Wat eten we vandaag? Stamppot…
Echt alleen voor de winter
Gepubliceerd: 23 augustus 2024
Natuurlijk denk je bij stamppot aan de winter: heelrijk sinus bij de kachel en dan een lekkere pan met een van de traditionele stamppotten: hutspot, boerenkool, zuurkool, rode kool en ga zo maar door. Betekent dat dat je in de zomer geen stamppot kunt eten? Maar nee hoor, stamppot is echt niet alleen voor de winter, dat bewijst deze zomerstamppot wel.
Wat hebben we nodig voor 4 personen:
1 kg iets kruimige aardappel
160 g tonijnstukken in olijfolie
1 krop sla
1 courgette
1 bosje bosui
1 citroen
1 el kappertjes
Bereiding:
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Giet ondertussen de tonijn af in een zeef en vang de olie op. Was de kropsla en snijd in grove stukken. Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng de tonijn met de kappertjes en 2 el citroensap (per 4 personen), laat staan tot gebruik.
Verhit de opgevangen olie in een koekenpan en roerbak de courgette en bosui 2 min. op hoog vuur.
Giet de aardappelen af en bewaar 100 ml kookvocht ( per 4 personen). Stamp de aardappelen met het kookvocht en citroenrasp tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de kropsla, courgette en bosui erdoor. Verdeel de tonijn over de stamppot.
Bron: ah.nl