Deel

White Stones in laatste duel nipt onderuit

Rogier Bunink blijft White Stones trouw

White Stones in laatste duel nipt onderuit

Met een goed gevoel de eredivisie verlaten. Dat was vrijdag 13 mei de opdracht voor het al gedegradeerde White Stones tegen Texel. De ploeg van trainer Rogier Bunink kwam echter al snel 0 – 2 achter. De withemden kwamen sterk terug en gingen met een 4 – 3 voorsprong rusten. Na de pauze waren de rollen weer omgedraaid. De eilandbewoners scoorden, snel achter elkaar, drie doelpunten: 4 – 6. Uiteindelijk stond er na 40 minuten zuivere speeltijd 6 – 7 op het scorebord in de eigen Watertoren.

Na afloop maakte trainer/coach Rogier Bunink bekend dat hij, ondanks de degradatie, bij White Stones blijft. Hij roemt, ondanks de tegenslagen dit seizoen, de sfeer in de spelersgroep. Wie hij in het seizoen 2022 – 2023 in de eerste divisie op kan gaan stellen, oftewel welke spelers blijven, gaan en komen er, is momenteel nog niet bekend.

Uitslagen: Handhavingspoule eredivisie
Vrijdag 13 mei; White Stones – Texel werd 6 – 7
Zondag 8 mei; Feyenoord – White Stones werd 13 – 0
Vrijdag 6 mei; White Stones – Den Haag werd 9 – 3
Vrijdag 29 april; Leekster Eagles – White Stones werd 10 – 5
Zondag 24 april; AGOVV – White Stones werd 9 – 5
Vrijdag 22 april; White Stones – Tigers Roermond werd 3 – 3
Zondag 17 april; White Stones – Groene Ster werd 2 – 9
Vrijdag 8 april; Groene Ster – White Stones werd 6 – 2
Zaterdag 2 april; Texel – White Stones werd 2 – 2
Vrijdag 25 maart; White Stones – Feyenoord werd 1 – 5
Vrijdag 18 maart; Den Haag – White Stones werd 4 – 4
Vrijdag 11 maart; White Stones – Leekster Eagles werd 1 – 6
Vrijdag 25 februari; Tigers Roermond – White Stones werd 5 – 1
Vrijdag 11 februari; White Stones – AGOVV werd 1 – 3

Programma: Geen

Eindstand: Zie afbeelding
Punten die momenteel in de stand zijn opgenomen: Het aantal behaalde punten in de najaar competitie gedeeld door twee. Daarbovenop komen de punten van de 14 wedstrijden vanaf 11 februari. De nummers 7 en 8 degraderen rechtstreeks naar de eerste divisie. Nummer 6 is veilig.


Gepubliceerd op 9 mei 2022: White Stones is op zondagavond met een zeer ruime nederlaag (13 – 0) gedegradeerd uit de eredivisie. De Egmonders wisten op het moment van aftrappen in Rotterdam tegen Feyenoord al dat dat een feit was. Concurrent Texel won eerder die dag namelijk van De Groene Ster en was zo onbereikbaar geworden voor ‘De Stones’. Wat rest voor de withemden is de thuiswedstrijd op vrijdag 13 mei tegen Texel om 20.30 uur. Een mooi affiche voor een ‘afscheidswedstrijd’ van de eredivisie. Want wanneer zullen we White Stones daarna nog terugzien uitkomend in de competitie op het allerhoogste niveau?


Gepubliceerd op 9 mei 2022: White Stones is op zondagavond met een zeer ruime nederlaag (13 – 0) gedegradeerd uit de eredivisie. De Egmonders wisten op het moment van aftrappen in Rotterdam tegen Feyenoord al dat dat een feit was. Concurrent Texel won eerder die dag namelijk van De Groene Ster en was zo onbereikbaar geworden voor ‘De Stones’. Wat rest voor de withemden is de thuiswedstrijd op vrijdag 13 mei tegen Texel om 20.30 uur. Een mooi affiche voor een ‘afscheidswedstrijd’ van de eredivisie. Want wanneer zullen we White Stones daarna nog terugzien uitkomend in de competitie op het allerhoogste niveau?


Gepubliceerd op 7 mei 2022: De wedstrijden verliepen op vrijdag 6 mei voor White Stones zoals gehoopt. Zelf werd er ruim ( 9-3) gewonnen van Den Haag en ‘concurrent’ Texel moest verliezen en wel met zo’n groot mogelijk verschil. Ook dat verliep als gewenst. Het werd 8 – 0 winst voor Tigers Roermond. Toch blijft het (mogelijk) hopen tegen beter weten in. De Egmonders moeten nog twee keer winnen en Texel moet nog twee keer verliezen. Het huidige doelsaldo van White Stones is min 29 en dat van Texel min 11.


Gepubliceerd op 5 mei 2022: Na de winst van Texel op Feyenoord (6-1) is White Stones op doelsaldo (dus nog niet officieel) gedegradeerd. De Egmonders hebben een doelsaldo van min 35 en Texel heeft min 3. Met nog 3 wedstrijden te gaan en een achterstand van negen punten is er dus weinig tot geen licht aan het einde van de eredivisie tunnel.

Coach Rogier Bunink blijft er positief onder “Een aantal jaren terug zijn we ook een keer met gelijk aantal punten geëindigd en toen speelden we een beslissingswedstrijd. Dus misschien hebben we nog een hele kleine kans…. Dan zullen we onze laatste 3 wedstrijden in ieder geval moeten winnen. Ik denk dat daar vrijdag tegen Den Haag wel kansen voor zijn. Deze tegenstander ligt ons goed. We willen sowieso met opgeheven hoofd de Eredivisie verlaten dus gaan we er nog 3 keer alles aan doen als het aan mij ligt”.


Gepubliceerd op 30 april 2022: Ook tegen Leekster Eagles moest White Stones het onderspit delven.  Na een 6 – 1 ruststand werd het na de pauze zelfs 9 – 1 voor de ploeg uit Groningen. Een slotoffensief, met meevoetballende keeper,  liet een draagelijker eindstand zien op het scorebord: 10 – 5.   De treffers aan Egmonder zijde kwamen van Chico van Soelen (2), Ruben van Romunde (2) en Huib Sprenkeling.

Met nog 3 wedstrijden op het programma zijn de wolken inmiddels pikzwart boven de hoofden van de White Stones spelers. De Egmonders moeten zowel Feyenoord als Texel voorbij op de ranglijst om zich te handhaven. Maar of dat geloof er nog is? Op vrijdag 6 mei staat de thuiswedstrijd tegen Den Haag op het menu. De wedstrijd in De Watertoren begint om 20.30 uur.


Gepubliceerd op maandag 25 april 2022: White Stones moest op zondag 24 april om 18.00 uur in Apeldoorn spelen tegen AGOVV. Spelen op zondag is haast niet te doen voor de Egmonder eredivisionist. Veel spelers moesten diezelfde middag bij hun veldvereniging nog acte de préséance geven. Dat betekend omkleden in de bus en zo de zaal in. Na 9 minuten keken de withemden tegen een 5 – 1 achterstand aan (doelpunt Chico van Soelen). In de tweede helft werd het zelfs 6 – 1 waarna ‘The Stones’ tot 6 – 4 terug wisten te knokken door doelpunten van Jordin Koel, Job Zentveld en Mitch van Geldrop. Toen was de Egmondse tank leeg en werd het uiteindelijk, na weer een doelpunt van Jordin Koel, 9 – 5.


Gepubliceerd op 19 april 2022: White Stones kon op eerste paasdag, in de eigen Watertoren, Groene Ster niet bijbenen. De ploeg uit Vlissingen stond met de rust al 0 – 6 voor. Na de pauze liepen zij uit naar 0 – 9. In de slotfase wisten de withemden, met twee doelpunten van Job Zentveld en Julius Zwartkruis, de spreekwoordelijke eer te redden: 2 – 9.


Gepubliceerd op zaterdag 7 april: Om 21.30 uur op een vrijdagavond in Vlissingen spelen. Het is ‘de charme’ van het uit mogen komen in de eredivisie van het zaalvoetbal. White Stones stond echter halverwege de eerste helft met 3 – 0 achter. Na de 4 – 0 vlak na rust kon Collin van Geldrop iets terug doen voor de Egmonders. Nadat Groene Ster nog twee keer het net wist te vinden achter Stones doelman Max Admiraal werd vlak voor tijd de 6 – 2 eindstand op het scorebord gebracht.


Gepubliceerd op zondag 3 april: Tegen Texel kon White Stones op zaterdag 2 april de winst niet binnen halen. Na een 0 – 0 ruststand kwamen de Egmonders 2 – 0 achter. Door een eigen goal en een late gelijkmaker van Jordin Koel gingen de Stones toch nog met een punt naar huis. De mogelijkheid om op de ranglijst op gelijke hoogte te komen met Texel is mislukt. Het gat met de Eilandbewoners blijft nu drie punten.


Gepubliceerd op 31 maart 2022: White Stones reist op zaterdag 2 april af naar het eiland Texel. Tegen de plaatselijke zaalvoetbalclub gaat de Egmondse eredivisionist voor de volle winst. Coach Rogier Bunink blikt terug en vooruit: ‘Het gaat momenteel zeker niet goed en de resultaten zullen snel moeten komen anders gaan we degraderen. Er zijn natuurlijk veel ergere dingen in het leven en de wereld maar het zou wel zonde zijn! Zaterdag Texel uit en die staan nog in de buurt en daar hebben we nog nooit van verloren. Dus misschien kunnen we een resultaat halen.
Helaas missen we nog steeds heel veel spelers. Ook Huib Sprenkeling is nog niet terug’.


Gepubliceerd op 26 maart 2022: White Stones kreeg van directe degradatie concurrent Feyenoord een oorwassing. Na een 0 – 3 ruststand scoorden de Rotterdammers na de pauze opnieuw. De tegentreffer van Mitch van Geldrop in de 26e minuut bracht wat hoop in de Egmondse harten. Het bleek ijdele hoop. In de slotfase maakte Feyenoord er 1 – 5 van. Een blik op de stand stemt somber. Maar met nog 9 wedstrijden voor de boeg is het niet hopeloos. Komende zaterdag kan Texel, bij een overwinning voor ‘De Stones’, in punten worden achterhaald.


Gepubliceerd op 19 maart 2022: White Stones heeft het eerste punt binnen in het jaar 2022. Na 3 nederlagen op rij werd er met 4 – 4 gelijk gespeeld tegen ZVV Den Haag. In de Hofstad gingen de ‘Stones’ met 3 – 3 rusten. Alle Egmondse treffers werden gemaakt door Brent Braaksma. Nadat de thuisclub in de slotfase op voorsprong kwam wist aanvoerder Huib Sprenkeling vlak voor tijd de gelijkmaker op het scorebord te zetten: 4 – 4. Doelman Max Admiraal maakte een zeer verdienstelijk debuut in de eredivisie.


Gepubliceerd op 15 maart: Vrijdag 18 maart wacht voor White Stones de belangrijke wedstrijd tegen Den Haag uit. Een ploeg die momenteel 3 punten meer heeft. Coach Rogier Bunink blikt terug en kijkt vooruit: Het was een hele dure en vervelende nederlaag tegen Leek. We begonnen sterk en met vol druk. De 1 – 0 van Tim Emmerik uit een vrije trap leek het begin van een mooie avond. Het tegendeel bleek waar.
Bijna elke tegenaanval/counter van Leek was raak en bij ons was het vooral in de omschakeling erg matig. Dat zal echt beter moeten en snel ook.


Gepubliceerd op 12 maart: Het leek een mooi avondje ‘Stones’ te worden toen Tim Emmerik na een paar minuten spelen 1 – 0 op het scorebord bracht. Het was achteraf gezien de enige treffer van de thuisclub. Leekster Eagles, de ploeg uit Groningen, leidde in de rust al met 1 – 2. De gasten maakten er in messcherpe counters uiteindelijk 6. Een flinke tegenvaller voor de ploeg van trainer Rogier Bunink. De Egmonders moeten proberen om minimaal zesde te worden na 14 wedstrijden in deze handhavingspoule. De nummers 7 en 8 degraderen namelijk rechtstreeks naar de eerste divisie.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

White Stones in laatste duel nipt onderuit White Stones in laatste duel nipt onderuit

Meer 'Sport':

UPDATE: Geen vervolg voor FC Marlène vrouwenzaalvoetballers

28 mei 2022

Ook in de tweede play-off wedstrijd was drs Vijfje te sterk

Afgelopen weekend speelden de vrouwen van FC Marlene gelijk tegen drs Vijfje uit Groningen. Met de Egmondse inbreng van een aantal speelsters slaagde de ploeg er niet in om te scoren. Het Groningse drs Vijfje deed dat ook niet dus werden er strafschoppen genomen. Daarbij scoorde drs Vijfje een keer meer. Werk aan de winkel dus voor de zaalvoetbalsters om dit weer gelijk te trekken.

Jacco Walta: Roparun voor het goede doel

20 mei 2022

Debuut als loper, maar voor 8e keer mee

Egmonder Jacco Walta doet dit jaar mee als loper aan de bekende Roparun voor het goede doel (kankerbestrijding). Dit jaar is zijn debuut als loper, eerder deed Jacco 6x mee als begeleidend fietser en 1x als chauffeur. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

KNVB: Alle regels en regelingen per niveau in één overzicht

20 mei 2022

Duidelijkheid over wat moet en wat (niet) mag

Het is en blijft lastig: wat zijn nu precies de regels op een bepaald niveau wanneer je voetbalt?

Finale play-offs dames zaalvoetbal met behoorlijk Egmonds tintje

13 mei 2022

Drie Egmondse meiden op weg naar landstitel zaalvoetbal?

Met de winst in de halve finale van de play-offs in het dames zaalvoetbal heeft FC Marlène zich geplaatst voor de finale. Die gaat plaatsvinden op 20 mei in sporthal de Waardergolf tegen de Groninger Studenten Futsal Vereniging drs Vijfje. Daarna volgt nog de uitwedstrijd in Groningen.

Alle hoofdprijzen voor De Windhoek

10 mei 2022

Bij het schoolvoetbaltoernooi van Egmond

De Windhoek uit Egmond-Binnen is de grote winnaar geworden bij het schoolvoetbal toernooi 2022 van Egmond. Zowel bij de jongens als bij de meisjes wonnen zij de eerste prijs op de velden van v.v. Zeevogels. De jongens wonnen alle 4 de wedstrijden. Bij de meisjes was het spannender. Zowel De windhoek als De Branding behaalden 7 punten uit drie wedstrijden. Omdat De Windhoek een doelsaldo van plus 11 en De Branding van plus 10 had was de grootste beker voor de jonge dames uit Egmond-Binnen. De twee teams van De Windhoek kunnen gelijk door want zij spelen op woensdag 11 mei het vervolg toernooi in Limmen.

Vrijheidsvuur gearriveerd bij monument Egmond aan Zee

5 mei 2022

Symbolische waarde dit jaar nog groter

Zo rond de klok van twee uur kwamen ze aangelopen. Breeduit over de Voorstraat, maar niemand die daar een probleem van maakte: de hardlopers die het vrijheidsvuur vanuit Wageningen naar Egmond aan Zee hebben gebracht waren precies op tijd bij het monument.

Strijd tegen ‘fastfood’ is veel meer dan het verbieden ervan

20 mei 2022

Column Jan Dirk van der Zee, KNVB

Toen de overheid (Het CDA met name) medio april plannen bekend maakte voor de invoering van een minimumleeftijd voor fastfood kwam dat als behoorlijk betuttelend over vonden veel Nederlanders.

Egmonder steekt snowkitend Groenland over

29 april 2022

Aandacht voor mogelijkheden windenergie

Samen met Bernice Notenboom is Eric Leegwater uit Egmond-Binnen afgelopen donderdag vertrokken voor een tocht 'per snowkite' over Groenland.

AZ langer door met Nick Twisk

29 april 2022

Nieuwe verbintenis tot medio 2024

Het aflopende contract van Nick Twisk is maandag 25 april door AZ verlengd. De negentienjarige middenvelder zette in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2024, met de optie voor twee extra seizoenen. De Jong AZ'er maakte in 2014 de overstap van VV Zeevogels naar de AZ Jeugdopleiding. De jeugdinternational debuteerde op 30 april 2021 in het betaald voetbal. Op bezoek bij Roda JC (0-1) maakte hij - samen met Ernest Poku en Maxim Dekker - zijn eerste minuten op profniveau. Tot dusverre kwam Twisk tweemaal in actie voor de beloften.

Bus belandt in vangrail A9 na klapband

29 april 2022

Tractor pulling team doet alsnog mee met wedstrijd

De bus, inclusief aanhanger, van het tractor pulling team ‘Argos Oil Whispering Giant’ uit Egmond is op zaterdag 23 april door een klapband tegen de vangrail beland. Dit gebeurde bij Amstelveen. De bus was vanuit Egmond onderweg naar Duitsland voor een Europees tractorpulling-event. Bij het ongeval vielen geen gewonden er was alleen sprake van materiële schade.

Ronde van Noord-Holland: straffe bries

25 april 2022

Maar de lol was er niet minder om

Afgelopen zaterdag was de Ronde van Noord-Holland. Een populaire wielerronde voor toerrijders die de renners zo ongeveer door de hele provincie leidt. Zo ook door Egmond aan den Hoef. Vandaar richting Alkmaar met een straffe oostenwind tegen. dan blijf je vanzelf wel in een groepje fietsen.

KNVB: Investeren in voetbalclubs loont!

22 april 2022

Winst op het veld, maar ook in de wijk, op school en in de zorg

De KNVB heeft zich nadrukkelijk bij de lokale politiek laten gelden afgelopen week als het gaat om het benadrukken van het belang van het voetbal voor een gemeenschap. Met een advertentie in de landelijke media onder de titel ‘Voetbal is meer dan een sport’ benadrukt de KNVB de maatschappelijke impact van het voetbal op het moment dat gemeenten nieuwe coalitieakkoorden samenstellen. De advertentie is een open brief, ondertekend door de directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee, die ook rechtstreeks gestuurd wordt naar alle gemeenteraadsleden: ‘Wie investeert in de sport behaalt winst in de wijk, op school, in de zorg én op het veld. Geef de vereniging in jouw gemeente daarom de komende jaren de aandacht die het verdient. Te beginnen met een basisplek in het coalitieakkoord.’

Ruim 4,4 miljoen euro van Loterij Nederland voor amateurvoetbal

22 april 2022

Voor o.m. begeleiding technisch kader en scheidsrechters

Nederlandse Loterij steunt de KNVB met een bedrag van 4.473.828 euro. Het bedrag besteedt de KNVB volledig aan de ontwikkeling van het amateurvoetbal in Nederland. Daar zullen alle clubs in de regio ook van kunnen profiteren.

Sport-Z is in Bergen op zoek naar jongeren met sportieve ambities

22 april 2022

Voorbereiden op bijbaan in de sport

Stichting Sport-Z organiseert vanaf dinsdag 10 mei de gratis 8-weekse Moverz cursus in Bergen.

Geen uitstel van wedstrijden meer voor corona

15 april 2022

Voortgang competities veld- en zaalvoetbal waarborgen

Om de voortgang van de competitie te waarborgen is besloten dat per maandag 11 april het niet meer mogelijk is om in categorie A van het veldvoetbal en in zowel categorie A als B van het zaalvoetbal uitstel te vragen vanwege corona.

Het begin van het eind van een Egmondse derby

15 april 2022

Eind november 2015 maakte NH Nieuws deze reportage

Voor het eerst sinds werd ingestemd met een fusie tussen de clubs speelden Egmondia en Zeevogels vandaag tegen elkaar. Nu zijn het nog rivalen, binnenkort zitten ze misschien bij elkaar in het team; aldus NH Nieuws eind 2015.

Sint Adelbert meisjes

8 april 2022

Op avontuur in het AZ'67 stadion

Mirjam Sprenkeling-Dekker over deze foto: We speelden in de Hout, het voormalige AZ stadion. Waarom we daar mochten spelen weet ik niet. Het was in ieder geval een avondwedstrijd tegen Berdos, die wij als ik me goed herinner verloren. Het jaartal zal rond 1980 zijn geweest. Het maakte bij ons allemaal veel indruk om in het AZ stadion te mogen voetballen. Ook al waren de tribunes minimaal gevuld met ouders en broers en zussen.

Volop activiteiten in de meivakantie!

15 april 2022

Van Dreumesinstuif tot sportspektakel

Volop activiteiten in de meivakantie! Tijdens de meivakantie organiseren de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen, in samenwerking met Jongerenwerk Bergen en lokale sportverenigingen, verschillende sportieve activiteiten. Van een dreumesinstuif en sportspektakel tot een SportOntdekkingsweek op verschillende sportverenigingen. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op https://www.sportenbewegeninbergen.nl/activiteitenkalender Op maandag 2 mei wordt Sporthal De Blinkerd omgetoverd tot een waar kinderparadijs. In de ochtend zijn dreumesen (1-5 jaar) met ouder/verzorger welkom, van 10.00 tot 11.30 uur kunnen zij klimmen, klauteren, kruipen, rennen en vooral samen veel plezier maken. In de middag kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar zich uitleven op luchtkussens, een stormbaan én met divers spelmateriaal. Wie ouder is dan zes jaar, kan bovendien meedoen aan diverse sportclinics zoals yoga, schaken, fungames en ouder-kind bootcamp. Je kunt je bij binnenkomst inschrijven voor een clinic naar keuze. Ouders kunnen kosteloos deelnemen aan de ouder-kind bootcamp van Skik. Dinsdag, woensdag en donderdag staan in het teken van de SportOntdekkingsweek! Deze activiteit is voor kinderen van 6-12 jaar en jongeren van 13-15 jaar. Wil jij ontdekken welke sport het best bij je past? Je kunt gave clinics zoals freerunning, honk- en softbal en voetbal verwachten. Kinderen van 6-12 kunnen iedere ochtend van 9:00 tot 12:00 kennis maken met een nieuwe sport. Voor de 13-15 jarigen geldt dat ze van 12:30 tot 13:30 een clinic kunnen volgen. Meld je vooraf aan voor de activiteiten via https://www.sportenbewegeninbergen.nl/activiteitenkalender De inschrijving voor de SportOntdekkingsweek opent op dinsdag 12 april. Iedereen kan meedoen! Gezinnen die de bijdrage niet kunnen betalen mogen contact opnemen met de buurtsportcoach, Elles Kraakman, [email protected] of bellen 06-29319401. Voor BSO/KDV en groepen gelden aangepaste tarieven, ook hierover kan contact worden opgenomen met de buurtsportcoach.

Hoeftoernooi 2022 zit er op

8 april 2022

Veel enthousiasme in de sporthal

De 42e (?) editie van het Hoeftoernooi is gespeeld. Drie zondagen achter elkaar werd er gestreden om de finale te halen. Jarenlang gebeurde dit in Dorpshuis Hanswijk in twee leeftijdscategorieën: de pupillen en de mini-pupillen. Dit jaar was er veel anders. Er werd gespeeld in Sporthal de Watertoren en naast de jeugdleden van Zeevogels mochten ook de spelers en speelsters van Sint Adelbert en Egmondia meedoen die actie komen in een fusieteam tot en met JO13.

Voetbalscheidsrechter worden?

8 april 2022

Meld je aan bij je Egmondse club!

Heb jij zin om te komen fluiten bij één van de drie Egmondse voetbalclubs? En zo ervoor zorgen dat iedereen met plezier van het veld stapt? Dat kan. Kijk voor meer informatie op deze link www.knvb.nl/ik-word-scheidsrechter of stuur een mailtje naar:

Truck- en Tractor Pulling Power Valley

6 mei 2022

Op zaterdag 14 mei 2022 is het zo ver

Op zaterdag 14 mei barst het geweld weer los op het evenementterrein van het Geestmerambacht in Langedijk. Nadat de Power Valley vorig jaar het Tractor Pulling seizoen mocht afsluiten mag het nu het seizoen gaan openen. Een veelzijdig event voor jong en oud waar een wedstrijd gehouden wordt op het allerhoogste Grand National niveau. Ervaar 'the most powerfull motorsport'.

Zeevogels 8 rond het jaar 1990

1 april 2022

Spelers in de kracht van hun leven

Zeevogels 8 was een vriendenteam die in de jaren ’80 en ’90 furore maakte op Sportpark Hogedijk. En ver daarbuiten ....

Het Egmondse schoolvoetbal

6 mei 2022

Komende dinsdag bij Zeevogels

Na 2 jaar zonder een echt toernooi, is het dinsdagmiddag 10 mei echt zover: welke school wordt bij de jongens en de meisjes de kampioen van Egmond?

Olympisch topzwemmer geeft tips & tricks in zwembad Hoornse Vaart

8 april 2022

Bas van Velthoven leert je de fijne kneepjes van het zwemmen

De eerste editie van de Techniek Pitstraat in zwembad Hoornse Vaart onder leiding van Olympisch topzwemmer Bas van Velthoven was een groot succes. Daarom organiseert het Alkmaarse bad op zondag 10 april van 09.00 tot 12.00 uur opnieuw een Techniek Pitstraat tijdens het banenzwemmen in het 50-meterbad. Voor banenzwemmers is dit de ideale gelegenheid om de zwemtechniek te laten beoordelen en om vervolgens tips te krijgen op dat gebied. Om deel te nemen aan de Techniek Pitstraat betalen bezoekers enkel een entreeticket voor zwembad Hoornse Vaart. Het is niet nodig om vooraf te reserveren. Olympisch topzwemmer Bas van Velthoven De afgelopen 10 jaar is Bas van Velthoven trainer en coach bij Personal Swimming. Hij vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking. Het team van Personal Swimming verzorgt in het Sloterparkbad in Amsterdam zwemtrainingen aan bijna 400 zwemmers per week. Dit zijn zwemmers van alle niveaus: van banenzwemmer tot triatleet en van zwemtalent tot IJsselmeer oversteker. De coaches zijn gespecialiseerd in het zien van verbeterpunten in de techniek van iedere zwemslag. Vaak kun je met een paar aandachtspunten of korte techniekoefeningen veel progressie boeken. Techniek Pitstraat De Techniek Pitstraat is een nieuw concept van Personal Swimming. Wat is het? Tijdens het banenzwemmen is er 1 baan gereserveerd als pitstraat. Hier kun je als zwemmer doorheen zwemmen, om aan het einde van de baan een aantal focus- en verbeterpunten mee te krijgen. Dit kun je vervolgens zelf weer gaan toepassen om eventueel later nog eens door de pitstraat te zwemmen. Het mooie is dat je dus in korte tijd een aantal tips en focuspunten meekrijgt, waarmee jezelf vervolgens aan de slag kunt. Daarnaast is dit ook een perfect moment om al jouw vragen te stellen over de verschillende zwemtechnieken. Aanmelden niet nodig Om deel te nemen aan de Techniek Pitstraat betalen bezoekers enkel een entreeticket voor zwembad Hoornse Vaart. Het is niet nodig om vooraf te reserveren.

Binnenkort ook hier gemengd voetbal bij senioren?

1 april 2022

Onderzoek wijst uit: stijgende populariteit

Het is bij de jeugd allang heel gewoon, jongens en meisjes die bij elkaar in hetzelfde team spelen. Maar onderzoek van de KNVB wijst nu uit dat er ook bij de senioren wel belangstelling voor bestaat.

Tycho Mallee haalt brons bij Bondskampioenschappen Handboogschieten

1 april 2022

Tijdens eerste deelname aan grote wedstrijd

De 15-jarige Tycho Mallee uit Egmond aan Zee heeft een knappe prestatie geleverd tijdens de Bondskampioenschappen Handboogschieten. Als debutant haalde hij direct het podium in zijn klasse: brons.

Uitdagende spellen bij Expeditie Games in de meivakantie

8 april 2022

Gebaseerd op Expeditie Robinson

Op vrijdag 29 april organiseren de sportregisseurs en buurtsportcoaches van Alkmaar Sport en Holland Sport gezamenlijk de 'Expeditie Games' in, om en nabij sportcomplex Oosterhout in Alkmaar (Vondelstraat 35). Gebaseerd op het bekende tv programma Expeditie Robinson beleef je een mooi, sportief avontuur. Jongeren en jongvolwassenen van 10 tot 30 jaar die uit de gemeente Alkmaar, Bergen, Heiloo of Uitgeest komen kunnen hier aan meedoen. Aanmelden kan (€ 2,50 p.p.) via www.alkmaarsport.nl/expeditiegames. Ook deze vakantie grijpen de sportregisseurs en buurtsportcoaches van Alkmaar Sport en Holland Sport de gelegenheid aan om de jongeren in hun gemeente met het evenement 'Expeditie Games' letterlijk in beweging te krijgen. Dit in samenwerking met de jongerenwerkers van de gemeenten waarin zij actief zijn. Proeven, de opdeling in kampen, immuniteit, de samensmelting, het komt allemaal terug in het programma op vrijdag 29 april. Jeugd van 10-12 jaar speelt van 13.00-15.00 uur, de 13-17 jarigen zijn van 15.30-17.30 uur aan de beurt en in de avond van 18.00-20.00 uur staan de jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar op het programma. Wil jij, eventueel samen met je vrienden, een leuke middag of avond beleven? Meld je dan snel aan via www.alkmaarsport.nl/expeditiegames.

Rennen in het donker: Alkmaar City Run by Night

8 april 2022

Snel aanmelden, eerste 5000 startnummers al weg!

Run & Swing met ons mee op woensdagavond 25 mei, de avond voor Hemelvaartsdag! Het worden 5 of 10 onvergetelijke kilometers, met fijne beats, lichteffecten en uitbundig publiek. Proef de unieke Alkmaar City Run by night-sfeer en schrijf je in voor het te laat is. De eerste 5.000 startnummers zijn al verkocht. De hoofdafstand tijdens de Alkmaar City Run by night is de 10 km. Je loopt door de binnenstad en maakt een kleine lus aan de zuidkant van het centrum van Alkmaar. Na de start op de Bagijnenstraat loop je richting de Molen van Piet, via de Nieuwlandersingel naar het zuiden van Alkmaar en via de Oudegracht naar De Laat. Op het drukke Waagplein staan honderden supporters, die jou helpen met de laatste kilometers richting de finish. De finish is op het Kerkplein, waar jij vervolgens met jouw supporters kunt proosten op jouw run. De 5 km is een afstand die geschikt is voor iedere hardloper. Sportief een rondje door Alkmaar lopen en samen afsluiten bij Swinging Night. Net als de 10 km ga je van start op de Bagijnenstraat en loop je richting de Molen van Piet. Via de Oudegracht naar de bekende winkelstraat van Alkmaar en over de Platte Stenenbrug naar de Paardenmarkt. Op het Waagplein staan de honderden supporters klaar om jouw dat laatste beetje energie te geven richting de finish op het Kerkplein.

UPDATE: Brons voor Noa Hollenberg bij KNSB Cup

28 maart 2022

Finales kunstrijden

Noa Hollenberg is er dit weekend met een knappe prestatie in geslaagd om brons te veroveren tijdens de finalewedstrijden om de KNSB Cup. De jonge schaatsster deed dat in haar categorie, Basic Novice B, met een persoonlijk puntenrecord voor haar kür. Een topprestatie en mooi dat je als sporter kunt pieken op het belangrijkste moment!

Jordin Koel geniet nog na van zijn interlandtrip

25 maart 2022

Carrière als zaalvoetbalinternational krijgt mogelijk nog een vervolg

Egmonder Jordin Koel geniet nog met volle teugen na van zijn interlandtrip met het Nederlands zaalvoetbalteam O19. 'Voor het eerst bij elkaar en dan naar Turkije, waar we werden ontvangen en begeleid als beroemdheden... Gaaf.'

Verlies jonge bokser bij debuut

25 maart 2022

Egmondse boksclub heeft weer wedstrijdboksers

Afgelopen zondag 20 maart was Boksclub De Groot, in samenwerking met Boksclub De Ring, actief op het boksevent 'Boksen in de Schilderswijk'. Dit werd georganiseerd door #bbgboxing in samenwerking met #dehaagsedirecte in Den Haag. Een bokser van de Egmondse club, de Langedijker Roel Abbo (16), debuteerde in het lichtweltergewicht met een goede partij.

Egmondse bokser klaar voor een partij

18 maart 2022

Toon Gaarthuis van Boksclub de Groot

De Egmondse Boksclub De Groot heeft in samenwerking met Boksclub De Ring twee wedstrijdboksers opgeleid de afgelopen tijd. De eerste is Roel Abbo, 16 jaar, afkomstig uit Langedijk. Hij komt uit in het lichtweltergewicht. De tweede boksers is Toon Gaarthuis, 15 jaar en afkomstig uit Egmond Binnen. Hij komt uit in het middengewicht. Beide boksers zijn debuterende aspirant boksers (12 t/m 16 jaar).

Zaalvoetbalvereniging Sprenkeling Boys

18 maart 2022

Ooit groot in 'de Hoef'

Van 1970 tot en met 1972 had Zeevogels een zaalvoetbalafdeling. Deze ging daarna op in Sprenkeling Boys, met als trotse sponsor Jan Sprenkeling van het gelijknamige transportbedrijf dat toen nog in het ‘centrum’ van Egmond aan den Hoef zat. Datzelfde Sprenkeling Boys ging begin deze eeuw een ’fusie’ aan met White Stones. De andere zaalvoetbalvereniging uit Egmond. Het team op de foto is het eerste elftal rond 1980. Staand van links naar rechts: André de Waard, Ton Schuit, Nico Imming (coach), Peter de Waard, Rob Baltus en Lucas Schuit. Zittend van links naar rechts: Ruud de Raadt, Aad Dekker en Tim Idema.

Blijf fit door Sportief Wandelen & Nordic Walking

18 maart 2022

Gratis kennismaken door ondersteuning buurtsportcoaches

Gedurende 3 weken kunt u gratis kennismaken met wandelactiviteiten, Sportief Wandelen en Nordic Walking. Dit kennismakingsproject wordt ondersteund door de buurtsportcoaches van gemeente Bergen, u kunt zich aanmelden via de website www.sportenbewegeninbergen.nl/wandelactiviteiten Bij Sportief Wandelen werk je aan je fitheid in een wandeltempo van rond of even boven de 5 kilometer per uur. Bij Nordic Walking maak je gebruik van poles, deze gebruik je om behalve met je benen nog eens extra met je armen af te zetten. Nordic Walking traint beweeglijkheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen op ieder niveau. De activiteiten vinden plaats in de prachtige natuur die gemeente Bergen rijk is. De 1e les start maandag 21 maart. De les op maandag (Bergen) is voor mensen met een beperking of chronische aandoening, zij gaan wandelen m.b.v. Nordic Walking stokken. Op de dinsdag wordt er Sportief Wandelen georganiseerd in de ochtend in Schoorl. Op woensdag wordt gestart met Sportief Wandelen en daarna is er een uur Nordic Walking, beide activiteiten vinden plaats in Egmond Binnen. En op donderdag kan men deelnemen aan Nordic Walking in Bergen. Voor meer informatie en voor het aanmelden kunt u terecht op www.sportenbewegeninbergen.nl/wandelactiviteiten U kunt 3 weken kosteloos deelnemen aan de activiteiten en daarna, geheel vrijblijvend, een voordelig abonnement aanschaffen. Voor vragen over de wandelactiviteiten kunt u terecht bij Jan Tonneman van de Sportwandelschool, [email protected] / 06¬¬ 55937535.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug