Wat drinken we bij de Indiase dahl?
Uiteenlopende smaken in de Indiase gerechten
Gepubliceerd: 16 september 2022
Welke wijn drink je bij Indiase dahl? De smaken in een dahl uit India zijn heel divers! Zeker met de koriander erbij heb je hele mooie smaken die goed uitgesproken zijn! Hierbij kan een mooie witte wijn, die de smaken van de gember en de koriander goed kan dragen.
Aromatische wijnen, met wellicht een klein zoetje, passen daar goed bij. Denk aan een Riesling of een Viognier. Dat zoetje werkt vooral bij gerechten die ook scherp van smaak zijn.
Zoals veel landen in Azië wordt er in India zelf veel thee gedronken (chay). Dit wordt meestal geserveerd met melk en suiker, wat voor ons even wennen is. Daarnaast is er ook veel frisdrank te krijgen. Verder drinken ze ook veel koffie en ijskoffie.
Het zal je misschien verbazen, maar in India is het vrij normaal om karnemelk bij het eten te drinken! Je kunt natuurlijk altijd water of spa rood serveren, maar ook een fris biertje past perfect bij een Indiase curry night.
Dus keus genoeg!