Deel

White Stones moeizaam naar overwinning

Maar ook dit levert drie punten op

White Stones moeizaam naar overwinning

Egmond aan Zee, vrijdag 16 februari 2024, 1e Divisie A zaalvoetbal – Koploper White Stones heeft een lastige tegenstander gehad aan laagvlieger Futsal Winsum. De opponent heeft zich onlangs aardig versterkt met een paar nieuwe spelers en de thuisclub mistte de aanvallers Daan Groot (blessure) en Jordin Koel (Wintersport).
Binnen 1 minuut maakte Tom Hofkamp de 1 – 0 voor de gastheren. Daarna konden de withemden geen afstand nemen en bleef het de hele wedstrijd spannend. Diederik Dijk schoot de gelijkmaker achter doelman Max Admiraal waarna Rens Eijlander er voor zorgde dat White Stones met een 2 – 1 voorsprong ging rusten.
Vijf minuten voor tijd schoot Tom Hofkamp weer raak en zat de thuisclub op rozen. Vlak voor het eindsignaal deden de gasten nog iets terug maar dat was te laat om de Egmonders te verontrusten: 3 – 2.
Met 5 punten voorsprong reist de ploeg van coach Rogier Bunink op vrijdag 1 maart af naar het PKC’83. De Groningse opponent verloor haar laatste wedstrijd van Zeemacht.


VV Egmond 1 (zon) was op zondag 18 februari vrij. Het op de tweede plaats bivakkerende Limmen speelde wel. Het inhaalduel in de regen tegen Koedijk werd 2 – 2. Door deze uitslag heeft ‘de zondag’ nu 11 punten voorsprong op de nummer twee. Op zondag 25 februari komt Koedijk naar de Hogedijk. Een tegenstander die in de eerste ontmoeting de brigade van trainer Rob Hersche een gelijkspel afdwong.


VV Egmond 1 (zat) was op zaterdag 17 februari vrij.


Uitslagen
Vrijdag 16 februari: White Stones – Futsal Winsum werd 3 – 2


Programma
Zaterdag 24 februari om 14.30 uur: Egmond 1 (zat) – DZS op Sportpark de Kwekerij
Zondag 25 februari om 14.00 uur: Egmond 1 (zon) – Koedijk 1 op Sportpark Hogedijk
Vrijdag 1 maart om 20.30 uur: PKC ’83 – White Stones in Groningen

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

White Stones moeizaam naar overwinning White Stones moeizaam naar overwinning White Stones moeizaam naar overwinning

Meer 'Sport':

Eerste 100 deelnemers voor Swim to Fight Cancer Alkmaar

12 april 2024

Nog twee maanden te gaan

Op zondag 9 juni vindt de eerste Alkmaarse editie van de Swim to Fight Cancer Alkmaar plaats. Met nog twee maanden te gaan, heeft het evenement deze week haar eerste mijlpaal bereikt: 100 deelnemers. Zij trotseren straks samen de Alkmaarse wateren, om de strijd tegen kanker aan te gaan. De 100 deelnemers is een mooie mijlpaal, maar het is pas de helft van de totale capaciteit. "Het evenement verwelkomt maximaal 200 deelnemers die de uitdaging aangaan om 1 of 2 kilometer te zwemmen door de pittoreske wateren van Alkmaar. Elke slag die zij maken en elke meter die zij afleggen, staat symbool voor hun vastberadenheid om hoop te brengen aan degenen die getroffen zijn door kanker", vertelt Esmee Bakker van de organisatie. "Dus ik nodig nog 100 andere mensen uit Alkmaar en omgeving uit om deze mooie uitdaging aan te gaan, en er samen een onvergetelijke dag van te maken!" Swim to Fight Cancer is een evenement dat plaatsvindt in verschillende steden door het hele land, met als missie om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit jaar gaat ook Alkmaar bijdragen aan dit nobele doel, met de steun van lokale ondernemers. De hoofdsponsors zijn de drie local hero's Dé Verzekeringswinkel, Landman Assurantiën en Otterlo Financieel Advies en (overkoepelend) de coöperatie Nh1816 Verzekeringen. Andere belangrijke sponsors zijn Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, De Hooge Waerder en Knuwer Advocaten. Speciaal voor deze Alkmaarse editie heeft de organisatie ook twee lokale goede doelen gekozen. Een deel van de donaties gaat naar projecten van 't Praethuys en de afdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Iedereen is welkom om een steentje bij te dragen, of het nu is door te zwemmen, vrijwilliger te worden of een donatie te doen - elk gebaar telt en draagt bij aan het verschil dat we samen maken. Om deelnemers te laten wennen aan zwemmen in open water, mag elke zwemmer voorafgaand aan het evenement deelnemen aan een clinic, gegeven door professionals. Voor meer informatie over Swim to Fight Cancer Alkmaar en om in te schrijven, zie www.swimtofightcancer.nl/alkmaar.

De Kiem slaat dubbelslag bij Egmonds schoolvoetbal

12 april 2024

Hoevers winnen bij de meisjes en de jongens

Afgelopen woensdag werd het 46e schoolvoetbaltoernooi georganiseerd voor de vier Egmondse basisscholen. Elf teams (zes meisjes en vijf jongens) stonden klaar om te strijden voor de eer van de school! De plaats waar dit spektakel dit jaar plaats vond was Sportpark de Kwekerij in Egmond-Binnen.

