Korte berichten uit en over Egmond

Korte berichten uit en over Egmond

Restaurant de Klok in de nabije toekomst ‘Chill’ gaat heten? De nieuwe uitbaters, Donald en Carolyn Beukers en Lisa Bremer hopen in juli, na het casco opleveren van het pand, zo spoedig mogelijk een terrasbar te kunnen openen. De opening van het restaurant zelf zal in de winter zijn.


Op Bevrijdingsdag (woensdag 5 mei) HVC gewoon langs komt om de bakken te legen? Ook is de klantenservice van HVC op de normale tijden bereikbaar en zijn de afvalbrengstations open.


Lars Belleman als Fritz Conijn de hoofdrol heeft in FRITZ? Dit is een theatervoorstelling over onwaarschijnlijke keuzes, breekbare vrijheid en de kracht van je overtuigingen in een wereld die in brand staat. Op 4 en 5 mei is deze prachtige voorstelling te zien vanuit je eigen woonkamer! Koop je ticket via www.superstar.theater


Een 51-jarige Egmonder 6,5 jaar achter de tralies moet voor grootschalige productie en handel in MDMA? Op 7 april 2020 leverde hij op een parkeerplaats in het kustdorp zes grote boodschappentassen met 87 kilo aan ’verse’ MDMA-brokken aan een afnemer.
De man is bovendien schuldig bevonden aan betrokkenheid en medeplichtigheid bij grootschalige productie van deze grondstof voor xtc-pillen in garageboxen in Akersloot en bedrijfsloodsen in Heiloo. Deze drugslabs werden in juni 2020 door de politie ontmanteld.


De politie op zondag 25 april in Egmond aan den Hoef twee motorrijders staande hield? Hun motoren maakten teveel lawaai, meldt een milieuagent. De motoren misten hun zogenoemde decibelkillers. De motorrijders kregen een boete van 400 euro. Ze mochten niet verder rijden en moeten eerst hun decibel-killers installeren.


Het college het voornemen heeft om op grond van Artikel 5:6 in de Algemene plaatselijke verordening van de gemeente Bergen om op 17 mei 2021 op de Lamoraalweg in Egmond aan den Hoef te verwijderen; een aanhanger en 2 fietsen; – Dames fiets (zwart), merk Batavus – roestige ketting – Dames fiets (blauw), merk Limit – roestig stuur en ketting.


Zorgboerderij Landje van Tingeling op zoek is naar kleine plastic plantenpotjes? Zij hergebruiken ze graag. Je kunt ze langsbrengen bij de zorgboerderij aan de Limmerweg 5a in Bakkum maar grotere hoeveelheden halen ze ook graag op. Of breng ze langs op Snoeckenburg 36 in Egmond Binnen. Daar staat een mand klaar.


Op vrijdag 23 april een woonboerderij aan de Noordvelderweg in Egmond Binnen geheel afbrandde? De familie meldt op Facebook: ‘Lieve allemaal, Wat staan er ongelooflijk veel mensen voor ons klaar en wat zijn wij daar blij mee! Ontzettend bedankt allemaal voor jullie lieve woorden en steun’.


Hans en Lideke Weijers uit Egmond-Binnen op donderdag 22 april 50 jaar getrouwd waren?


De herdenkingen op dinsdag 4 mei in Egmond aan Zee, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef plaats vinden met een beperkt gezelschap? Een lid van het Comité 4 Mei legt samen met een vertegenwoordiger van het college een krans bij het oorlogsmonument.


De Provincie Noord-Holland dit jaar in totaal 101.500 euro subsidie aan 41 groene projecten in onze provincie geeft? Onder andere de Vlinderweide van Broeder Frans van de Sint Adelbertabdij in Egmond-Binnen kan op financiële steun rekenen. De jury waardeert het enthousiasme en de inzet waarmee vrijwilligers in hun eigen tijd hieraan bijdragen, aldus de provincie.


In de nacht van woensdag op donderdag aan de Heilooër Zeeweg in Egmond twee afvalcontainers in brand gestoken zijn? Een getuige had een witte auto hard zien wegrijden. Daarna kwamen de vlammen uit de afvalcontainers. De brandweer uit Egmond aan Zee en heeft het bluswerk voor zijn rekening genomen. Beide bakken werden totaal verwoest door de brand.


Wij van ‘Flessenpost uit Egmond’ op zoek zijn naar columnisten die het leuk vinden om (on)regelmatig een column over Egmond te schrijven? In een politiek of maatschappijgerichte column geef je je (ongezouten) mening over het onderwerp wat je op dat moment bezighoudt. Het doel is om er voor te zorgen dat mensen over dit onderwerp gaan nadenken. Klim je graag in de pen en spreekt dit je aan, stuur dan een mail naar: [email protected]


Ook iets te melden? Stuur je ‘Wist je datje’ naar: [email protected]