Weekend vol prestatiedrang, dus pastaatje dan maar?
Voor de nodige koolhydraten, maar moet ook lekker zijn voor de mee-eters
Gepubliceerd: 10 januari 2025
Er zijn natuurlijk talloze recepten met pasta, maar je wilt er ook weer niet te veel tijd mee kwijt zijn: de start voor jouw ultieme uitdaging tijdens het Egmondse sportweekend nadert immers met rasse schreden. Daarom deze pasta pesto met kip en tomaat. Snel, lekker en met veel koolhydraten voor de benodigde energie. Deze is ook goed voor je huisgenoten, zelfs als die niet lopen of fietsen.
Benodigdheden (4 personen):
300 g penne pasta
500 g cherry tomaatjes
1 middelgrote ui
85 g rucola
95 g groene pesto (in een potje)
200 g gekookte kipreepjes
75 g geraspte kaas (pittig, 45+)
Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen).
Halveer ondertussen de tomaten, snijd de ui in flinterdunne halve ringen en snijd de rucola grof.
Meng de pesto, kip, kaas en het kookvocht door de pasta. Schep de tomaat, ui en rucola erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.