Veel ophef om non-binaire keeper bij duel WV-HEDW VR1 tegen Alcmaria Victrix VR1

12 april 2024

Ook Vrouwen 1 van VV Egmond speelde tegen WV-HEDW

In ‘damesvoetballand’ maar ook ver daarbuiten is ophef ontstaan over het opstellen van een, en naar aanleiding daarvan geschorste, non-binaire keeper. Aanleiding is de op zondag 28 januari gespeelde wedstrijd WV-HEDW VR1 tegen Alcmaria Victrix VR1. De koploper uit Alkmaar verloor de wedstrijd met 1 – 0 en tekende achteraf bezwaar aan.

Gemengde gevoelens bij zaal- en veldvoetballers

8 april 2024

1 x gelijk, verlies en winst in één weekeinde

Egmond aan Zee, vrijdag 5 april 2024 - In een enerverende wedstrijd heeft koploper White Stones gelijk gespeeld tegen middenmoter Zwaag. De thuisclub nam al snel een voorsprong door een doelpunt van Daan Groot. Vervolgens waren het de bezoekers die twee keer toesloegen: 1 – 2. Na de gelijkmaker van Huib Sprenkeling ging Zwaag toch met een voorsprong rusten: 2 – 3.

VV Egmond (zat) verrast tegen De Zilveren Schapen

2 april 2024

Overige teams hadden een vrij paasweekeinde

Het zaterdagteam van VV Egmond verraste afgelopen zaterdag tegen DZS door met 4 – 1 te winnen. De ploeg uit Neck staat op de tweede plaats, op ruime afstand van koploper Sporting Andijk, maar wil heel graag de nacompetitie in. De Egmonders waren niet onder de indruk van De Zilveren Schapen en scoorden 4 keer voordat de bezoekers het net wisten te vinden. De doelpuntenmakers waren Melvin Duine, Rick Lek en Justin Recourt (2). Door deze overwinning kan de ploeg van trainer Marcel Blank de competitie nog een mooi slot geven. Momenteel heeft ‘de zaterdag’ meer overwinningen (8) dan nederlagen (7) bij elkaar gespeeld. Heel lang zag dat er niet naar uit maar na de winterstop is de opmars naar boven ingezet.

Strijd om KNVB beker vrouwenfutsal ook beetje strijd tussen Egmondse zaalvoetbalvrouwen

2 april 2024

Maar Amsterdamse ploeg trekt aan langste eind

Tijdens de KNVB bekerfinale vrouwenfutsal van afgelopen weekend tussen FC Marlene en OS Lusitanos was aan beide kanten Egmondse inbreng. Bij Marlène speelde Juul van der Kolk mee, aan de andere kant speelde ex-Marlene speelster Lotte Hopman. Na een spectaculaire eindfase van de wedstrijd (van 1-3 naar 3-3 en vervolgens in de verlenging 4-4) penaltyserie trok Hopman met haar ploeg aan het langste eind.

Cornhole Festival in de Watertoren: ‘Het waren twee fantastische dagen…’

5 april 2024

In 1 jaar tijd van 'geinig evenement' naar feest in drie delen voor iedereen

Na de eerste editie van het Cornhole Festival was al duidelijk dat Egmond warm loopt voor dit soort activiteiten. Het werd in de tweede editie een driedelig feest, op zaterdagavond voor de ondernemers, en op zondagmiddag eerst voor de tieners en vervolgens voor de inschrijvers. Die kwamen overal vandaan overigens.

Vooraankondiging van de jeugdviswedstrijd op de Slotgracht

29 maart 2024

Noteer alvast in de agenda

Op zaterdagmiddag 29 Juni wordt de Jeugdviswedstrijd georganiseerd van 14:00 tot 15:30. De prijsuitreiking is in het Proeflokaal van Sancti Adelberti. Deelname is gratis. Er is voor iedereen prijs.  De maximale leeftijd is 15 jaar oud. De viswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Handyfish Heiloo,  Koi vijver & fishing Dirkshorn en Ooms engineering services.

VV Egmond (zon) bindt Bergen weer aan de zegekar

25 maart 2024

Nederlaag voor ‘de zaterdag’

Egmond aan den Hoef, zondag 24 maart 2024 – Door onze Bergense correspondent Peter Stadegaard - VV Bergen heeft het koploper VV Egmond (zon) niet echt lastig kunnen maken. De ploeg van trainer Jan Nederburgh keek halverwege de eerste helft al tegen een 2-0 achterstand aan. Men kreeg wel enkele goede kansen om tot scoren te komen, maar deze werden gemist. Toen men binnen tien minuten na rust de 3-0 om de oren kreeg, was de wedstrijd wel gespeeld. Een rode kaart aan Egmondse zijde zorgde ervoor dat Bergen twintig minuten met een man meer speelde. De 3-1 werd nog wel gescoord, maar vlak voor tijd benutte de thuisclub nog een strafschop waardoor het uiteindelijk 4-1 werd.

Egmonder Jacco Walta gaat voor de tiende keer meedoen met de Roparun

29 maart 2024

Lopen voor meer geld voor (meer en betere) palliatieve kankerzorg

Het is nog niet eens Pasen, laat staan Pinkeren, maar Egmonder Jacco Walta heeft inmiddels het heilige vuur al gekregen: hij bereidt zich voor op zijn tiende deelname aan de wereldberoemde Roparun. Die vindt plaats tijdens het pinksterweekend, dus er is nog even tijd, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Goed herstel blessure marathonloopster Jill Holterman. ‘Rotterdam’ gloort…

25 maart 2024

Het plan is om nog een kwalificatiepoging te doen in Rotterdam

Het gaat vooralsnog de goede kant op met de Egmondse marathonloopster Jill Holterman. De hamstringblessure die ze opliep tijdens de marathon van Sevilla en haar tot opgave dwong herstelt vooralsnog goed. Voor Holterman gloort er nog hoop. Ze mag in principe meedoen met de marathon van Rotterdam (14 april) om daar alsnog het felbegeerde startbewijs voor de Olympische Spelen van Parijs te halen.

VV Egmond geeft impressie van nieuwe complex vrij

19 maart 2024

'Niets is nog definitief'

De sponsoravond van VV Egmond op donderdag 14 maart in Hotel Zuiderduin is goed bezocht. Op deze bijeenkomst liet voorzitter Robert van den Bosch ook een aantal afbeeldingen zien van de plannen van het (compleet) nieuw aan te leggen sportcomplex aan de Hogedijk. Hij liet duidelijk weten dat het impressiefoto's zijn. Niets is nog definitief.

VV Egmond teams liggen op koers

18 maart 2024

Koploper White Stones onderuit in Heiloo

In de lange tocht naar het kampioenschap heeft ‘VV Egmond Zondag 1’ averij opgelopen. In Amsterdam wist De Meteoor de Egmondse koploper op 1 – 1 te houden. Door dit gelijke spel is de voorsprong op concurrent Limmen geslonken tot 12 punten. Met nog 8 wedstrijden op het programma is het een kwestie van tijd tot dat het kampioenschap gevierd kan worden. De Meteoor was afgelopen zondag een taaie tegenstander. Zonder de geschorste Wesley Hof ging de equipe van trainer Rob Hersche rusten met een 1 – 0 achterstand. Na de pauze trok Jeffrey Klijbroek de stand weer in evenwicht; 1 – 1. Egmond had een overwicht en creëerde over de hele wedstrijd gezien veel meer kansen en mogelijkheden dan de thuisclub. Jordin Koel miste in de eerste helft een strafschop voor de donker blauwen. De gastheren hadden ook mogelijkheden op een tweede treffer. Doordat het vizier niet op scherp stond en goed keeperswerk aan beide kanten bleef het deze middag 1 – 1.

‘Open dag’ TC Hogedijk levert plezier en nieuwe leden op

18 maart 2024

Padel zorgt voor aanzuigende werking

Het was zaterdag een gezellige en vooral voor TC Hogedijk mooie 'open dag'. 's Morgens waren er de 'nieuwelingen' die kennis konden maken met padellen en tennissen. In totaal kwamen er zo'n 40 mensen op af, waarvan direct een deel zich aanmeldde voor een lidmaatschap (met korting). 'sMiddags kwam een vergelijkbaar aantal uit het ledenbestand voor een toernooi en een gezellige middag/avond.

Open Dag Padel & Tennis bij TC Hogedijk

15 maart 2024

Op zaterdag 16 maart voor leden en niet-leden

TC Hogedijk organiseert een OPEN DAG om het zomerseizoen te starten, zowel voor leden als voor niet-leden. Het wordt een Tennis & Padel Party! Kijk voor het complete programma op de website:

Topweekeinde voor Egmondse voetballers

11 maart 2024

Winst voor alle drie selectieteams

Egmond aan den Hoef, zondag 10 maart 2024 – De ‘zondag’ van VV Egmond is weer drie punten dichter bij het naderende kampioenschap. De manschappen van trainer Rob Hersche wonnen het thuisduel tegen VSV met 3 – 1. De club uit Velserbroek verlaat aan het einde van dit seizoen het zondagvoetbal maar strijdt tot die tijd vol voor de punten. VV Egmond had heel lang de handen vol aan de bezoekers. Na een 2 – 1 ruststand (doelpunten van Tay Tervoort en Jordin Koel) leek de tweede helft doelpuntloos te gaan verlopen. In de slotfase kregen de gastheren een strafschop van scheidsrechter Snoek nadat Jeffrey Klijbroek binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Jordin Koel schoot de penalty goed binnen en de 15e overwinning (uit 17 wedstrijden) van dit seizoen was een feit.

Eerste sponsorbijeenkomst voor VV Egmond

11 maart 2024

Meld je nu nog snel aan!

Eigenlijk is het een beetje een historische bijeenkomst: de eerste sponsorbijeenkomst onder de noemer van VV Egmond.

Kennismaken met Sport & Cultuur

8 maart 2024

Bijvoorbeeld met Gym- en turnvereniging Achilles

Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat ze al vroeg in hun jeugd kennis kunnen maken met verschillende vormen van sport en bewegen, kunst en cultuur. Ook dit jaar hebben de buurtsportcoaches in samenwerking met de sport- en cultuuraanbieders een mooi programma samengesteld. De sport- en culturele activiteiten vinden plaats tot 26 april 2024.

VakantieFUN: sportprogramma voor kinderen en jongeren met indicatie

8 maart 2024

Sportprogramma in sportcomplex De Meent, onder professionele begeleiding

Zes weken zomervakantie je kind bezighouden is voor veel ouders lastig te organiseren, laat staan als je kind niet mee kan doen aan het reguliere aanbod, omdat het kwetsbaar is en niet zomaar in de groep past. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum. Van 22 juli t/m 16 augustus kunnen kinderen en jongeren meedoen met het programma in sportcomplex De Meent, onder professionele begeleiding. Aanmelden kan tot 26 april via www.sport-z.org/vakantiefun. Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen en jongeren van 6 tot en met 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod. Zij ervaren bijvoorbeeld problemen bij het verwerken van prikkels of taal, of hebben moeite met het reguleren van emoties en gedrag. Stichting Sport-Z is de afgelopen jaren met succes deze uitdaging aangegaan om deze kinderen en jongeren een mooi programma te bieden. “We ontwikkelen het programma continue door. De speciale thema- en tienerdagen die we vorig jaar hebben geïntroduceerd zijn zo goed bevallen dat ze dit jaar definitief in het programma zijn opgenomen. Door de afwisseling en uitdaging die we bieden blijft VakantieFUN ook voor diegene die vaker meedoen iets om naar uit te kijken,” vertelt Thomas Botman van Sport-Z. Dit jaar staan er weer nieuwe sporten en creatieve activiteiten op het programma. Bij de inschrijving kunnen de kinderen/jongeren aangeven of de voorkeur gaat naar een sportief programma, een creatief programma of een mix van beide. Op de dinsdagen worden speciale tienerdagen georganiseerd met extra uitdagende activiteiten. Gezien het specifieke gedrag wat aansluit bij indicaties als bijvoorbeeld AD(H)D, ASS (autisme, PDD-NOS, Asperger), TOS of Gilles de la Tourette, wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid, bekendheid en plezier. VakantieFUN vindt plaats in de eerste 4 weken van de zomervakantie van maandag t/m vrijdag. Meedoen Ouders en verzorgers van kinderen/jongeren die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in een van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind tot en met 26 april aanmelden voor VakantieFUN via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Voor vragen over VakantieFUN kunt u contact opnemen met Thomas Botman, via 06 25 32 62 88 of [email protected].

Met je abonnement van de sportschool ook zwemmen in De Beeck

8 maart 2024

Lekker gezond bezig zijn

Sportcentrum De Beeck in Bergen biedt een gevarieerd sportaanbod. Zo kunnen klanten met een abonnement van Bodyvit gratis zwemmen in De Beeck. Hier wordt gretig gebruik van gemaakt. Wie binnenstapt bij De Beeck ziet direct Bodyvit sport and health center naast de entree. “Mijn man en ik kunnen hier samen sporten, vandaar dat we voor deze sportschool kozen. Bovendien hebben ze bij Bodyvit ook een sauna en dat is fijn,” aan het woord is Maria Delver. Zij traint 2 of 3 keer per week bij het sports and health center. Soms samen met haar man, maar soms ook alleen. “Ik sport hier nu een jaar. Het is voor mij belangrijk dat ik fit ben omdat ik zangeres en dirigent ben en zangles geef. Daarnaast vind ik het ook gewoon lekker om me goed in mijn lijf te voelen. Sporten helpt me hierbij.” Lekker even je hoofd leeg maken in het water Naast de trainingen bij Bodyvit zwemt Maria Delver in het 25-meterbad van De Beeck. “Doordat ik bij Bodyvit mijn conditie en kracht train worden mijn spieren korter. Daarom ben ik daarnaast gaan zwemmen om mijn spieren weer wat langer te maken. Tijdens het zwemmen werk ik ook aan mijn conditie,” vertelt zij. “Ik vind het fijn dat dit gratis in het pakket zit bij Bodyvit en ben er heel enthousiast over. Het is zo lekker om even je hoofd leeg je maken in het water, ik raad het iedereen aan!”

Spectaculaire seizoensopening Alkmaar Outdoor Park

15 maart 2024

Het wordt weer tijd voor de buitenactiviteiten

Op maandag 1 april (tweede paasdag) opent Outdoorpark Alkmaar de deuren voor het nieuwe outdoorseizoen. Deze feestelijke gelegenheid wordt gevierd met opblaasbare luchtkastelen, stormbanen, een spannende paaseierenjacht en de nieuwste water- en landobstakels! Voor € 5,- kunnen bezoekers van 10.00 tot 13.00 uur onbeperkt genieten van alle activiteiten op het park. Voor € 2,- kunnen deelnemers van 13.00 tot 16.00 uur ook nog eens aansluitend zwemmen bij het nabijgelegen zwembad Hoornse Vaart. Tickets zijn verkrijgbaar via www.outdoorparkalkmaar.nl/opening2024. Verheugd om het outdoorseizoen in te luiden "We zijn verheugd om het nieuwe outdoorseizoen in te luiden met een dag vol avontuur en plezier voor het hele gezin", aldus de Tom Leering van Outdoorpark Alkmaar. Tom vervolgt enthousiast zijn verhaal: "Of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick op onze obstakels, wilt deelnemen aan de paaseierenjacht of gewoon wilt genieten van een dag in de buitenlucht, onze seizoensopening heeft voor iedereen wat te beleven." Win een een obstacle run clinic voor 8 personen Naast de opwindende activiteiten biedt Outdoorpark Alkmaar ook een kans om een prijs te winnen. Deel een spectaculaire foto van de openingsdag via de socials en tag Outdoorpark Alkmaar. De beste foto wint een onvergetelijke obstacle run clinic van 1,5 uur voor 8 personen! Spetterende afsluiting bij zwembad Hoornse Vaart En alsof dat nog niet genoeg is, bundelen ze de krachten met zwembad Hoornse Vaart voor een dubbel avontuur. Voor slechts € 2,- extra kunnen bezoekers genieten van een verfrissende duik. Er is deze dag extra animatie aanwezig.

Overwinningen voor VV Egmond teams

4 maart 2024

White Stones speelt gelijk

Zaandam, zondag 3 maart 2024 - Het zondag team van VV Egmond was scherp in het duel tegen RCZ; 1 - 6. Vanaf de aftrap liet de koploper zien dat het korte metten met de thuisploeg wilde maken. De gastheren kregen dan ook nauwelijks een poot aan de grond. Uitblinker Wesley Hof wist 3 keer het net te vinden. De ene goal was nog mooier dan de andere. Jordin Koel (2) en Tay Tervoort (1) waren de andere doelpuntenmakers. De tegengoal kwam bij een 0 – 2 stand uit de lucht vallen en bracht de ploeg van coach Rob Hersche niet van haar stuk. Bij het rustsignaal was de stand 1 – 3. Met nog 10 duels op het programma staan de Egmonders (minimaal) 14 punten voor op een heel leger achtervolgers. Het kampioenschap lijkt dan ook een kwestie van tijd. Toch zijn er ook wedstrijden geweest dat de tegenstander te veel in de melk te brokkelen had. Alle komende wedstrijden serieus benaderen is dan ook raadzaam.

Open dag bij TC Hogedijk: start van het zomerseizoen met tennis- en padelparty

1 maart 2024

Ben je 17+ jaar oud? Pak je kans en kijk of het iets voor je is

Wie uit het raam kijkt zal het nog niet echt geloven, maar er zijn verenigingen die nu al met hun zomerseizoen bezig zijn. Zoals TC Hogedijk die op 16 maart een open dag organiseert voor alle tennis en padelliefhebbers. Lid of geen lid iedereen is welkom. Alleen niet allemaal tegelijk...

De Lange Plas is nu één groot meer

1 maart 2024

Water blijft maar stijgen

Het is nat op de voetbalvelden van Egmondia in Egmond aan Zee. Zeiknat! Na zaterdag 9 december zijn er geen wedstrijden meer gespeeld. De laatste ontmoeting op het A-veld van Egmond (zat) 1 werd, in de stromende regen, ook nog eens voortijdig gestaakt wegens het onbespeelbaar worden van het veld. Het programma van januari en februari werd daarna al snel verplaatst naar de twee andere complexen van VV Egmond op de Hogedijk en de Kwekerij.

VV Bergen krijgt nieuw hoofdveld van ‘gewoon’ natuurgras

28 februari 2024

Bij nieuwe complex voor VV Egmond staat vooralsnog wel een kunstgrasveld gepland

VV Bergen en de gemeente Bergen slaan de handen ineen voor een duurzame en toekomstbestendige voetbalclub. Het kunstgras van het hoofdveld van VV Bergen wordt vervangen door natuurgras. Natuurgras biedt veel voordelen voor de voetbalvereniging en is daarnaast een stuk duurzamer en beter voor het klimaat. Kansen voor VV Bergen Het besluit om over te stappen op natuurgras heeft verschillende redenen. Zowel duurzaamheid als het sportieve aspect waren doorslaggevend voor de keuze. Het nieuwe natuurgrasveld opent de deur voor een breed scala aan sportevenementen, waaronder KNVB-toernooien en wedstrijden van Jong Oranje. De club voldoet met natuurgras op het hoofdveld aan de eisen van deze organisaties voor hun wedstrijden. "De overstap naar natuurgras onderstreept onze toewijding aan het verbeteren van de voetbalbeleving voor onze leden en vrijwilligers", aldus Tom Pedroli, voorzitter van VV Bergen. Dat benadrukt wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman (Sport): "Natuurgras biedt een betere speelervaring en verhoogt daarmee het plezier van de voetballers. Sporten is belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid. Het is voor het welzijn van onze inwoners dan ook positief dat ze met nog meer plezier het voetbalveld bij VV Bergen op kunnen.” Circulair en duurzaam De keuze voor natuurgras sluit aan bij de ambities van de gemeente Bergen rond duurzaamheid en klimaat. Het natuurgrasveld zorgt voor een betere waterafvoer, draagt bij aan een groenere omgeving en microplastics met alle nadelige gevolgen verdwijnen. Het gras neemt CO2 op en wordt niet zo heet als kunstgras bij hitte, wat met de opwarming van de aarde belangrijke positieve effecten zijn. Bovendien wordt het natuurgrasveld bij VV Bergen gerealiseerd met grond van het voormalige voetbalterrein van BSV, waar in de toekomst woningen worden gebouwd. De onderlaag van het kunstgras wordt weer gebruikt als onderlaag voor een andere gemeente in Noord-Holland. Hiermee worden de grondstoffen circulair ingezet wat duurzaam en kostenefficiënt is. "De investering in een natuurgrasveld past perfect binnen onze bredere visie op duurzaamheid en klimaat", aldus Ernest Briët, wethouder Verduurzaming. "Dit circulaire project toont de toewijding van de gemeente en VV Bergen aan een gezamenlijke toekomst waarin sport, duurzaamheid en de gemeenschap hand in hand gaan.” Voetbalvereniging van de toekomst In 2024 wordt de oude verlichting vervangen voor duurzame ledverlichting rondom de voetbalvelden. Het onderhoud van het veld dat nu nog met fossiele brandstof wordt uitgevoerd maakt plaats voor elektrische robotmaaiers. Deze worden opgeladen door de opgewekte zonne-energie op het laadstation. De gemeente werkt mee aan het verduurzamen van de velden, maar VV Bergen stopt daar niet. Op het clubgebouw liggen al 108 zonnepanelen, waardoor het complex energieneutraal is. Tot slot gaat de voetbalvereniging in de toekomst voor een gasvrij complex en steeds gezonder aanbod in de kantine. “Daarmee wordt VV Bergen echt een voetbalvereniging voor de toekomst. Voor nu en toekomstige generaties”, aldus voorzitter Tom Pedroli.

VV Egmond (zon) neemt ook de lastige horde Koedijk

26 februari 2024

'Concurrentie' verspeelt opnieuw punten

Sportpark Hogedijk, zondag 25 februari 2024 - Het zondag team van VV Egmond heeft de thuiswedstrijd tegen Koedijk met 4 – 2 gewonnen. De bezoekers namen al snel in de wedstrijd een voorsprong. Jeffrey Klijbroek wist vlak voor rust uit een fraai genomen vrije trap de stand weer recht te trekken. Dit was gezien het speelbeeld een juiste weergave.

De 500 van De Meent

1 maart 2024

500 rondjes. Durf jij het aan?

Laat je uitdagen en neem deel aan de 500 van De Meent! Tijdens de 500 van De Meent schaats je 500 rondjes. 500 rondjes, durf jij het aan? Natuurlijk komen wij je halverwege aanmoedigen. Starttijd is naar keuze, de ijsbaan is geopend van 09.00 tot 21.00 uur.

Wie komt er ook tafeltennissen in dorpshuis Hanswijk?

23 februari 2024

Je blijft in beweging en je hebt contact

De groep tafeltennissers die in Dorpshuis Hanswijk elke woensdag een potje komt 'pingpongen' groeit zienderogen. Inmiddels zijn er zo'n 25 die zich hebben aanmeld en met regelmaat langs komen. Initiatiefnemer Peter Groot kan tevreden zijn over zijn idee om het op te starten. Zomaar een keer langs gaan op woensdagavond (tussen 19.00 en 21.30 zijn de meesten aanwezig) kan leiden tot een nieuwe wekelijkse activiteit. Zoveel is wel duidelijk. Het zaadje van de oproep enige tijd terug in de media om eens een tafeltennisgroep te starten in Dorpshuis Hanswijk is in vruchtbare bodem gevallen. Het mooie eraan is dat je tot niets verplicht bent. Je komt gewoon een keer langs om te zien hoe het werkt. Neem gelijk je tafeltennisbatje maar mee, want geheid dat je aan de gang gaat. Wie speelt betaalt per keer een klein bedrag. Er staan inmiddels vier tafels (Dorpshuis Hanswijk heeft gelijk een aantal nieuwe tafels aangeschaft) en daar wordt driftig gebruik van gemaakt. Er is een uiteenlopend niveau aan spelers, van de 'heppiedepeppie pingponger' die het allang best vindt tot de wat fanatiekere tafeltennisser die echt speelt om er wat van te maken. Het kan allemaal. Doordat de groep groeit wordt er ook gedubbeld. Net iets ingewikkelder maar erg goed voor de coördinatie en de concentratie. Dus het werkt erg goed op alle fronten: het is gezellig, het is sportief, je beweegt, je hebt contact met anderen en je bent er even uit. Geschikt voor iedereen: man, vrouw, oud, jong...

Spaanse missie Jill Holterman mislukt: Parijs lijkt nu oneindig ver weg

19 februari 2024

Marathon van Sevilla bracht niet wat het had moeten brengen

De Egmondse atlete Jill Holterman zal aan de Marathon van Sevilla geen al te warm herinneringen overhouden. In plaats van de toegang tot Parijs werd het een zware desillusie: ze moest na ongeveer 25 kilometer uitstappen met een blessure. Terwijl ze tot dan op schema lag om de limiet voorde Olympische Spelen in Parijs te halen.

White Stones haalt uit in Emmeloord

9 februari 2024

Remise voor VV Egmond (zat)

De VV Egmond zaterdag ploeg van trainer Marcel Blank kwam met een verdienstelijk punt terug naar Egmond. Door met 1 – 1 gelijk te spelen tegen Vrone sprokkelt het team de punten bij elkaar om weg te blijven bij de onderste regionen.

Richard Douma en Jacelyn Gruppen winnen NK 10 km tijdens ‘Groet uit Schoorl’

16 februari 2024

Mustefa Kedir en Sarah Lathi winnen 44e editie Groet uit Schoorl Run

Afgelopen zondag werd in Schoorl het Nederlands kampioenschap 10 km op de weg gelopen bij de Groet uit Schoorl Run. Het was de dertiende keer dat het NK gehouden werd in Schoorl. Bij de mannen ging de titel naar Richard Douma. Hij klokte een tijd van 28.45 minuten en schreef daarmee de titel op zijn naam. Overall werd de wedstrijd gewonnen door Mustefa Kedir in 28.38. De Zweedse Sarah Lathi kwam als eerste vrouw over de streep in 32.13. De Nederlandse titel ging bij de vrouwen naar Jacelyn Gruppen, zij liep net één seconde boven haar persoonlijke record (32.59). Het snelle en bosrijke parcours van de Groet uit Schoorl Run is erg geliefd onder de Nederlandse atleten. Voor de heren klonk exact om 14.30 uur het startschot, de vrouwen volgden vijf minuten later. De wedstrijd werd vandaag laat beslist, de kopgroep bleef lang bij elkaar. De Belg Nicolas Schyns ging er snel vandoor, maar werd rond het 4- kilometerpunt teruggepakt. Vanaf dat moment werd de groep geleid door de Belgen Dorian Boulvin en Nicolas Schyns en de Ethiopier Mustefa Kedir. Filmon Tesfu, Richard Douma en Tom Hendrikse zaten vlak achter de internationale atleten. In de laatste kilometer loopt Kedir weg en schrijft de 44e editie op zijn naam. Douma en Tesfu zitten vlak achter elkaar als ze de Heereweg opdraaien. Douma heeft het sterkste eindschot en schrijft de titel op zijn naam (28.45), in zijn rug loopt Tesfu die als tweede over de finish komt in 28.46 en als derde Nederlander komt Nik Lemmink over de finish (28.48). Douma over zijn race: “Met een Nederlands kampioenschap wordt er altijd geracet, leuk omdat er ook buitenlandse atleten zijn die de wedstrijd wat harder maken. Ik heb de laatste meters bewust de rem erop gegooid en ben voor de sprint gegaan.” Bij de vrouwen werd de wedstrijd snel beslist, na één kilometer kwamen Sarah Lathi en Maureen Koster op kop. Ko ster moest helaas na 4 km uitstappen, waardoor Lathi alleen door ging naar de finish. Jacelyn Gruppen kwam als eerste Nederlander over de finish en schreef daarmee het Nederlands kampioenschap op haar naam. Gevolgd door Anne Luijten in 33.05 en op de derde plek stond Veerle Bakker (33.13). Het evenement was vroegtijdig uitverkocht, maar liefst 10.000 lopers stonden in Schoorl aan de start. Het eerste startschot klok vanmorgen voor de 300 kinderen van de Kids Run over 1.200 meter. Gevolgd door om 10.45 uur de ruim 5.000 deelnemers, die van start gingen op de 21,1 of 30 km. De 44e editie van de Groet uit Schoorl Run werd vandaag gelopen op een aangepast parcours. Organisator Le Champion besloot daar eerder deze week toe na de vele regenval eerder dit jaar. Het hoge grondwater maakte een aantal paden in de duinen onbegaanbaar. Uniek aan deze wijziging was dat er over 1,5 km onverharde paden gelopen werd. De 21,1 km werd gewonnen door Colin Bekers in 1.10.32, Stefan van den Broek werd tweede in 1.11.48 en als derde kwam Hessel Wijnja over de finish in 1.12.33. De 30 km werd vandaag met overmacht gewonnen door Roy Hoornweg in 1.34.56, op de tweede plaats eindigde Christiaan Bosselaar in 1.40.15 en als derde kwam Jan Petralia over de finish. Opbrengst officiële goede doel: Staatsbosbeheer Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen voor het officiële goede doel van de Groet uit Schoorl Run: het Staatsbosbeheer. Totaal werd maar liefst een bedrag van € 7.500,- opgehaald. Staatsbosbeheer kan met dit prachtige bedrag de recreatieve voorzieningen in de Schoorlse Duinen duurzaam opknappen en onderhouden. Editie 2025 Er zijn niet veel plekken in Nederland met een mooier parcours dan in het schitterende duingebied van Schoorl. Sportorganisatie Le Champion kijkt terug op een zeer geslaagde editie. Volgend jaar vindt de Groet uit Schoorl Ru n plaats op 9 februari 2025. De inschrijving opent in september later dit jaar.

Timme Koster, Tibor Zwaan, Joeri Schaper en jeugdteam JO19 VV Egmond gekozen tot BESte Sporters in de gemeente Bergen

10 februari 2024

Extra aandacht voor vrijwilligers en sporters met een beperking:

Tijdens de Verkiezing BESte Sporters van de gemeente Bergen zijn afgelopen vrijdag 9 februari de atleet Timme Koster (110 meter horden), Tibor Zwaan (wielrennen & mountainbiken) en Joeri Schaper (wielrennen) respectievelijk met de prijs voor BESte Sporter, BESte Sporter Master Categorie en BESte Sporttalent door een onafhankelijke vijfkoppige jury onderscheiden. BESte Sportteam was volgens de jury het jeugdteam van VV Egmond JO19. De verkiezing ging over geleverde prestaties in 2022 en 2023. Deze editie was anders dan eerdere edities van de verkiezing van de beste sporters in de gemeente Bergen. De uitreiking ging heel informeel op een toepasselijke locatie, Sportcentrum De Beeck. Spreekstalmeester Jan Hopman praatte de uitreiking op een vlotte en deskundige manier aan elkaar en de ongeveer honderd aanwezigen konden deze vorm van de prijsuitreiking zeker wel waarderen. Bewegen belangrijk voor vitale samenleving Wethouder van onder meer Sport, Marco Wiesehahn-Vrijman, benadrukte nog maar eens het belang van sport, maar eigenlijk van bewegen in het algemeen. ‘We zitten in een sterk vergrijzende maatschappij en de gemeente Bergen is daar bepaald geen uitzondering op. Dus dan doet het goed wanneer deze sporters, op alle niveaus, even hun moment in de spotlights krijgen. Zij vormen toch een beetje een rolmodel voor veel anderen die hierdoor weer worden geïnspireerd om ook in beweging te komen.’ Wat ook anders was dan anders was de samenvoeging van de categorie sportman en sportvrouw. Het is helemaal van deze tijd dat de prestaties van mannen en vrouwen gelijkwaardig worden beoordeeld, aldus de jury. Vandaar dat in dit geval uit twee mannen en een vrouw de keuze moest worden gemaakt. Winnaar volgens het oordeel van de jury werd Timme Koster uit Egmond aan den Hoef. Hij behaalde zowel in 2022 als in 2023 de nationale titel in de moeder aller sporten – atletiek dus - op het onderdeel 110 meter horden. Sporters in de Masters Categorie Een groeiende categorie sporters is die van de sporter ‘op leeftijd’. In verscheidene leeftijdscategorieën komen individuele sporters soms nog altijd tot grote hoogte en bijzondere prestaties. In deze zogenaamde Master Categorie werd Tibor Zwaan uit Egmond aan Zee gewaardeerd met de prijs BESte Sporter Master Categorie. In zijn geval ging het om de leeftijd 40+. Ook dan kun je nog altijd een bron van sportieve inspiratie zijn, aldus Jan Hopman, die ook de waardering uitsprak voor Jolien Faber (wielrennen) uit Egmond aan Zee die in de categorie 70+ haar prestaties leverde en eveneens genomineerd was. Zwaan werd in 2022 Europees Kampioen Beachrace (40+) en Nederlands Kampioen op de weg (40+). Jong geleerd is oud gedaan Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ is er bij de verkiezing BESte Sporters ook altijd een Categorie BESte Sporttalent. Bij de sporttalenten sprongen de prestaties van Joeri Schaper uit Bergen (wielrennen) eruit volgens de jury. Met meerdere nationale titels tijdens het NK Baanwielrennen voor de jeugd bleef Joeri de concurrentie in deze categorie voor en kreeg hij de prijs voor het BESte Sporttalent. Teamsporters Naast individuele sporters konden ook sportteams worden genomineerd. Daaronder was het jeugdteam van VV Egmond JO19 jaar. Afgelopen seizoen won dit team de regionale beker tijdens de play-off op het complex van Legmeervogels. Dat was de eerste prijs die onder de naam VV Egmond werd gehaald en een mooie prestatie van een jong team. Nu werden ze ook nog onderscheiden met de prijs voor BESte Sportteam. Inspiratieprijs voor SURF-project Of het nu gaat om sporters die op en top fit en gezond zijn of dat het gaat om sporters met een beperking, moet niet uitmaken: iedereen verdient de aandacht. Het Surf-Project biedt surfles aan kinderen met Down, autisme of ADHD. Dit doen de vele aangesloten deskundige vrijwilligers op verschillende plekken langs de Nederlandse kust, waaronder Camperduin. Gezien het grote maatschappelijk belang van dit initiatief werd het SURF-Project door de jury onderscheiden met de Inspiratieprijs. Zonder vrijwilligers staat alles stil Dit jaar was er ook extra aandacht voor een aantal vrijwilligers. Iedere sporter begrijpt dat zonder al die vrijwilligers alles eigenlijk stil staat. Van kantinedienst tot trainer en van bestuurslid tot materiaalman of -vrouw. Verenigingen mochten daarom iemand uit hun club voordragen die het verdiende om zijn of haar podium te krijgen. Dat ging uiteraard niet om de beste vrijwilliger, maar meer om ook de inbreng van al die vrijwilligers bij evenzovele verenigingen in zijn algemeenheid te waarderen. Bij deze editie werden daarvoor Jan de Jong (VV Egmond), Peter Slot (TC Hogedijk) en Jessie Tik (voor haar inspanningen voor het integreren van aangepast sporten) voorgedragen vanuit hun achterban. Zij ontvingen een bos bloemen en een speldje en namen symbolisch namens alle vrijwilligers oneindige waardering in ontvangst. Uitslag Verkiezing BESte Sporters gemeente Bergen: BESte Sporter: Timme Koster, 110 meter horden (1e NK Atletiek 2022 en 2023) BESte Sporter Master Categorie: Tibor Zwaan, wielrennen (1e EK Beachrace, 40+, 1e NK op de weg 40+) BESte Sporttalent: Joeri Schaper, wielrennen (3 nationale titels bij de jeugd tijdens NK baanwielrennen) BESte Sportteam: VV Egmond JO19, voetbal (bekerwinnaar seizoen 2022-2023) Inspiratieprijs: SURF-Project, aangepast sporten, Locatie Camperduin Inspiratiespeld: Jan de Jong (VV Egmond), Peter Slot (TC Hogedijk) en Jessie Tik (voor al haar inspanningen om minder valide sporters te laten integreren met valide sporters).

NK biljarten 2024 voor teams met verstandelijk gehandicapte spelers

9 februari 2024

Op 17 en 18 februari in Hotel Zuiderduin

Op zaterdag 17 en zondag 18 februari vindt de 22e editie van het Nederlands Kampioenschap biljarten voor teams met VG-spelers plaats. Voor deelnemers en toeschouwers is dit het leukste biljartevenement van het jaar. Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee is opnieuw de locatie voor het toernooi dat met het motto ‘normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig’ een bijzondere belevenis belooft te worden.

Flessenpost uit Egmond presenteert:

9 februari 2024

Alle teamfoto's van het Egmond Toernooi 2024

Maar liefst 39 teams streden er afgelopen 5 weken op het Egmond Toernooi 2024 in Dorpshuis Hanswijk. Als herinnering en terugblik zet Flessenpost uit Egmond alle teamfoto's voor jou op een rijtje. Het zijn 20 pupillen teams, 19 mini-pupillen teams en natuurlijk de kabouters. Allemaal jeugdleden van VV Egmond tot 13 jaar.

Terug