Zelfgemaakte tonijnburger: wat wil je nog meer?
Met een lang Pinksterweekend voor de deur
Gepubliceerd: 26 mei 2023
Dit recept is voor heerlijke tonijnburgers. Zelfgemaakt met tonijn uit blik. Bak ze goudbruin en serveer op een broodje met sriracha mayonaise, rucola, tomaat en avocado. Mooie hap voor aanvang van het Pinksterweekend. Smakelijk!
Wat heb je nodig?
1 blikje tonijn (op zonnebloemolie)
1 eiwit
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel gedroogde of verse peterselielente
ui
0.5 theelepel limoenrasp
2 hamburger broodjes
Handje rucola
0.5 tomaat
0.5 avocado
1 theelepel sriracha
2 eetlepels mayonaise
peper en zout
Bereiding:
Snijd de lente-ui in dunne ringen. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom, voeg hier de lente ui, peterselie, limoenrasp en peper en zout naar smaak aan toe. Meng alles en voeg dan de paneermeel of panko en het eiwit toe.
Kneed dit goed en maak er met je handen 2 burgers van. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de burgers goudbruin. Vervolgens snijd je de tomaat en avocado in plakjes. Meng de mayonaise met de sriracha.
e broodjes snij je doormidden, onderop smeer je wat sriracha mayonaise en daarop leg je de rucola en de tonijnburger, hierop gaat de tomaat en avocado en eventueel nog wat extra mayonaise.
Bron: leukerecepten.nl