Zoete-aardappelstamppot met prei, geitenkaas en walnoten
Het weer is omgeslagen, dus stamppottijd!
Gepubliceerd: 13 september 2024
Nu het weer zo lelijk is, is het weer tijd om al die zomerse gerechten achter ons te laten en ons te begrijpen aan die heerlijke herfststamppotten.
Nee, het is nog geen sinterklaastijd, maar het weer begint zich nu aardig te roeren. Het wordt kouder en guurder. Daarom, deze week een lekkere stamppot. Maar Kim nu niet meteen te vervallen in de traditionele zuurkool-, boerenkool- of andijviestamppot, eerst een variatie: de zoetaardappelen stamppot met prei geitenkaas en walnoten.
Benodigdheden (4 personen):
750 g zoete aardappelen
250 g kruimige aardappelen
125 g geitenkaas (chavroux frais nature 45+ kaas bijvoorbeeld)
50 g ongezouten walnoten
1 el traditionele olijfolie
2 tl kruiden (Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan)
800 g vers gesneden prei
Bereiding:
Schil alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 4 cm. Kook in ca. 20 min gaar. Snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes. Hak de walnoten grof.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de vadouvan op laag vuur 2 min. Zet het vuur middelhoog en roerbak de prei 5 min. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de prei toe en schep om.
Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas door de stamppot. Bestrooi met de walnoten en de rest van de geitenkaas.
In een half uurtje staat er een heerlijke stamppot op tafel. En net even iets anders dan anders.
Bron: ah.nl