Zomerse stamppot met zoete spekjes
Maaltijd die past bij de overgang van de lente naar de herfst
Gepubliceerd: 28 april 2023
Aangezien het erop lijkt alsof we in een overgangsfase zitten van lente naar herfst (inderdaad, de zomer slaan we over dit jaar) leek het ons wel leuk om een variatie op een stamppot mee te nemen deze week.
Wat heb je nodig (4 personen)?
1.5 kg kruimige aardappelen
300 g verse snijbonen
1 el traditionele olijfolie
250 g magere spekreepjes
1 el vloeibare honing
2 el kraanwater
2 stronken witlof
125 g crème fraîche
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en water erdoor. Neem de pan van het vuur.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in reepjes.
Giet de aardappelen af. Stamp ze samen met de crème fraiche met een pureestamper tot puree. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.
Eet smakelijk!
Bron: ah.nl