Winterse ratatouille: gezonde kost en snel klaar
Groentestoof, lekker voor het weekend
Gepubliceerd: 27 januari 2023
Winter betekent stamppot, warme soep en zoete taarten met veel chocolade. Maar ook stoofschotels en chocolademelk natuurlijk. Geen zin om de hele middag in de keuken te staan? Hier is een makkelijk winterrecept dat in een mum van tijd op tafel staat.
Ratatouille is een groentestoof die perfect is om in het weekend te maken. Schuif de ratatouille in de oven, serveer met brood en je hebt een heerlijke, gezonde maaltijd. Deze ratatouille is extra winters door de wintergroenten als knolselderij en winterpeen.
Ingrediënten:
- 2 pastinaken (geschrapt)
- 0.5 knolselderij (geschild)
- 400 gram winterpenen (geschrapt)
- 400 gram pompoenen (geschild)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 200 gram geroosterde paprika’s (fijngehakt, pot)
- 1 eetlepel verse tijm (gehakt)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pastinaken, knolselderij, winterpeen en pompoen in 1-1,5 cm dikke plakken. Leg ze tegen elkaar in de ovenschaal, tot de schaal vol is.
- Verwarm de tomatenblokjes met sap, de paprika, tijm, zout en peper tot een saus. Giet over de groenten en zet de groenten in de oven. Verlaag na 10 minuten de oventemperatuur naar 160ºC en gaar de ratatouille in 35-40 minuten.
Eet smakelijk!
Bron: boodschappen.nl