambacht op het evenemententerrein aldaar. Power Valley gaat verdubbelen tijdens editie 2023, hiermee willen we meegaan met de vraag van meer deelnemers om mee te doen en het publiek te laten genieten van nog meer prachtig Tractor Pulling spektakel. Vrijdag avond 12 mei gaan er tijdens de Farmstock Friday maar liefst 49 lokale deelnemers met elkaar de strijd aan in diverse standaard klasses. Daarnaast is er op de tweede baan een zeer compleet programma te zien en te beleven met een light two wheel drive klasse en een breed aantal deelnemers in diverse NTTO Farmstock klasses. Dus ben je een liefhebber van dikke echte tractoren of wil je alvast opwarmen en sfeer proeven voor de zaterdag? Koop je Tickets dan via onze ticket page!! Tickets kosten slechts €10,- voor volwassenen, 10-17 jaar €5,- en onder 10 jaar is de entree helemaal gratis!!! Aanvang 18.00 uur

Groep tafeltennisliefhebbers in Dorpshuis Hanswijk groeit zienderogen

12 mei 2023

Geen verplichtingen, wel plezier

De groep tafeltennissers die in Dorpshuis Hanswijk elke woensdag een potje komt 'pingpongen' groeit zienderogen. Initiatiefnemer Peter Groot kan tevreden zijn over zijn idee om het op te starten.

Sport in Beweging presenteert: de beste sporters van 2022-2023

26 mei 2023

Uitreiking prijzen op 9 februari 2024

Het was er al een paar jaar niet van gekomen, maar nu pakt de Stichting Sporters BES de draad weer op: er komt op 9 februari 2024 in Sportcentrum De Beeck een Verkiezing van de Beste Sporters van de gemeente Bergen. Die gaat dan over de prestaties in het jaar 2022 en 2023. Het wordt een verkiezing die anders is dan andere jaren het geval was. Voorzitter Valerie Smit van Stichting Sporters BES die het evenement organiseert: ‘Eerdere edities was het een wat formeler gala, maar we willen het laagdrempeliger maken: een informele bijeenkomst die voor wat meer interactie tussen de mensen zorgt. Daarom wordt het een bijeenkomst in Sportcentrum De Beeck, op 9 februari in de ruimte boven waar ook de raadzaal is. Daarbij kiezen we wel ‘gewoon’ de Sportman, de Sportvrouw, het Sportteam en de beste in de categorie Aangepast Sporten. Bovendien hebben we nog de verkiezing van het ‘Talent van het jaar.’ Daar is dus niets aan veranderd. Alleen mag het allemaal wel wat losser.’ Nieuw elan Het doel is dus om na een aantal jaren afwezigheid de verkiezing Sporter van het Jaar weer wat nieuw leven in te blazen. Valerie: ‘Het gaat echter vooral om de sporters en hun prestaties. De waardering daarvoor zal niet minder zijn, in welk format we de uitreikingen ook doen. Het feit dat we het in een wat andere setting doen betekent allen maar dat we er graag nieuw elan aan willen geven, nog meer waardering voor willen creëren. Ook in Bergen zijn genoeg sporters die zo’n titel verdienen!’ Vorig jaar werd het gala nog ‘vervangen’ door een fraai magazine – Sport in Beweging - waarin een flink aantal sporters in het zonnetje werd gezet. ‘Dat werd goed ontvangen, maar nu is het weer tijd voor het echte werk: een fysiek evenement waarin we de sportmensen het podium kunnen geven dat ze verdienen’, aldus Valerie. Jury en vastgestelde criteria De beoordeling vindt plaats aan de hand van een lijst met vooraf vastgestelde criteria door een jury die vanuit ‘het veld’ wordt samengesteld. ‘Verdeeld over de verschillende kernen en met een brede kijk op sport en bewegen. Per kern hebben we ook mensen die voor ons in de gaten houden wat zoal de sportprestaties daar zijn. Maar die kunnen natuurlijk ook niet alles weten.’ Aanmeldingen door het publiek ‘Sporters met een bijzondere prestatie kunnen worden aangemeld. Daarvoor hebben we het publiek nodig: denkt u of kent u iemand die zich op sportgebied de afgelopen periode (2022-2023) bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt, meld het ons dan op [email protected]. Het gaat dan echt niet altijd meteen om een (inter)nationale titel of onderscheiding. Het kan best een laagdrempeliger prestatie zijn, maar wel een die impact heeft gehad. Meld het aan en doe er meteen een omschrijving bij: om wie gaat het, wat is de prestatie en waar (en wanneer) heeft die betreffende sporter die behaald? Dan heeft de jury wat meer houvast en kunnen ze de verschillende prestaties beter met elkaar vergelijken. Doe er ook eventueel contactgegevens bij zodat we kunnen overleggen of meer informatie opvragen.’ ‘Op 9 februari 2024 worden de drie beste genomineerden per categorie uitgenodigd en maakt de jury bekend wie in welke categorie zich uiteindelijk Sporter van het Jaar mag noemen. Daar hoort uiteraard een fraaie prijs bij, maar daarover hoort u later meer’, aldus Smit tot slot. ‘Nu gaat het erom zoveel mogelijk aanmeldingen te verzamelen…’

Voorkeur college voor speellocatie fusieclub gaat uit naar Sportpark Hogedijk

9 mei 2023

Maar de raad moet nog beslissen...

Als het aan het college van B&W ligt zal de nieuwe fusieclub VV Egmond gaan spelen op Sportpark Hogedijk, de huidige locatie van Zeevogels.

Ben van Woezik (voorzitter Adelbert): ‘Blij dat er nu in ieder geval een besluit ligt.’

9 mei 2023

Voor Adelbert maakt het geen verschil

Voorzitter Ben van Woezik van Adelbert is - namens het hele bestuur - in ieder geval blij dat er nu een (voorgenomen) besluit ligt. 'Dat was voor ons het belangrijkste. We hebben er begrip voor dat het bij Adelbert ruimtelijk en planologisch niet past, dus dat het dan Zeevogels is geworden is prima. Egmondia was voor ons ook goed geweest, maar ik denk dat ook daar dezelfde problemen en beperkingen spelen als bij Adelbert.'

Monica van Hemert (voorzitter Zeevogels): ‘Kogel is (eindelijk) door de kerk.’

9 mei 2023

Op naar een mooie gezamenlijke toekomst als fusieclub

Zeevogels-voorzitter Monica van Hemert is blij dat de kogel (eindelijk) door de kerk is voor wat betreft de fusielocatie. 'We zijn er nu al zolang mee bezig, er moet ook eens een keer een knoop worden doorgehakt. Dan kunnen we tenminste weer verder.'

Jan de Jong (voorzitter Egmondia): ‘Ben er niet blij mee.’

9 mei 2023

'Ik leg me er bij neer, maar niet van harte...'

Jan de Jong, nu nog voorzitter van Egmondia, is zwaar teleurgesteld in het voornemen van het college om aan de Hogedijk het fusiecomplex van de VV Egmond te realiseren.

Voetbalcomplex De Lange Plas nog een keer helemaal voor Egmondia

5 mei 2023

Het 85-jarig bestaan haalt de club net niet

Op zondag 14 mei as spelen de senioren elftallen van Egmondia hun laatste thuiswedstrijd onder de vlag van Egmondia. Het bestuur wil van deze dag een bijzondere dag maken. Na bijna 85 jaar ( in 2024 zouden we het 85 jarig bestaan hebben gevierd) komt er een einde aan de naam Egmondia. Die dag gaat het niet alleen om het voetbal, alhoewel dat wel het hoofddoel is die dag, maar is ook bedoeld als speciaal samenzijn met alle supporters, sponsors, (oud-)bestuursleden, (oud-)leden, die Egmondia een warm hart toedragen. Heb je gevoetbald, in het bestuur gezeten (of doe je dat nog), ben je vrijwilliger, geef/gaf je training, ben je partner van een voetballer, vrijwilliger of oud bestuurslid? Het bestuur van Egmondia wil deze dag graag gebruiken om nog eenmaal met de hele “familie” samen te zijn en die te vereeuwigen op een mooie foto (fotosessie om rond 15.45 uur). Kom dus nog eenmaal op dit fraaie complex aan de Sportlaan om de elftallen aan te moedigen in hun laatste thuiswedstrijden die vanaf 10.00 uur tot 15.45 uur worden gespeeld. Na de wedstrijd van het eerste (14.00 uur aanvang) is er live muziek en kan iedereen genieten van een mooie derde helft.

Alex Houtenbos Hoofd Jeugdcoördinator bij VV Egmond

5 mei 2023

Assistentie van Marcel Blank en Mike Twisk

Beetje bij beetje wordt er meer bekend van de structuur bij VV Egmond. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt. Het Technisch bestuur heeft bekend gemaakt dat Alex Houtenbos (20) is aangesteld als hoofd jeugdcoördinator voor het seizoen 2023/2024. Hij zal worden geassisteerd door Marcel Blank en Mike Twisk. Een hoofd jeugdcoördinator heeft een verbindende en organisatorische rol. In deze functie is Alex onder andere verantwoordelijk voor de teamindelingen, het aanstellen van jeugdtrainers en leiders en hij is het aanspreekpunt voor jeugdleden, ouders en het bestuur. Alex heeft zijn CIOS opleiding voltooid en hij is eigenaar van Smiley Sports dat in onze regio evenementen organiseert.

Dubbele winst voor bokser Reyn Gaarthuis

28 april 2023

Jonge Egmonder wint bij debuut

Reyn Gaarthuis uit Egmond-Binnen heeft afgelopen zondag zijn debuut partij gewonnen. De jonge bokser (14) van Boksclub De Groot won op de nationale jeugddag in Hoorn. Gaarthuis kwam uit in het lichtgewicht en ging geconcentreerd van start. Al vanaf de eerste ronde wisselde hij lange stoten hoog en laag af. In de tweede ronde raakte de tegenstander uit zijn focus door een paar goed geplaatste bodyshots. In de derde ronde domineerde Gaarthuis wederom, uitslag: 3-0. Ook won Gaarthuis de stijlprijs voor beste bokser. Al met al een prestatie om trots op te zijn!

Je eigen Moment of Fame: Speelminuten in Adelbert 1 te koop!

5 mei 2023

Tijdens de allerlaatste Adelbert Veiling

Zaterdag 13 mei vindt de laatste Adelbert Veiling plaats in Cafe Tervoort in Egmond-Binnen. Adelbert heeft net als veel sportverenigingen nog steeds financieel te maken met de naweeën van corona en grote stijgingen van energiekosten. Het geld is dus heel welkom ook zo vlak voor de complete voetbalfusie. Ook is de veilingavond altijd een van de hoogtepunten van het jaar voor de club en het is natuurlijk een heel gezellige avond.

Toertocht Ronde van Noord-Holland met goed weer verreden

28 april 2023

Ongeveer 4500 deelnemers zorgen voor ongeveer 4000 euro voor de Hartstichting

Afgelopen weekend was het weer zo ver: die Ronde van Noord-hOlland werd verreden. Het weer was voor de vroege starters nog niet zo denderend, maar later in de ochtend werd het prima weer voor deze recreatieve toertocht van Le Champion.

Examens bij ERB: Er zijn weer flink wat ‘livesavers’ in spe bijgekomen

21 april 2023

Zo'n honderd kinderen halen hun diploma

Tijdens een examenavond van de Egmondse Reddingsbrigade heeft een honderdtal jeugdleden hun diploma gehaald. Voor de een was dat 'zilver', voor de ander 'goud' en voor de (voorlopig) verst gevorderden werd dat het diploma 'livesaver'. Zwembad De Beeck was er vol mee...

Rob Hersche traint zondagselectie VV Egmond; Marcel Blank doet de zaterdagselectie

21 april 2023

Technische staf voor seizoen 2023-2024 komt langzaamaan rond

De voetbalvereniging VV Egmond die volgend jaar als enige voetbalvereniging in de Egmonden actief zal zijn, krijgt steeds meer gestalte. Nadat de eerste twee grote sponsors bekend werden zijn nu ook de trainers van de zondag- en zaterdagafdeling bekend: Rob Hersche en Marcel Blank zullen de respectievelijke spelersgroepen die onder hun hoede vallen komend seizoen trainen en begeleiden.

