HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Wil je wandelen, wandel dan mee

Zo'n 9.300 deelnemers aan Egmond Wandel Marathon komen genieten van de routes en livemuziek

Wil je wandelen, wandel dan mee

Voor wie het zich als doel heeft gesteld dit weekend even een rustig ommetje te maken in en rond de Egmondse duinen moet misschien nog even bij zichzelf te rade gaan: je loopt namelijk niet alleen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon (even) aansluiten en meegenieten van de sfeer.

Aankomend weekend staat Egmond aan Zee en omgeving namelijk in het teken van de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon. Vanuit Sporthal de Watertoren starten zaterdag en zondag ruim 9.300 deelnemers aan een van de verrassende routes over het strand en door de duinen. Op de voor iedereen gratis toegankelijke Wandel Expo wordt het hele weekend voor livemuziek gezorgd.

In het weekend van de Egmond Wandel Marathon vindt in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee de Wandel Expo plaats. Hier halen de deelnemers hun stempelkaart op, is gedurende het hele weekend livemuziek en presenteren verschillende exposanten informatieve stands en mooie wandelartikelen. Deelnemers en toeschouwers kunnen gratis bij de Wandel Expo naar binnen.

Winters wandelweekend
Ruim 9.300 gaan op zaterdag 21 en zondag 22 januari al wandelend over routes van 10,5 of 21,1 km de mooie natuur van Egmond aan Zee en omgeving ontdekken. Ruim 3.200 deelnemers wandelen zowel op zaterdag als op zondag mee. Naast Nederlandse deelnemers staan er ook wandelaars uit Duitsland, België, Luxemburg, Spanje en Hongarije aan de start. Het wandelweekend wordt voor alle deelnemers extra leuk als zij bij de finish feestelijk onthaald worden!

Openingstijden Wandel Expo
De deuren van de Wandel Expo openen vrijdag 20 januari om 17.00 uur. Deze avond is het tot 20.00 uur mogelijk om stempelkaarten af te halen en onder het genot van een drankje te genieten van het zeemanskoor. Op zaterdag 21 en zondag 22 januari is de sporthal van 07.00 tot 17.00 uur geopend voor het afhalen van stempelkaarten, opdoen van wandelinspiratie en meedansen met de gezellige muziek.

Livemuziek in de sporthal
Met optredens van shantykoren De Skulpers uit Castricum en De Zâalnêelden uit Egmond aan Zee, DJ Dolphin en de zangers Gerard Borst en René Eshuijs wordt er het hele weekend een echt wandelfeestje gevierd in Sporthal De Watertoren. Iedereen is welkom om de finishende wandelaars te onthalen en gezellig een drankje te komen drinken.

Sporthal De Watertoren vind je aan de Watertorenweg, aan de noordkant van Egmond aan Zee. Toeschouwers en bezoekers van de Wandel Expo wordt gevraagd zoveel mogelijk wandelend of met de fiets naar de sporthal te komen.

Meer 'Sport':

Adelbert goed van start

27 januari 2023

Egmondia en Zeevogels oefen op dinsdag tegen elkaar

Sint Adelbert begon 2023 met een overwinning tegen Kolping Boys. De thuisclub kwam met 0 – 1 achter maar wist de stand voor rust nog gelijk te trekken. De doelpuntenmaker was Melvin Duine. Even later miste Nick Kramer een strafschop door de bal op de paal te schieten. Na 5 kwartier spelen namen de Binders een voorsprong dankzij Barry Koppes. De gastheren wisten zodoende de drie punten in Egmond-Binnen te houden. Op zaterdag 28 januari reist de equipe van trainer Rogier Bunink af naar het nog puntloze RCZ in Zaandam.

Nienke Brinkman maakt favorietenrol waar; Soufiane Bouchikhi winnaar bij de heren

8 januari 2023

Egmondse Jill Holterman haakt geblesseerd af in laatste kilometers

Het natuurtalent Nienke Brinkman heeft haar favorietenrol bij de dames heeft volledig waargemaakt. Zij won afgetekend de Halve Marathon van Egmond bij de dames. De Belg Soufiane Bouchikhi won bij de heren eveneens met ruime voorsprong.

Jeugd in ‘eigen strandrace’ actief tijdens Egmond-Pier-Egmond

9 januari 2023

Ook dit jaar stond de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace op het programma. Aan deze officiële wedstrijd konden kinderen in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar meedoen, die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging.

Egmonders in de Egmond-Pier-Egmond strandrace

9 januari 2023

Zoek uw lokale favorieten

Ook in de Egmond-Pier-Egmond strandrace deed uiteraard een groot aantal Egmonders mee. De harde tegenwind op het eerste deel maakte de race behoorlijk pittig voor veel rijders, maar de terugweg voor de wind maakte weer veel goed.

Mensen met een beperking lopen ‘heroes run’ door het dorp

9 januari 2023

Zo'n 1,8 kilometer of 3 kilometer lang door het dorp toegejuicht worden

Er was dit jaar ook een zogenaamde 'Heroes Race'. Bewegen is belangrijk voor iedereen, ook als je een beperking hebt, zo redeneerde de organisatie. Daarom was dit jaar de NN Egmond Heroes Run toegevoegd aan het programma op de zondag. Aan dit onderdeel kon iedereen met een beperking of chronische aandoening meedoen. Het parcours van 1,8 of 3 km liep door het dorp en was zo toegankelijk mogelijk gemaakt. En iedereen die niet alleen wilde lopen, kon een buddy meenemen.

Alle ‘local Heroes’ in de Halve van Egmond op een rij zien?

9 januari 2023

Alle Egmonders in de 'Halve van Egmond' en de E-P-E

Natuurlijk bent u nieuwsgierig naar de tijden en prestaties van andere Egmonders die zich hebben gemanifesteerd in de strandrace Egmond-Pier-Egmond of in de Halve Marathon van Egmond. Die staan allemaal keurig op een rij, gerangschikt op tijd en geslacht.

Stijn Appel wint Egmond-Pier-Egmond 2023

7 januari 2023

Tibor Zwaan als zesde, Bram Imming als 15e over de streep

De editie 2023 van de Egmond-Pier-Egmond strandrace is gewonnen door Stijn Appel. Hij was ook de renner die al vrij snel met een tweetal vluchters wegsprong. op de terugweg maakt appel zich los van zijn vluchters en ze hebben hem pas op de finish weer terig gezien. Ondanks dat ze nog wel dichtbij kwamen.

Na vier jaar neemt Adelbert afscheid van trainer Rogier Bunink

11 januari 2023

Een van de langst zittende trainers

Aan alle mooie dingen komt een einde zullen we maar zeggen. Na dit seizoen neemt voetbalvereniging Sint Adelbert na vier jaar afscheid van trainer Rogier Bunink.

Onthulling bronzen beeld van Joop Smit

6 januari 2023

Een karakteristieke loper met een markante kop...

Vrijdag is een beeld van Joop Smit onthuld. Smit won de eerste Halve Marathon van Egmond in 1973, precies een halve eeuw geleden. De Parel aan Zee Initiatiefnemer Gerjan Zwaan is bestuurslid van vereniging De Parel aan Zee en is trots op het standbeeld, dat een prominente plek krijgt op de boulevard. Het komt te staan bij de hoofdafgang, tegenover waar ooit het Bellevue Hotel stond. “We wilden iets neerzetten dat het evenement markeert. En Joop Smit was de belichaming van de marathon van Egmond. Een karakteristieke loper met een markante kop en een grote baard.” Het bronzen beeldje is ontworpen door Fabio Pravisani. Het initiatief komt van De Parel. Het beeldje is betaald door De Parel, Le Champion en de gemeente. Martine Smit, de weduwe van Joop Smit zal samen met Cees Lansbergen, grondlegger van de Halve Marathon van Egmond, het beeld onthullen. Wethouder Ernest Briët is aanwezig tijdens deze bijzondere handeling. 50-jaar heroïek In 50 jaar tijd is de Halve Marathon van Egmond uitgegroeid tot een van de populairste en meest heroïsche lopen van Nederland. De eerste editie van de Le Champion halve marathon vond plaats op 11 maart 1973. De loop was in die tijd een van de eerste evenementen voor trimmers die over een dergelijke afstand werd gehouden. Des te opmerkelijker was het gigantische deelnemersaantal op de 21 en 6 kilometer. Het grote aantal van totaal 1.100 deelnemers bracht de organisatoren vele onverwachte probleempjes. In de loop der jaren groeide het evenement uit tot een internationaal evenement. Het organiserende Le Champion heeft altijd getracht naast de Nederlandse top ook een aantal buitenlandse toplopers aan de start te krijgen. In zowel 2021 als 2022 moest het evenement vanwege de coronapandemie worden afgelast. De 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon vindt plaats op zondag 8 januari.

Laatste kans om in te schrijven voor Wandelmarathon Egmond

6 januari 2023

Nog tot maandag 9 januari de tijd

Wandel jij op zaterdag 21 en/of zondag 22 januari 2023 met ons mee? Schrijf je nu in voor de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon! Je kunt kiezen uit 10,5 en 21,1 km en of je 1 of 2 dagen wilt wandelen.

Zo’n 18.000 sporters komen in één weekend naar Egmond aan Zee

6 januari 2023

Sportspektakel met landelijke uitstraling

Komend weekend staat Egmond aan Zee weer in het teken van twee prachtige sportevenementen. Op zaterdag 7 januari gaat de strandrace GP Groot Egmond-Pier-Egmond van start, waar 3.000 fietsers aan meedoen. Een dag later op zondag 8 januari komen 15.000 lopers in actie bij de NN Egmond Halve Marathon. De winterklassiekers staan ieder jaar garant voor een geweldig spektakel. Sportorganisatie Le Champion roept iedereen op om de sporters te komen aanmoedigen. Volg deelnemers met de Le Champion app Alles over de GP Groot Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon is terug te vinden in de Le Champion app. Denk aan interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. Met de LiveTracking functie kunnen supporters de fietsers en lopers realtime volgen. De app kan gratis worden gedownload in de App of Play Store. Jeugdonderdelen Ook dit jaar staat de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace op het programma. Aan deze officiële wedstrijd kunnen kinderen in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar meedoen, die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging. Inschrijven is zaterdag nog mogelijk in Sporthal De Watertoren. Een dag later vinden op twee locaties de Egmond Mini Marathons plaats: in het centrum van Egmond aan Zee en op Camping Bakkum in Castricum aan Zee. De Egmond Mini Marathons is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar, op de dag zelf kan bij de start nog worden ingeschreven. Organisatie zoekt nog vrijwilligers Ruim 350 vrijwilligers, groepen en (sport)verenigingen helpen jaarlijks mee om de twee evenementen tot een succes te maken. Le Champion is nog op zoek naar vrijwilligers, die willen helpen op het parcours of bij de kledinginname en -uitgifte. Aanmelden kan via [email protected] of kijk op www.lechampion.nl/vrijwilligers-egmond-weekend. Toeschouwers Om 10.30 uur klinkt vanaf de Boulevard Noord het startschot voor de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Het parcours loopt over het strand naar de Pier in Velsen-Noord. In Wijk aan Zee en Castricum aan Zee verlaten de renners het strand voor een technische passage. Beiden zijn een uitstekende locatie voor toeschouwers om de fietsers aan te moedigen. Tijdens de NN Egmond Halve Marathon wordt er veel publiek verwacht in Egmond aan Zee. De start van de kwart marathon is om 10.25 uur en de halve marathon begint om 12.16 uur. Toeschouwers kunnen de lopers ook komen aanmoedigen bij de strandopgang in Castricum aan Zee of bij de cheering zone op Camping Bakkum. Tussen 12.00 en 14.30 uur is hier livemuziek en verschillende foodtrucks zorgen voor een hapje en een drankje. Het is hier bovendien gemakkelijk parkeren. Verkeersmaatregelen Egmond aan Zee is op zaterdag toegankelijk voor autoverkeer, wel worden enkelen wegen afgesloten tussen 7.30 en 17.00 uur. Dit zijn de Sportlaan, Boulevard Noord, Boulevard Zuid, Boulevard de Vassy, Vuurtorenplein en de Watertorenweg. Op zondag is de badplaats tussen 8.00 en 18.00 uur wel afgesloten. Voor deelnemers en toeschouwers rijden er pendelbussen vanuit Heiloo en Alkmaar. Een retourticket met de pendelbus is ter plaatse te koop voor € 6,50. Meer informatie over de verkeersmaatregelen: www.nnegmondhalvemarathon.nl/bewoners Meer informatie over de evenementen is te vinden op www.gpgrootegmondpieregmond.nl en www.nnegmondhalvemarathon.nl. Bijlagen Thumbnail 73 KB png Logo NN Egmond Halve Marathon Thumbnail 22 KB png Logo Le Champion Thumbnail Hyperlink Website NN Egmond Halve Marathon Thumbnail Hyperlink Website Le Champion Thumbnail 25 KB png Logo GP Egmond-Pier-Egmond.png Thumbnail 6.2 MB jpeg NN Egmond Halve Marathon Thumbnail 9.4 MB jpg GP Groot Egmond-Pier-Egmond Thumbnail Hyperlink Website GP Groot Egmond-Pier-Egmond Voor meer informatie en voor het aanvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Leonie van der Meer Senior Communicatiespecialist t +31 (0)72 - 533 81 36 e [email protected] Berenkoog 54, 1822 BZ Alkmaar Met meer dan 60 fiets-, hardloop- en wandelevenementen brengt Le Champion jaarlijks ruim 250.000 mensen in beweging. Dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers en met bijna 20.000 leden is Le Champion een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Iedereen kent wel enkele van onze evenementen, waaronder de strandrace Egmond-Pier-Egmond, de Dam tot Damloop, de Wandel4daagse Alkmaar en de TCS Amsterdam Marathon. Zoveel mogelijk mensen – jong en oud – inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen, dat is de missie van Le Champion, om daarmee bij te dragen aan vitale mensen en een gezonde samenleving.

Egmondia komt met gedetailleerd plan voor voetbalfusiecomplex aan Sportlaan

30 december 2022

Genoeg ruimte, meer bezoekers, meer inkomsten. minder auto's

Voetbalclub Egmondia heeft de gemeente een 'bidbook' gestuurd voor het behoud van het sportcomplex aan de Sportlaan voor de nieuwe fusieclub.

Egmond Toernooi van start in groots ‘sportweekend’

30 december 2022

Zaalvoetbaltoernooi voor de jongere jeugd

Als in het weekend van 7 en 8 januari 2023 op het strand de titanenstrijd losbarst tussen de strandracers en een dag later tussen de hardlopers, dan begint ook het Egmond Toernooi. Een groots sportweekend dus.

Wandelmarathon populair bij vrouwen

30 december 2022

Tussen 70 en 80 procent (afhankelijk van leeftijdsgroep) deelnemers is vrouw

In Egmond aan Zee gaat op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023 de Egmond Wandel Marathon weer van start. Na 3 jaar afwezigheid staan wandelliefhebbers uit binnen- en buitenland al te trappelen om de mooie routes van 10,5 en 21,1 door duinen en over het strand te ontdekken. Na afloop van beide wandeldagen kunnen de beentjes nog even lekker van de vloer bij het finishfeest in Sporthal De Watertoren. Voor de zaterdag en zondag staan al 8.700 wandelaars ingeschreven. De organisatie van de Egmond Wandel Marathon verwacht, met het oog op de goede voornemens die in deze tijd van het jaar bedacht en besproken gaan worden, dat het deelnemersaantal nog flink oploopt. Alle natuur- en wandelliefhebbers willen sportief aan 2023 beginnen in Egmond aan Zee en omgeving. Vrouwen aan de top Naast Nederlandse deelnemers staan er op zaterdag 21 en zondag 22 januari ook Duitse, Belgische en Luxemburgse wandelaars aan de start. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 55 jaar. 800 deelnemers zijn op de dag van het evenement ouder dan 70 jaar en 100 ingeschreven wandelaars zijn jonger dan 18 jaar. Van alle Egmond Wandel Marathon-wandelaars is 70% vrouw. In de leeftijdscategorie tussen de 20 en 39 jaar is zelfs 80% van de deelnemers vrouw en bij de veertigers geldt dit voor maar liefst 85% van de deelnemers. Wandel Expo In het weekend van de Egmond Wandel Marathon vindt in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee de Wandel Expo plaats. Hier halen de deelnemers hun stempelkaart op, is gedurende het hele weekend livemuziek en presenteren verschillende exposanten informatieve stands en mooie wandelartikelen.

Coryfeeën aan de start bij NN Halve marathon van Egmond

23 december 2022

Naast Egmondse Jill Holterman ook hardloopfenomeen Nienke Brinkman aan de start

Sportorganisatie Le Champion heeft voor de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon de hardloopsensatie van dit moment vastgelegd. Nienke Brinkman loopt op zondag 8 januari de legendarische halve marathon in Egmond aan Zee. De Nederlands recordhoudster op de marathon én winnares van een bronzen medaille op het EK marathon gaat op het uitdagende parcours strijden voor een plek op het podium. Daarnaast hebben Jill Holterman, Bo Ummels en Andrea Deelstra hun deelname aan de winterklassieker toegezegd. De NN Egmond Halve Marathon staat bekend om de strijd tussen de Nederlandse atleten en de buitenlandse toplopers. Dat de Nederlanders in Egmond niet kansloos zijn, heeft alles te maken met het unieke en zware karakter van deze halve marathon. Gaat het Nienke Brinkman lukken om, sinds de laatste keer in 1999 (Irma Heeren), als Nederlandse dame de winst te pakken? Aan de vorm van de 29-jarige atlete zal het in ieder geval niet liggen. De rising star zette zichzelf het afgelopen jaar op de kaart toen ze tijdens de NN Marathon Rotterdam 2022 als tweede finishte en een nationaal record van 2.22.51 liep. Daarmee verbrak Brinkman het Nederlandse record van Lornah Kiplagat dat al negentien jaar stond. Haar sterke vorm wist de 29-jarige atlete het hele jaar door te trekken. Bij het EK atletiek in München kwam Brinkman als derde over de finish in de marathon (2.28.52), ondanks de maagpijn waar ze mee kampte. En alsof dat niet genoeg was, won de Nederlandse, woonachtig in Zwitserland, ook nog eens de Golden Trail World Series. Kortom, Brinkman is degene om in de gaten te houden in Egmond. Jill Holterman stond al drie keer eerder aan de start van de NN Egmond Halve Marathon, die in haar achtertuin plaatsvindt. Haar snelste tijd noteerde ze in 2018: 1.15.21. Eerder dit jaar kwam Holterman in een tijd van 32.37 als zesde over de streep bij de Meta Time Trials 10 km in Spanje. Op het EK marathon afgelopen zomer in München bereikte ze als 21e de finish in 2.31.22. Bo Ummels boekte de afgelopen jaren veel progressie met een aantal PR's op afstanden tussen de 10.000 meter en de halve marathon. Daarnaast maakte Ummels in 2019 bij de TCS Amsterdam Marathon een indrukwekkend debuut op de klassieke afstand: ze liet een tijd van 2.32.34 noteren en werd daarmee Nederlands kampioene. Op het EK marathon kwam ze niet goed uit de verf, ze eindigde op de laatste plaats in 3.00.56. Hopelijk kan ze in Egmond haar goede vorm weer terugvinden. Marathonloopster Andrea Deelstra presteert het beste onder koele omstandigheden. Het is dus geen toeval dat de NN Egmond Halve Marathon vrijwel elk jaar deel uitmaakt van haar winterprogramma. In 2021 werd Deelstra nog eerste in de Fürstenfeld Half Marathon met een tijd van 1.13.10. Dat is ook meteen de beste tijd die de Nederlandse op de halve marathon heeft staan.

Heel groep 8 van De Kiem uitgedaagd voor Nieuwjaarsduik

23 december 2022

Meester Jordy en Juf Tess doen ook mee

Het is inmiddels een traditie aan het worden op basisschool De Kiem in Egmond aan den Hoef. Net als de leuke dingen als een musical en kamp hoort de Egmondse Nieuwjaarsduik ook in dit rijtje thuis voor groep 8. Op de laatste dag voor de vakantie kwam Tom Valkering van de Egmondse Nieuwjaarsduik alle leerlingen, meester Jordy en juf Tess, uitdagen voor de Nieuwjaarsduik van Egmond aan Zee. De leerlingen en meester Jordy namen de uitdaging vol enthousiasme aan en kregen er helemaal zin in. Juf Tess, die zichtbaar twijfelde of dit nou wel zo’n goed idee was, moest wel even over de streep worden getrokken. Toen de leerlingen luidkeels begonnen te zingen “Juf Tess gaat duiken” kon ze niet anders dan beloven zich niet te zullen verslapen en mee te duiken met de klas. Natuurlijk komen alle ouders, opa’s en oma’s kijken hoe de hele klas straks een frisse duik neemt in de Noordzee. Na de Nieuwjaarsduik krijgt iedereen zijn welverdiende medaille en kunnen ze kiezen uit een kop erwtensoep van een Egmonds restaurant of een kop warme chocomel. Tom Valkering zei toe dat hij voor iedere leerling die mee duikt, een euro doneert aan Stichting ALS, zoals alle deelnemers dit doen. Wie daag jij uit? Wie daag jij uit om mee te duiken? Voor wie leg jij een ticket onder de kerstboom? Als je eenmaal de felbegeerde “Egmond” muts op je hoofd hebt staan kan iedereen zien dat jij het lef had om mee te duiken en dat je hebt gedoneerd aan Stichting ALS. Een ware heldendaad. Laat deze mensen niet in de kou staan, geeft dat geen warm gevoel? Bestel je tickets op www.nieuwjaarsduikegmondaanzee.nl

Nieuwe sportgroep in Egmond voor jeugd die baat heeft bij structuur

23 december 2022

Kleine groep, dus veel persoonlijke aandacht

Dinsdag 24 januari start Stichting Sport-Z met een nieuwe sportgroep voor Egmondse jeugd van 8-12 jaar. Van 16.00-17.00 uur in sporthal de Watertoren kunnen kinderen die baat hebben bij structuur en veel persoonlijke aandacht komen sporten. Het betreft een lessenreeks van 4 achtereenvolgende weken. Aanmelden kan (gratis) via [email protected] Deze sportgroep wordt klein gehouden, zodat de sportcoach veel persoonlijke aandacht aan de deelnemers kan geven. Kinderen die gebaat zijn bij regelmaat zullen opbloeien van de structuur die in deze lessen geboden wordt. Tijdens het sporten wordt ook gewerkt aan sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en gedrag. Kinderen die hier soms moeite mee hebben groeien zonder dat zij het zelf door hebben elke les weer een beetje op deze vlakken. Laagdrempelig bewegen met een pedagogische inslag, dat vormt de basis van het aanbod, in een veilige omgeving en dichtbij huis. De lessen vinden plaats op dinsdag 24, 31 januari, 7 en 14 februari, elke dinsdag van 16.00-17.00 uur in sporthal de Watertoren aan de Watertorenweg in Egmond aan Zee. Je kunt je aanmelden bij Sander Kager, via [email protected] of 06-38326768. Kijk ook op www.sport-z.org/sportgroepEgmond.

Nog een paar dagen de kans om in te schrijven voor de NN Halve marathon van Egmond

23 december 2022

26 december sluit de inschrijving

Inschrijving NN Egmond Halve Marathon sluit 26 december - Nieuw onderdeel voor sporters met een beperking - Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon op zondag 8 januari 2023. Het onverharde parcours en de verrassende weersomstandigheden zorgen jaarlijks voor een geweldig loopspektakel op het strand en in de duinen van Egmond. Volgens velen tel je als hardloper pas écht mee als je 'Egmond' een keer gelopen hebt. Meer dan 14.000 hardlopers schreven zich de afgelopen maanden al in voor de 21,1 of 10,5 km. De inschrijving is nog één week open, t/m maandag 26 december (Tweede Kerstdag). Internationaal deelnemersveld De NN Egmond Halve Marathon is ook buiten onze landsgrenzen geliefd. Honderden lopers uit meer dan 20 verschillende landen komen een weekend naar de Noord-Hollandse badplaats voor de eerste grote wedstrijd van het nieuwe jaar. Uiteraard zijn daarbij veel deelnemers uit Duitsland, België, Luxemburg en Groot-Brittannië, maar ook lopers uit Italië, Canada, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten zijn vertegenwoordigd. Nieuw: NN Egmond Heroes Run Bewegen is belangrijk voor iedereen, ook als je een beperking hebt. Daarom is dit jaar de NN Egmond Heroes Run toegevoegd aan het programma op zondag 8 januari. Aan dit onderdeel kan iedereen met een beperking of chronische aandoening meedoen. Het parcours van 1,8 of 3 km gaat door het dorp en is zo toegankelijk mogelijk gemaakt. En iedereen die niet alleen wilt lopen, mag een buddy meenemen. Egmond Mini Marathon Voor de allerkleinste bikkels is er op zondag 8 januari de Egmond Mini Marathon. Deze run voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar bestaat uit een uitdagend parcours van 1 km met een versie in Egmond aan Zee en een versie op Camping Bakkum. Bij beide routes wordt een deel over het officiële parcours van de NN Egmond Halve Marathon gerend. Laatste week om in te schrijven Inschrijven is nog mogelijk t/m maandag 26 december via www.nnegmondhalvemarathon.nl. Na-inschrijven is op de dag zelf alleen nog mogelijk voor de Egmond Mini Marathon.

Egmonds jeugdteam kampioen

16 december 2022

De voetbalmeiden van MO13-1

In een rechtstreeks duel met de nummer 2 hebben de meiden van Egmond MO13-1 de titel veilig gesteld. Een gelijkspel was voldoende om kampioen te worden. Een nederlaag zou funest zijn. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter konden de in het Egmondia blauw gestoken team, hun coaches en trainers en supporters feest vieren. Het werd, na een spannende slotfase, immers 3 – 3. Gefeliciteerd meiden!

Sportakkoord betekent in de toekomst ook verplicht vertrouwenspersoon bij amateurclubs

16 december 2022

Maar hoe ga je dat regelen? Als Egmondse clubs gezamenlijk dan maar...?

Met de ondertekening van het Sportakkoord door minister Connie Helder (Sport) is direct een flinke druk gelegd op een sociaal veilige (sport)omgeving. Onder meer verplichte gedragsregels en de aanstelling van een vertrouwenspersoon horen bij de eisen in dat Sportakkoord. Zowel voor de topsport als de breedtesport.

Egmonder Tibor Zwaan opnieuw Europees Kampioen in zijn Master klasse

12 december 2022

Op slechts 10 seconden van de winnaar overall

Tibor Zwaan is afgelopen weekend in het Belgische Duinkerke voor de 2e achtereenvolgende keer Europees Kampioen strandracen geworden bij de masters 2.

Winters hardloopweer tijdens uitverkochte Pre-Run NN Egmond Halve Marathon

11 december 2022

Goede voorbereiding op het 'echte werk' straks

Zaterdagochtend 10 december klonk het startschot van de tweede editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon. 1.000 hardlopers genoten volop van de prachtige natuur, het winterse hardloopweer en de goede organisatie. Met afstanden van 8 en 16 kilometer was deze Pre-Run bij uitstek een goed ijkpunt voor deelnemers die ingeschreven staan voor de NN Egmond Halve Marathon, die op zondag 8 januari plaatsvindt. Om 11.00 uur gingen zowel de hardlopers aan de 8 als de 16 kilometer van start vanuit Egmond-Binnen. Met weinig wind, lichte mist en winterse temperaturen liepen de deelnemers zich direct warm richting de bossen en duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Het gebied kenmerkt zich als een waar hardloopwalhalla met zijn uitdagende paden, prachtige natuur en pittige klimmetjes. De langste afstand bracht de deelnemers over Camping Bakkum richting het strand. Na het trotseren van de pittige strandopgang en de kilometers langs de kust, werd de route door de duinen vervolgd. Op de laatste kilometers werden alle deelnemers nog flink uitgedaagd met meerdere klimmetjes voordat zij voldaan de finish bereikten. NN Egmond Halve Marathon Over een kleine maand staat Egmond in het teken van de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon. Het hardloopevenement wordt gezien als de meest legendarische halve marathon van Nederland. Het parcours van 21,1 en 10,5 kilometer gaat over het strand en door de uitdagende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Inschrijven voor de NN Egmond Halve Marathon kan nog tot en met maandag 26 december via de website www.nnegmondhalvemarathon.nl. Pre-Runs 2023 Sportorganisatie Le Champion kijkt terug op een geslaagde editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon en kijkt uit naar de volgende Pre-Run. Op zondag 26 februari vindt de tweede editie van de Pre-Run Zandvoort Circuit Run plaats. De inschrijving voor dit hardloopevenement sluit na maandag 13 februari of eerder als de deelnemerslimiet van 750 hardlopers is bereikt. De derde editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon vindt plaats op zaterdag 9 december 2023. Kijk voor meer informatie over de Pre-Run op www.lechampion.nl/hardlopen.

Een bronzen Joop Smit siert straks de Noordboulevard

9 december 2022

Uiting van trots en identiteit

Ooit opgegroeid in De Wijde Blick naast Altenburg en Bellevue op de Noordboulevard, mag ik op onze fietstochten langs de kust graag de sfeer proeven van het zeefront van onze bad- en vissersplaatsen. Dat van Katwijk is mijn favoriet. Met haar imposante kerk en de afwezigheid van hoogbouw krijg je hier het gevoel weer terug te keren in de jaren vijftig. En met een aantal bronzen beeldjes in het helm langs de wandelpromenade wordt de trots van het dorp op haar identiteit tot uitdrukking gebracht. Een meisje dat netten boet, kunstschilders die de kerk vastleggen en een prachtig brons van een oud stel dat pootje baadt in zee.

