Deel

Waarom zou sport een ‘essentiële sector’ zijn?

Sport moet juist worden gestimuleerd, ziet sportkoepel NOC*NSF

Waarom zou sport een ‘essentiële sector’ zijn?

Inmiddels hebben bijna 400.000 mensen de petitie ondertekend waarmee het kabinet wordt opgeroepen om de sport toe te voegen aan de essentiële sectoren. Met mogelijk wat versoepelingen in het verschiet licht sportkoepel NOC*NSF toe waarom sporten – juist nu, maar eigenlijk altijd – van belang is voor de individuele gezondheid en het welzijn van de maatschappij:

1. Sporten is gezond
De sportsector levert iets heel belangrijks op: het draagt bij aan een betere gezondheid en weerstand. Sporten verlaagt het risico op chronische ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten, depressieve symptomen en bij ouderen botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten.

2. Het sportaanbod stimuleert om in beweging te komen
Veel mensen komen graag in beweging maar zij hebben soms wel prikkels of een stok achter de deur nodig. Smaken verschillen en waar de ene wil voetballen, gaat de ander juist liever hardlopen, fitnessen of hockeyen. Is die variatie niet toegestaan, dan loopt het aantal mensen dat aan sport doet in z’n totaliteit snel terug. Dat blijkt ook uit onderzoek van NOC*NSF: Bijna helft Nederlanders is minder gaan sporten door tweede lockdown.

3. Sporten bespaart de samenleving geld
Natuurlijk kost de sport de samenleving ook geld. Zo bedraagt de totale rekening voor alle blessures 17,8 miljoen euro. Maar die kosten wegen bij lange na niet op tegen de baten. Want alleen al dankzij het amateurvoetbal wordt er jaarlijks 366,95 miljoen euro bespaard op de zorg voor hart- en vaatziekten en diabetes. Voor de mentale gezondheid is dit 42,55 miljoen euro. Het ‘subjectieve welzijn’ (sporten maakt mensen gezonder en gelukkiger, waar een waarde aan hangt die berekend is met een internationale wetenschappelijke formule) heeft een waarde van 2,1 miljard euro.

4. Sporten levert geen besmettingen op
Sporten heeft een goede invloed op de weerstand, wat zeer belangrijk is tijdens een pandemie. Tijdens het sporten vinden er niet of nauwelijks besmettingen plaats. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Datzelfde geldt ook voor het verblijven in de buitenlucht, zoals tijdens het veldvoetbal. Reisbewegingen (vanwege trainingen) zijn er amper aangezien Nederlanders gemiddeld op slechts 1,6 kilometer afstand van een voetbalvereniging wonen. Fietsafstand dus.

Kortom, de voordelen van sporten zijn veel groter dan de nadelen. Sporten is essentieel, gezond en moet juist worden gestimuleerd.

Bron: NOC*NSF

Foto (redactie): Of het nu om voetbal, hockey, judo, karate, handbal, fitness of wielrennen gaat: sporten is een essentiële succesfactor in ons welzijn, vindt NOC*NSF.

Meer 'Sport':

Hoe werkt het als er een coronabesmetting is in je sportteam?

28 januari 2022

Niet alles hoeft meteen 'in het slot'

Wat moet ik doen als iemand in mijn team positief getest heeft op het coronavirus? Een veel gestelde vraag.

KNVB: Heerlijk dat de competities weer van start mogen

28 januari 2022

Opgelucht ademhalen

De KNVB heeft verheugd gereageerd op de versoepelingen die het kabinet bekend maakte.

‘Big Aqua – Op weg naar een betere versie van jezelf’

21 januari 2022

Laagdrempelig afvalprogramma van 12 weken

Alkmaar Sport en gewichtsconsulenten Bianca Holvast en Joselien Eigenraam starten maandag 7 februari een nieuwe serie van het beweeg- en afslankprogramma 'Big Aqua – Een betere versie van jezelf'.

KNVB wil competities liefst weer starten in weekend van 5 en 6 februari

21 januari 2022

Clubs weer perspectief bieden

De KNVB ziet voor iedereen het opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet. Sporten stimuleert de gezondheid en de geestelijke en lichamelijke weerstand, en dat is juist hard nodig tijdens een pandemie.