Lavinia Bijl, Sport-Z: ‘Meer aandacht voor de zorgkant van sport nodig.’

21 april 2023

Positieve werking van sport en beweging ondergewaardeerd

Dat er steeds meer druk staat op de sociale en gezondheidsaspecten van onze maatschappij behoeft geen betoog: enorme prestatiedruk, corona-bijverschijnselen als eenzaamheid, depressiviteit en steeds meer ouderen die om allerlei redenen in een isolement raken, we kennen en lezen er allemaal over. Maar wat doen we eraan? Sport-Z (met de Z van zorg) probeert voor die kwetsbare doelgroepen in de gemeente Bergen iets te betekenen. ‘Sport-Z ziet het als haar taak om mensen in specifieke en kwetsbare doelgroepen in beweging te brengen. Met specifieke kennis, kunde en ervaring adviseren, stimuleren en organiseren wij beweegprogramma’s om sport- en zorgdoelen te realiseren’, zo staat te lezen op de website van Stichting Sport-Z (www.sport-z-org). Daarmee wordt direct in de eerste zin al meteen een serieuze uitdaging genoemd: specifieke en kwetsbare doelgroepen. Hoe bereik je die? Bereikbaarheid doelgroepen Lavinia Bijl, sinds anderhalf jaar Maatschappelijk Sportregisseur bij Sport-Z voor de gemeente Bergen is zich daar terdege van bewust: ‘Wat we proberen is om bijvoorbeeld jongeren en ouderen in beweging te krijgen en daarmee weer sociaal actief te laten zijn. Beweging is daarbij een rekbaar begrip. We hebben een Sportgroep Jongeren in Egmond of een G-voetbaltraining (in Alkmaar in dit geval), maar het kan ook gaan om bijvoorbeeld een game night, zoals we die in Egmond hebben opgestart voor jongeren. Dan ben je misschien niet zo zeer zelf in beweging, maar je bent wel sociaal in beweging. Je hebt weer contact met anderen op zo’n avond en je kunt gesprekken hebben over van alles. Voor veel jongeren is corona een zware tijd geweest en een deel daarvan ondervindt daarvan nog altijd de gevolgen in de vorm van eenzaamheid en depressiviteit.’ Niet alleen jongeren Aan de andere kant van het leeftijdsspectrum: het is ook belangrijk dat ouderen, van uiteenlopende leeftijden, sociaal actief blijven. Laviania: ‘Dat is al met al best lastig: mensen zitten veel thuis, krijgen weinig aanloop en dat maakt dat ze moeilijk zijn te bereiken. Dat geldt trouwens net zo zeer voor jongeren als voor de ouderen. Juist de doelgroepen waarvoor Sport-Z actief is, zijn lastig te bereiken. Terwijl we hartstikke leuke activiteiten hebben, van wandelen voor 80+’ers en 70+’ers tot een Stap-voor-Stap programma voor mensen met een ‘haperend brein’ die we op die manier wat meer structuur proberen te geven en actief houden. En van VakantieFun tot die genoemde game night voor de jongere doelgroepen.’ Uiteenlopende doelgroepen Waar velen misschien zullen denken dat Sport-Z er vooral is voor mensen met een of andere (lichamelijke of geestelijke) beperking, is dat zeker niet alleen het geval. ‘Natuurlijk zijn we er (deels) ook voor die doelgroep, maar we zijn er voor eigenlijk alle mensen met een ‘maatschappelijk randje’ zoals we dat noemen. Mensen die op een of andere manier niet zomaar gebruik kunnen maken van het reguliere aanbod aan activiteiten. Of het nu gaat om eenzamen, mensen met een verslavingsachtergrond, asielzoekers het maakt niet uit. Sport – bewegen in zijn algemeenheid - brengt mensen bij elkaar en brengt een sociale samenhang op gang. Dat is het doel dat we nastreven.’ Behoefte en bewustwording Het draait volgens Lavinia om het vervullen van de behoefte aan sociale contacten, maar ook de bewustwording van het belang van die sociale contacten en de rol die sport & beweging daarin kan spelen. ‘Iedereen begrijpt waarschijnlijk wel dat het zo is, maar de uitvoering is in de praktijk van veel factoren afhankelijk. Niet alleen de bereikbaarheid van de doelgroepen, maar ook simpelweg het geld dat wel of niet beschikbaar is voor activiteiten en projecten. Er leven ideeën genoeg, maar we kunnen niet alles tegelijk aanpakken.’ Ideeënkoffer Over ideeën gesproken, er is sinds kort een zogenaamde ‘ideeënkoffer’ ontwikkeld. Lavinia: ‘In de koffer zitten ideeën voor kleine activiteiten die mensen samen met hun naasten kunnen doen. Dit kunnen zowel spellen aan tafel zijn als opdrachten in de buitenlucht. We komen één tot drie keer langs met deze koffer vol leuke ideeën. We laten de opdrachten uit de koffer waar ze mee aan de slag kunnen bij de mensen thuis achter. Het praten over dagelijkse dingen is niet altijd even makkelijk meer, maar mensen kunnen wel samen iets ondernemen. Door de opdrachten kunnen de mooie momenten uit het verleden herleven of je kunt een wandeling in de buurt maken. Dat helpt mensen uit hun isolement.’ Kortom, er zijn genoeg activiteiten waar Sport-Z zich mee bezighoudt, maar die bij velen nog niet zo bekend zijn. Lavinia: ‘Mensen mogen daarom gerust contact opnemen: per mail ([email protected]) of telefonisch, 06-43 23 40 35. Het is juist een van mijn taken om ervoor te zorgen dat Sport-Z zichtbaarder wordt en dat er meer aandacht komt voor de zorgkant van sport. Dus…kom maar op!’ Meer informatie over alle activiteiten van Stichting Sport-Z is te lezen op www.sport-z.org.

Estafetteloop van Wageningen naar de oorlogsmonumenten in de Egmonden

21 april 2023

Op 4 mei 's nachts starten en vervolgens op 5 mei bevrijdingsvuren ontsteken

Ook dit jaar zal een groep lopers uit Egmond in Wageningen het Bevrijdingsvuur ophalen en in estafette lopend naar Egmond brengen alwaar het bevrijdingsvuur zal worden ontstoken. Op donderdag 4 mei zullen we weer stilstaan bij alle oorlogsdoden en de overleden Egmonders in het bijzonder. Bij de oorlogsmonumenten in Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en Egmond aan Zee worden die avond herdenkingsbijeenkomsten gehouden. Bij deze herdenkingsbijeenkomsten zijn atleten aanwezig die na afloop samen naar Wageningen vertrekken om daar het bevrijdingsvuur op te halen. Kort na middernacht zullen zij daar hardlopend vertrekken om vervolgens via Veenendaal, Amersfoort, Soest, langs paleis Soestdijk, Hilversum, 's-Graveland, Driemond, Diemen, door Amsterdam via de pont naar Zaandam, Assendelft, Heemskerk in Castricum aan te komen. Vanaf Castricum begint de doortocht langs achtereenvolgens de oorlogsmonumenten in Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee.. Bij de oorlogsmonumenten wordt het bevrijdingsvuur ontstoken. De lopers stellen het zeer op prijs als veel inwoners hen bij de monumenten of langs de route verwelkomen en aanmoedigen. Bij het eindpunt in Egmond aan Zee zal burgemeester Voskuil de lopers welkom heten na hen 's nachts in Wageningen te hebben uitgezwaaid en succes gewenst.

Windhoek slaat dubbelslag bij Egmonds schoolvoetbal

21 april 2023

En mocht naar de volgende ronde in Limmen

Afgelopen vrijdag, 14 april, werd het 45e schoolvoetbaltoernooi georganiseerd voor de 4 Egmondse scholen! 11 teams, ruim 100 kinderen, stonden vanaf 12.50 uur klaar om te strijden voor de eer van de school! Het was een prachtige dag, een heerlijk zonnetje over het A-veld van vv Egmondia. Hier op dit veld werd door de jongens en de meisjes gestreden om de mooie bekers die verdiend konden worden maar ook natuurlijk om de titel “Kampioen van Egmond”. De jongens begonnen in 2 poules van 3 en de eindstand in die poule gaf recht op een finaleplaats. De meisjes streden in een halve competitie, dus elke wedstrijd was een finale. De Windhoek was bij de meisje de winnaar door met 12 punten bovenaan in de competitie te eindigen, gevolgd door de Kiem, de Driemaster en de teams van de Branding. Bij de jongens was de finale ontzettend spannend, goals over en weer maar uiteindelijk trok de Windhoek ook hier aan het langste eind: Kampioen van Egmond! En natuurlijk een ontzettend groot woord van dank namens de organisatie voor de gastvrijheid van vv Egmondia en de vrijwilligers!

Hotel Zuiderduin en Bouwbedrijf Tervoort hoofdsponsors VV Egmond

14 april 2023

Twee Egmondse familiebedrijven verbinden zich voor vier jaar

Hotel Zuiderduin en Bouwbedrijf Tervoort zijn voor de komende vier jaar hoofdsponsors van de kersverse voetbalclub VV Egmond.

Piratenfestijn in de meivakantie: voor alle jonge ‘Captain Jack Sparrows’

21 april 2023

Uitleven op het strand bij Egmond aan Zee

Een uitdagend evenement waarbij kinderen een echte piraat kunnen worden. In de middag van donderdag 4 mei kunnen avonturenliefhebbers zich uitleven op het strand van Egmond aan Zee, bij de hoofdingang bij Strandpaviljoen Bad Egmond. Er zullen verschillende activiteiten worden uitgezet op het strand, waarbij alle deelnemers van groep 5 tot en met 8 uitgebreid worden getest. Hebben zij alles in zich om een piraat te zijn? De toegang voor alle activiteiten bedraagt €2,50 per kind, aanmelden is verplicht en kan via www.sportenbewegeninbergen.nl/jeugd Tijdens het Piraten Festijn wordt het strand omgetoverd tot een waar piratenlandschap. Kinderen uit de gemeente Bergen kunnen zich uitleven bij het schatzoeken, een parcours, een wrak spel en nog meer leuke spellen. Kinderen kunnen zich bij binnenkomst melden bij de medewerkers, te herkennen aan de piraten outfits. Achteraf krijgen alle kinderen een power pakket met een gezonde snack en een beloning voor hun inzet. Het Piraten Festijn is van 13.00 tot 17.00 uur. De inloop is vanaf 12.30 uur. Meer informatie Aanmelden voor het Piraten Festijn is verplicht en kan via de website: www.sportenbewegeninbergen.nl. De entree bedraagt € 2,50 per kind. Voor allergieën m.b.t. de snacks en andere vragen kan contact opgenomen worden met Zeno van Esch, [email protected].

Egmondia van weleer

7 april 2023

Nog uit de zwart-wit tijd

In ons archief kwamen wij deze foto tegen van een Egmondia ergens uit de jaren ....... ?

Wordt Juul van der Kolk international in de zaal?

31 maart 2023

Uitnodiging binnen voor twee trainingsstages

De Egmondse zaalvoetbalster Juul van der Kolk (17 jaar) is opgeroepen voor twee trainingsstages van het Nederlands team. Juul, uitkomend voor het Heerhugowaardse FC Marlène, wordt op 11 en 19 april 2023 op de KNVB Campus in Zeist verwacht. Zij zit voor het eerst bij de selectie. Daar zal zij veel bekende gezichten zien. Er zijn namelijk nog vijf van haar clubgenoten geselecteerd.

‘Goed pedagogisch sportklimaat’ het belangrijkste advies van Nederlandse Sportraad aan minister

7 april 2023

Nog te vaak te weinig aandacht voor pedagogiek in de sport

Kinderen verdienen een sportomgeving waarin plezier en veiligheid belangrijke basisvoorwaarden zijn. In de gehele sportbranche wordt nog teveel uitgegaan van prestaties. Er moet meer aandacht komen voor de wensen en behoeften van kinderen, zodat de kans groter wordt dat ze een leven lang met plezier sporten en bewegen. De Nederlandse Sportraad (NLsportraad) pleit daarom voor het realiseren van een goed pedagogisch klimaat in 2030, voor ieder kind in elke sport en bij elke sportaanbieder in Nederland. Het advies 'Kinderen centraal: naar een goed pedagogisch sportklimaat' waarin deze aanbevelingen staan, is vandaag door de NLsportraad aangeboden aan minister Helder. De raad adviseert de minister om de regie te nemen voor een goed pedagogisch sportklimaat. Dat begint met het vaststellen van een duidelijke definitie daarvan: waar kunnen kinderen en hun ouders vanaf 2030 op rekenen. Vanuit deze definitie kan de minister opleidingen en professionalisering faciliteren en minimale eisen opstellen. Voorzitter Michael van Praag: "Ik zie enorm veel kinderen met plezier sporten en bewegen in Nederland. Tegelijkertijd zie ik veel kinderen rond de puberteit afhaken en lees ik in de media regelmatig over misstanden in de (jeugd)sport. Dit gaat mij aan het hart, want met plezier sporten en bewegen is enorm belangrijk voor kinderen. En wie dat plezier van jongs af aan meekrijgt, heeft daar ook op latere leeftijd veel profijt van. Als we nu met zijn allen de schouders eronder zetten kunnen de kinderen die nu geboren worden straks allemaal sporten in een plezierige en veilige omgeving". Een goed pedagogisch sportklimaat is momenteel lang niet bij alle sportaanbieders een basisvoorwaarde. Projecten om het pedagogisch klimaat in de sport te verbeteren zijn vaak tijdelijk en bereiken maar een klein deel van de sportaanbieders. Bovendien moet financiering vaak uit allerlei bronnen bij elkaar gezocht worden. Dit heeft tot gevolg dat er vaak losse projecten worden uitgevoerd. Daarna verdwijnt alle waardevolle kennis weer. Ook zorgt een gebrek aan investeringen in de sport voor een zwakke arbeidsmarkt. Dit belemmert de bevordering van deskundigheid nog eens extra.

E-bike testdag voor inwoners gemeente Bergen in Alkmaar

24 maart 2023

Zaterdag 1 april van 9 tot 16 uur bij ijsbaan De Meent

De buurtsportcoaches van Holland Sport organiseren i.s.m. Alkmaar Sport op zaterdag 1 april een E-Bike & hulpmiddelen event. Voor iedereen die overweegt een e-bike aan te schaffen of zijn of haar e-bike wil vernieuwen, presenteert Schilder Tweewielers zich op de 400-meterbaan van De Meent van 09.00 tot 16.00 uur.

Omgevingsvergunning MTB-parcours Schoorl in aangepaste vorm naar Raad van State

24 maart 2023

Nachtrijden is nu niet in vergunning opgenomen

Naar aanleiding van een aantal ingediende zienswijzen over de aanvraag van een Omgevingsvergunning voor het MTB-parcours in de Schoorlse duinen zijn wat aanpassingen gemaakt. De aangepaste aanvraag ligt nu bij de Raad van State.

Nieuwe serie ‘Big Aqua – Een betere versie van jezelf’

24 maart 2023

Laagdrempelig 12-weeks programma op weg naar een vitaal leven

Alkmaar Sport en gewichtsconsulent Bianca Holvast starten maandag 17 april een nieuwe serie van het beweeg- en afslankprogramma 'Big Aqua – Een betere versie van jezelf'. Dit laagdrempelige 12-weeks programma reikt mensen met overgewicht handvatten aan en begeleidt deelnemers naar een energiek en vitaal leven. Woensdag 5 april vindt een informatiebijeenkomst plaats in sportcomplex Hoornse Vaart. Meer informatie is te vinden via www.hoornsevaart.nl/bigaqua. Bij mensen met overgewicht kan de fysieke en mentale gezondheid het functioneren belemmeren. De dagelijkse dingen kunnen hierdoor vermoeiend worden. Big Aqua helpt mensen naar een betere versie van zichzelf. In het programma - dat geschikt is voor dames en heren - staan zwemmen, gezonde verantwoorde voeding en plezier centraal. Big Aqua duurt 12 weken en wordt gegeven in combinatie met workshops, individuele begeleiding en interactieve groepsbijeenkomsten. Het programma biedt handvatten die een leven lang gebruikt kunnen worden voor een energieker en vitaal leven. Tijdens Big Aqua staat blessurevrij bewegen centraal. Doordat de deelnemers bewegen in zwemwater, is de belasting op gewrichten en spieren minimaal en de intensiteit het hoogst. Deze voordelen zijn ideaal voor beginnende en herstellende sporters. Hoornse Vaart biedt een gevarieerd programma aan zodat de deelname leuk en uitdagend blijft. Er is een ruime keuze in tijdstippen, activiteiten en intensiteit. Ervaring leert dat deelnemers in 12 weken zo'n 8 tot 15 kg lichaamsgewicht verliezen. En daar blijft het niet bij. Deelnemers rapporteren dat zij beter scoren op andere gezondheidsindicatoren zoals bloeddruk en cholesterol, én hebben geleerd hun leefstijl structureel aan te pakken. Informatiebijeenkomst De kosten voor deelname aan Big Aqua zijn afhankelijk van de vergoeding van de zorgverzekeraar. Heeft u interesse om mee te doen, dan bent op woensdag 5 april van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Aanmelden kan via 06-28594007 of [email protected]. Meer informatie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/BigAqua.

Outdoorpark Alkmaar laat publiek naam bedenken voor nieuw obstakel

24 maart 2023

Winnaar krijgt 1,5 uur obstakel run voor 10 personen

Outdoorpark Alkmaar heeft tijdens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen niet stilgezeten. Zo heeft het park - dat op zaterdag 1 maart de deuren heeft geopend - een opfrisbeurt gekregen, zijn er nieuwe activiteiten ontwikkeld en als klap op de vuurpijl is er een splinternieuw obstakel op het uitgebreide park te vinden. Outdoorpark Alkmaar heeft een prijsvraag uitgeschreven voor het verzinnen van een naam voor het kersverse obstakel. Degene die de leukste naam verzint voor het obstakel, wint een 1,5 uur durende Obstakel Run clinic voor 10 personen! Meer informatie is te vinden op www.outdoorparkalkmaar.nl/prijsvraag. Wensen van de klant Tom Leering, coördinator van Outdoorpark Alkmaar, is uiterst enthousiast over het spectaculaire obstakel. ‘’Wij vragen regelmatig feedback van onze bezoekers over wat er nog ontbreekt op ons park. Daaruit kwam duidelijk naar voren dat er behoefte is aan een nieuwe hindernis over het water. Na het bekijken van vele obstakels, kwamen wij uiteindelijk uit bij dit unieke obstakel''. Het nieuwe obstakel kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Leering vervolgt zijn verhaal: ''Het obstakel staat natuurlijk garant voor veel plezier tijdens de kinderfeestjes en schoolreisjes, maar we gaan het obstakel ook gebruiken bij de crossfit lessen waar kracht en uithoudingsvermogen centraal staat''. Prijsvraag Outdoorpark Alkmaar roept iedereen op om mee te doen met de prijsvraag en een naam in te sturen voor het obstakel. Dit kan tot dinsdag 28 maart via de Facebookpagina van Outdoorpark Alkmaar of door een mail te sturen naar [email protected]. ''Uit alle inzendingen worden de drie beste namen gekozen. Vervolgens gaan wij samen met onze bezoekers, volgers en collega's brainstormen welke naam het beste bij het obstakel past. Op dinsdag 28 maart maken wij de winnaar bekend. De nummer één wint een 1,5 uur durende Obstakel Run clinic voor 10 personen! Meer informatie is te vinden op www.outdoorparkalkmaar.nl/prijsvraag.

VV Egmond is officieel opgericht!

17 maart 2023

Na een bezoek aan de notaris

Donderdag 16 maart 2023 zal voor altijd aan VV Egmond verbonden blijven. Het is namelijk de oprichtingsdatum van de nieuwe voetbalvereniging. De club komt op (korte) termijn in plaats van VV Zeevogels (sinds 3-11-1931), VV Egmondia (sinds 19 mei 1939) en SV Sint Adelbert (sinds 20 januari 1950).

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug