Welke wijn drinken we bij het voorgerecht?
Bij de soep hoeft echt geen wijn
Gepubliceerd: 1 december 2023
Een wijntje uitzoeken voor bij de steak tartaar is nog niet zo eenvoudig. Rauw vlees is nooit makkelijk voor wijn, het best zijn lichte rode wijnen van druiven als gamay (beaujolais) en jonge pinot noir (bourgogne). Zeker geen rode wijn met tannines. Wie het iets voller en stoerder zoekt, kan opteren voor Italiaanse barbera (uit Piemonte) of een wijn van de montepulcianodruif uit Abruzzo.
Een rosé wijn gaat er misschien zelfs nog wel beter bij, bijvoorbeeld een Spaanse rosé van tempranillo.
Verrassend en gedurfd is de combinatie met een witte wijn met zilte, mineralige toets, stijl muscadet en chablis.
Voor wat betreft de wijn bij de soep: niet doen is het algemene advies. Geniet gewoon van de soep en haar verfijnde smaak en laat die vooral niet beïnvloeden voort er een glas wijn bij te drinken. Soep is al vloeibaar genoeg toch?
bron: wijnkanaal.be