Beweegprogramma ‘Bergen Ontmoet’ in gymzaal Zakedijkje

9 december 2022

Onrtmoet- en beweegpro9gramma voor vo0lwassenen die in beweging willen komen

Bergen Ontmoet is een ontmoet- en beweegprogramma voor volwassenen die in beweging willen komen en er daarbij voor open staan nieuwe mensen te ontmoeten. Er is nog ruimte bij de gratis sportlessen die op dinsdag (15.30-16.30 uur) plaatsvinden in de gymzaal aan het Zakedijkje in Bergen. De maatschappelijk sportcoach van Sport-Z begeleidt de lessen en zorgt voor een afwisselend programma waarbij wekelijks weer nieuwe activiteiten worden aangeboden. "Het is fijn dat we de komende maanden binnen kunnen sporten, zo kan de les elke week doorgaan ongeacht de weersomstandigheden en ben ik het huis weer even uit," aldus één van de deelnemers. Ook op een leuke en gezellige manier in beweging komen, de deur even uit en nieuwe mensen ontmoeten? Meld je nu aan bij Lavinia Bijl via [email protected] of 06-43234035. Het programma wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit de leefstijlgelden van de gemeente Bergen. Meer informatie vind je op www.sport-z.org/bergenontmoet.

Mooie opbrengst Egmondse en Bergense verenigingen met Grote Clubactie

2 december 2022

Twaalf verenigingen uit Bergen, waarvan zes uit de Egmonden

Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 12 verenigingen uit Bergen (NH.) droegen bij aan dit succes.

Spreekuur buurtsportcoaches in De Beeck

1 december 2022

Een afspraak maken kan natuurlijk ook

Heb je vragen over sporten en bewegen, als sportaanbieder, inwoner of vanuit een andere achtergrond? Iedere dinsdag zitten de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen voor je klaar tijdens het sportspreekuur van 10.30 tot 12.00 uur in Sporthal De Beeck. Voor iedereen die behoefte heeft aan professioneel en passend advies over sport- en beweegmogelijkheden. Buurtsportcoaches Elles Kraakman en Eefke de Vos zijn hét aanspreekpunt voor vragen over sporten en bewegen in de gemeente Bergen. Sportaanbieders, organisaties en inwoners van de gemeente kunnen bij hen terecht. Ze ondersteunen de gemeente bij het creëren van voldoende sport- en beweegaanbod voor inwoners van jong tot oud. Om goed bereikbaar te zijn voor iedereen die hen nodig heeft, houden ze iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur een sportspreekuur. Hier kun je binnenlopen voor antwoord op sportieve vragen of voor advies bij beweeglijke kwesties. Verbindende schakel Als verbindende schakel tussen gemeente, sportaanbieders, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen en inwoners van de gemeente Bergen weten de buurtsportcoaches precies waar je moet zijn en welke mogelijkheden er bestaan. Ook zijn ze intermediair voor het Jeugdfonds Sport. Ze kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage in de contributie of voor sportattributen. Ook kunnen ze je helpen bij het bepalen van een passende beweegactiviteit. Zo brengen ze alle inwoners van de gemeente in beweging. Ook bij twijfel geldt dus altijd: kom gewoon even langs bij het spreekuur. Je vindt de buurtsportcoaches in de centrale hal van Sportcentrum De Beeck, Molenweidtje 2 in Bergen. Komt de dinsdagochtend niet gelegen? Een afspraak maken is ook mogelijk op een ander moment. Neem contact op met Eefke de Vos, [email protected] / 06-14418529 (buurtsportcoach Egmonden) of met Elles Kraakman, [email protected] / 06-29319401 (buurtsportcoach Duindorp Schoorl en Bergen). Opmerking: foto is gemaakt door Andrea Rijtema, Dré Design

Het waren twee fantastische dagen….

28 november 2022

Deelnemers Fjoertoer genieten van weer en entourage

Het had niet beter gekund: het weer was perfect om te wandelen, de mensen hadden er weer zin in en ook langs het parcours hadden ze (zeker op de zaterdag) weer om het vuur van de Fjoertoer weer flink op te stoken.

Het WK voetbal in Egmond

25 november 2022

Thuis of buitenshuis kijken?

Afgelopen maandag is voor ORANJE het WK in Qatar begonnen. Het was een moeizame wedstrijd tegen Senegal maar de 2 – 0 overwinning vergoedde veel. In Egmond keken veel enthousiaste jeugdleden van Egmondia, Zeevogels en Adelbert in de kantine van Egmondia naar de wedstrijd. Bij Zeevogels was ook een flink gezelschap samen gekomen om te kijken naar de wedstrijd. In Egmond-Binnen is Café Tervoort het Oranje-café. Op vrijdag 25 november om 17.00 uur speelt ORANJE tegen Ecuador. De diverse horecagelegenheden in Egmond en de kantine van Zeevogels zijn geopend om de wedstrijd in WK sfeer te beleven.

Fjoertoer Egmond komt er aan!

18 november 2022

Verdeeld over twee dagen

Volgend weekend is het zover, dan zorgt, na een aantal jaar zonder, Fjoertoer Egmond weer voor sfeer en saamhorigheid in de Egmondse kernen.

Egmonders bij de Derp Bikers Beach Race

11 november 2022

Alle tijden en klasseringen

Zaterdag 5 november organiseerde de Derp Bikers in samenwerking met Beach Bastards , na 3 jaar afwezigheid, weer de Beach Race. Volgens eigen zeggen is dit de gaafste en gezelligste strandrace van Holland!

Egmond Wandelmarathon wil zo klein mogelijke ‘voetafdruk’

11 november 2022

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Egmond Wandel Marathon zet stappen naar een zo klein mogelijke voetafdruk Duurzaamheid hoog in het vaandel bij 18e editie winterse wandelweekend Op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023 staat de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon op de wandelagenda. Wandelliefhebbers komen van heinde en ver om te genieten van de prachtige omgeving van Egmond aan Zee. Om de rijke natuurgebieden waar doorheen gewandeld wordt zo goed mogelijk te beschermen, zet de organisatie extra stappen richting een duurzaam wandelevenement. Sportorganisatie Le Champion heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en de Egmond Wandel Marathon is, met routes over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat, bij uitstek het evenement dat zich goed voor dit thema leent. Het doel van de Egmond Wandel Marathon is om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Duurzame initiatieven De afgelopen jaren heeft de Egmond Wandel Marathon de eerste stappen gezet richting een duurzaam wandelevenement en dit jaar zet de organisatie dat door. Zo worden er geen single use verpakkingen aangeboden, is het speciale wandelshirt gemaakt van gerecyclede petflessen en wordt evenementinformatie niet meer geprint, maar digitaal aangeboden op de website en in de Le Champion app. Digitalisering Het digitaliseren van evenementinformatie zorgt er grotendeels ook voor dat binnen het evenement nagenoeg al het drukwerk vervalt en daarmee niets meer per post verstuurd hoeft te worden. Deelnemers ontvangen alleen nog een fysieke stempelkaart die zij op de startlocatie ophalen. Dankzij deze milieuvriendelijke verandering hoeven ruim 13.000 enveloppen en brieven niet gedrukt en verstuurd te worden. Opruimen van zwerfafval Naast het doel van de Egmond Wandel Marathon om zelf zo duurzaam en ecologisch mogelijk te zijn, vraagt de organisatie deelnemers om zwerfafval van het strand en uit de duinen mee te nemen naar de finish. Daar kan het ingeleverd worden bij de eigenaren van Gejut uit Egmond aan Zee, die mooie kunstwerken maken van zwerfafval om aandacht te vragen voor milieuvervuiling. Goede doel De 4 verschillende routes lopen grotendeels over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in ons land. Duinbeheerder PWN, het officiële goede doel van de Egmond Wandel Marathon, zet zich dagelijks in om de rijke flora en fauna in het duingebied te beschermen. Tijdens het wandelevenement faciliteert PWN speciale watertappunten bij de verzorgingsposten, waar wandelaars hun bidons kunnen vullen. Deelnemers aan de Egmond Wandel Marathon kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen die ten goede komt aan PWN. Het uitgekozen project is het verbeteren en aantrekkelijker maken van het leefgebied van amfibieën in het Noordhollands Duinreservaat. Inschrijven Begin jij 2023 ook sportief? Wandel 10,5 of 21,1 km met ons mee over het strand en door de duinen. Het is nog tot 9 januari mogelijk om je in te schrijven voor de Egmond Wandel Marathon via www.egmondwandelmarathon.nl.

Tweede decemberweekend ultieme test voor ‘Halve van Egmond’

4 november 2022

Daarna gepast doortrainen voor de grote strijd tegen de elementen op 8 januari

Op zaterdag 10 december wordt het startschot gegeven voor de tweede editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon. Deze was voorheen belend als de Midwinterduinloop van Egmond-Binnen. Inschrijven kan nog tot 28 november. Met afstanden van 8 en 16 kilometer is deze Pre-Run bij uitstek een goed ijkpunt voor deelnemers die ingeschreven staan voor de NN Egmond Halve Marathon, die op zondag 8 januari 2023 plaatsvindt. Alle aspecten van de grote winterklassieker komen tijdens deze Pre-Run voorbij: strand, duinen, bos en uitdagende klimmetjes. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.lechampion.nl/hardlopen. Het parcours van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon kent twee routes: de 8 kilometer ter voorbereiding op de kwart marathon en de 16 km ter voorbereiding op de halve marathon. Na de start in Egmond-Binnen lopen de deelnemers door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat. Hier kunnen de hardlopers zomaar de route van een kudde wilde paarden of Schotse Hooglanders kruisen. Inschrijven kan nog tot 28 november of tot de limiet van 1000 lopers is bereikt. Foto's (Le Champion) De 2021 editie van de Pre-Run NN Halve Marathon in Egmond-Binnen. Ook dit jaar staat er weer een aan te komen op 10 december. inschrijven kan vanaf nu tot 28 november.

Het eerste schoolvoetbalteam van de Sint Jozefschool

28 oktober 2022

Eerste deelname meteen groot succes

Er bestond waarschijnlijk wel al langer een schoolvoetbaltoernooi, maar in 1969 was het eindelijk zo ver: de Sint Jozefschool uit Egmond aan den Hoef ging ook meedoen. Dat was vooral te danken aan de komst van Wim Nootenboom als onderwijzer daar. Hij was namelijk behoorlijk voetbalgek en vond dat ook de sint Jozefschool maar eens moest gaan meedoen.

Egmonds succes bij AZ toernooi

21 oktober 2022

Egmond JO10-1 gaat met de grote beker naar huis

Woensdag 19 oktober mocht de JO10-1 van VV Egmond meedoen met het AZ O-10 Vomar toernooi. Een toernooi voor 16 teams uit heel Noord-Holland in de leeftijdscategorie onder 10 jaar.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug