Deel

Warme chocolademelk met pepermunt

Net een wat opwekkender smaak

Warme chocolademelk met pepermunt

Warme chocolademelk met slagroom doet het altijd goed in deze tijd. Maar nu doen we het eens een beetje anders, maar wel lekker…

Ingrediënten
6 pepermuntstokjes
480 ml melk
90 g halfzoete chocoladesnippers
25 g ongezoet cacaopoeder, of chocolademelkpoeder
slagroom als topping

Bereidingswijze
Doe de pepermuntstokjes in keukenmachine en vergrendel het deksel. Zet de machine rustig aan en voer de snelheid geleidelijk op naar het hoogste niveau. Mix gedurende 5 seconden of tot de gewenste consistentie is bereikt. Bewaar de helft voor garnering. Doe nu de melk, de chocolade en de cacaopoeder in de keukenmachine en vergrendel het deksel.

Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot de hoogste stand. Mix gedurende ongeveer 5 minuten en 30 seconden.

Schenk nu de chocolademelk in de je beker en garneer die met  slagroom en de restjes pepermunt. Direct serveren en smullen maar!

Meer 'Food & wine':

Alcoholvrije Glühwein, heel erg lekker…

28 januari 2022

Het is nog dry januari tenslotte

Aangezien we nog in dry january zitten (toch) is er deze week een recept voor een alcoholvrije Glühwein.

Nog altijd tijd voor winterkost

28 januari 2022

Geen sneeuw, niet (heel erg) koud, maar wel winter, toch?

In de winter is het heerlijk om verwarmende gerechten te koken. Van een stevige minestronesoep tot een compleet winterdiner, het smaakt allemaal even lekker in deze tijd.

Afvallen in januari. Begin eens met minder vet koken

21 januari 2022

Zorg eerst dat je er klaar voor bent in je hoofd

Behoor jij ook tot degenen die 1 januari zien als het meest ideale moment om te starten met een koolhydraatarm dieet? Bereid je daar dan op voor. Bedenk ook dat het helemaal niet nodig is om op precies 1 januari met je dieet te starten. Dat kan ook gerust een week of zelfs een maand later. Misschien zelfs beter, want in januari zie je best nog wel wat mensen om ze een mooi nieuw jaar te wensen. En dan wordt het al snel gezellig met een hapje en een drankje. Je kent dat wel. Het belangrijkste argument om af te vallen is namelijk dat je er zelf volledig achter staat. Jij moet ervan overtuigd zijn dat je moet of wilt afvallen.

En hoe staat het met ‘Dry January’?

21 januari 2022

Maak van alcoholvrije cocktails maken je nieuwe hobby...

Heb je besloten mee te doen aan Dry January? Vertel het dan ook aan iedereen! De meeste mensen gaan liever niet af door en willen dus niet falen als iedereen dat weet. Door iedereen te vertellen dat jij een maand niet drinkt, wordt de kans dus groter dat je het ook echt volhoudt.

Een verrassende winterkost

14 januari 2022

Nu eens met spitskool

Een van onze lezers kwam met een recept dat ze uit het plakboek had. dat plakboek zat vol met recepten van familie of knipsels uit nu oude kranten. Daarin stond dit winterkostrecept met spitskool. Dat eten we niet zo vaak meer, maar het is zeker de moeite waard.

Het is weer tijd voor ‘dry januari’

7 januari 2022

Inmiddels wereldwijd verspreid fenomeen

Er zijn periodes waarbij mensen vrijwillig in lockdown gaan. Eén zo’n periode is de maand januari waarin miljoenen mensen over de hele wereld alcohol laten staan. Een hele maand lang drinken zij geen alcohol. Zo begint deze groep mensen het nieuwe jaar met een nuchtere, frisse start. En zitten veel voordelen aan het laten staan van alcohol: je bespaart geld, je valt af, je huid ziet er mooier uit, het meedoen geeft je een sterk gevoel van succes, je bewijst aan jezelf en je omgeving dat je geen alcohol nodig hebt en alcoholvrij kunt zijn, je kunt je beter concentreren, je wordt gezonder. En, zeker nu met de lockdown, je maakt van de nood een deugd. Immers: alle horecagelegenheden zijn dicht. Dit is het perfecte moment om eens een keer mee te doen!

Drankjes met minder calorieën

7 januari 2022

En dat is niet alleen water...

Ook als het gaat om drinken kunnen we wel weer even een stapje terug doen. De tijd van 'trek maar een nieuwe fles open' is nu even achter de rug. Dat wil niet zeggen dat je helemaal niets anders dan water mag drinken.

Nu even pas op de plaats met kip fajita

7 januari 2022

Maar dan kun je nog steeds lekker eten

Na de overdaad van de afgelopen weken is januari voor velen weer een 'maand van bezinning'.

De winterse gin-tonic

31 december 2021

Zomerse versie kennen we, maar...

Cheers, tijd voor gin tonic! Dit is de winterversie van je favoriete cocktail, met gin die je zelf op smaak brengt met allerlei specerijen.

Eens een keer kniepertjes met oudjaar proberen?

31 december 2021

Oliebollen kennen we nu wel zo onderhand

Deze oer-Hollandse wafeltjes eet je traditioneel rondom nieuwjaar. Maar ze zijn het hele jaar door natuurlijk lekker! En... je maakt ze makkelijk zelf.

Dan toch maar weer een pubquiz…

31 december 2021

Voor de derde keer een pubquiz

Het wordt weer een jaarwisseling die anders is dan anders en veel lijkt op die van vorig jaar: dus in beperkte kring. Om het aan het begin van het jaar toch nog een beetje gezellig te maken organiseert Restaurant Natuurlijk de derde pubquiz.

En wat drinken we er bij? Een heerlijke fruitige rode wijn…?

24 december 2021

Het vlees van de bbq heeft een krachtige smaak

Zoals gezegd is de vraag ‘welke wijn bij varkenshaas’ niet eenduidig te beantwoorden. U kunt namelijk kiezen voor witte, rode en rosé wijn.

Wat gaan we eten met Kerstmis?

24 december 2021

Toch maar weer de traditionele varkenshaas?

Voor mensen die het echt niet meer weten, er is niets mis met een overheerlijke varkenshaas tijdens de kerstdagen. Ook daar kun je echter best eens wat mee variëren.

Wijn met frisse rijke smaak combineren met tartaar van gerookte paling

17 december 2021

Misschien is dit een goede tijd om eens een wat minder alledaags wijntje te drinken. December is tenslotte de feestmaand toch? Voor dit gerecht zou je kunnen kiezen voor een wijn met een lekker rijke smaak, met toch wat frisse tonen erin. De Bianco di Gustoza 'Corte Pitora' van Bennati, gemaakt van een blend van Garganega, Trebbiano, Tocai en Cortese, wordt onder het Gardameer verbouwd in de DOC Custoza. Deze combineert frisse en rijke smaken op een bijzonder aangename wijze en past daardoor perfect bij deze vistartaar.

2x Tartaar van vis

17 december 2021

Een snel, makkelijk en lekker begin van een feestmaal

Geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is een tartaar van vis (of vlees) wellicht een mooi alternatief. We werden erop gewezen door een lezeres, waarvoor dank. Dit is alvast een mooi begin van een feestelijk kerstmenu, toch?

Lekker fruitig wit wijntje past prima bij de kip

10 december 2021

Hangt een beetje af van wat er nog meer bij zit

Kip, het meest gegeten stukje gevogelte, heeft van zich zelf een malse en lichte smaak. Gebruikt u niet al te veel specerijen en sauzen dan serveert u kip in de basis het beste met een lichte en fruitige witte Chardonnay, Pinot Grigio, Riesling of Viognier, bij voorkeur zonder houtrijping.

Wraps met kip en pesto

10 december 2021

Je kunt nog lang genoeg in de keuken staan deze maand

Omdat de kerststress bij sommigen al begint toe te slaan, doen we het deze week nog even makkelijk. Wraps kip pesto, een waanzinnige lekkere en écht makkelijke maaltijd. Luchtige wraps met een vulling van kip in een sausje van pesto en crème fraîche met sla en tomaatjes. Simpel, weinig ingrediënten en ontzettend smaakvol!

Koffie, maar dan eens wat anders

3 december 2021

Nederlanders drinken veel koffie, maar dat kan ook wel eens anders

Voor veel Nederlanders is die eerste kop koffie in de ochtend heilig. Maar vaak komen we niet verder dan een espresso of een 'gewone' kop koffie. Zonde eigenlijk, want koffie heeft veel meer te bieden dan dat. Zo zijn er tientallen speciale koffierecepten die je koffie net iets exclusiever maken en kun je de smaak van je koffie beïnvloeden door de koffiebonen die je gebruikt.

Wintereten: de kou komt er aan, dus…

3 december 2021

Tijd voor traditionele winterkost

Bij winterrecepten denken we al snel aan soepen om mee warm te worden. Maar winter food = ook: traditionele stamppotten en stoof!

Café Het Slot sluit de deuren. Wat nu?

26 november 2021

Na lange tijd (even?) geen café meer in Egmond aan den Hoef

Eetcafé Het Slot in Egmond aan den Hoef sluit de deuren per 1 december. De zaak is verkocht en het is nog onbekend wat er met het pand gaat gebeuren.

Sinterklaas is er ook voor volwassenen

26 november 2021

Ook voor de groters is wel iets lekkers

Wie zoet is krijgt lekkers en dus maak jij een lekkere sinterklaascocktail. Echt een lekkere cocktail als je iets anders bij de taai taai en de pepernoten wil drinken!

Heerlijk avondje? Zeker weten!

26 november 2021

Dit maakt het wachten wel wat aangenamer

Het is nog niet zo ver, maar het heerlijk avondje duurt nu niet zo lang meer. En om het avondje nog heerlijker te maken is hier een simpel en snel recept voor een leuk sinterklaashapje.

Brasserie de Bourgondiër Egmond gaat dicht

20 november 2021

Na zeer hectisch jaar

Een ongelukkiger start van een nieuw restaurant kan je je bijna niet voorstellen. Brasserie de Bourgondiër op de Boulevard gaat sluiten. Lees onderstaand over het hoe en waarom:

Restaurant d’Oude Clipper gaat sluiten

19 november 2021

Donderdag 30 december de laatste dag. En dan?

Arno en Elly Duijf hebben besloten om d’ Oude Clipper te sluiten. Zij waren sinds 2005 eigenaar van dit restaurant in de Smidstraat. In 2014 kwam daar het tapas restaurant Casa Paloma bij. Inmiddels is het pand verkocht. Het enthousiaste en bekende Egmondse horecapaar, eerder onder andere eigenaar van strandpaviljoen de Schelp, informeerden door middel van onderstaande brief hun gasten en vrienden.

Eens iets anders met zuurkool: de zuurkoolquiche

19 november 2021

Smakelijk en weinig werk

Wil je eens iets anders op tafel zetten met zuurkool, maak dan deze heerlijke hartige taart met zuurkool, rookworst en een vleugje kerrie.

Wat zijn dat eigenlijk, digestieven?

19 november 2021

Goed voor de spijsvertering

Je ziet het vaak op de kaart staan bij restaurants: een apart kopje met ‘digestieven’. Maar wat is dat eigenlijk, zo’n digestief? Wanneer drink je het? En welke digestieven zijn lekker om te drinken? De Italianen en Fransozen hebben het maar goed bekeken. Niet alleen beginnen ze de maaltijd met een drankje – een zogeheten aperitief – ze sluiten ‘m ook nog eens af met drank. Een digestief, noemen ze dat. Niet alleen is het een extra gelegenheid om een drankje te drinken: een digestief zou ook nog eens je spijsvertering bevorderen.

Wat zijn nu lekkere winterdrankjes?

12 november 2021

Laten we eens een eierpunch maken

Wat zijn typische winterse drankjes, je vraagt het je misschien af terwijl je een wandeling maakt door de winterbries op je vakantiebestemming of de ijzige wind trotseert op de fiets. Brrr! Tijd om even op te warmen met een typisch winterdrankje. Thuis onder een dekentje op de bank of tijdens een winters weekendje weg. Dit zijn vijf publieksfavorieten: Glühwein Zopie Eierpunch Irish coffee Bailey's warme choco Deze week maken we eens een eierpunch.

Andijviemuffins met feta en soepballetjes

12 november 2021

Laat je fantasie de vrije loop

Met alle respect, we zijn nu toch wel eens klaar met die standaard borrelhapjes? Natuurlijk een bitterballetje is altijd lekker, maar wilt u echt eens de show stelen, maak dan eens deze andijviemuffins. Hoef je meteen niet meer te koken.

Genieten van heerlijke herfstdrankjes

5 november 2021

Italiaanse koffie: hoe simpel

Tijdens de koude herfstdagen mag je jezelf al eens extra verwennen. Zeker na een lange wandeling. Geniet van een lekker warm drankje! Heerlijk, zo’n lange winterwandeling. En niets leuker dan erna op temperatuur te komen met een lekker, warm drankje. Een kopje koffie, thee of chocolademelk gaat er natuurlijk altijd in. Maar probeer ook zeker deze opkikker eens.

Zoet festijn uit Oostenrijk: Kaiserschmarrn

5 november 2021

Zeg nooit pannenkoek tegen de Kaiserschmarrn!

Zeg niet zomaar pannenkoek tegen Kaiserschmarrn. Deze luchtige, gekaramelliseerde pannenkoek is een van de bekendste Oostenrijkse nagerechten. De pannenkoek wordt in grove stukken gesneden in de pan en geserveerd met verse appelcompote, pruimenconfituur en poedersuiker. Een zoet festijn!

Witte wijn bij Zuid-Afrikaanse Bobotie

29 oktober 2021

Frisse wijn past bij de kruidige smaken van bobotie

Witte wijn bij bobotie Bij bobotie is het altijd een goede keuze om voor een lekkere frisse wijn te gaan. Dit combineert vloeiend met de kruidige smaak van het Zuid-Afrikaanse gerecht. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke, soepele Riesling. Ook een goede Chardonnay past perfect. Leuk feitje: er worden in Zuid-Afrika veel Chardonnay’s gemaakt. Ook een echte Zuid-Afrikaanse uitvinding: de Chenin Blanc druif. Deze druivensoort leent zich voor heerlijke frisse, ronde wijnen. Perfect voor bij de bobotie. Ben jij binnenkort van plan om een heerlijke bobotie te serveren aan vrienden of familie? Dan weet je nu in ieder geval welke wijnen je daarbij kan serveren. Succes en vooral: geniet!

Wereldgerechten kun je ook zelf maken

29 oktober 2021

Dat maakt het gerecht nog interessanter

Een heerlijke ovenschotel met sperziebonen, appel, gehakt en heerlijke smaakmakers. Dit is echt op en top comfortfood! Traditioneel wordt bobotie met rijst geserveerd, maar aardappels kan natuurlijk ook. Deze doe ik dan onderop in de ovenschotel zodat je een complete maaltijd hebt en de smaken lekker in de aardappeltjes kunnen trekken, heerlijk.

Hete grog verwarmt wel, maar of het tegen de griep helpt

22 oktober 2021

Het is het proberen waard, toch?

Een hete grog werd vroeger vaak gedronken om griep tegen de gaan. Het is zo’n oud huismiddeltje dat gebruikt werd om koorts tegen te gaan of juist om het lekker warm te krijgen. Tegenwoordig rennen we gelijk naar de huisarts als we griep hebben, maar vroeger ziekte je het gewoon uit met diverse huismiddeltjes.

De tijd voor de maaltijdsoepen komt er weer aan

22 oktober 2021

Goed gevulde bonensoep, lekker hoor

Een maaltijdsoep is een stevige, gebonden soep, die gegeten wordt als avondmaaltijd. Doorgaans bevat een maaltijdsoep een bron van koolhydraten, bijvoorbeeld stukjes aardappel of macaroni. De soep is doorgaans relatief dik en gevuld met stukken groente en vlees.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug