Deel

White Stones 1

In het seizoen 2012

White Stones 1

In 1976 werd zaalvoetbalvereniging White Stones opgericht door een aantal jonge vrienden uit de selectie van v.v. Zeevogels. In de beginjaren werden de tegenstanders compleet van de mat gespeeld. De ploeg was gewoon te sterk. Diverse kampioenschappen en dus promoties volgden. Al snel kwamen ‘de Stones’ uit op het hoogste niveau van de regio Alkmaar en later in die van Noord-Holland. Nadat de KNVB het zaalvoetbal reorganiseerde en er divisies kwamen braken er wat ‘magere’ jaren aan. De weg naar boven werd uiteindelijk weer gevonden en de Egmondse zaalvoetbalvereniging bivakkeerde een tijd lang in de eerste divisie. In 2018 werd het hierin kampioen. Zo werd White Stones een eredivsieclub! Een klasse waar de withemden momenteel nog steeds in uitkomen.

Op de foto het team in 2012. Van deze ploeg spelen Gijs de Waal en Dennis de Waard nog regelmatig mee in (eredivisie)wedstrijden.
Staand vlnr: Paul Hofstede (coach), Frank Jong, Michiel de Waard, Jacco Walta, Thijmen Baltus, Jelle Schut, Ron Karels (coach) en Irma Schortinghuis namens de toenmalige sponsor Winkel Makelaardij.
Zittend vlnr: Dennis de Waard, Brian Tromp, Hans van der Werf, Gijs de Waal en Bob de Boer.


Ook een team van de week foto aanleveren? Deze hoeft niet per se oud te zijn. Een recente of actuele foto mag ook. Mail deze naar [email protected]   Geef even aan wie er op de foto staan, waar deze genomen is en bijzonderheden/anekdotes over het team.

Meer 'Rechter kolom':

Hond in het bakkie

3 december 2021

Flessenpostfiets krijgt bezoek van Sunny

Jelle Groot en Marijke Bruin stuurden ons deze foto met de tekst: “Omdat de Fjoertoer ook dit jaar helaas niet door kon gaan hebben wij een stukje gelopen in mooi verlicht Egmond aan Zee en de prachtige vuurtoren! Toen we deze fiets zagen staan konden we het niet laten onze Sunny er even in te zetten en een foto te maken! Hopelijk volgend jaar weer allemaal wandelen met de Fjoertoer!

Zeevogels O19-1 is er op tijd bij

3 december 2021

Trainen voor schooltijd of het werken

“Jongens we gaan eerder trainen in verband met de huidige coronamaatregelen. OK trainer hoe laat dan? Om kwart voor zes. Dat is onder etenstijd en niet handig dus. En trouwens dat mag helemaal niet trainer. We moeten om vijf uur van het complex af zijn. Kwart voor zes ’s morgens jongens, dat mag wel! OK trainer we zijn er!”

Vennewatersmolen, ooit van levensbelang

3 december 2021

Jaren dertig vorige eeuw verdwenen

Ooit was deze molen van levensbelang: hij hield de Vennewaterspolder droog. En dus Egmond-Binnen. Op de foto uit 1930 van Gerda Bommer-Diemeer zien we twee zussen die terug keren van een bezoek aan 't Putje in Heiloo, zoals Gerda ons zelf laat weten. In die tijd was een zondag echt een zondag, dus moest je naar de kerk. Op de achtergrond de genoemde Vennewatersmolen. Volgens de informatie zou de molen in 1930 zijn verwoest en een jaar later werd de molen helemaal gesloopt.

Eerste sneeuw is gevallen

3 december 2021

Het is winter!

Het was een natte herfst voor mijn gevoel. Vroeger leerde ik op school dat op 21 december de winter begint. Tegenwoordig zeggen de meteorologen dat dit 1 december is. Momenteel zijn het nog herfstachtige natte dagen maar de winter zit er aan te komen. Een voorbode kregen we al op zondagavond 28 november. Het was niet veel, het was niet lang maar een deel van Egmond zag even wit. Zoals altijd zijn de échte deskundigen het er niet over eens of we wel of niet een strenge winter gaan krijgen. De reacties die de bijgaande foto’s op Facebook los maakten bij de mensen was over het algemeen van ‘alles best maar sneeuw hoeft van ons niet’. Afwachten maar ....

Sint bezocht de Hoef

3 december 2021

Lekker met de trekker

Sinterklaas werd op zondag 28 november feestelijk binnen gehaald in Egmond aan den Hoef. Hij kwam met de trekker dit keer samen met zijn Pieten en de Hoever Timmerdorp Burgemeester Guus. Met Lamoraal van Egmont voorop reed het gezelschap een rondje door het dorp. Altijd een groot feest voor jong en oud.

Vuurtoren in het licht gezet

3 december 2021

Rob Glas legt het fantastisch vast

Fotograaf Rob Glas van De Zee: "Helaas ging Fjoertoer Egmond afgelopen weekeinde niet door. Wat had het toch fantastisch geweest dit soort beelden te mogen maken. Het bedrijf die, ondanks de afgelasting,  de vuurtoren in het licht zette is Kystlys .... I love it. Ik kwam om 17:45 thuis van het werk en zag dit fantastische licht branden ..... snel er naar toe met mijn camera om nog wat beelden te schieten en te genieten. Hoe bijzonder is dit"?

7 december 1961

3 december 2021

Wat speelde er 60 jaar terug in Egmond?

Wij tonen de vier pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 7 december 1961.

Het echtpaar Ligthart

26 november 2021

60 jaar getrouwd

Burgemeester Voskuil ging deze week op bezoek bij het echtpaar Siem en Johanna Ligthart in Egmond aan den Hoef. Zij hebben elkaar ontmoet bij een dansavond in Het Rode Hert en zijn momenteel 60 jaar getrouwd. Siem is 21 jaar in dienst geweest bij de gemeente Egmond als vrachtwagen chauffeur en tevens was hij vrijwilliger bij de brandweer. Johanna zorgde dat het huishouden, en alle andere taken die het hebben van een gezin met zich meebrengen, allemaal zo goed mogelijk verliepen. Gefeliciteerd!

Aftermovie Fjoertoer Egmond 2019

26 november 2021

Kijk hoe dat ook al weer was ......

Zaterdag 30 november 2019 stonden 10.500 wandelaars aan de start bij de 7e editie van de Fjoertoer Egmond. Een spectaculaire avondwandeltocht langs indrukwekkende licht-, vuur- en geluidsacts. Aftermovie van 2.30 minuten met dank aan Le Champion.

De avonturen van Zeevogels 4

26 november 2021

Kampioen in 2010

Er zijn van die teams die al jarenlang samen spelen. Het ‘toenmalige’ Zeevogels 4 is er zo één. Begonnen als ‘het zesde’ vormen zij momenteel nog steeds de kern van Zeevogels 35+1. De foto is gemaakt toen zij in 2010 kampioen werden. Het gebeurde op een regenachtige zondag in mei bij Sint Adelbert.

Saskia de Groot

26 november 2021

Op paddenstoelen safari

Saskia de Groot ging op 'paddenstoelen safari in de duinen'. Heerlijk wandelen en speuren naar verschillende soorten.

Daar sta je dan

26 november 2021

In de regen en de wind

Daar staat ie dan. Na 29 jaar trouwe dienst, door weer en wind, dag en nacht paraat, altijd perfect onderhouden door de vrijwilligers van de KNRM; De oude bootwagen. De nieuwe staat lekker droog binnen in de loods te wachten op dingen die gaan gebeuren. De oude wacht op zijn/haar tweede leven.

Stand van zaken verkoop Derper RK Kerk

26 november 2021

Bieden kan tot 1 december 12.00 uur

In september ging de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen kerk met Parochiegebouw aan de Wilhelminastraat in Egmond aan Zee in de verkoop. Deze verkoop verloopt door middel van verkoop bij inschrijving. Geïnteresseerden wordt gevraagd om een bod uit te brengen met vermelding van voorwaarden en condities waartegen het bod gestand wordt gedaan. Dit moet uiterlijk 1 december 2021 om 12.00 uur binnen zijn bij de verkopende makelaar.

De ‘legende’ van Schuylenburg

26 november 2021

Een tunnel van het kasteel naar Schuylenburg...?

Iedereen die iets weet van Huize Schuyenburg (of Schuilenburg zo u wilt) kent ook het verhaal dat erachter steekt: het zou de schuilplaats zijn voor lieden die vanaf het slot vluchtten.

Geef de Egmonder brood en spelen

26 november 2021

En dat voor 2 euro 9

Het is misschien al heel lang zo maar het viel mij nu pas op. Bij de DekaMarkt verkopen ze brood met de naam ‘DekaVers Hollander Egmonder zaden’. Een hele van 800 gram kost € 2.09. Nog mooier is de zak waarin het verkocht wordt ….

Liv for ever!

25 november 2021

Ter nagedachtenis aan Jules/Liv

Er is en was deze week in Egmond veel verdriet om het overlijden van Jules/Liv Gul. Zij werd in augustus 2018 wereldberoemd in Egmond. Het toen 9-jarige meisje haalde bijna 600 euro op door de verkoop van zelfgemaakte armbandjes op het Pompplein. Dit geld was bestemd voor de wederopbouw van De Klok na de brand. En nu ruim drie jaar later…..

KNRM Egmond neemt nieuwe bootwagen in gebruik

22 november 2021

Forse investering, nu donateurs gezocht

KNRM Egmond heeft sinds kort een nieuwe bootwagen in gebruik genomen. Met de aanschaf is bedrag van 285.000 euro gemoeid. De bootwagen die vorige week werd aangeleverd, wordt op het voorterrein van het boothuis met behulp van een telekraan van de firma Winder in elkaar gezet. De montage verloopt voorspoedig, aan het eind van de dag is het moment daar en kan de bootwagen worden gewisseld. Na enkele “droge” tests volgt ook een “natte” test en wordt de reddingboot Adriaan Hendrik voor de eerste maal gelanceerd vanaf het strand van Egmond met de nieuwe bootwagen. De nieuwe bootwagen is (net als de oude) ontwikkeld en gebouwd door de firma Roodberg uit Terband (Heerenveen). De eerste aanzet voor de bootwagen is van september 2020, aan de hand van lokale wensen en de opgedane kennis in de afgelopen 29 jaar volgt er een herzien ontwerp. In de ontwerpfase is rekening gehouden met de komst van een nieuwe reddingboot van het type “van Wijk”. Gegevens: Lengte : 10,00 meter Breedte : 5,50 meter Gewicht : 11.000 kg De aanschaf van de bootwagen heeft de KNRM € 285.000,00 gekost. De KNRM is een organisatie van vrijwilligers die haar werk slechts kan doen op basis van de giften van vele donateurs. Gelet op de hoogte van het aankoopbedrag zouden donaties voor deze bootwagen ons zeer welkom zijn.

Adelbert dameshandbal

26 november 2021

Het kampioensteam uit 1952

Mevrouw Gerda Bommer - Diemeer stuurde ons deze prachtige foto. Ook geeft zij de namen hier bij. Het gaat om het junioren handbalteam van Adelbert in 1952. Zij speelden toen achter het Jachthuis op de velden van Adelbert en werden ook nog eens kampioen. Zij vond het een mooie tijd.

Skybox of bungeejumpen?

19 november 2021

Of iets anders?

Het is een kunstwerkje geworden. Gemaakt door stoere steigerbouwers. De ‘skybox’ hoog op het dak van een huis in de Voorstraat. Willen de eigenaren op de eerste rij zitten als sinterklaas toch nog langs komt? Of heeft Egmond er een attractie bij in de vorm van bungeejumpen? Navraag leert dat er een nieuwe schoorsteen moet komen. En daarbij heb je zeker een veilige werkplek nodig!

Heftige tijden aan de boulevard

19 november 2021

Er verdween wel eens wat in zee

Zo langs de boulevard van Egmond aan Zee, voornamelijk vanaf de hoofdstrandafgang naar het zuiden, is veel veranderd. Geen bowling meer, geen bunkers en er verdween zo in de loop der jaren ook wel eens een hele (zomer)woning in zee.

Knipperende kerstboom geeft hoop

19 november 2021

Wel wat vroeg maar iemand moet de eerste zijn

Nog 5 weken te gaan maar de aftrap is al gegeven. De eerste kerstboom is gesignaleerd in Egmond. De brandende en knipperende feestverlichting, in diverse kleuren, kan je haast niet ontgaan op de Voorstraat. Van ver af heet deze je al van harte welkom.

Rob Glas

19 november 2021

Nederland op zijn mooist ....

Rob Glas van De Zee blijft ons verrassen met zijn prachtige foto's.

Biljarters gaan voetballen

19 november 2021

Team van café 't Haasje

Het biljart team van het café ’t Haasje ging ook wel eens voetballen.

Intocht van de Sint in Egmond aan den Hoef

19 november 2021

Op zondag 28 november

Gelukkig komt de Sint dit jaar weer met de fanfare van Lamoraal aan in Egmond aan den Hoef. Een feestmiddag in het dorpshuis is helaas niet mogelijk maar als alles meezit is er een intocht op zondag 28 november van 14 tot 15 uur. Dan moet het weer natuurlijk wel meewerken op die dag.

Kom en Zie – weekend in de Abdij

19 november 2021

Ben jij degene die de broederschap wil komen verrijken?

De monniken van de abdij van Egmond nodigen je uit om dit pad te verkennen. Van 21 tot 23 januari 2022 geven ze jou de kans om een weekend lang met hen mee te leven in de abdij te Egmond.

Kijk hier naar alle 4 delen

22 november 2021

Op zaterdag 20 november was het feest op het Pompplein in Egmond aan Zee! De Pieten, Tante Yv, Ome Olaf en Opa Piet dansten de sterren van de hemel met alle kinderen!

Nieuw appartement voor Jopie Glas!

17 november 2021

Op de 3e Oosterberg met lift

Woensdagmiddag kon de vlag uit. Tranen van blijdschap biggelden over haar wangen. De woning op de 3de Oosterberg is toegewezen aan Jopie Glas! Bij deze wil ik namens Jopie een ieder bedanken voor de inzet, een luisterend oor, het medeleven, lieve woorden en berichten . Ze is zielsgelukkig; aldus haar schoondochter Jolanda Glas.

De zee geeft maar neemt ook

12 november 2021

Flinke hap zand eraf

Springtij en harde wind hebben afgelopen weekeinde geleidt tot spectaculaire ogende klifvorming aan de kust bij Egmond aan Zee. Het hoogteverschil is hier en daar zelfs anderhalve meter. Volgens Rijkswaterstaat geen omstandigheden waarbij de kustbeveiliging in het geding is. „De stroming zal het strand vanzelf weer aanvullen met zand uit de omgeving, daar ligt nog voldoende”, laat Rijkwaterstaat in een verklaring weten. Aan gevaren van klifvorming voor recreatie kan Rijkswaterstaat weinig doen. „De gemeente zou iets kunnen doen als het strand niet op een veilige manier te betreden is. Maar nogmaals, het strand zal vanzelf weer opvullen.”

Piet Zwaan

12 november 2021

'Een koraalrif'

Piet Zwaan; "Het leek net of ik bij een koraalrif was in plaats van in een bos bij 't Woud".

Sanne Koopman

11 november 2021

Deze week wordt zij 19 jaar

De Egmondse Sanne Koopman wordt komende week 19 jaar. Zij speelt al een aantal seizoenen in het eerste elftal van VV Alkmaar dat uitkomt in de eredivisie voor vrouwen. Thuiswedstrijden spelen en trainen doet zij op het complex van AFC ’34.

Nachtegalenpad en omgeving

12 november 2021

Ingang richting duin en huisjes

Het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef vormt voor velen de ingang naar duin en de start voor een fikse wandeling.

Nieuwe entree voor Egmond aan Zee

12 november 2021

Parkeerterrein aan de Sportlaan wordt heringericht

Het lag er al jaren een beetje verloren bij. Vaak werd het gebruikt als opslagplaats voor projecten elders in het dorp. Een enkele auto parkeerde er en de laatste tijd ook wat toeristenbussen. Maar nu is het op de schop gegaan! Het parkeerterreintje aan de Sportlaan, rechts na de eerste verkeerlichten, als je Egmond aan Zee binnen rijdt. Navraag ter plaatse en bij de gemeente leert dat er twee bus-parkeerplaatsen worden gecreëerd. De bestaande aan de Churchilllaan zijn namelijk vervallen en gewone vakken geworden. Er komt nieuwe bestrating. Aannemer Min is vorige week gestart met de werkzaamheden en de verwachting is dat het werk over 2 weken wordt afgerond.

Intocht Sint in 2013

19 november 2021

Jaarlijks spektakel in Egmond aan Zee

Het is (bijna) een jaarlijks spektakel; de intocht van de Sint in Egmond aan Zee. Helaas kan het dit jaar niet in deze vorm worden georganiseerd. Erik Reemst maakte een filmpje van ruim 7 minuten hoe het er in 2013 aan toe ging. 

Oud-Egmondsche Boys en De Zeemeeuwen

12 november 2021

Gelegenheidselftallen nemen het tegen elkaar op

Op deze foto uit augustus 1949 staan gelegenheidselftallen van oud-Egmondsche Boys en De Zeemeeuwen. De voorlopers van de huidige Egmondse voetbalclubs. Een maand eerder, op 31 juli 1949, werd sportpark ‘De Lange Plas’ officieel geopend met een wedstrijd van Stormvogels tegen KFC 1 – 1. Het regende pijpenstelen die dag maar ‘volgens de overleveringen’ waren hierbij duizend toeschouwers aanwezig.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug