Zomerse hapjes voor op de BBQ
Want het wordt mooi weer. Toch?
Gepubliceerd: 2 juni 2023
Met de steeds gunstiger weersvooruitzichten zijn er vast ‘waaghalzen’ die het aandurven om een BBQ te organiseren. Dan is dit een lekker hapje wat zeker niet mag ontbreken: de Atomic Buffalo Turds (ABT’s). Een pittige snack, maar wel erg smakelijk. Het zijn gevulde jalapeñopepers met kaas en bacon van de barbecue: hét allerlekkerste borrelhapje volgens kenners….
Benodigdheden (4 personen):
6 verse jalapeñopepers
100 g verse roomkaas naturel
50 g cheddar
12 plakken gerookt ontbijtspek
6 el Piggy Mix BBQ Rub
Bereiding (los van de verdere voorbereiding van de BBQ):
Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C.
Snijd voor de ABT’s de jalapeñopepers in de lengte doormidden, maar probeer het steeltje eraan te laten. Verwijder de zaadlijsten en vul de helften met de roomkaas. Snijd de cheddar in kleine reepjes even lang als de jalapeñopepers en duw een reepje cheddar in iedere gevulde peper. Wikkel om iedere gevulde halve peper een plak ontbijtspek en zet vast met de cocktailprikkers. Bestrooi met de Piggy Mix BBQ Rub.
Voeg voor wat rookontwikkeling houtsnippers toe aan de kolen en plaats de ABT’s op het rooster. Rook de gevulde pepers ca. 30 min., tot het spek krokant is.
Als je dan nog trek hebt in een volgend hapje, ga dan door met de Moinkballs, snel en lekker:
Voor 4 personen:
12 Hollandse runderballetjes
12 plakjes gerookt ontbijtspek
6 el smokey’s beef-rub
8 el bold & beefy bbq-saus
Bereiden (ook snel en makkelijk):
Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C. Wikkel voor de Moinkballs elk rundergehaktballetje in een plak gerookt ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker. Besprenkel de omwikkelde rundergehaktballetjes met de beef-rub. Voor de BBQ: Laat een handje houtsnippers weken in water en laat uitlekken. Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en leg de MOINKballs op het rooster. Doe de deksel op de barbecue. Rook de balletjes indirect 30 min. Bestrijk ze met de barbecuesaus en rook nog 5 min.
Man, man, wat een feest…!
bron: ah.nl
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.