Deel

Woensdagochtend café met ‘Gejut’

Tevens vrijwilligers gezocht

Woensdagochtend café met ‘Gejut’

In het Woensdagochtend-café van 15 september zijn Berry en Marianne van ‘Gejut’ uit Egmond aan Zee http://www.gejut.nl/welkom-bij-gejut/ te gast.

Ze vertellen over jutten vroeger en nu en laten ons ook confronterende beelden zien over de gevolgen van plastic afval.
We blijven niet staan bij verbijstering maar zien ook hoe je uit het aanwezige afval mooie, grappige en soms ook handige kunstwerken kan maken.
Benieuwd? Van harte welkom!
Woensdag, 15 september 2021, 10.30 uur tot 12.00 uur
Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, Egmond-Binnen
Koffie,thee: 1 euro/bijdrage zaalhuur: 1 euro; de presentatie is gratis!
Vanzelfsprekend gelden in Dorpshuis de Schulp de Corona basisregels: hou afstand, blijf thuis bij klachten, hoest en nies in je elleboog, gebruik desinfecterend handgel en/of was je handen regelmatig en lucht de ruimte regelmatig.

Opgave vooraf is niet verplicht al helpt het de organisatie wel bij het zicht krijgen op het aantal benodigde stoelen/tafels en de hoeveelheid koffie/thee.

Daarnaast het team van het Woensdagochtend-café een oproep: ze zoeken mensen die het leuk vinden om te helpen bij de praktische zaken zoals koffie/thee zetten, opruimen, helpen herinneren aan mededelingen die gedaan moeten worden en een enkele keer helpen met aansluiting beamer/laptop.

Heb je zelf interesse of weet je iemand, mail aub op dit mailadres: [email protected].

Meer 'Agenda':

Boekenmarkt bij PostaanZee

24 september 2021

Op zoek naar een boek

Iedere 1e vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur bieden wij weer een wisselend aanbod van boeken. De eerstvolgende markt is a.s. vrijdag 1 oktober. Altijd al op zoek geweest naar dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. We hebben meer op voorraad dan we uitstallen en zijn je graag van dienst. Met de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee. Een vrijwillige donatie in het vogelhuisje of via onze website stellen wij zeer op prijs.

‘Aan tafel met…’ een leesfanaat

24 september 2021

Goede leestips altijd welkom

Bibliothecaris Ingeborg Roos is, zoals je dat kan zeggen, een echte leesfanaat. Ze heeft ontzettend veel boeken gelezen en heeft voor iedereen wel een goede lees tip in petto.

Boekentips koffie-uurtje in PostaanZee

24 september 2021

Deel je boekentips

Heb je net een prachtig boek gelezen en wil je dat graag delen of weet je juist even niet meer wat je moet lezen en wil je tips. Kom dan naar het Boekentips koffie-uurtje in PostaanZee. Al jouw boekentips zijn welkom. Romans, spannende boeken, romantische boeken of literatuur, non-fictie en waargebeurd, het genre maakt niet uit. Wil je liever alleen luisteren? Dat mag natuurlijk ook. Om iedereen de gelegenheid te geven om mee te praten, werken we met kleine groepen van maximaal 8 personen. Deel jouw boekentips of krijg tips van andere deelnemers. Doe mee op donderdag 30 september van 15.00 tot 16.00 bij PostaanZee, Voorstraat 82A, Egmond aan Zee. Zin om mee te praten? Meld je aan op www.bknw.nl/agenda of bij de klantenservice van de bibliotheek op 072 – 515 66 44. Meedoen is gratis.

Alles over legpuzzels

17 september 2021

Hoe, wat, waarom?

In het Woensdagochtend-café van 22 september gaan de deelnemers zich bezighouden met legpuzzels. Hoe en wanneer zijn ze ontstaan, waar zijn ze goed voor?

De schilders van Egmond, lezing door Peter J.H. van den Berg

24 september 2021

Egmond onophoudelijk in verf en foto gevangen

Vanaf het moment dat schilders Egmond begonnen te bezoeken is het vissersdorp onophoudelijk in verf en foto gevangen. En niet door de minsten. Cornelis Buys, Jacob van Ruisdeal en Willem Kool maakten zeegezichten waar de Egmondse wind doorheen waaide. Tegenwoordig hangen hun werken in musea over de hele wereld. Peter J.H. van den Berg weet ontzettend veel van de geschiedenis van de Egmonden. Hij heeft onder andere het boek ‘De Schilders van Egmond’ geschreven. Dinsdagavond 28 september vertelt Peter alles over zijn boek in Huys Egmont. Exclusief in Huys Egmont. Natuurlijk is ook gelegenheid om vragen te stellen. Ontstaan van de Egmondse School George Hitchcock en Gari Melchers maakten Egmond tot een internationale kunstkolonie. Ook ontstond The Art Summer School, die zomers door kunstschilders uit heel Europa en Amerika werd bezocht. Daaruit ontstond de Egmondse School, een stijl van schilderen die van 1890 tot en met 1905 in Egmond bestond. Bijna vierhonderd jaar aan spectaculaire schilderijen leverde Egmond op. De Schilders van Egmond bewijst waarom de kolonie zich terecht met weerhaken in de kunstgeschiedenis bevind. Aanmelden Je bent van harte welkom bij Peters’ lezing op dinsdag 28 september van 19.30 tot 21.30 uur bij Huys Egmont, Slotweg 46-48, 1934 CN in Egmond aan den Hoef. De toegang is € 4,00 en aanmelden is nodig. Dat kan via de website www.bknw.n/agenda of bij de Klantenservice van de bibliotheek op telefoonnumer 072 – 515 66 44.

Ritmische constructies van Roland de Jong Orlando

10 september 2021

Fascinatie voor systemen, patronen en regels

In Galerie Conny van Kasteel in Egmond aan Zee (Noorderstraat 4) is van 11 september t/m 24 oktober 2021 expositie nummer 72 te zien. Het tentoongestelde werk is van de Nederlandse kunstenaar Roland de Jong Orlando (Schijndel, 1961) en is te zien onder de titel 'Ritmische constructies'.

Slotkapel luistert Monumentendag op met muziek

10 september 2021

Jos Hof leidt rond, Marielle Tromp-Zentveld speelt piano

Op zaterdag 11 en zondag 12 september a.s. zijn weer de Open Monumentendagen. Het thema is 'Mijn monument is jouw monument'. De Slotkapel in Egmond aan den Hoef zet beide dagen de deur wagenwijd open van 12.00 tot 17.00 uur. U wordt ontvangen en rondgeleid door Jos Hof, bij uitstek een kenner van de geschiedenis van de kapel en het vroegere Slot op den Hoef met haar bewoners, de heren en graven van Egmont. Op zondag bespeelt Mariëlle Tromp – Zentveld het orgel en de piano. Een bezoek aan de eeuwenoude kapel en haar omgeving is alleszins de moeite waard.

Ook de bridgers gaan weer beginnen

3 september 2021

Langzaamaan wordt alles weer 'normaal'

Ook de bridgers maken zich op voor een herstart van hun activiteiten. Ze zijn lang verstoken geweest van hun grootste passie, maar het kan en mag weer.

Alternatieve rommelmarkt Eensgezindheid bij de Schulp

3 september 2021

Gaat wel door, maar dan toch weer anders...

Muziekvereniging Eensgezindheid uit Egmond-Binnen houdt zaterdag 11 september een grote rommelmarkt. Deze markt vindt deze keer plaats rondom De Schulp.

Woensdagochtendcafé: klank als moedertaal van je hart

3 september 2021

Joke Welboren praat over 'klank'

Het eerste Woensdagochtend-café zal plaatsvinden op 8 september. Joke Welboren is dan de gastspreker; ze neemt haar liefde voor en haar ervaring met 'klank' en een paar van haar instrumenten mee. Van haar website: "Klank is de moedertaal van het Hart en de eenvoudigste weg om je lichaamscellen aan te spreken. Klank is trilling, zet alles in beweging maakt ruimte voor verandering en heling." https://www.sakagaweea.nl/ Zelf ervaren? Van harte welkom! Woensdag, 8 september 2021, 10.30 uur tot 12.00 uur Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, Egmond-Binnen Koffie, thee: 1 euro/bijdrage zaalhuur: 1 euro; de workshop is gratis! Vanzelfsprekend gelden in Dorpshuis de Schulp de Corona basisregels: hou afstand, blijf thuis bij klachten, hoest en nies in je elleboog, gebruik desinfecterende handgel en/of was je handen regelmatig en lucht de ruimte regelmatig. Opgave vooraf is niet verplicht al helpt het de organisatie wel bij het zicht krijgen op het aantal benodigde stoelen/tafels en de hoeveelheid koffie/thee.

Huis Ter Duin Toernooi

2 september 2021

Finaleweekend van Dubbel/gemengd toernooi in de Duinpan

Tennisvereniging TC Egmond aan Zee organiseert dit jaar de 17e editie van het Huis-ter-Duin toernooi. Het dubbel toernooi zal tot en met zondag 5 september plaats vinden in ‘De Duinpan’ aan de Beatrixstraat. Dit weekeinde worden de finales dus gespeeld.

Meelopen met de Fjoertoer? Haast je dan…

3 september 2021

Er zijn al duizenden inschrijvingen gedaan...

De inschrijving voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is nog gaande. Wandelaars kunnen zich inschrijven voor deze sprookjesachtige avondwandeltocht door een verlicht Egmond aan Zee.

Kunstmarkt op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee

27 augustus 2021

De laatste kunstmarkt van dit seizoen

Zondag 29 augustus 2021 is de laatste van 2 kunstmarkten in Egmond aan Zee van dit jaar. Voor veel kunstenaars is dit ook letterlijk de laatste markt waaraan ze dit jaar kunnen deelnemen, aangezien er maar weinig markten georganiseerd konden worden. De markt is van 11:00 tot 17:00. Kunstenaars van uit het hele land, maar ook lokale artiesten, presenteren hun kunst. De kunstenaars staan zelf bij hun kraam zo dat u in discussie kunt gaan waarom en hoe ze het kunstwerk hebben gemaakt. Wees welkom voor de markt, de omgeving, en mogelijk een terrasje. Graag tot ziens op de kunstmarkt.

Kunst is mooi

27 augustus 2021

... en natuur in de kunst eveneens

Zoals in de Noordzee van Egmond aan Zee ooit werd gevist heeft ook Huizen een geschiedenis als vissersplaats aan de Zuiderzee. Daar wonen Marian en Karen en in het werk van Marian is die zee nog altijd te zien. Ook in het werk van Karen en Barbara zie je eb en vloed. Er is weer heel wat moois te zien in galerie De Kapberg. Komt u allen kijken! We hopen allemaal dat de strenge coronaregels wat soepeler worden en we iedereen weer welkom mogen heten in de galerie. Er zijn natuurlijk wel nog wat beperkingen. Karen Molleman maakt schilderijen met acrylverf. Ze exposeert bij De Kapberg met voornamelijk klein werk dat geïnspireerd is op de cyclus van het leven. Karen is al meer dan 40 jaar professioneel beeldend kunstenaar en heeft haar sporen verdiend met museaal werk dat zich kenmerkt door sterke beelden en kleurgebruik dat spanning oproept. Voor deze expositie heeft zij als rode draad ‘wij dragen de zee in al onze cellen’ gekozen. Barbara Hoyng is beeldhouwer. Het begint altijd met een ontwerptekening en op de tentoonstelling ziet u dat. Ze werkt naar de natuur. Vooral bij de beelden uit steen is het voor haar belangrijk dat in maten en verhoudingen er geen geweld aan de wezenlijke vorm gedaan wordt. Zelfs als er vormen worden gerealiseerd die ver van de ‘’natuur’’ afstaan hebben we te maken met verhoudingen, balans die in beeld de reden geven om naar te kijken en te blijven kijken. Barbara maakt mooie (werk)tekeningen en die zijn op de expositie te zien. Marian Mutsaers. Als beeldend kunstenaar is ze al jaren bezig haar passies te visualiseren. Onder andere via haar opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten “ARTIBUS” te Utrecht afdeling monumentale vormgeving (schilderen en emailleren). Daar heeft ze een goede basis opgebouwd om na het afstuderen zichzelf verder te ontwikkelen en te zoeken waar haar kracht ligt en wat haar inspiratiebronnen zijn. Waar ze zich nu door laat inspireren zijn foto’s van vooral kranten met onderwerpen waar ze door geraakt wordt (bv, kwetsbaarheid, vergankelijkheid, woede en natuur). Muziek en modern ballet zijn ook vaak bronnen waar ze vanuit gaat. Het ruimtelijk werk ontstaat meer door gaandeweg het maakproces het proces te laten. De tentoonstelling is te zien van 20 augustus tot en met 26 september op vrijdag-,zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Wie meer wil zien van de galerie: www.galeriedekapberg.nl.

Expositie in Dorpshuis De Hanswijk

17 september 2021

Alsnog een 50 jaar jubileum tentoonstelling

Al bijna 20 jaar biedt ‘Dorpshuis De Hanswijk’ mensen de gelegenheid om met hun schilderijen of foto’s het dorpshuis te verfraaien. Een ieder mag zijn of haar kunstwerken hier ophangen, waarbij de voorkeur uitgaat naar Egmondse kunstenaars. Met deze exposities wil het dorpshuis de mensen een podium bieden om hun kunstwerken aan de bezoekers te tonen.

Expositie Hilde Belleman in PostaanZee

24 september 2021

Thema: 'De kust'

Kom tot eind oktober de schilderijen bewonderen bij PostaanZee, Voorstraat 82a in Egmond aan Zee, maandag t/m vrijdag 9.30-16.30 uur. Thema van deze tentoonstelling laat zich makkelijk raden: “De Kust”. Zij heeft haar opleiding genoten aan de kunstacademie St. Lucas te Gent (B) waarbij zij zich specialiseerde in reclametekenen en industriële vormgeving. Begin jaren 80 verruilde ze het Vlaamse land voor de kustplaats Egmond waarna het vinden van een passende baan moeilijk was. Het schilderen en tekenen bleef een belangrijke hobby. Hilde is op zomerse dagen te vinden op het Egmondse strand waar ze met aquarel vele onwetende modellen op papier vastlegt. Binnen werkt ze met acryl, een schildersmedium dat vrij snel verwerkt en bewerkt kan worden, ze gebruikt de zomerse taferelen en fotomateriaal als leidraad. Ze werkt met sprekend, vrolijke kleuren. De werken zijn figuratief en behoeven eigenlijk geen uitleg.

Expositie Huug Zentveld in de Abdij

24 september 2021

Tot en met 30 september te bezoeken

“Als vaste bezoeker van de abdij en omdat ik 80 jaar jong ben geworden, hebben vader-Abt en de monniken mij een twee maanden durende solo-expositie aangeboden in de Benedictushof van de Abdij”, staat er te lezen in de uitnodiging die Huug wijd en zijd heeft verspreid. Als telg uit een zeer creatief gezin kon het haast niet uitblijven dat de vonk ook op hem zou overslaan. Huug Zentveld (geboren 18 juni 1940 te Egmond-Binnen) heeft in zijn 30-jarige loopbaan in het stukadoorsvak de mooiste dingen mogen maken o.a. enkele beelden voor de Egmonden, in opdracht van woningbouwvereniging Sint-Jozef. Maar deze duizendpoot is zich ook gaan toeleggen op het maken van grafstenen waarin hij helemaal zijn eigen ideeën kwijt kan. Met schilderen is Huug Zentveld al jong begonnen en trachtte hij aan te sluiten in de surrealistische stijl van Dali, Daveaux en Willink. Later is hij een andere richting ingeslagen van veel directer werken, wat ook zeker beter bij zijn aard en gevoelsleven past. Als groot aanhanger van de Haagse en Bergense school zal men zeker overeenkomsten terugzien in zijn werk. “De grootste passie is het figuratieve zoveel mogelijk in stand te houden, waarin vooral de mens met alles daarom heen centraal staat”. Huug vormt al meer dan 25 jaar samen met Jos Apeldoorn en Erik Baart het schilderscollectief ‘Hallem’. In stijgende lijn hebben de drie hun stijl en werk steeds weten te verbeteren en hebben inmiddels in vele delen van het land geëxposeerd tot zelfs op de eilanden toe. Ook de Kunst10Daagse in Bergen, waar het collectief al verschillende jaren exposeert in het Oude Raethuys, trekt nog steeds veel belangstellenden. Daarnaast hebben ze ook vaak geëxposeerd in buurland België, in zusterstad Zottegem in het kasteel van hun Egmondse Graaf Lamoraal. Maar nu is de Abdij van Egmond aan de beurt. Van 3 augustus tot eind september 2021 exposeert hij in de Benedictushof. Deze mooie overzichtstentoonstelling van het werk van onze Egmondse Huug mag u zeker niet missen. De Benedictushof is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur. U ben van harte welkom, de koffie staat klaar. De kans is groot dat Huug zelf ook aanwezig is tijdens zijn expositie om u te ontvangen en uitleg te geven over zijn uitgebreide werk. Natuurlijk is zijn werk te koop.

Creatief bezig zijn in De Schulp

30 juli 2021

Creatief in de Schulp is iedere maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in Dorpshuis de Schulp in Egmond-Binnen. Onder begeleiding van Ellen Liefting (Crafting bij Ellen) maken de deelnemers iets anders. Graag vooraf aanmelden i.v.m. voorbereiding. Minimale bijdrage € 3,50 inclusief koffie/thee.

Gezond Natuur Wandelen

17 september 2021

Beweeg meer en geniet van de natuur

Beweeg meer en geniet van de natuur Wil je regelmatig met een groep langs een natuurrijke route wandelen? Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen, binnen en buiten de bebouwde kom. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen. Onze wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken.

Boekenmarkt bij PostaanZee

20 augustus 2021

Op zoek naar het ideale vakantieboek...

Iedere 1e vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur bieden wij weer een wisselend aanbod van boeken. De eerstvolgende markt is op vrijdag 6 augustus a.s. Altijd al op zoek geweest naar dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. We hebben meer op voorraad dan we uitstallen en zijn je graag van dienst. Met de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee. Een vrijwillige donatie in het vogelhuisje of via onze website stellen wij zeer op prijs.

Golvend marmer, licht- en kleurreflecties in papier

13 augustus 2021

Morandini en Coppus in Galerie Connie van Kasteel

Beelden van Giorgio Eros Morandini en papieren wandobjecten van Herman Coppus in galerie Conny van Kasteel in Egmond aan Zee. Herman Coppus (Horst 1955) is opgeleid tot docent beeldende vakken aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en is tot 2017 in het onderwijs werkzaam geweest, maar heeft zich gelijktijdig ontwikkeld als beeldend kunstenaar. Vanaf 2017 heeft hij zich volledig gericht op zijn kunst. Hij woont en werkt in Horst. Zijn beeldend werk is geïnspireerd door moderne kunststromingen als het Constructivisme en de Geometrische Abstractie. Hij heeft daarin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. Het experimenteren met uiteenlopende materialen – papier, brons, glas, etc. - is een wezenlijk onderdeel van zijn manier van werken. Zijn werk varieert niet alleen in techniek en/of materiaal, maar loopt bovendien uiteen van kleine intieme objecten tot monumentale structuren voor de buitenruimte. Zo stapelde hij glastorens, creëerde drijvende objecten van een geometrisch lijnenspel en bouwde –kleinschaliger voor aan de wand- papierobjecten op (vaak wit), waarin kleur soms op de achtergrond een reflecterende rol speelt. Dit alles met een uitgesproken ambachtelijke en perfectionistische uitwerking. Die papierobjecten hangen in onze galerie aan de wand. Hij exposeerde o.a. in Zutphen (Zutphen Concreet), Amersfoort (Mondriaanhuis), Arnhem, Den Haag, Amsterdam, Denemarken en België. Giorgio Eros Morandini (1959) werd geboren in Montegliano (UD, It) en woont zowel daar als in Versilia. Als zoon van een marmerwerker staat hij van jongs af aan in nauw contact met deze steensoort. Hij leert het materiaal van dichtbij kennen en ermee werken. Hij volgde cursussen in moderne kunstgeschiedenis, tekenen en keramiek aan de "Giovanni da Udine", School voor Kunsten en Ambachten. Sinds 1993 wijdt hij zijn leven uitsluitend aan het kunstenaarschap en sinds 1994 zijn er tal van individuele en collectieve tentoonstellingen, zowel nationaal als internationaal, waarmee hij zowel volgens het kunstpubliek als critici succes boekt. Golfbewegingen zijn een terugkerend kenmerk in zijn werk. Fundamenteel voor zijn artistieke en professionele groei zijn de ontmoetingen met meesters als Franco Meneguzzo (wezenlijkheid van vorm en verwerking van materialen), Giancarlo Sangregorio (combinatie van materialen), Janez Lenassi (steen als levend organisme), Kengiro Azuma (relatie tussen vorm en omgeving) en met Walter Schonenberger, directeur van de musea van Lugano (CH). In 1998 startte hij de beeldhouwcursussen in de marmergroeven van Arzo in het kanton Ticino, in het Italiaanse Zwitserland. Hij leidde die tot 2010. Hij werkte aan tal van openbare en particuliere opdrachten. Zijn monumentale werken zijn aanwezig in kunstcollecties in zowel Italië als daarbuiten (Zwitserland, Duitsland, Slovenië, Singapore). Zijn huidige beelden in zwart Belgisch en in wit Carrara marmer stonden in juni en juli in Galleria ‘Open One’ in Pietrasanta in Toscane onder de titel ”Broken geometries”. Ze getuigen van een perfectionistisch vakmanschap. Hij maakt het steen aaibaar. Het werk van beide kunstenaars is van 23 juli t/m 28 augustus 2021 te zien in Galerie Conny van Kasteel, Noorderstraat 4 Egmond aan Zee. Bezichtiging dagelijks op afspraak. Tel. 0622546602.

Nog tot en met woensdag Kermis in Egmond aan Zee

16 juli 2021

Nog even genieten van de attracties

Afgelopen woensdag startte de kermis in Egmond aan Zee op het parkeerterrein aan de boulevard. Even een weekje meer dan alleen een reuzenrad. Komt mooi uit, de vakantie is net begonnen dus veel jeugd zoekt wat vertier. Een vakantie in het buitenland is tegenwoordig met al die coronamaatregelen nog niet zomaar wat tenslotte...

Beach Clean-Up NL komt naar Egmond

16 juli 2021

Zondag 25 juli in Egmond aan Zee

Daan Strang en Steef de Ruijter ploggen deze zomer samen de hele Nederlandse kust af. Ploggen is een combinatie van actief bezig zijn en plastic/afval opruimen! In 2019 liep Steef al de hele Nederlandse kust af en daarmee is zij de enige vrouw die dit alleen deed. En in 2020 deed Daan dit ook als enige man in Nederland. Dit jaar gaan ze samen ons land een beetje mooier maken.

De Pinck iedere week te bewonderen

9 juli 2021

Op woensdag- of zaterdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur

De corona-beperkingen zijn gelukkig bijna achter de rug, dus alle Egmonders en toeristen kunnen met een gerust hart op een vrijdagavond in juli of augustus tussen 19.00 en 21.00 uur komen kijken naar de nieuwe 'krachtpatser'. Die trekker, onze Egmonder Pinck en de sloep zijn het bekijken meer dan waard! Iedereen is natuurlijk ook gedurende de rest van het jaar op woensdag- of zaterdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur welkom (toegang vrij).

Taalcafé bij PostaanZee

9 juli 2021

Iedere vrijdag Nederlands voor anderstaligen

Iedere vrijdag organiseren vrijwilligers van PostaanZee een taal café voor anderstaligen. Het doel is om sociaal bezig te zijn met de Nederlandse taal. Het is interactief en er worden uitstapjes gemaakt. Het is toegankelijk voor alle mensen die willen oefenen met het spreken van Nederlands. Weet jij een anderstalige buurman/vrouw? Verwijs ze naar het taal café voor ontmoeting en een praatje. Kom je zelf uit een ander land en wil je beter Nederlands spreken, kom langs! Iedere vrijdag vanaf 10.15 uur inloop. Start 10.30 tot 11.30 uur. PostaanZee bevindt zich aan de Voorstraat 82a in Egmond aan Zee. Telefoon: 0725822310

Zomeravondconcerten 2021

26 augustus 2021

Op maandag 30 augustus; Jaap Zwart

Een jaarlijks terugkerende serie zomeravond- concerten in de maanden juli en augustus. In de loop der jaren blijken deze concerten zeer aan te slaan. Er spelen gerenommeerde organisten, maar ook jong talent krijgt een kans. Enkele malen treedt er een duo op (orgel+) De concerten vinden plaats op de maandagavond, aanvang 20.30 en de toegang is gratis. Het laatste concert wordt bij kaarslicht gegeven. Er is een collecte bij de uitgang van de ste. Agneskerk in Egmond aan Zee. De corona voorschriften worden in acht genomen!

Eindelijk thuis…

9 juli 2021

Eerste sponsors verwelkomen 'Vissersvrouwen'

Zaterdag 3 juli jl. was het zover, de eerste sponsors van 'de Egmondse vissersvrouwen' van Roeland Koning werden verwelkomd door accordeoniste Ingele Siezenga in het Museum van Egmond. Na een dankwoord van voorzitter Jan Apeldoorn, koffie en taart en een rondleiding op eigen gelegenheid, kon iedereen tot de conclusie komen dat dit schilderij eindelijk zijn plek heeft gevonden! Wilt u ook eens zien hoe mooi de Egmonden zijn vastgelegd op de indrukwekkende schilderijen? Kom dan eens langs bij het Museum van Egmond, Zuiderstraat 7, dagelijks open van 14.00 – 17.00 uur. Fotobijschrift: De Parel aan Zee, met links Andrea Rijtema en rechts Marieke Sibarani, en geschiedschrijver Gerjan Zwaan, twee van de vele sponsoren van het prachtige doek 'Egmondse vissersvrouwen'. (fotografie: Andrea Rijtema, dredesign.nl © 2021)

Vrijdag 24 september weer Roots Market

17 september 2021

Lekker slenteren langs de kramen

Het is inmiddels een traditie elk jaar: de Roots Market aan de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Een gezellige 'slenter-en-niets-aan-de-hand-markt' waar je leuke hebbedingetjes kunt kopen. Vrijdag 24 september is de volgende en tevens voorlopig de laatste.

Bijzonder: Plantenbieb De Schulp

2 juli 2021

De juiste plek voor je eigen stek

Ze zijn echt gestart en worden ook al gevonden! De Plantenbied. Een plek voor je stek. Daar kun je stekkies van de ene plant ruilen voor die van een ander.

Lichtjesavond Bergen gaat door

2 juli 2021

Mooi dat er weer iets kan na alle corona-ellende

De coronamaatregelen zijn soepeler en daarom kan Lichtjesavond in Bergen doorgaan op woensdag 4 augustus. Hoe fijn is het om na de afgelopen coronaperiode weer iets moois te organiseren. Daarom een oproep aan de inwoners van Bergen: versier uw tuin op deze avond met lichtjes! De Bewonersvereniging Bergen Centrum wil nieuw leven blazen in de Lichtjesavond. Samen met de horeca- en winkeleigenaren organiseert zij dit traditionele evenement. Tuinen met lichtjes versieren Verzoek van de organisatie aan alle inwoners in het gebied om het centrum is om hun tuin te versieren met lichtjes. Het gaat om het gebied dat is ingesloten door Karel de Grotelaan, Middenpad, st Antoniusstraat’ Molenstraat/ Beemsterlaan, Jan Jacob laan Spaanschepad, Maasdammerlaan, Renbaanlaan (via Merelhof), van Reenenpark, Vijverlaan, Breelaan tot Russenweg, Jan Oldenburglaan, Plein.

‘Vissersvrouwen’ vanaf 3 juli te zien in Museum van Egmond

25 juni 2021

Museum van Egmond mag en kan eindelijk weer open

Er is opnieuw goed nieuws te melden van het Museum van Egmond. Naast dat het geld voor de aankoop van 'Vissersvrouwen' binnen is, gaat het museum eindelijk weer open. Vanaf 3 juli om precies te zijn en dan is ook meteen het schilderij te zien. Vanaf zaterdag 3 juli is het museum elke middag open is van 14.00 tot 17.00 uur. Dan zijn de Egmondse vissersvrouwen ook al te bewonderen. Een paar dagen eerder wordt het schilderij door Gul Verhuizingen uit Amersfoort opgehaald. Gul heeft ervaring met het vervoeren van kunst en Anton Gul heeft dit zelf aangeboden omdat hij het museum een warm hart toedraagt. Behalve dit schilderij hangen er nog een aantal werken van Roeland Koning in het museum. Reserveren is niet nodig. Het museum kan twintig bezoekers tegelijk aan. Ook mondkapjes zijn niet meer verplicht, wél de anderhalve meter. We gaan de mensen vragen om rechts te houden, dan komt alles goed.

Boekenmarkt weer terug van weggeweest

25 juni 2021

Iedere eerste vrijdag van de maand bij PostaanZee

Boekenliefhebbers opgelet: vrijdag 2 juli a.s. is er weer de bekende boelenmarkt. Voortaan Iedere eerste vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur een wisselend aanbod van boeken. Vrijdag 2 juli is het weer zover. Altijd al op zoek geweest naar dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. We hebben meer op voorraad dan we uitstallen en zijn je graag van dienst. Met de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee. Zit er even niets voor je bij? Een vrijwillige donatie in het vogelhuisje of via onze website stellen wij zeer op prijs. Ontmoetingscentrum PostaanZee, Voorstraat 82a te Egmond aan Zee.

CréActief wandelt de hele zomer door

16 juli 2021

Wandelen kan immers altijd

De wandelgroep die elke dinsdagmorgen vanaf Dorpshuis Hanswijk wandelt, loopt ook gewoon de hele zomer door. Gezond en in conditie blijven is voor de deelnemers de drijfveer, maar ook de gezelligheid van de onderlinge contacten. Start is elke dinsdag om 09.00 uur; men loopt dan ca 5 kilometer. Na afloop: koffie in het dorpshuis!

Kleding- en boekenverkoop bij Kledingbank Egmond

30 juni 2021

Ruimte maken voor de zomercollectie

Kledingbank Egmond houdt op zaterdag 3 juli opnieuw een verkoop van boeken en kleding. De opbrengst is ook om de huur van het pand te kunnen betalen, maar het is vooral bedoeld om de Egmondse minima te ondersteunen. De verkoopdag is van 10 uur 's morgens tot 16 uur 's middags.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug