Wat drink je bij een aardappelgerecht?
Genieten van de maaltijd met een heerlijk soepel wijntje erbij
Gepubliceerd: 11 augustus 2023
In het gerecht van deze week speelt de aardappel niet de hoofdrol, maar is natuurlijk wel een essentieel deel van het Holland pannetje. Toch is het altijd oppassen geblazen dat de wijn en de bijgerechten elkaar geen afbreuk doen. Heeft u een maaltijd waarbij de aardappel toch/nog prominenter aanwezig is, zoals de Gratin Dauphinois, kies dan voor een wijn met niet te veel tannine, zoals de Bourgognes van Joillot.
Serveert u een aardappelsalade, dan is een geurige Sauvignon, b.v. de Sancerre van Sauterau, een goede keus.
Een aardappelgerecht met een wat uitgesproken smaak is de selderiepuree. Uitstekend bij geroosterd vlees van de grill. Hierbij zijn de Barberesco’s van Albino Rocca zeker niet te versmaden.
Bij het gerecht van deze week – de aardappelen en verse sperziebonen – past een soepele rode wijn prima. Een lekkere Merlot past eigenlijk altijd wel.
Bron: vinimporto.nl