Warm welkom voor wandelaars in winters wandelweekend

Frisse 18e editie van de Egmond Wandelmarathon

Warm welkom voor wandelaars in winters wandelweekend

Zaterdagochtend was het niet alleen fris, het was ook nog eens behoorlijk mistig. De zondag was niet mistig, maar een fris oostenwindje maakte het wandelweekend in Egmond aan Zee winters genoeg.

Egmond aan Zee was dit weekend namelijk het toneel van de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon. Vanuit Sporthal De Watertoren startten zaterdag 21 en zondag 22 januari in totaal ruim 9.300 wandelaars aan hun wandeltocht van 10,5 of 21,1 km door de prachtige natuur in de regio.

Voor duinbeheerder PWN, het goede doel van het evenement, werd het mooie bedrag van € 6.410,65 ingezameld. De bijbehorende cheque werd door het Egmondse bestuurslid van Le Champion Jan Houtenbos overhandigd aan Raymond Duindam van PWN. Die gaat dit bedrag gebruiken om de leefomgeving van amfibieën in de duinen veiliger en aantrekkelijker te maken.

Dit wandelweekend werd gekenmerkt door vorst, mist en een winterzonnetje. Met temperaturen net boven het vriespunt en weinig wind was het echter heerlijk wandelweer aan de kust.

Dit jaar vond de Wandel Expo voor het eerst op 3 dagen plaats. Naast de traditionele zaterdag en zondag, werden de deuren van de sporthal dit jaar ook op vrijdagavond geopend. Deelnemers konden hier hun stempelkaart ophalen, rondkijken bij informatieve stands van de partners en onder het genot van een drankje genieten van de liveoptredens van koren en zangers.

Het was mooi wandelen in Egmond. Meerdere zeehondjes lieten zich de afgelopen twee dagen zien aan de vloedlijn en de wandelaars spotten in het duingebied meerdere kuddes Konik-paarden. Vanaf de glooiende en soms uitdagende paden in het Noordhollands Duinreservaat en bij de Kerf in de Schoorlse Duinen konden de deelnemers genieten van wat onze omgeving te bieden heeft aan natuurschoon.

Op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024 staat de 19e editie van de Egmond Wandel Marathon op de wandelagenda. De inschrijving opent medio augustus via www.egmondwandelmarathon.nl.

Foto’s (Le Champion): (1) Jan Houtenbos (rechts) overhandigt een cheque van bijna 6500 euro aan Raymond Duindam van PWN. (2) Vrijdag konden de deelnemers hun stempelkaart al halen. (3) Diverse keren was een zeehondje te spotten langs het strand.  (4, 5 en 6) Lopen over strand en door de natuur rondom Egmond. (7) Na afloop was er uiteraard het warme welkom in de Watertoren.

 

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Warm welkom voor wandelaars in winters wandelweekend Warm welkom voor wandelaars in winters wandelweekend Warm welkom voor wandelaars in winters wandelweekend Warm welkom voor wandelaars in winters wandelweekend Warm welkom voor wandelaars in winters wandelweekend Warm welkom voor wandelaars in winters wandelweekend Warm welkom voor wandelaars in winters wandelweekend