Jelle Schut gaat op voor instructeur Wim Hof Methode (WHM)

14 januari 2022

Gaat om verandering in mindset

Het begon voor Jelle Schut uit Egmond aan den Hoef als een zoektocht naar een nieuwe manier van gezonder leven. Het eindigt - voorlopig - met een week examen doen in Polen in de Wim Hof Methode (WHM).

Parcours Halve Marathon was wel open

14 januari 2022

Hardlopen kan (bijna) altijd

De Halve Marathon van Egmond, begonnen in 1973, blijft vooralsnog steken bij 48 edities. Door de afgelastingen in 2021 en 2022 wordt de vijftigste editie gelopen in 2024. Zondag 9 januari 2022 was het, ondanks het niet doorgaan van het evenement, een drukte van belang op de boulevard, het strand en de duinen rond Egmond met hardlopers en trimmers. Frits van Eck was erbij en leverde ons deze foto’s aan.

Avondlockdown wordt versoepeld; geen moment te vroeg

7 januari 2022

Onderzoek wijst uit: kwart minder gesport

Ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan minder te sporten of zelfs geheel gestopt te zijn als gevolg van de avondlockdown. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers uit de Sportdeelname Index, uitgevoerd door Kantar in opdracht van NOC*NSF.

Loopgroep Egmond

7 januari 2022

Sinds 1984 actief

Sinds 1984 bestaat Loopgroep Egmond. Nu we het dit jaar (wederom) zonder de Halve Marathon van Egmond moeten doen blikken wij terug op hun uitslagen in de periode 2007 – 2012: 

Steun voor noodlijdende sportclubs

7 januari 2022

Corona hakt er financieel stevig in

Het coronavirus heeft een grote impact op de financiën van veel verenigingen. Ter ondersteuning van de amateursport zijn er zowel vanuit de overheid als de KNVB diverse financiële regelingen in het leven geroepen. Daarnaast heeft de KNVB in samenwerking met Sportsubsidie.nl een financiële helpdesk geopend waar verenigingen terecht kunnen met alle vragen over compensatieregelingen vanuit de overheid.

KNVB start online platform voor e-voetballers

31 december 2021

Aanmelden kan vanaf 12 jaar

De KNVB lanceerde onlangs in samenwerking met KPN Jantje.gg, een digitaal platform voor E_voetballers om FIFA-wedstrijden te spelen in competitieverband, op verenigingen, thuis, in je eigen regio en op je eigen niveau. Met Jantje.gg wil de KNVB de ruim anderhalf miljoen FIFA-spelers die Nederland kent met elkaar verbinden.

Robin Groot actief op OKT

31 december 2021

Onder meer op de 3000 meter

Schaatsster Robin Groot was afgelopen dagen actief op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Misschien niet eens zo zeer om zich direct te kunnen plaatsen voor de naderende Olympische Spelen, als wel om ervaring op te doen.

Egmond Wandelmarathon 2022 is definitief van de baan

24 december 2021

Opnieuw teleurstelling voor veel liefhebbers

Sportorganisatie Le Champion heeft, in navolging van Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon, ook besloten de Egmond Wandel Marathon 2022 te annuleren.

Snelcursus zwemdiploma in zwembad Hoornse Vaart

24 december 2021

Blijven bewegen is belangrijk

In de kerstvakantie organiseert Alkmaar Sport van maandag 27 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 extra veel snelcursussen voor zwemdiploma B en C in zwembad Hoornse Vaart. Het is mogelijk om het B-diploma in drie dagen en het C-diploma in vijf dagen te halen. Ook kinderen die geen zwemlessen volgen bij Alkmaar Sport, kunnen deelnemen aan de snelcursus. Meer informatie is te vinden via www.hoornsevaart.nl/snelcursus. Blijven bewegen in de lockdown Hielko Bollen, teamleider bij de Alkmaarse zwemaccommodaties is blij dat hij zwemlessen aan kan bieden tijdens de kerstvakantie: ‘’Net als iedereen zaten wij tijdens de persconferentie van zaterdag 18 december aan de buis gekluisterd om te kijken wat de maatregelen voor ons zouden betekenen. Nu is bevestigd dat de zwemlessen tot 17.00 uur door mogen gaan, bieden we in de kerstvakantie snelcursussen aan voor zwemdiploma B en C.’’ Normaal gesproken hebben de meeste zwemleskinderen in de kerstvakantie even een pauze. Bollen vervolgt zijn verhaal: ‘’Er is deze vakantie weinig te doen voor de kinderen. Geen kind vindt het lekker om 3 weken stil te zitten. Daarom bieden wij extra veel snelcursussen aan, zodat de kinderen lekker in beweging kunnen blijven. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen blijven oefenen voor hun zwemdiploma en dat ze blijven werken aan hun zwemveiligheid’’. Meer informatie Alkmaar Sport biedt in de kerstvakantie 6 snelcurssusen aan voor zwemdiploma B en 3 snelcurssusen voor zwemdiploma C in zwembad Hoornse Vaart. Aanmelden kan via [email protected] Ouders mogen hun kind helpen met omkleden, maar mogen in verband met de maatregelen niet kijken bij de zwemlessen. Daarnaast is een coronatoegangsbewijs is verplicht. Ook kinderen die geen zwemlessen volgen bij Alkmaar Sport, kunnen deelnemen aan de snelcursus. Meer informatie over de snelcursus is te vinden via www.hoornsevaart.nl/snelcursus.

De Beste Personal Trainer van NL

24 december 2021

Woont ‘gewoon’ in Egmond

Onlangs zijn de Dutch Fitness Awards 2021 uitgereikt. De Egmondse Mariëlle Valenteijn heeft de eerste prijs gewonnen als beste personal trainer van Nederland. De vakjury, bestaande uit 7 leden, bracht een heel mooi rapport uit. Mariëlle wordt geroemd als personal trainer, betrokken coach, inspirator en zeer behulpzaam bij het halen van de doelstellingen van de klant. Zij heeft haar studio ‘Fit by Valenteijn’ aan de Krommedijk 14 in Egmond aan den Hoef.

Wedstrijdbal voor Zico Buurmeester

24 december 2021

Wat brengt 2022 voor deze jonge AZ speler?

Op zondag 5 december maakte Egmonder Zico Buurmeester zijn eredivisie debuut in AZ 1. Hij mocht tegen Sparta Rotterdam in de slotfase invallen. Traditioneel krijg je bij AZ dan, als herinnering, een wedstrijdbal uitgereikt. Trainer Pascal Jansen deed dit hoogst persoonlijk. Nu maar hopen dat Zico in 2022 meer speeltijd van hem krijgt in AZ 1. Het vertrouwen in Zico is er wel bij AZ. Zijn contract loopt immers door tot 30 juni 2024.

Gloort er hoop voor de amateursporters?

24 december 2021

Sporten en bewegen juist belangrijker dan ooit

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het kabinet uitzoekt of sport en bewegen aangemerkt kan worden als een essentiële sector. Het is voor de gezondheid belangrijk dat mensen blijven bewegen, en bovendien speelt sport een belangrijke rol in het welzijn van mensen, de samenleving en economie, vindt het parlement.

Hoe gaan voetbalcompetities verder?

24 december 2021

Veel onzekerheden, maar KNVB schetst een scenario voor 2021-2022

Tijdens de laatste corona persconferentie is bevestigd dat de huidige maatregelen tot 14 januari 2022 worden verlengd. De nieuwe omikron-variant zorgt daarnaast voor extra onrust. Hierdoor zijn er nog veel onzekerheden over wanneer de competities kunnen worden hervat. Op dit moment zien we het vervolg van de competitie als volgt voor ons. Veldvoetbal Met de verlenging van de huidige maatregelen is nu al wel duidelijk dat in de speelweekenden van 15 en 16 januari en 22 en 23 januari in de categorie A niet zal worden gespeeld. Op zijn vroegst zal het weekend van 29 en 30 januari als inhaal speelweekend worden gebruikt voor de wedstrijden die vóór 29 november, gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast (met uitzondering van Tweede divisie, Derde divisie en Hoofdklassen). De competities die spelen in een zogenaamde najaarsreeks in de categorie A* worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks. Hopende dat er geen nieuwe maatregelen na 15 januari komen, kunnen in de categorie B* alle wedstrijden in het programma gewoon doorgang vinden, deze wedstrijden laten we daarom ook als gepland staan. Mocht je deze wedstrijden niet willen spelen, meld dit dan bij [email protected] onder vermelding van het wedstrijdnummer. Zaalvoetbal Voor het zaalvoetbal komen de wedstrijden in de categorie A** te vervallen van 15 januari tot en met 28 januari. Op z’n vroegst gaan we in de week van 29 januari weer inhaalwedstrijden inplannen die vóór 29 november gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast. In de categorie B** in het zaalvoetbal kunnen op z’n vroegst vanaf 15 januari wedstrijden worden gespeeld, deze laten we daarom ook als gepland staan in afwachting van de besluitvorming van de overheid. Financiële compensaties Door het ministerie van VWS worden in januari 2022 de financiële compensatiemogelijkheden voor sportverenigingen vastgesteld en gepubliceerd. In elk geval de TASO zal (verbeterd) terugkomen. Uiteraard informeren we jullie hierover zodra wij de informatie hebben. Feestdagen

Halve van Egmond en Egmond-Pier-Egmond afgelast

17 december 2021

Wandelmarathon wellicht met aangepast programma nog wel

Sportorganisatie Le Champion en de Gemeente Bergen zijn tot de conclusie gekomen dat de strandrace Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon op 8 en 9 januari helaas niet door kunnen gaan.

Geslaagde pre-run NN Halve Marathon

13 december 2021

Voorheen de Midwinterloop

Afgelopen zaterdag gingen bijna duizend enthousiaste hardlopers van start tijdens de eerste editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon. Sportorganisatie Le Champion heeft in 2021 enkele nieuwe Pre-Runs geïntroduceerd in voorbereiding op de grotere hardloopevenementen. Dit weekend stond er een 16 en 8 km op het programma in Egmond-Binnen, een ideale voorbereiding op de NN Egmond Halve Marathon, die op zondag 9 januari 2022 staat gepland. De bijna duizend lopers gingen met weinig wind een heerlijke ochtendzon van start, op de nieuwe start en finish locatie, op de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen. Er werd volop genoten van het prachtige bos- en duingebied van Egmond en Bakkum. Het vernieuwde parcours liep door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat, waar de deelnemers zomaar een kudde Schotse Hooglanders tegen kwamen. De 16 kilometer maakte een extra lus richting Camping Bakkum, waar de lopers vervolgens een flinke klim trotseerden om op het strand te komen. Via het strand kwamen de lopers weer terug op de Middenweg waar de finish snel in zicht kwam. Sportorganisatie Le Champion kijkt na deze geslaagde editie uit naar de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon. Na de persconferentie van 14 december verwacht de organisatie hier meer duidelijkheid over te kunnen geven. De inschrijving van de NN Egmond Halve Marathon is nog geopend t/m maandag 27 december. Inschrijven kan via de website www.nnegmondhalvemarathon.nl Editie 2022 De tweede editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon vindt plaats op zaterdag 10 december 2022. Kijk voor meer informatie over de Pre-Runs of andere hardloopevenementen van Le Champion op www.lechampion.nl.

UPDATE Schaatsster Robin Groot voldoet aan verwachtingen in Calgary (Canada)

13 december 2021

Neus tegen het raam gedrukt, maar meer nog niet

Schaatsster Robin Groot, die deel uitmaakt van de talentenploeg van JumboVisma, mocht onverwacht afreizen naar het Canadese Calgary.

Geen geld om te sporten, maar tóch meedoen bij Bergen Ontmoet

10 december 2021

Ontmoet- en beweegprogram,ma slaat aan

Eind september startte de maatschappelijk Sportregisseur van Stichting Sport-Z in de gemeente Bergen met het programma ‘Bergen Ontmoet’. Bergen Ontmoet is een ontmoet- en beweegprogramma voor volwassenen met een bijstandsuitkering, die op deze manier letterlijk weer in beweging komen. Aan het programma, wat in nauwe samenwerking met de gemeente Bergen en de lokale buurtsportcoach van Holland Sport is opgezet, doen inmiddels 14 deelnemers mee. Er is nog ruimte bij de gratis sportlessen die op dinsdag (15.30-16.30 uur) en vrijdag (10.30-11.30 uur) plaatsvinden bij vv Bergen aan de Groeneweg in Bergen. Inwoners die binnen de doelgroep vallen hebben onlangs een brief van de gemeente ontvangen over dit project. Heeft u deze gemist? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de consulent Activering van de gemeente Bergen, Piet Daalder, via [email protected] of 06-30816423. Sport-Z heeft het project wat nu in Bergen van start is gegaan ook in andere gemeenten al succesvol opgezet. “Dankzij een bijdrage uit het lokale sportakkoord van de gemeente Bergen konden we ook in deze gemeente het project opstarten. Gezien de snelle groei van het aantal deelnemers in de groep sluiten we duidelijk aan bij een behoefte die er hier leeft. Zelfs op deze korte termijn zien we al ontwikkelingen bij de deelnemers die echt ontstaan doordat ze een moment hebben om anderen te ontmoeten. We sporten de hele winter door, dus iedereen met interesse kan wekelijks meedoen,” aldus Lavinia Bijl, Maatschappelijk Sportregisseur van Sport-Z. De maatschappelijk sportcoaches van Sport-Z verzorgen op dinsdag een sport- en speltraining en op vrijdag staan balsporten op het programma. De les eindigt (als de coronamaatregelen dat toestaan) standaard met een gezellig kopje koffie of thee. Wil jij ook deel uitmaken van de groep? Neem contact op met de consulent Activering van de gemeente Bergen of kijk op www.sport-z.org/BergenOntmoet.

Fusieteam JO16-1 winterkampioen

17 december 2021

Zaterdag is het gebeurd

Het ST VV Egmond JO16-1 fusieteam heeft op zaterdag 11 december met 7-2 gewonnen van Vitesse '22. Daarmee mogen ze zich winterkampioen noemen in de Hoofdklasse A. Zo laten trainer Jozua van der Ploeg en leider Michael Jansen trots weten. Met speciale dank aan Cees Hottentot. Hij is namelijk trainer, coach en drijvende kracht achter dit team!  Dit is het eerste ST VV Egmond fusie team (combinatie team van Adelbert, Egmondia en Zeevogels) dat een titel binnen haalt! 

UPDATE Tibor Zwaan Europees Kampioen Masters Beachrace

13 december 2021

Tibor Zwaan uit Egmond 6e overall, 1e bij masters

Dit weekend staat het EK MTB Beachrace in Duinkerke (FR) op het programma. In 2019 waren het de Nederlanders Ivar Slik (Bergen) en Nina Kessler die hier een gouden medaille en de Europese trui wonnen. Afgelopen jaar kon het EK hier helaas niet doorgaan.

Eerste eredivisie minuten in AZ 1

10 december 2021

Zico Buurmeester maakt debuut

Zico Buurmeester heeft zijn eerste eredivisie minuten gemaakt. In de thuiswedstrijd tegen Sparta mocht de 19 jarige middenvelder uit Egmond aan den Hoef invallen voor niemand minder dan de Noor Fredrik Midtsjø. Dat het in de absolute slotfase was mocht de pret niet drukken.

KNVB legt na dit weekend voetbal voor prestatieteams stil

3 december 2021

Recreatieteams spelen tot de winterstop nog door

Het debat van woensdag in de Tweede Kamer waarin veel partijen vragen stelden over het sporten na 17 uur leidde niet tot een wijziging van de maatregelen. Daarop heeft de KNVB de knoop doorgehakt.

Zeevogels O19-1 is er op tijd bij

3 december 2021

Trainen voor schooltijd of het werken

“Jongens we gaan eerder trainen in verband met de huidige coronamaatregelen. OK trainer hoe laat dan? Om kwart voor zes. Dat is onder etenstijd en niet handig dus. En trouwens dat mag helemaal niet trainer. We moeten om vijf uur van het complex af zijn. Kwart voor zes ’s morgens jongens, dat mag wel! OK trainer we zijn er!”

Opbrengst Grote Clubactie levert ruim 9.000 euro op in de Egmonden

3 december 2021

In totaal zo'n 16.000 euro in heel Bergen

Zo'n 350.000 verkopers zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. De Egmonden waren goed voor zo'n 9000 euro. In heel Bergen haalden verenigingen in totaal € 16071 op.

Midwinterduinloop van Le Champion gaat door

4 december 2021

Op zaterdag 11 december

Le Champion heeft besloten om de Pre Run voor de “Egmond Halve Marathon” volgende week zaterdag 11 december door te laten gaan. De routes zijn veranderd. Ook de start/finish is verplaatst en is nu op de Oude Schulpweg, tussen Gasterij Nieuw Westert en het PWN parkeerterrein.

Break in je werkweek; bewegen is goed voor je

3 december 2021

Bewegen kan ook onder werktijd (of in de pauze)

De coronamaatregelen beperken momenteel jong en oud om in de avond te gaan sporten. Omdat het belangrijk is tóch in beweging te blijven introduceren de buurtsportcoaches van Holland Sport een nieuw concept in Heiloo, Bergen en Uitgeest: Break in je werkweek.

Gezocht: hardlooptalent voor Egmond Mini Marathon

3 december 2021

Hét hardloopevenement voor kinderen tijdens NN Egmond Halve Marathon

Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen op zondag 9 januari de Egmond Mini Marathon hardlopen tijdens de NN Egmond Halve Marathon.

Jill Holterman stapt uit in Tilburg

29 november 2021

Egmondse atlete staakt de strijd tijdens NK Cross

Jill Holterman wist, afgelopen zondag, in de Warandeloop in Tilburg niet te finishen. Deze wedstrijd was tevens het NK Cross. Het was verstandiger om tijdens deze loop de wedstrijd te verlaten in verband met een onwillige kuit. Holterman gaf aan dat zij toewerkt naar het EK Marathon in Munchen komende zomer. Hoofdzaak blijft de Olympische spelen in 2024 in Parijs. Haar doel daar? Een top 15 notering!

Coach White Stones ondanks verlies tevreden

11 december 2021

Het wel en wee van zaalvoetballen in de eredivisie

Coach Rogier Bunink was ondanks de 2 – 5 nederlaag tegen LEBO zeer tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg. ASV LEBO is een absolute topploeg en Bunink had gezien dat zijn team heel lang prima tegenstand kon bieden. Na een 0 – 3 achterstand bracht Jan Willem Tesselaar de 1 – 3 ruststand op het scorebord. Nick Zeijlmans wist na de pauze zelfs de 2 – 3 te maken voor ‘De Stones’. In het vervolg maakten de gasten de kansen wel af waar ook die voor White Stones onbenut bleven; 2 – 5. Na de winterstop gaan de behaalde punten door de helft en spelen de withemden nog 14 wedstrijden voor handhaving poule.

Aangepaste KNRM West Coast Challenge

10 december 2021

Op zaterdag 11 december

De West Coast Challenge is een eendaags duursportevenement. Een team van twee man/vrouw krijgt de uitdaging gezamenlijk met één fiets de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder op eigen kracht af te leggen. Door afwisselend hard te lopen en te fietsen moet het team de passende mix van snelheid en duurvermogen vinden om deze enorme afstand af te leggen. De West Coast Challenge start bij het boothuis van de KNRM in Hoek van Holland en eindigt bij het boothuis van de KNRM in Den Helder. De totale afstand voor de Hele Challenge bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand.

Weer bekerstunt Zeevogels

19 november 2021

Nu tegen eersteklasser Hoofddorp

Hoofddorp - donderdag 18 november 2021 - Zeevogels 1 is er weer in geslaagd om een ronde verder te komen in de beker! Werd er eerder gewonnen van hoofdklasser De Zouaven nu was eerste klasser SV Hoofddorp het slachtoffer. SV Hoofddorp, de trots van het gelijknamige dorp met 1500 leden en 90 elftallen, had meer verwacht van deze wedstrijd. In een gelijk opgaande wedstrijd was het na de reguliere tijd 3–3. De withemden namen de penalty’s vervolgens beter 6–7.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug